Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μισογυνισμός; Really ? Υπάρχει;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος íɑʍ_Monkeץ, στις 1 Ιουλίου 2010.

  1. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Πάλι τα ίδια ? (ευτυχώς ξεφύγαμε του πληθυντικού τουλάχιστον)

    Έχω μία γνώμη και έχω λόγους που έχω αυτή την γνώμη και αυτούς τους λόγους παραθέτω. Όταν εσύ λες 10 πράγματα σε ένα ποστ εκ των οποίων τα 3 μου είναι αδιάφορα/δεν έχω γνώμη, με τα άλλα τρία συμφωνώ και με τα υπόλοιπα διαφωνώ, ναι έχω την τάση να πω την γνώμη μου για αυτά με τα οποία διαφωνώ οπότε και για αυτό τα απομονώνω. Εάν το να λέει κάποιος την γνώμη του σε μία συζήτηση (ειδικά όταν το δηλώνει ότι λέει απλά την γνώμη του) σημαίνει αυτόματα και ότι προσπαθεί να την περάσει ως πανσωστή ή καθολική για σένα τότε κάπου καταλαβαίνεις κάποια πράγματα λάθος.
     
  2. brenda

    brenda FU very much

    Καλά, ό,τι πεις, ούτε γω χαλάω χατίρια, ειδικά σήμερα... 
     
  3. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Ούτε και θα χρειαζόταν πίστεψε με.
    Ούτε για ειδικά σήμερα ούτε και ποτέ ξανα τουλάχιστον για μένα.
     
  4. brenda

    brenda FU very much

    Αλληλούια... 
     
  5. lotus

    lotus Silence

    Καταρχήν θα συμφωνήσω με την άποψη που συμφωνείς γιατί δεν είναι άποψη είναι η κλινική εικόνα και είναι δεδομένο
    Κατά δεύτερον είπα πιθανά σενάρια αιτιατού και αιτίας-αποτελέσματος κάτω από ασυνείδητη αντίδραση ή μη δουλεμένο υπόβαθρο...
    Κοινώς το έθεσα πολύ ανοιχτά και γενικά ως τροφή για σκέψη.
    Επιστημονίκαλι σπίκινγκ.... αν γίνεται ο κακός χαμός στο μυαλό του άλλου κι έχει μπερδέψει τον κουραμπιέ με το μελομακάρονο τι να συζητάμε από όπου και να το πιάσουμε κουβάρι που έχει παίξει ένα τσούρμο γατάκια είναι!!!
    Χρόνια πολλά  
     
  6. BBW_Admier

    BBW_Admier Thick Girls Rock The World

    μισογυνισμος?

    Πως ειναι δυνατον να υπαρχει κατι τετιο αφου ετσι και αλλιος ο ενας εχει πει στον αλλον σαπισε με στο ξυλο...

    μην ανχωνεστε δεν υπαρχει μισογυνισμος αλλο πραγμα υπαρχει αλλα αφηστετο καλητερα....
     
  7. sigh

    sigh .

    Γενικότερα τα κάθε "μισο-" άτομα δεν αλλάζουν συμπεριφορά μέσα από νουθεσίες, έστω και παθιασμένες. Κι αυτό επειδή η όποια πολέμια τάση τους πηγάζει από την ανάγκη για επίθεση σε ο,τι διαφορετικό από τον εαυτό τους. Παράλληλα, την έκφρασή τους κινούν αποσαθρωμένα εσωτερικά ελατήρια τα οποία μονάχα ο φορέας τους δύσκολο -έως αδύνατο- να μπορεί και να θέλει να συμμαζέψει.
    Σε κάθε ακραία αντίδραση, όπως είναι για παράδειγμα το μίσος, φτάνει κανείς μόνο μέσα από προβληματικές εσωτερικές διεργασίες για τις οποίες το εξωτερικό περιβάλλον λειτουργεί μονάχα ως καταλύτης. Ένα "δήθεν άλλοθι" ως όχημα για την εκδήλωση κάθε μισαλλοδοξίας.
     
