Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

To Πανεπιστημιακό Άσυλο.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 14 Φεβρουαρίου 2011.

?

Πρέπει να καταργηθεί το Πανεπιστημιακό Άσυλο ??

  1. Ναι, πρέπει να καταργηθεί.

    19 vote(s)
    33,3%
  2. Όχι, πρέπει να παραμείνει ώς έχει.

    38 vote(s)
    66,7%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ

    To πανεπιστημιακό άσυλο, όπως ισχύει σήμερα, καθιερώθηκε με το νόμο 1268 του 1982 και η σημασία του ήταν ιδιαίτερη για τη μεταπολιτευτική Ελλάδα, αφού απέβλεπε στην προστασία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, στην πολυφωνία και στην ελεύθερη έκφραση των απόψεων από τον καθένα εντός των ιδρυμάτων.

    Σήμερα, συνεχίζει και αποτελεί ένα προπύργιο της δημοκρατίας που υπενθυμίζει σε όλους εμάς τα δύσκολα χρόνια που πέρασε η χώρα μας και ο θεσμός της δημοκρατίας, που ευτυχώς στις μέρες μας είναι κατοχυρωμένος και δεν απειλείται από κανέναν.

    Σύμφωνα με τον νόμο 1268/82, τρεις είναι οι περιπτώσεις άρσης του ασύλου:

    • Το άσυλο αίρεται αυτοδικαίως όταν διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα και αδικήματακατά της ζωής.
    • Με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής ασύλου, που συνιστάται από τον πρύτανη, έναν εκπρόσωπο του διδακτικού προσωπικού και έναν εκπρόσωπο των φοιτητών
      (κάτι τέτοιο όμως στην ουσία δεν γίνεται ποτέ, αφού κανένας τους δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για κάτι τέτοιο).
    • Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η παραπάνω ομοφωνία, συγκαλείται η Σύγκλητος, η οποία αποφασίζει μόνον με την ειδική πλειοψηφία των 2/3 των παρόντων μελών.

    ---

    Βαζώ το θέμα προς συζήτηση και ψοφοφορία γιατί είναι ενα σοβαρό ζήτημα για το οποίο ακόυμε καθημερινά στα media, και από τα πλέον αμφιλεγόμενα και πολυσυζητημένα. Δεν αναφέρω την πηγή του άρθρου, γιατί στην συνέχεια ο συγγραφέας παίρνει θέση και δεν θέλω να επηρεάσει το poll, καθώς με ενδιέφερε μόνο η ιστορική αναφορά αλλά και οι περιπτώσεις που με την παρούσα νομοθεσία μπορεί να γίνει άρση του ασυλου.

    Η συζήτηση δεν θέλω να πάρει πολιτικό ύφος, φανατισμό, ούτε να δημιουργήσει flames μεταξύ των διαφωνούντων γιατί κάτι τέτοιο δεν θα επιτραπεί και θα πρέπει να είναι κόσμια και εποικοδομητική.

    Αν κάποιος λοιπόν έχει σκοπό να απαντήσει με φανατισμό, καλύτερα να μην το κάνει, και μπορεί απλά να ψηφίσει στην ψηφοφορία.

    Το ερώτημα λοιπόν είναι :

    Πρέπει να καταργηθεί το πανεστημιακό άσυλο ή όχι ? Και γιατί ?

    Δεν έβαλα την επιλογή να διαμορφωθεί, εσκεμμένα, γιατί ο σκοπός είναι η συζήτηση να επικεντρωθεί στο "Ναι" ή στο "Οχι", και όχι να υπάρχουν προτάσεις στο πως μπορεί να διαμορφωθεί.
     
  2. Eri

    Eri

    Η δικη μου γνωμη ειναι πως πρεπει να καταργηθει......Δεν βλεπω να ωφελει κανεναν πλεον, εκτος απο καποιους ναρκομανεις (τουλαχιστον εδω στη Θεσσαλονικη) και τους "γνωστους αγνωστους" στις κλασικες φασαριες των διαφορων εθνικων εορτων.......
     
  3. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    σε ενα μη δημοκρατικο καθεστως ποιος θα σεβαστει το ασυλο?
    σε δημοκρατικο καθεστως δεν υπαρχει λογος προστασιας ελεύθερης διακίνησης ιδεών !
    αρα τι νοημα εχει να υπαρχει ? το μονο που δημιουργει ειναι καταστροφες πνευματικων ιδρυματων και πνευματικων περιουσιων απο ατομα μονο την δημοκρατια δεν σεβονται ....
     
