Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος assassina, στις 30 Δεκεμβρίου 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Λόγω του ότι είναι Χριστούγεννα, ημέρες αγάπης και ανθρωπιάς, θέλησα να ανοίξω αυτό το νήμα για να σας μεταφέρω τη προσωπική μου εμπειρία και βιώματα μέσα από τη θέση εργασίας μου, μέσω της οποίας καθημερινά καλούμαι να βοηθήσω εκατοντάδες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στην χώρα μας, καθώς και ανήλικα προσφυγάκια τα οποία έρχονται μόνα τους στην Ελλάδα για να γλυτώσουν από την τυραννία των χωρών τους.

    Δυστυχώς, πολλοί συγχέουν την έννοια του οικονομικού μετανάστη, με την έννοια του πρόσφυγα και του αιτούντος άσυλο. Ο σκοπός αυτού του νήματος είναι για να διασαφηνιστούν αυτοί οι όροι και κατά το εφικτό μέτρο να γίνει κατανοητός ο πόνος αυτών των ανθρώπων που έρχονται στην χώρα μας, όχι μόνο για ένα καλύτερο αύριο, αλλά για ένα στοιχειωδώς ανθρώπινο σήμερα.

    Θα ήθελα να 'κλέψω' από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες κάποιους ορισμούς και άλλα σημεία προς διευκόλυνση:


    "Πρόσφυγας είναι «κάθε πρόσωπο, το οποίο, επειδή έχει δικαιολογημένο φόβο διωγμού λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικής προέλευσης, πολιτικών πεποιθήσεων ή συμμετοχής σε ορισμένη κοινωνική ομάδα, βρίσκεται έξω από τη χώρα της υπηκοότητάς του και δεν μπορεί, ή εξαιτίας αυτού του φόβου, δεν θέλει να προσφύγει στην προστασία της χώρας αυτής».

    Ο ορισμός αυτός υιοθετήθηκε διεθνώς στις 28 Ιουλίου 1951 και αποτυπώθηκε στη συνθήκη που έκτοτε έγινε γνωστή ως Σύμβαση της Γενεύης «Περί του καθεστώτος των Προσφύγων». Η σύμβαση τροποποιήθηκε με το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης της 31ης Ιουλίου 1967 και από τότε ισχύει αναλλοίωτη.

    Oι πρόσφυγες δεν είναι μετανάστες που, νόμιμα ή μη, φεύγουν εκουσίως από την πατρίδα τους με μόνο λόγο τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου. Oι πρόσφυγες φτάνουν στην Ελλάδα σε κατάσταση απόγνωσης, εγκαταλείποντας συχνά την οικογένειά τους προκειμένου να διαφύγουν τον κίνδυνο και έχοντας βιώσει τραυματικές εμπειρίες, έχοντας δει συγγενείς, φίλους, συνεργάτες να φυλακίζονται, να εξαφανίζονται ή ακόμη και να εκτελούνται.

    Επιπλέον, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης επειδή στερούνται πόρων, οικογενειακών και κοινωνικών δεσμών, επικοινωνίας, λόγω γλωσσικών και πολιτισμικών διαφορών."

    (πηγή:Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες )


    Στήριξη στους πρόσφυγες και στους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα παρέχεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διάφορους φορείς και Μη Κερδοσκοπικές/Κυβερνητικές Οργανώσεις, η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, και άλλοι όπως

    Ερυθρός Σταυρός
    Συνήγορος του Πολίτη
    Γιατροί του Κόσμου
    Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας
    Γιατροί χωρίς Σύνορα
    Διεθνής Αμνηστία
    Εθνικά Συμβούλια για τους Πρόσφυγες τρίτων χωρών (Ισπανία, Ιταλία, Δανία, Πορτογαλία, Αγγλία, κ.α.)
    European Council Refugees (ECRE)
    ΜΚΟ της Ελλάδος & του Εξωτερικού που ασχολούνται με θέματα προσφύγων και μεταναστών



    Εδώ θα ήθελα να διευκρινίσω ότι όλες οι δράσεις που αφορούν τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Πρόσφυγες κατά ποσοστό 80% και η Εθνική συμμετοχή ανέρχεται στο 20%. Το τονίζω αυτό γιατί θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει η αντίληψη του ' Εμείς δεν έχουμε λεφτά για εμάς, θα τα δίνουμε σε εκείνους;' που κατά καιρούς ακούγεται από ανίδεα στόματα.


