Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Queer in Athens festival

Συζήτηση στο φόρουμ 'Τέχνη' που ξεκίνησε από το μέλος Stressine, στις 11 Φεβρουαρίου 2011.

  1. Stressine

    Stressine New Member

    Υποθέτω ότι δεν θα σοκάρω τους περισσότερους θαμώνες του φόρουμ λέγοντας ότι η έννοια του φύλου υπόκειται στη διαδικασία της κοινωνικής κατασκευής, όπως εξάλλου και κάθε άλλη κοινωνικά διαμεσολαβημένη κατηγορία σκέψης και πράξης. Μία διαδικασία κατασκευής που φυσικά δεν μπορεί παρά να είναι έκφραση ευρύτερων υφιστάμενων δυναμικών και μηχανισμών εξουσιασμού, κατίσχυσης, ιεράρχησης, κατηγοριοποίησης. Ο χώρος των λεγόμενων queer studies, ακολουθώντας τα μεταδομιστικά φιλοσοφικά ρεύματα αποδόμησης του υποκειμένου και μέσα από μια απόρριψη ουσιοκρατικών αντιλήψεων, επιχειρεί να χαρτογραφήσει τις διαδρομές που ακολουθεί η εκάστοτε εξουσία για να κατασκευάσει τις έννοιες του φυσιολογικού και του αποκλίνοντος σε σχέση με τον τρόπο που βιώνεται το φύλο και η σεξουαλικότητα. Ένα κρίσιμο σημείο διαφοροποίησης αυτού του χώρου ως προς την LGBT κοινότητα είναι η κριτική στάση που τηρεί απέναντι στις όποιες απόπειρες απόσπασης μερικών ψιχίων αναγνώρισης από επίσημους φορείς όσων δεν εντάσσονται μέσα στα πλαίσια αυτού που μπορεί να θεωρηθεί ως σεξουαλικά αναμενόμενο.

    Τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως αυτός ο χώρος έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται πιο έντονα και στην Ελλάδα. Τον Νοέμβριο είχε διοργανωθεί ένα τρίημερο εκδηλώσεων με τον χαρακτηριστικό τίτλο What queer fest?. Σήμερα και αύριο "τρέχει" ένα φεστιβάλ αντίστοιχης θεματολογίας. Queer in Athens festival. Ίσως να ενδιαφέρει κάποιους.