Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ελλάδα έχεις ταλέντο...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος underherfeet, στις 23 Απριλίου 2010.

  1. larcenciel

    larcenciel Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?


    το κρατος ειναι μηχανισμος που επινοηθηκε ως ρολος ενομου κλεφτη απεναντι στους πολιτες.Αρα το να κλεβεις το κρατος δεν ειναι ηθικα αξιοποινο και οταν λεω κλεβεις αυτο που εννοεις και εσυ παραβασεις κοκ,στην φορολογια και αλλα τετοια μικροπαραδειγματα.
    Θεωρω αφελες να πιστευουμε οτι μια ολοκληρη χωρα εφτασε στην χρεωκοπια απο τετοιες πρακτικες..τα εσοδα του κρατους(τα νομιμα κλοπιμαια) ειναι τρομακτικα πολλα και καλυπτουν τετοιες τρυπες ( για τον κρατικο προυπολογισμο αυτα ειναι τρυπουλες) .
    Για να φτασει σε μια τετοια κατασταση σημαινει οτι γινονταν γιουρουσια στον προυπολογισμο απο ανωθεν χερια.Μαλλον αυτο που ηθελαν να μεταθεσουν και ψυχολογικες ευθυνες σε προσωπικο επιπεδο καθε πολιτη το πετυχαν.

    ειναι αστειο να νιωθουμε ενοχες γιατι δεν πληρωσαμε εναν φορο και γλιτωσαμε εναν αλλο με ρουσφετι και ετσι ζημιωσαμε την χωρα.Μου θυμιζει το πραραδειγμα που σου λενε απο μικρο παιδι μην πετας το περιτυλιγμα απο το παγωτο κατω για ενα πλανητη καθαρο ,την ωρα που μεγαλοβιομηχανιες εχουν διαλυσει κυριολεκτικα το περιβαλλον.
     
  2. Emma

    Emma Contributor

    Yeah, keep telling yourself that larcenciel.  
     
  3. ae1969

    ae1969 Regular Member

    Ελλάδα έχεις ταλέντο. Λεφτά έχεις;

    Ακολουθεί βαθυστόχαστος οικονομική ανάλυσις υπό του γνωστού μεγαλοστελέχους της Goldman "Sucks", καθηγητού ae1969.

    Με αφορμή το μακρύ κωλόχερο που μας μπήκε από ΕΕ και ΔΝΤ και βλέποντας στο γραφείο το βιβλίο Economics (του μακαρίτη από τον περασμένο Δεκέμβριο) Νομπελίστα καθηγητή Paul Samuelson, θυμήθηκα κάποια πράγματα που είχα διαβάσει πριν μερικά χρόνια περί χρήματος και τόκων. Επειδή τα χρόνια πέρασαν θα προσπαθήσω να θυμηθώ και να βάλω στη σειρά τα στοιχεία εκείνου του άρθρου. Ελπίζω να καταλάβετε τι θέλω να πω – δεν είμαι και οικονομολόγος.

    Το παραπάνω βιβλίο έκανε πάνω από 15 διεθνείς εκδόσεις όπου ο συγγραφέας του άλλαζε συχνά βασικά σημεία των κεφαλαίων περί τραπεζών χωρίς να δίνει έστω κάποιες αμυδρές εξηγήσεις για αυτές τις τροποιήσεις. Στην έκδοση του 1959 υπήρχε ένα κεφάλαιο που επεξηγούσε τα περί τόκων με βάση τις αρχές του Keynes. Το κεφάλαιο αυτό εξαφανίστηκε πλήρως με εξαίρεση κάποια λίγα βασικά πράγματα (ορισμοί) από την έκδοση του 2000 και μετά.

    Επιπλέον το 1959, ο Samuelson έλεγε οι κεντρικές τράπεζες μπορούσαν να κυκλοφορούν 5 φορές περισσότερο χρήμα από το αποθεματικό τους. Και όμως, λίγες σελίδες πριν ανέφερε ότι το μόνο έντιμο και συνταγματικά επιτρεπτό τραπεζικό σύστημα είναι οι τράπεζες να μη δημιουργούν χρήμα πέρα από αυτό που καλύπτεται από το σύνολο των καταθέσεων, αποφεύγοντας τον πληθωρισμό στις «καλές μέρες» και τις πτωχεύσεις και την υποαπασχόληση στις «κακές». Στην έκδοση του 2000, αναφέρεται απλά το σενάριο για τον πολλαπλασιαστή χρήματος, το δε 5 φορές έχει γίνει 10! Και βέβαια καμία κουβέντα για «εντιμότητα». Αυτό αν απορείτε γιατί στο Ευρώ δεν υπάρχει κάτι σαν το «πληρωτέαι επί τη εμφανίσει» που έφερναν τα χαρτονομίσματα της Δραχμής και των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