    Για όσους θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα παραπέμπω στην ανωτέρω ιστοσελίδα καθώς και στις ιστοσελίδες των λοιπών φορέων που ανέφερα, για να αποκτήσουν μια σαφή εικόνα.

    Δεν θα ήθελα να μιλήσω για πράγματα τα οποία με λίγο ψάξιμο , και ανθρωπιά μπορεί ο οποιοσδήποτε από εμάς να βρει, αλλά θα ήθελα να σας δώσω εικόνες μέσα από τα δικά μου μάτια σχετικά με το θέμα.

    Η Ελλάδα καθημερινά έχει γύρω στους 300 εισερχόμενους αλλοδαπούς (μη κρατών-μελών) οι οποίοι εισέρχονται κυρίως από τον Έβρο. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Ιρανικής, Αφγανικής, Σομαλικής, Κουρδικής, Πακιστανικής, Ιρακινής προελεύσεως, ήτοι χώρες οι οποίες βρίσκονται σε καθεστώς τυραννίας ή διώκονται λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικής προέλευσης, πολιτικών πεποιθήσεων ή συμμετοχής σε ορισμένη κοινωνική ομάδα.

    Από τα 300 άτομα ημερησίως 30-80 άτομα - κατά περίπτωση- είναι ανήλικα παιδιά , τα οποία είναι ασυνόδευτα, ήτοι, έρχονται ολομόναχα στην Ελλάδα γιατί οι δικοί τους δεν είχαν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα στα κυκλώματα που τους φέρνουν στην Ελλάδα και έτσι στέλνουν μόνο τα παιδιά τους για να γλιτώσουν.

    Το σύστημα υποδοχής και στέγασης των προσφύγων είναι μία πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία η οποία εναπόκειται στην Ελλάδα,( στα Υπουργεία, φορείς κτλ. )

    Η πλειοψηφία των προσφύγων χρήζει ψυχολογικής και ιατρικής παρακολούθησης καθώς αυτά τα άτομα έχουν περάσει από μία κόλαση και αναζητούν τον παράδεισο. Υπάρχουν θύματα βασανιστηρίων, ακρωτηριασμοί, παιδιά ξεριζωμένα από τις οικογένειές τους, πόνος και φόβος.

    Το σύστημα ασύλου στην Ελλάδα και συμβάσεις που έχουμε υπογράψει , υποχρεώνουν το πρώτο κράτος υποδοχής των προσφύγων να τους κρατήσει κιόλας, δίχως να έχει δικαίωμα να τους στείλει πίσω στην πατρίδα τους. ( γι αυτό μας δίνουν και τα χρήματα για να δημιουργήσουμε υποδομές φιλοξενίας- στέγασης, να παράσχουμε ιατρική- κοινωνική στήριξη, υπηρεσίες μετάφρασης και διερμηνείας κλπ).

    Μέχρι να εξεταστεί το αίτημα ασύλου για να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες, αυτά τα άτομα δεν έχουν δικαίωμα εξόδου από την χώρα, και έτσι 'εγκλωβίζονται' εδώ (εξού και η εικόνα σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα και άλλα μέρη, γιατί πολλοί αλλοδαποί από αυτούς που εισήλθαν στην Ελλάδα,θέλουν να φύγουν αλλά δεν τους αφήνουμε λόγω των διεθνών συνθηκών που έχουν υπογραφεί !)

