Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυριαρχικότητα-υποταγή και συντροφικότητα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anima0, στις 30 Μαϊου 2013.

  1. anima0

    anima0 Regular Member

    Σε άλλο νήμα σχετικά με τους "λόγους που κάνουμε σεξ" , γράφτηκε το ακόλουθο:
    Με αυτή τη φράση ανοίγει ένα μεγάλο θέμα:
    Δηλαδή ποιοί πιστεύετε ότι ο/η κυρίαρχος δεν έχει στόχο την ικανοποίηση της/του συντρόφου;
    Διότι και η υποταγή δίνει και αυτή ευχαρίστηση σε υποτακτικό άτομο.
    Όσο λοιπόν καμιά φορά ο/η υποτακτικός υπερβαίνει την ατομική ευχαρίστηση για ικανοποιήση δεν πιστεύετε πως και ο/η κυρίαρχος κάνει το ίδιο (με άλλο τρόπο προφανώς) ;
    Αλλιώς μήπως πρέπει να βγάλουμε τη λέξη και την έννοια του συντρόφου/συντροφικότητας από τις σχέσεις υ/Κ;

    Πρακτικό παράδειγμα: η υποτακτική έστω πως προτιμάει να δέχεται βιτσές στο στήθος, ενώ ο Κ να χαστουκίζει τα κωλομέρια. Δεν θα το κάνει για τη σύντροφό του;

    Είναι η μόνιμη ένσταση που έχω για πολλούς μάστερς/μιστρες που θεωρούν εαυτούς παρτα-όλα, με καταχρηστικά ψευδεπίγραφo αυτοπροσδιορισμό (κατά τη γνώμη μου) του βδσμ όρου Master/Mistress.
     
  2. SadisticD

    SadisticD New Member

    Απάντηση: Κυριαρχικότητα-υποταγή και συντροφικότητα

    Ένα πρώτο σχόλιο: η συντροφικότητα ταυτίζεται με την ικανοποίηση των θέλω του άλλου, πόσο μάλλον όταν αυτά έχουν να κάνουν με κάποιο πρακτικό θέμα; Προσωπικά, είμαι της άποψης πως όχι. Είναι μία έννοια αρκετά βαθύτερη.

    Ωστόσο, καθώς ο νηματοθέτης αγγίζει το ζήτημα της ικανοποίησης των θέλω του υποτακτικού από τον Κ, λέω να μείνω σ' αυτό. Είμαι της άποψης η ικανοποίηση δεν προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από την εφαρμογή κάποιων πρακτικών πάνω στον άλλο όσο κι από τις αντιδράσεις του υποτακτικού μέρους. Αν ο υποτακτικός δείχνει να μη λαμβάνει ικανοποίηση, λογικό κι επόμενο είναι να μην ευχαριστιέται και ο Κ.

    Τώρα, όσον αφορά το κατά πόσο ο Κ οφείλει να ικανοποιεί συγκεκριμένα θέλω, όπως το πρακτικό παράδειγμα που τίθεται, υπάρχει πάντα η δυνατότητα χρήσης τους ως μέσα επιβράβευσης του υποτακτικού για κάτι που έκανε ή για τη γενικότερη ορθή του στάση...
     
  3. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    και απάντησα

    "πώς είναι δυνατόν να ικανοποιεί κάποιος την σύντροφο χωρίς να ικανοποιείται ο ίδιος ; Ο φαλλός ικανοποιείται όταν ικανοποιεί το αιδοίο. Το σεξ είναι "καταδικασμένο" να είναι μια πράξη ισότητας. Από τις ελάχιστες στιγμές που είμαστε ίσοι εμείς οι άνθρωποι. Ίσως η μόνη πράξη που ακόμα είμαστε - ευτυχώς- ίσοι σαν τα ζώα, όπως είναι η φύση μας, και δεν μοιάζει με τις άλλες συναλλαγές που χαρακτηρίζουν το ανθρώπινο είδος".