  4. atasai

    atasai Regular Member

    Πώς ακριβώς γίνεται κουβέντα για το άσυλο χωρις να έχει πολιτικό ύφος;

    Ναι.

    Το άσυλο προστατεύει κουκουλοφόρους, γενειοφόρους, διοπτροφόρους και λοιπούς στεροτυπικούς φορείς ιδεών μιας και αυτές δεν δύνανται να περιπλανώνται σαν την άδικη κατάρα χωρίς σάρκινο περίβλημα.
     
  5. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Ο νόμος είναι σαφής για το πότε μπορεί να αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και δεν βρίσκω κανέναν λόγο για την κατάργησή του. Αντίθετα βλέπω πολλούς λόγους για την κατάργηση της βο(υ)λευτικής ασυλίας και της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
    Φυσικά σε μια δημοκρατία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν νόμοι για τα αυτονόητα όμως υπάρχουν ακόμα πολλοί που πιστεύουν στην φενάκη της αστικής δημοκρατίας; Προφανώς και υπάρχουν και είναι αυτοί που με την ίδια ευκολία ζητούν την κατάργηση του ασύλου αύριο μεθάυριο θα ζητήσουν ίσως και στρατιωτικό νόμο ή πιο σκληρά μέτρα απέναντι στους "αγιάννηδες" που με τις ευλογίες του κράτους έχουν δημιουργηθεί
     
    Last edited: 14 Φεβρουαρίου 2011
  6. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ...
     
  7. DRKN

    DRKN Regular Member

    Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    οχι να μην καταργηθεί, να αλλάξει ναι, δεν συμμετέχω στο γκάλοπ γιατί είναι περιορισμένο και το νήμα ''κατευθύνει'' τις απαντήσεις. η συζήτηση είναι άκρως πολιτική, όχι κομματική.
     
  8. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Ούτε η μάνα μου βλέπει την χρησιμότητά του αλλά κριτικάρει και εκφράζει απόψεις καθήμενη στον καναπέ της
     
  9. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    Δεν ξερω πως το τεκμηριωνει η μανα σου , εγω παντως το τεκμηριωσα πιο πανω, οσο για τον καναπε πες της να σηκωθει να βγει στους δρομους ....
     
  10. DRKN

    DRKN Regular Member

    Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    οι ιδέες δεν δυναστεύονται, το άσυλο δεν είναι ασπίδα προστασίας κρίμα σε όσους το χρησιμοποιούν έτσι, μα πιο μεγάλο κρίμα για αυτούς που δεν έχουν παιδεία. θα επεκταθώ στο θέμα μέρες αργότερα.
     
  11. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    το θέμα τεθηκε απο κοινωνική άποψη, δηλαδή πως το βλέπει ένας πολίτης, γιατί να μείνει ή γιατί να καταργηθεί, τι, και αν προσφέρει, χωρίς να λαβουμε υπόψην τις θέσεις ρων κομμάτων και όχι σαν δεξιο-αριστερή αντίφαση, όπως ειπα, εσκεμμένα δεν έβαλα την επιλογή να διαμορφωθεί / αλλάξει, γιατί όσοι θα ψήφιζαν να διαμορφωθεί, ειναι πολύ πιθανόν να διαφωνούνε ώς προς το πως θα διαμορφωθεί / αλλάξει, οπότε ενώ φαινομενικά στην ψηφοφορία θα φαίνεται πως συμφωνούν, στην ουσία θα διαφωνούν, και η ψηφοφορία θα είναι άχρηστη. οπότε ΔΕΝ "κατευθυνει" απαντήσεις, ίσα ισα το αντίθετο, διαχωρίζει αυτούς που συμφωνούν, με αυτούς που διαφωνούν ξεκάθαρα.
     
  12. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: To πανεπιστημιακό 'Ασυλο.

    για πες μας εσυ που εχεις παιδεια σε τι χρησιμευει το ασυλο
    1ον σε ενα δημοκρατικο καθεστως
    2ον σε ενα μη δημοκρατικο καθεστως

    με δυο λογια δικα σου ...
     
Thread Status:
Not open for further replies.