    Για να μην σας κουράζω με πολλά, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν φταίνε οι πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα- αυτοί μόνο ένα καλύτερο αύριο θέλουν-, αλλά η εξωτερική πολιτική αυτής της χώρας και η λάθος διαχείριση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος. Δεν θα μπω στη διαδικασία για το τι θα έπρεπε να έχει γίνει - ίσως σε μια άλλη συζήτηση- αυτό που θα ήθελα να σκεφτούμε όμως όλοι μας είναι η ανθρώπινη πλευρά του ζητήματος.
    Ο πόνος, ο ξεριζωμός, η μοναξιά και η ανασφάλεια που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι. Ας μην καθόμαστε να κρίνουμε ρατσιστικά , μέσα από την ασφάλεια της βολεμένης ζωοούλας μας, όλους αυτούς τους ανθρώπους γιατί κάποια στιγμή μπορεί να βρεθούμε κι εμείς στη δική τους θέση.

    Αυτά ήθελα να πω, δίχως να μπω σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση.
    Ήθελα μόνο να μεταφέρω μία εικόνα αληθινή της επαγγελματικής καθημερινότητας που ζω, με μια ευχή για το μέλλον ,να κατανοήσουμε όλοι μας τον πόνο αυτών των ανθρώπων και να γίνουμε λιγότερο ρατσιστές, γιατί κανείς δεν είναι για πάντα σε θέση ισχύος.



    Το νήμα θεωρώ ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον και πραγματικά έβαλα προσπάθεια και χρόνο στο να το συντάξω προς τόνωση της αλληλεγγύης και αγάπης που διακατέχει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

    Όσοι συμμετέχουν θα παρακαλέσω να είναι ευγενικοί. Όλοι μπορούμε να διατυπώσουμε την γνώμη μας προσέχοντας την γλώσσα μας. Μεγάλα παιδιά είμαστε. Υπάρχουν απόψεις υπέρ και κατά, δεν υπάρχει πρόβλημα ως προς αυτό. Θα παρακαλέσω τέλος, να ΜΗΝ υπάρχει καμία αντιπαράθεση και επίθεση σε όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη από την δική μας.

    Σας ευχαριστώ

    Χρόνια Πολλά
     
    Last edited: 30 Δεκεμβρίου 2010
  2. master Thanassis

    master Thanassis Regular Member

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Ας μας πεί και κάποιοο είμαστε σίγουροι
    οτι όσοι μας αριβάρουν ελιναι από εκεί που
    δηλώνουν?? γιατι ο Εβροςείναι γεμάτος από
    διαβατήρια.Καί απο την άλλη ολοι άσυλο ζητάνε
    και αριβάρουνε 300 άτομα την μέρα γύρω στα 120000
    άτομα τόν χρόνο τα οποία εχουν πληρώσει και απο
    5000_7000 σε δουλεμπόρους το κεφάλι
    πού βρίσκουν αυτό το ποσόν οι καημένοι πρόσφυγγες
    και το ακουμπουν και γιατι δέν κάθονται να πολεμίσουν στήν χώρα
    τους και κάθονται στον δικό μας σβέρκο και΄φέρνουν και τα ηθη και
    εθιμά τους στην χώρα μας και δεν σέβονται και τίποτα
    και κάνεναν.Εχούν φέρει και εναν σκασμό αρρώστειες που είχασν χρόνια εξαφανιστεί απο την Ευρώπη '
    κατα την γνώμη μου είναι εισβολεις λαθρομετανάστες που
    χρησιμοποιούν την αίτηση ασύλου σαν δικαιολογία να μπουκάρουν
    στν χώρα οσο για το 80% της Ευρώπης και το 20% της Ελλάδας
    και πάλι είναι τεράστιο το ποσό που πληρώνει ο Ελλήνας γι αυτους
    και μήν ξεχνάμε τσάμπα στα νοσοκομεία στίς αστικές συγκοινωνίες
    την αυξηση της εγκλημαστικότητας κλπ κλπ
    και τωρα πάνω μου ορμάτε
     
  3. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...


    Δεν είναι δουλειά μας, να σε σκίσουμε. Σιγά, άλλωστε, να μη σε κάνουμε και ήρωα, και μάρτυρα.