    Και προσθέτω

    'Ολοι μα όλοι ανεξαιρέτως επιδιώκουμε την προσωπική μας ικανοποίηση πρώτα από όλα, ακόμα και αν ικανοποίηση είναι το να μην ικανοποιούμαστε και σε μερικές περιπτώσεις - ευτυχώς σπάνια - ούτε να αυτοικανοποιούμαστε καν.   Απλά δεν το παραδεχόμαστε με ειλικρίνεια. Επίσης το σεξ κατά τη γνώμη μου είναι έτσι κι αλλιώς μια κυριαρχική πράξη ψυχολογικά και για τους δυο, μια πράξη επιβεβαίωσης, είτε της θηλυκότητας είτε της αρενωπότητας, άρα κυριαρχική πράξη που στοχεύει στην ηδονή που είναι έτσι κι αλλιώς μια εγωιστική επιδίωξη. Αν σας στερούσαν το σεξ τελείως θα τρελλαινόσασταν ή θα είχατε εντάσεις ή θα αποχωρούσατε από τη σχέση. Το ότι το σεξ είναι κυριαρχική πράξη από την πλευρά και του ενός και του άλλου, φαίνεται τις εποχές που η σεξουαλική ζωή δεν πάει καλά συνήθως αυξάνουν οι εντάσεις σε ένα ζευγάρι και βγαίνει εκτός κρεββατιού όλη η κυριαρχικότητα (το έχω ζήσει δυστυχώς πολύ πρόσφατα).

    προτείνω κάτι τέτοια θέματα να τα ανεβάζετε πάνω πάνω, στο bdsm topic, όχι εδώ. Η κατηγορία Σεξ είναι για μάλλον γενικά θέματα για vanilla sex αν έχω καταλάβει σωστά ή για bdsmers σε αγρανάπαυση όπως εγώ.
     
  4. Heretic_Angel

    Heretic_Angel Regular Member

    Απάντηση: Κυριαρχικότητα-υποταγή και συντροφικότητα

    Είμαι της άποψης οτι δε μπορούν να υπάρξουν γενικοί κανόνες σε αυτά τα θέματα, καθώς η ατομική διαφορετικότητα (individual diversity) των ανθρώπων δημιουργεί άπειρους διαφορετικούς συνδυασμούς συντροφικών σχέσεων. Υπάρχουν βέβαια αρκετές διαφορές και ομοιότητες και κατά περίπτωση σχήματα αλλά αυτά συνήθως ποικίλουν αναλόγως με τις ανάγκες του καθενός και δεν μπορούν να τυποποιηθούν.

    Αν το δούμε πιο αποστασιοποιημένα, ο μόνος γενικός κανόνας που ίσως να μπορεί να ισχύσει, είναι αυτός της κοινής λογικής που λέει οτι αν δεν περνάμε καλά με έναν άνθρωπο απλά σταματάμε να συναναστρεφόμαστε μαζί του και αρχίζουμε την αναζήτηση για κάτι άλλο, έστω και υποσυνείδητα.

    Σε μια σχέση ο ένας χρειάζεται να συντροφεύει τον άλλο να περνάνε και οι δύο καλά, έτσι ώστε η σχέση να μπορεί να έχει μέλλον. Όσο κυρίαρχος να είναι ο άντρας ή υποτακτική να είναι η γυναίκα και τούμπαλιν, αν ένας από τους δύο νιώθει οτι δεν λαμβάνει αυτά που χρειάζεται, αργά ή γρήγορα θα μεταναστεύσει για αλλού, ανεξαρτήτου τύπου σχέσης, στάτους κτλ.

    Τα υπόλοιπα είναι, κατά την προσωπική μου άποψη πάντα, εκτός πραγματικότητας και αποκλειστικά υλικό θεωρητικής συζήτησης, καθώς πρακτική εφαρμογή είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρουν.
     