  8. tithon

    tithon Contributor

    ο μισογυνισμός κι ο μισανδρισμός, φαίνεται πως δεν εξαντλούνται στα σχετικά με την ερωτική συμπεριφορά (ή την ελευθερία της), αν και είναι βάσιμη η υπόθεση οτι σε αυτήν βρίσκεται η βάση τους, σε κάποιον βαθμό έστω. ο φόβος (που μπορεί να επεκταθεί σε αντιπαλότητα και μίσος) αφορά σε γενικότερα χαρακτηριστικά και ιδιότητες κάθε φύλου. μισογυνισμός και μισανδρισμός είναι η απαίτηση (κι επιβολή) εξαφάνισης των χαρακτηριστικών του φύλου, η εξαφάνιση των φύλων διά της εξαφάνισης των χαρακτηριστικών και των ιδιοτήτων.

    πολύ εύγλωττα περιγράφηκε παλιότερα στο νήμα η απαίτηση απέναντι σε όλους να «αναγνωρίζουν» την «συνολική αυθεντία μου», επειδή κάνω επαρκή πληροφορική, για να μην είναι μισογύνηδες (υποθέτω και αντίστοιχα μίσανδροι).
    ο μισανδρισμός κι ο μισογυνισμός, παρ ότι είναι υπαρκτά φαινόμενα, όχι μεγάλης διασποράς όμως, και παρ οτι κατα καιρούς ό ένας φαίνεται να υπερτερεί του άλλου, εναλλάξ, ποτέ δεν είναι αμιγή, ποτέ δεν υπάρχει ο ένας χωρίς τον άλλον, στον κάθε φορέα. δεν υπάρχει μίσανδρος που δεν είναι μισογύνης, ταυτόχρονα· και δεν υπάρχει μισογύνης που δεν είναι ταυτόχρονα μίσανδρος. ο φόβος και το μίσος στρέφεται κατά των φύλων, η απαίτηση είναι η αφυλία, η εξομοίωση.

    υγ: στο νήμα είναι διασκεδαστικό και ενδιαφέρον οτι ενώ το «θέμα του» είναι ο μισογυνισμός, εκφράστηκε μακράν περισσότερο ο μισανδρισμός, ίσως και απεικονιστικά του ρεύματος της εποχής.
     
  9. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Προσυπογράφω για την μισαλλοδοξια. Και δεν είναι μόνο το μίσος, σαν έκφραση βίας. Είναι και η ειρωνεία, σαν έκφραση μιας δήθεν τσαχπινιάς. Όταν πέσουν οι μάσκες, δεν έχει τελειωμό ο κατήφορος.
     
  10. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Η ανησυχία για εκθρονισμό, σουρλουλού  
     
  11. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Δεν θα μπορούσε να είναι και κάποιο απωθημένο λόγο πχ ερωτικής απογοήτευσης; Επαγγελματικής ή οικογενειακής πίεσης;
    Και γιατί κάποιον δεν θα μπορούσε να είναι κάποια;
     
  12. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Οι μισο-ορισμοί είναι μάστιγες που ξεφυτρώνουν απ' οποιονδήποτε αισθάνεται να απειλείται επειδή δεν τον καταλαβαίνουν και χωρίς να έχει προσπαθήσει να κάνει κι ο ίδιος ένα μέρος της διαδρομής και καθημερινά κονταροχτυπιέται με εκατοντάδες spam thoughts, όπως ξεπηδάγανε παλιότερα τα spam για να μεγαλώσεις το πουλί σου, διαφόρων ετερόκλιτων κλισέ και στεροτύπων, θεωριών μεγαλείου, που μοιάζουν να απαντούν χωρίς να απαιτούν να κάνεις κάτι περισσότερο απ' το να παπαγαλίζεις και να οργίζεσαι.