    Είναι δουλειά της Διαχείρισης να εξαφανίσει το ποστ σου και -κατ' εμέ- να σου ρίξει και κάποια σοβαρή ποινή, γιατί είναι η μυριοστή φορά που παραβαίνεις τους κανονισμούς, ρυπαίνοντας το φόρουμ με το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία σου, και προκαλώντας κατάφορα το αίσθημα όσων δεν σκέπτονται με το δικό σου τρόπο.

    Είναι επίσης δουλειά της Διαχείρισης να εξαφανίσει -δυστυχώς- κι ολόκληρο το νήμα γιά να προλάβει τα χειρότερα, μιά και γιά μυριοστή επίσης φορά αποδεικνύεται πως δεν είμαστε αρκετά ώριμοι εδώ μέσα, γιά να συζητάμε σοβαρά, γιά τόσο σοβαρά ζητήματα... Κι άλλα σοβαρότατα ζητήματα βέβαια δεινοπαθούν καθημερινά εδώ, εν προκειμένω όμως, υπάρχει τουλάχιστον η -απλοϊκή έστω- δικαιολογία του ότι το θέμα δεν άπτεται στο παραμικρό, της θεματολογίας του φόρουμ...




     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Τελικά τι είναι χειρότερο; να γίνεσαι θύμα επίθεσης κάποιου αλλοδαπού για μερικά ευρώ ή, όντας μετανάστης, να γίνεσαι δέκτης του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας ορισμένων, που θεωρούν πως λόγω καταγωγής είναι ανώτεροι των άλλων; Πάντως, όταν βλέπω σε τηλεοπτικούς σταθμούς κάτι άτομα να κλαίγονται, επειδή έπεσαν θύματα κλοπής ή και βιαιοπραγίας από αλλοδαπούς, δεν τα λυπάμαι καθόλου. Καλά να πάθουν!
     
  5. bodyfull69

    bodyfull69 Regular Member

    η προσπάθεια του παραπάνω μάστερ θανάσης πέρα της μισαλλόδοξου και ρατσιστικού μίσους που χύνει, διακατέχεται από πλήρη άγνοια των στοιχειωδών δεδομένων περί κόστους συγκοινωνιών, νοσοκομείων, εγκληματικότητας. Φυσικά η παράθεση αναλυτικών στοιχείων δεν έχει νόημα στην συγκεκριμένη περίπτωση λόγω αδυναμίας σκέψης.
    παρακαλώ την διαχείριση να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.
     
  6. Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    MindMaster, πραγματικά είναι θερμή παράκλησή μου να παραμείνει το νήμα εδώ , καθώς δεν θεωρώ ότι είναι λύση το 'πονάει δόντι-βγάζει δόντι'.

    Το νήμα θεωρώ ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον και πραγματικά έβαλα προσπάθεια και χρόνο στο να το συντάξω προς τόνωση της αλληλεγγύης και αγάπης που διακατέχει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

    Όσοι συμμετέχουν θα παρακαλέσω να είναι ευγενικοί. Όλοι μπορούμε να διατυπώσουμε την γνώμη μας προσέχοντας την γλώσσα μας. Μεγάλα παιδιά είμαστε. Υπάρχουν απόψεις υπέρ και κατά, δεν υπάρχει πρόβλημα ως προς αυτό. Θα παρακαλέσω τέλος, να ΜΗΝ υπάρχει καμία αντιπαράθεση και επίθεση σε όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη από την δική μας.

    Σας ευχαριστώ
     
  7. Kaveiros

    Kaveiros Regular Member

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...





    Χριστουγεννα,ο λογος να νιωσεις περισσοτερο ανθρωπος!!  
    (στα υπολοιπα συμφωνω με τον MindMaster)
     
  8. Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...



    ο λόγος για τον οποίο έγραψα το νήμα Kaveiros
    η ανθρωπιά είναι 24/7 μια ζωή
     
  9. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...