  5. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    'Οποιος δεν ικανοποιείται σεξουαλικά για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια σχέση που βρίσκεται στην αρχή της και βρίσκεται σε μια σεξουαλικά ενεργή φάση της ζωής του και είναι νέος, αν δεν είναι άρρωστος ή δεν πάσχει από κάποια ανικανότητα η σχέση διαλύεται. Κάντε το πείραμα και θα το δείτε. Αυτό είναι κανόνας και για τους "σκλάβους" και για τους "αφεντάδες" και για τους vanilla και για τους πάντες. Το σεξ είναι πρώτος παράγων που κρατάει δυο ανθρώπους κοντά όταν η σχέση είναι στο ξεκίνημά της (εννοώ όταν η σχέση έχει ζωή λίγους μήνες ή ακόμα και ένα χρόνο). Η σχέση βασίζεται επάνω στον έρωτα, στη σεξουαλική ζωή και στη σεξουαλική χημεία κυρίως για να ξεκινήσει και να πάει καλά. Αν ένας από τους δυο στερεί από τον άλλον για πολύ μεγάλα διαστήματα το σεξ ή έστω κάποια σεξουαλικά παιχνίδια, τότε χωρίζουν ή προκαλούνται πανίσχυρες εντάσεις. Κανείς δεν γίνεται σκλάβος ούτε αφέντης για την ψυχή του. Διαφορετικά ας αγοράσουμε και ένα σκύλο να εκπαιδεύουμε. Η ψυχή αναπτύσσεται και ταίζεται ασφαλώς και αναπτύσσονται και πολύ ισχυρά συναισθήματα και βαθειά αγάπη, αλλά όχι στην αρχή. Στην αρχή είναι η χημεία και το σεξ τα σημαντικότερα. Αν πάνω στο χρόνο δεν είναι αρκετά έντονη και συχνή η σεξουαλική ζωή, μπορεί να χωρίσουν πιο εύκολα. Το σεξ ενώνει δυο σώματα σε ένα, ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Είναι ο απόλυτος θρίαμβος και η δύναμη του ανδρόγυνου, είναι η ήττα του θανάτου και της φθοράς.
     
  6. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Κυριαρχικότητα-υποταγή και συντροφικότητα

    κατ'αρχην να παραθεσω την δευτερη μου απαντηση σε αυτο που μαλλον δεν διαβαστηκε


    Αρχικό μήνυμα απο Etoile flamboyante
    πώς είναι δυνατόν να ικανοποιεί κάποιος την σύντροφο χωρίς να ικανοποιείται ο ίδιος ; Ο φαλλός ικανοποιείται όταν ικανοποιεί το αιδοίο. Το σεξ είναι "καταδικασμένο" να είναι μια πράξη ισότητας. Από τις ελάχιστες στιγμές που είμαστε ίσοι εμείς οι άνθρωποι. Ίσως η μόνη πράξη που ακόμα είμαστε - ευτυχώς- ίσοι σαν τα ζώα, όπως είναι η φύση μας, και δεν μοιάζει με τις άλλες συναλλαγές που χαρακτηρίζουν το ανθρώπινο είδος.

    μα δεν ισχυριστηκα οτι ο υποτακτικος δεν θα παιρνει ευχαριστηση, αντιστοιχα η υποτακτικη. Απλα περιμενα οτι η ερωτικη ικανοποιηση του/της συντροφου κυριαρχου θα ηταν πρωτο σε προτιμηση, με εξαρτημενη μεταβλητη (παραμετρο), (bayes), οτι τα υποτακτικα μελη στο φορα ειναι περισσοτερα
    ____________



    η ένσταση μου, η απορία αν θέλετε καλύτερα στο προηγούμενο θέμα είχε να κάνει με το πώς αν θεωρήσουμε ότι οι περισσότεροι που απαντούν στο poll είναι υποτακτικοί δεν θεωρούν ως πρωτεύοντα λόγο να κάνουν σεξ με τον κυρίαρχο σύντροφο τους με σκοπό την ικανοποίηση του. Στον δικό μου υποτακτικό κόσμο, κύριο λόγο έχει η ικανοποίηση του κυρίαρχου μου και σε δευτερεύοντα βαθμό η δική μου ικανοποίηση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγώ δεν ικανοποιούμε. Από την άλλη, βλέπω ότι η σεξουαλική επιθυμία κρατάει τα ηνία στις προτιμήσεις. Αυτό για τους υποτακτικούς που ψήφισαν με κάνει να πιστεύω ότι προτιμούν εν τέλει μία ενεργητική πράξη, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο σε αυτό που ονομάζω υποταγή.

    Φυσικά θα μου πείτε ότι τα παραπάνω συμπεράσματα μου είναι αρκετά επισφαλή καθώς δεν μπορώ να γνωρίζω το δείγμα και την ποιότητα του (εννοώ το είδος του στάτους του κτλ), όπως και οτι ήταν γενικά περί σεξ,οπότε δεν μπορώ να επιμένω σε αυτά τα συμπεράσματα. Απλά κάνουμε συζήτηση.