    Και πώς άρχισε όλη η ιστορία; Τόκοι και τοκογλύφοι συνηπήρχαν με την ανάπτυξη του πολιτσιμού, αλλά πάντα σε ατομικό επίπεδο – το έγκλημα έγινε οργανωμένο με τη μετάλλαξη κάποιων φεουδαρχών σε τραπεζίτες προς το τέλος του Μεσαίωνα. Η κάθε Κεντρική Τράπεζα από την ίδρυσή της έβαλε χέρι στο χρυσό και τα άλλα ευγενή μέταλλα που υπήρχαν στην κατοχή του κράτους και των πολιτών θεμελιώνοντας το δικαίωμα να αποθεματοποιεί φυσικές αξίες και να κόβει χρήμα. Για να μπορούν να υπάρχουν αναπτυξιακές και παραγωγικές επενδύσεις από μέρους τους, έδωσαν το δικαίωμα στις άλλες τράπεζες της κάθε χώρας (δίνοντας προίκα μέρος του αποθεματικού τους) να δανείζουν χρήμα σε ποσότητα πολλαπλάσια από το αντίκρυσμα της αποθεματικοποιημένης μερίδας τους στην Κεντρική Τράπεζα. Έτσι οι άλλες τράπεζες άρχισαν να ζητούν πίσω από τους δανειζόμενους χρήμα που δεν υπήρχε στην πραγματικότητα, δεν είναι καν δικό τους και βέβαια και με τόκο! Και βέβαια ενώ το οφειλόμενο ποσό είναι λογιστικό προϊόν, η πληρωμή των δανείων πρέπει να γίνει με πραγματικό χρήμα. Και πού να βρεθεί τόσο χρήμα αφού δεν έχει παραχθεί σαν αξία; Είναι απλό: Θα πρέπει να απομακρυνθούν από την κυκολοφορία κεφάλαια, θα έχουμε αδυναμία πληρωμών από μέρος του δανειζόμενου και προσφυγή σε νέο δανεισμό ή ξεπούλημα των υπαρχόντων. (Σας θυμίζει κάτι; - και δεν μιλάω μόνο για την Ελλάδα ως κράτος αλλά και για κάποιους από εσάς ή γνωστούς σας).

    Όλο αυτή η ομορφιά βασίστηκε και βασίζεται στην παραδοχή ότι ποτέ όλοι οι καταθέτες θα ζητήσουν ταυτόχρονα να κάνουν ανάληψη των χρημάτων τους, γιατί απλώς σε τέτοια περίπτωση οι τράπεζες δεν θα είχαν να το δώσουν. Κάπου εκεί (στην ανάγκη ύπαρξης μεγαλύτερου αποθεματικού ώστε οι τράπεζες να μπορούν να δανείζουν και να κερδίζουν περισσότερα) κολλάνε και οι περιοδικές οικονομικές κρίσεις που βοηθούν να αρπαχτεί το φυσικό χρήμα από τους πολίτες και οι ατελείωτες κατασχέσεις περουσιακών στοιχείων των οφειλετών.

    Και μην ξεχνάμε ότι οι Κεντρικές Τράπεζες που υποτίθεται ότι ελέγχονται από την κεντρική πολιτική εξουσία μπορούν ανεβάζοντας τα επιτόκια να ρίχνουν την ανάπτυξη και να δημιουργούν δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην κάθε κυβέρνηση και κατεβάζοντάς τα να οδηγούν όλο και περισσότερους σε πειρασμό αύξησης των δαπανών τους άρα σε δάνεια που σιγά – σιγά θα τους πνίξουν.

    Καταλάβατε; Εντάξει το Κράτος μας είναι για γέλια, οι σπατάλες, οι μίζες και οι αρπαχτές κυριαρχούν, η φοροδιαφυγή ανθεί (και θα συνεχίσει να ανθεί – τι να κάνουν ο έμπορος και ο καταναλωτής όταν ο ΦΠΑ πάει 23, 24, 25% - όσο πάει τέλος πάντων), δεν παράγουμε τίποτα και καταναλώνουμε πολλά, αλλά όλες οι χώρες και οι πολίτες τους είναι χρεωμένοι. Πού και πώς άραγε;
     
  4. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι σκέφτεσαι τώρα ?

     
  5. vautrin

    vautrin Contributor

    Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε ο ποιητής ΓΑΠ όταν εξεστόμιζε το μνημειώδες: «Στις κάλτσες! Στις κάλτσες!»
    Προφανώς, πως θα μας έπαιρναν και τα σώβρακα.…

    Στις φωτογραφίες, ένας μισθωτός κι ένας συνταξιούχος μετά την ανακοίνωση των μέτρων.

     


     

     
     
  6. Έλληνα, έχεις κι εσύ ταλέντο!

