Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

The Gift Theory / Η θεωρία του Δώρου

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 16 Ιουνίου 2007.

1. MasterJp

MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

Τα posts που αφορούν την συζήτηση για το με ποιον τρόπο μπορεί να αποφασίσει μια υπό αν της ταιριάζουν οι επιλογές / αποφάσεις του κυρίαρχου γι' αυτή έχουν μεταφερθεί εδώ
    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?t=28189
    ως άσχετα με το τρέχον νήμα αφ' ενός και γιατί αποτελούν από μόνα τους αξιόλογο θέμα αφ' ετέρου.

2. Master_Spiler

Master_Spiler Contributor

Ok, αφού λοιπόν το (2β) αντικρούεται με το (2α), μήπως φάσκουμε και αντιφάσκουμε;
    Για ποιο λόγο δεν μπορεί να δοθεί; Από τη στιγμή που η υποταγή αυτή είναι η σχέση αυτή καθεαυτή και η αγάπη που δείχνει η υποτακτική απέναντι στον Κυρίαρχό της, θεωρώ ότι το (β) εφαρμόζεται στον τομέα της ευχαρίστησης του άλλου. Δεν έχει να κάνει με ταλέντα ή ικανότητες, όσο με τη δυνατότητα του ζεύγους να είναι αγαπημένο και να πορεύεται μαζί στη συνέχεια της ζωής του.
    ΟΚ, το OED κάνει λάθος, καθώς η προσδοκία είναι η εκπαίδευση και η καλυτέρευση στους τομείς που επιθυμεί ο Κυρίαρχος, άρα πάλι έχουμε πρόβλημα ορισμού. Μήπως τα πράματα δεν είναι με τον τρόπο που τα θέλει και τα λέει ο κ. Ays;
    Κανείς δεν είπε να μην κρίνουμε και να παίρνουμε γουρούνι στο σακί, αλλά μην μπερδεύουμε το ένα με το άλλο… Άλλο πράμα η αγάπη και η υποταγή και άλλο πράμα το να κρίνουμε. Φυσικά και οτιδήποτε μας πει κάποιος δεν είναι απαραίτητα αληθές, αλλά για ποιο λόγο να θεωρούμε ότι θα μας πει κάποιος απευθείας ψέματα αντί για αλήθεια; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μήπως εμείς είμαστε υπερβολικά καχύποπτοι και εν τέλει, μήπως εμείς έχουμε το πρόβλημα εμπιστοσύνης;
    Το παράδειγμα του «δώρου των Μάγων» του O. Henry, είναι ένα κλασσικό παράδειγμα αγάπης και σεβασμού. Το πρόβλημα δεν είναι λοιπόν στους νορμάλ ανθρώπους, αλλά στη διαστρεβλωμένη πραγματικότητα που θέλει να δείξει ο κ. Ays. Η αγάπη δείχνει πάντα το δρόμο της ικανοποίησης και της ευχαρίστησης, ακόμα και αν μερικές φορές φαίνεται ακραία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι λάθος. Από τη στιγμή που ο κ. Ays θεωρεί ότι οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι, μήπως έχει αυτός πρόβλημα προσαρμοστικότητας και σοβαρή έλλειψη ικανοποίησης αυτής της πρωτογενούς ανάγκης με αποτέλεσμα να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να προσπαθήσει να πείσει τον κόσμο ότι έχει αυτός δίκιο και οι άλλοι όλοι άδικο;
    Νομίζει εδώ ο συγγραφέας ότι δεν του κάνει δώρο, αλλά το δώρο που του κάνει είναι η αφοσίωση και η αγάπη της εκάστοτε σχέσης του. Μέσα από αυτό θα μάθει τόσο αυτός, όσο και ο/η σύντροφός του. Δεν παραδίδεται κάποιος άνθρωπος στη θέληση κάποιου άλλου μόνο και μόνο επειδή το επιθυμεί, αλλά επειδή αισθάνεται άνετα να το κάνει και επειδή θέλει να ικανοποιήσει τον άλλον. Το ότι θα κερδίσει κάποια πράματα είναι δεδομένο, είτε είναι θετικά αυτά που θα κερδίσει, είτε αρνητικά…
    Προφανώς και δεν είναι ο δρόμος του κ. Ays η μόνη αληθινή οδός, προσωπικά θα έλεγα ότι είναι η μόνη αληθινή οδός προς την καταστροφή της οποιασδήποτε σχέσης! Όλες οι σχέσεις είναι δυναμικές και έχουν ανταλλαγή συναισθημάτων, είτε μας αρέσει, είτε όχι, από κει και πέρα, οι D/s και οι M/s σχέσεις έχουν να κάνουν με το πόσο αγαπάμε τον υποτακτικό μας και πόσο πολύ θέλουμε το καλό του. Άλλωστε μη ξεχνάτε ένα βασικό, ο Κυρίαρχος είναι ο υποτακτικός του υποτακτικού… Σκεφτείτε το…

Last edited: 25 Ιουνίου 2010
  3. SadalMelik

SadalMelik Regular Member

Να υποθέσω πως αυτό στο έδειξε η πείρα σου;

4. Master_Spiler

Μπορείς να υποθέσεις οτιδήποτε θέλεις SadalMelik, από κει και πέρα, δεν μπορείς παρά να δεχθείς οτι τους κανόνες της σχέσης τους θέτει πρώτα ο υποτακτικός, αφού αυτός είναι που χρειάζεται την εκπαίδευση, από κει και πέρα, τα υπόλοιπα συζητιούνται.