    Θα σας φέρω όμως ένα παράδειγμα για να καταλάβετε, μπορεί η υποτακτική να είναι στις δύσκολες μέρες της και να μην θέλει να κάνει σεξ, ενώ ο κυρίαρχος της να το επιθυμεί, ανάλογα λοιπόν με το επίπεδο της σχέσης τους η υποτακτική μπορεί να ικανοποιήσει τον σύντροφο της, ακόμα κι αν εκείνη ερωτικά δεν το ευχαριστηθεί καθόλου. Η τέρψη της όμως θα έρθει γιατί θα έχει ικανοποιήσει τον σύντροφο της.

    Συμπερασματικά από τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου, είναι οτι η συντροφικότητα είναι απαραίτητη και φυσικά η ικανοποίηση των θέλω πρέπει να είναι αμοιβαία, με τις απαραίτητες ''υποχωρήσεις'' όταν αυτές είναι απαραίτητες. Άλλωστε τα όρια για αυτό υπάρχουν, για να σπάνε!!
     
  7. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Κυριαρχικότητα-υποταγή και συντροφικότητα

    Το σεξ είναι αναρχία, δεν υπάρχει επιτρέπεται και δεν επιτρέπεται. Η υποτακτικότητα δεν αποδεικνύεται στο κρεββάτι. Είναι συμπεριφορά στην καθημερινότητα της σχέσης και στη ρουτίνα της, όχι στο σεξ. Η υποτακτικότητα του άνδρα και της γυναίκας αποδεικνύεται από άλλα πράγματα. Το παράδειγμα που αναφέρεις με την υποτακτική γυναίκα που είναι στις μέρες της είναι σωστό. Ο κυρίαρχος το καταλαβαίνει και το σέβεται. Όταν όμως δεν υπάρχει λόγος και η απαγόρευση υπερβαίνει τα όρια της λογικής, τότε να είσαι σίγουρος ότι η γυναίκα σε εξαπατά και σε χειρίζεται ψυχολογικά, δεν είναι ότι δεν θέλει, αλλά ότι σε μανιπουλάρει, και αυτό δεν είναι κυριαρχικότητα από την πλευρά της αλλά κάτι άλλο που δεν θέλω να χαρακτηρίσω... Είναι πολύ συχνή τακτική πολλών γυναικών αυτό, και βανίλλα και bdsmers. Αυτό το κόλπο είναι κοινό μυστικό μεταξύ των έμπειρων ανδρών. Εγώ προτιμώ την ενεργητική πράξη στο κρεββάτι. Την παθητική την έχω δοκιμάσει δυο φορές από διαφορετικές γυναίκες και δεν μου λέει τίποτα, αλλά στην καθημερινότητα είμαι υποτακτικός όσο δεν πάει. Ποιός κρίνει τι είναι ανεπίτρεπτο ; Εδώ υπάρχουν αξιόλογες έμπειρες Κυρίες, με πολλά χρόνια στο κουρμπέτι που έγραψαν ιστορία και σου λένε ευθέως ότι θέλουν τον άντρα άντρα στο κρεββάτι.
     
  8. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Κυριαρχικότητα-υποταγή και συντροφικότητα

    Κοουτάρω (quote) τον εαυτό μου....

    Στον δικό μου υποτακτικό κόσμο
     
  9. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Κυριαρχικότητα-υποταγή και συντροφικότητα


    Η μη ικανοποίησή του/της δηλαδή. Εντάξει πάω πάσο, υπάρχουν και γυναίκες και άντρες που δεν επιθυμούν να ικανοποιούνται. Απλά ένα θα πω μόνο ακόμα, ότι όποιους σκλάβους γνώρισα και έμαθα ότι δεν κάνουν ενεργητικό σεξ, ο μόνος λόγος ήταν ότι δεν μπορούσαν. Και όποιες γυναίκες δεν το ήθελαν, είτε έκαναν ή με άλλους άντρες ή δεν το ήθελαν γιατί είχαν κάποια κατάθλιψη ή κάτι άλλο σοβαρό. Αλλος λόγος δεν υπάρχει, παρά μόνο αν είναι ομοφυλόφιλες οπότε είναι λόγικό ή απλά μανιπουλάρουν και χρησιμοποιούν τους άντρες.
     