    Εκπορνεύεσαι κουρέλι στην μπορντελοκοινωνία,
    ξεπουλάς και την ψυχή σου για την υπεραφθονία,
    στην καρδιά σου βάλαν φρένα, το μυαλό σου παίρνει βύσμα
    για χιλιάδες σαν εσένα θα αρκέσει μια πρίζα.

    Κι η πνευμονοκονίαση, κι η πνευμονοκονίαση
    κι αυτή θα έχει πάψει
    ρομποτανθρωπομήχανση και ξυπνοπνευματύπνωση
    και χρυσωμένο χάπι.

    Θα είσαι με μπαταρία
    να εκτελείς εργασία
    με σούπερ ενημέρωση, τροφή και διασκέδαση
    θα πλέεις σ' ευφορία.

    Θα είσαι με μπαταρία
    να εκτελείς εργασία
    με σούπερ ενημέρωση, τροφή και διασκέδαση
    θα πλέεις σ' ευφορία.

    Για κοιτάξτε με σακάτη
    ένα έχω μόνο μάτι
    μου ρουφήξατε το αίμα
    μα ανυπόκριτο έχω βλέμμα.

    Αποφασισμένος πάντα
    στην προσωπικιά μου μπάντα
    την ψυχή μου δεν πουλάω
    και το δρόμο μου τραβάω.

    Την πνευμονοκονίαση, την πνευμονοκονίαση
    εγώ τη συζητάω
    ρομποτανθρωπομήχανιση και ξυπνοπνευματύπνωση
    δεν θέλω να την φάω.

    Ξερνάω τη μπαταρία
    δεν εκτελώ εργασία
    δεν θέλω ενημέρωση, τροφή και διασκέδαση
    γουστάρω ελευθερία.

    Ξερνάω τη μπαταρία
    δεν εκτελώ εργασία
    δεν θέλω ενημέρωση, κορσέ και διασκέδαση
    γουστάρω ελευθερία.



    [ame="http://[/ame]
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  7. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    Απάντηση: Ελλάδα έχεις ταλέντο...

    "κουφαλες" Αφρικανοι! τα καταφερατε παλι!, η αποδεσμευσι για διαδοχικη απονομη κονδηλιων σταδιακα (credit line), θα πραγματοποειται μετα απο την εγερση υποχρεωτικου υπερεσιακου θεματος και συζητησις, σε καθε κοινοβουλιο Ευρωπαικων κρατων, που εχουν συμετασχει στο δανεισμο. Σαν PolyMaster ( πολλες σκλαβες ταυτοχρονα) ζητω σκλαβες που να μιλουν Γαλλικα, Αγγλικα, Γερμανικα, Πορτογαλεζικα, Ιταλικα, Σκανδιναβικα, και Ισπανικα. 7 σκλαβες οι τελεια ηδονη!
     
  8. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: Re: Ελλάδα έχεις ταλέντο...

    η χαρα μας θα ηταν ....
    ξερεις τι ειναι να εχεις στα ποδια σου 10.000.000++ μαζωχιστες??
     
  9. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ελλάδα έχεις ταλέντο...

    πολύ ενδιαφέρον νημα. Κατανοητό το πως θα μειωθούν τα έξοδα της χώρας.
    Το ερώτημα μάλλον θα πρέπει να είναι πως εν τέλη θα αυξηθούν τα έσοδα της χώρας (ο τουρισμός δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες μας).. Γιατί όσο και να αυξήσουν τη φορολογία, όσους μισθούς και να κόψουν .. ου παραλάβει δια του μη έχοντος.

    Είναι δυνατόν να περιμένουμε οτι θα υπάρξει βελτίωση αυξάνοντας τους φόρους, απολύοντας υπαλλήλους , κατεβάζοντας τους μισθούς που ήδη ήταν χαμηλά χωρίς να υπάρξει εμπορική, βιομηχανική και αγροτική ανάπτυξη και χωρίς άμεση πάταξη της διαφθοράς του διοικητικού και του δικαστικού συστήματος ?

    Είναι δυνατόν να κινούμαστε λες και η κρίση είναι μόνο εγχώρια?
     
  10. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: Ελλάδα έχεις ταλέντο...

    πολυ καλα τα λες
    αλλα η κριση πλεον ειναι ενχωρια
    οι αλλοι που παραγουν κα εξαγουν
    ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση απο εμας
     
  11. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Απάντηση: Ελλάδα έχεις ταλέντο...



    Come to this country please!
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  12. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Ελλάδα έχεις ταλέντο...

    Σε πολύ καλύτερη κατάσταση είναι (αν και όχι όλοι και όχι για πολύ κατα τη γνώμη μου)... Η μετακίνηση πλούτου δεν είναι μόνο εγχώρια. Δεν αφορά μόνο κακή διαχείριση ή το σύστημα των τραπεζών. Αφορά και την εξάντληση κάποιων φυσικών πόρων.

    Σε κάθε περίπτωση.. θα μάθουμε και πιθανόν να καταλάβουμε στο άμεσο μέλλον.