    Θα διαφωνήσω. Η διαχείριση καλά θα κάνει ν' αφήνει τέτοια νήματα στη θέση τους, πόσο μάλλον όταν ο νηματοθέτης, απ' ότι φαίνεται έχει αφιερώσει αρκετό χρόνο και κόπο προκειμένου να εκθέσει κάποιο κοινωνικό ζήτημα με τόσο προσεγμένο και εμπεριστατωμένο τρόπο.

    Καλό είναι επίσης να μένουν και post, όπως αυτό του master Thanasis, σαν μια καλή υπενθύμιση πως ανάμεσά μας κυκλοφορούν κι αυτές οι αντίθετες απόψεις.
     
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...


    Δεν θα κρίνω εγώ τελικά το εάν θα παραμείνει ή όχι το νήμα, αγαπητή μου... Η άποψή μου βεβαίως (γιά την περίπτωση που δεν έγινε σαφής πιό πάνω) είναι πως δεν πρέπει να παραμείνει, ΔΥΣΤΥΧΩΣ... Προσωπικά θα ήθελα να παραμείνει, το βρίσκω κι εγώ εξαιρετικά ενδιαφέρον, χάρηκα που είχα την ευκαιρία να διαβάσω το κείμενό σου και σε συγχαίρω γιά την προσπάθεια, μοιραίο είναι όμως κάποιες καλές προσπάθειες (και καλές προθέσεις) να πέφτουν στο κενό, όσο εξακολουθούν να μας ταλανύζουν η ολοκληρωτική -και ταυτόχρονα ανολοκλήρωτη- σκέψη αφ' ενός, και η μισαλλοδοξία την οποία προανέφερα, αφ' ετέρου. Και δυστυχώς, το να προσέχουμε να είμαστε "ευγενείς" ως προς την επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιούμε, δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση. Πρώτος εγώ άλλωστε, δεν θα μπορέσω να είμαι πλέον ευγενής με άτομα που προφανώς πιστεύουν πως η ανθρωπιά (μιά και αυτή είναι που κατέχει την κεντρική θέση στο κείμενό σου) μπορεί να επιδεικνύεται ή όχι κατά περίπτωση και επιλεκτικά, ανάλογα με το χρώμα, το φύλο, τη φυλή, την καταγωγή, τη θρησκεία κλπ κλπ κλπ, του "απέναντί" μας...

    Μετά μεγάλης λύπης μου λοιπόν θα προτιμούσα, ξαναλέω, να "φαγωθεί από το σκοτάδι" μιά αξιέπαινη προσπάθεια, παρά να καταλήξει να γίνει βήμα γιά απάνθρωπες κραυγές, ή αφορμή και δικαιολογία γιά ν' αντηχούν αυτές οι κραυγές στο διηνεκές, διάσπαρτα στα νήματα του φόρουμ... Ας όψονται αυτοί που πρεσβεύουν το σκοτάδι, κι ας τους αποδοθούν -επιτέλους- οι ευθύνες τους, από όλους μας...



     
  11. bodyfull69

    bodyfull69 Regular Member

    Αγαπητέ MindMaster, αν και εν γένει θα συμφωνήσω με την προσέγγισή σου, θα διαφωνήσω πλήρως με τη απόσυρση του νήματος, γιατί απλά θα είναι υποταγή στον σκοταδισμό και στις δηλητηριώδεις παρεμβάσεις του. ας προσπαθήσουμε να ανοίξουμε το νήμα, και μπορούμε να το προστατεύσουμε από αήθεις παρεμβάσεις.
     
  12. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Πρόσφυγες...μία αλήθεια...


    Δεν πρόκειται φυσικά -σε καμμιά περίπτωση- να επιμείνω στην απόσυρση του νήματος. Ελπίζω όμως να μπορέσει όντως να προστατευθεί αποτελεσματικά, από τις -αναπόφευκτες, φοβάμαι- σκοταδιστικές και αήθεις παρεμβάσεις...


     
Thread Status:
Not open for further replies.