  10. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυριαρχικότητα-υποταγή και συντροφικότητα

    επειδή προφανώς δεν θες να καταλάβεις αυτά που γράφω είτε γιατί δεν τα γράφω σωστά είτε απλά γιατί δεν θες σου κάνω copy χωρίς quote Στον δικό μου υποτακτικό κόσμο, κύριο λόγο έχει η ικανοποίηση του κυρίαρχου μου και σε δευτερεύοντα βαθμό η δική μου ικανοποίηση.

    αν από αυτά προκύπτουν αυτά τα συμπεράσματα

    Η μη ικανοποίησή του/της δηλαδή. Εντάξει πάω πάσο, υπάρχουν και γυναίκες και άντρες που δεν επιθυμούν να ικανοποιούνται. Απλά ένα θα πω μόνο ακόμα, ότι όποιους σκλάβους γνώρισα και έμαθα ότι δεν κάνουν ενεργητικό σεξ, ο μόνος λόγος ήταν ότι δεν μπορούσαν. Και όποιες γυναίκες δεν το ήθελαν, είτε έκαναν ή με άλλους άντρες ή δεν το ήθελαν γιατί είχαν κάποια κατάθλιψη ή κάτι άλλο σοβαρό. Αλλος λόγος δεν υπάρχει, παρά μόνο αν είναι ομοφυλόφιλες οπότε είναι λόγικό ή απλά μανιπουλάρουν και χρησιμοποιούν τους άντρες.


    απλά έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυριαρχικότητα-υποταγή και συντροφικότητα

    Καλό θα ήταν να μην είμαστε απόλυτοι σε ζητήματα σεξουαλικότητας.
    Δεν υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο γίνεται το σεξ (εκτός κι αν σεξ εννοούμε αποκλειστικά αυτό που αποσκοπεί στην αναπαραγωγή, που για εμένα δεν ισχύει).
    Ο καθένας ψάχνει για ταίρι του αυτό με το οποίο θα "κουμπώσει" πρωτίστως σεξουαλικά ώστε να προχωρήσει και η σχέση.
    Άρα, ο καθένας πορεύεται με τις επιλογές του οι οποίες θα πρέπει να είναι σεβαστές καθώς η σεξουαλική ηδονή είναι μία πολύ ιδιαίτερη υπόθεση για τον κάθε άνθρωπο.
     
  12. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κυριαρχικότητα-υποταγή και συντροφικότητα


    έχουμε και άλλα βιώματα. Εγώ σου λέω ότι αυτό δεν ισχύει γιατί αν δεν προείχε η δική της ικανοποίηση δεν θα ήσουν μαζί με καμμία. Απολαμβάνεις τα πάντα για σένα όπως όλοι μας, απλά χρησιμοποιείς διαφορετικό ζωτικό ψεύδος. Ακόμα και όταν δεν απολαμβάνεις, ακόμα και όταν σου στερεί κάτι, αυτό είναι απόλαυσή σου. 'Αρα για σένα το κάνεις κυρίως. Ακόμα κι όταν υποφέρεις, για σένα υποφέρεις. Σου αρέσει. Μπορώ να μπω στην ψυχολογία σου γιατί τα έχω ζήσει πάνω από δυο φορές. Αν ισχύει αυτό που λες, πάψε να ζητάς οτιδήποτε και μόνο δίνε της. Θα δεις αν θα αντέξεις όπως εγώ πάνω από 3 μήνες αυτό το πείραμα. Κατέχεσαι επειδή υποσυνείδητα θες να κατέχεις. Υπηρετείς επειδή υποσυνείδητα θες να πάρεις ανταμοιβή και να σου αναγνωριστεί. Σαν το παιδί. Κάθε υποτακτικός έχει μια παιδική ψυχολογία. Το παιδί είναι εγωιστής και κυριαρχικό μέσα από την αδυναμία του. Όλοι μας περάσαμε από αυτές τις σχέσεις και μία και δυο και τρεις φορές και όλοι τα είπαμε αυτά.