5. SadalMelik

Και αυτό στο έδειξε η πείρα σου;

6. Master_Spiler

Τι σε νοιάζει να το μάθεις; Προφανώς για να το λέω με κάποιον τρόπο έχω βγάλει αυτό το συμπέρασμα, αν θέλεις να διαφωνήσεις, ευχαρίστως, αλλά για να σου απαντήσω εν μέρη στην ερώτηση, μου το έδειξαν πολλά πράματα μαζί, ποιά είναι αυτά που μου το έδειξαν, δε θα το μάθεις όμως.

7. SadalMelik

Αχ αυτή η νέα τάξη πραγμάτων.......

8. zoyzoy_

zoyzoy_ Contributor

Κυριαρχος: μικρη πηγαινε φιαξε μου εναν καφε
    υποτακτικη: μαλιστα Αφεντη μου
    (ο Κυριαρχος κατα τη διαρκεια που που η μικρη του φιαχνει καφε, επεξεργαζεται ενα cane)
    υποτακτικη: οριστε ο καφες σας Αφεντη μου
    (γονατιζει μπροστα του)
    υποτακτικη:ααα τι ωραιο cane Αφεντη μου, ελατε, χτυπηστε με να νιωσω
    τον πονο που προκαλει!
    Κυριαρχος: οχι τωρα μικρη, να πιω λιγο καφε
    υποτακτικη:ααα μα Αφεντη μου εχω στηθει δεν βλεπετε? ελατε τωρα.
    (ο Κυριαρχος σηκωνεται και ξεκινα να χτυπα την μικρη του στα οπισθια)
    υποτακτικη:οχι εκει Αφεντη μου!!! πιο χαμηλα!!!!

Μήπως εννοεις κατι τετοιο Master_Spiler όταν λες πως:
    ''Άλλωστε μη ξεχνάτε ένα βασικό, ο Κυρίαρχος είναι ο υποτακτικός του υποτακτικού… Σκεφτείτε το…''

μωρε εγω το σκεφτηκα αλλα....

9. Durcet

Durcet In Loving Memory

Υπάρχουν και χειρότερα. Να του πει "Αφέντη μου, τράβα φτιάξε τον καφέ σου μόνος σου και, επί τη ευκαιρία, φτιάξε και για μένα". Ή, αν ο Αφέντης δε θέλει εκείνη τη στιγμή να τη χτυπήσει, να κατεβάσει μούτρα ή να του βάλει και τις φωνές  

Συμβαίνουν κι αυτά καμιά φορά, με αποτέλεσμα οι ουσιαστικοί ρόλοι να είναι ακριβώς το αντίθετο απ' αυτό που, με την πρώτη ματιά, φαίνεται  

10. MasterJp

MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

Καθόλου, το δώρο δίνεται πάντα για την ευχαρίστηση του αποδέκτη του δώρου. Προφανώς θεώρησες είτε λόγω λάθους ανάγνωσης, είτε για άλλους λόγους πως το λεξικό αναφέρεται στο όφελος ή την ευχαρίστηση του δότη, παρ' ότι ο συγγραφέας το διευκρινίζει παρακάτω (κάτι σαν τις δωροδοκίες πολιτικών πχ).

Γιατί, πολύ απλά, από την στιγμή που δοθεί, ο δότης δεν διαθέτει λόγο επ' αυτού πλέον και δεν νοείται να το πάρει πίσω. Τα υπόλοιπα τα θεωρώ άσχετα με το θέμα, και τα περί γάμου μπορούν κάλλιστα να ισχύουν άνευ υποταγής.
    Ακριβώς το αντίθετο λέει ο συγγραφέας, θα σε παρακαλέσω να μην διαφωνείς μόνο και μόνο για να διαφωνήσεις και / ή να διαβάζεις πιο προσεκτικά.
    Ένα δώρο είτε το δεχόμαστε ως έχει, είτε το απορρίπτουμε ευγενικά ή όχι, δεν ψάχνουμε, αφού το δεχθούμε και μετά να βρούμε τι έχει / είχε κατά νου ο δωρητής, ούτε ψάχνουμε εγγυήσεις για το ποιόν του (του δωρητή), πολύ απλά γιατί το δώρο δεν δημιουργεί υποχρέωση, δίνεται γιατί αυτός που το προσφέρει θέλει να το δώσει, όχι γιατί αποζητά ανταλάγματα.
    Αντιφάσκεις, στηρίζεις (εθελοτυφλικά κατ' εμέ) τον συλλογισμό σου στην παραδοχή πως έχει νόημα να ελέγχουμε την ποιότητα ενός δώρου (βλ. "δεν παίρνουμε γουρούνι στο σακί"), κάτι που αντιβαίνει ξεκάθαρα στην έννοια του δώρου, όπως ανέφερα πιο πάνω. Στο συγκεκριμένο τμήμα που παρέθεσες ο συγγραφέας υπογραμμίζει την αξία της επικοινωνίας έναντι της τυφλής αποδοχής στην οποία παραπέμπει ή έννοια "δώρο" και την οποία αρνείσαι. Όταν σου κάνουν ένα δώρο ρωτάς πόσο κόστησε; (βλ. ξανά "δεν παίρνουμε γουρούνι στο σακί")
    Τίποτε από όσα αναφέρεις δεν υποστηρίζουν τον ορισμό του δώρου, ακριβώς το αντίθετο, την στιγμή που ο ίδιος αποδέχεσαι την έννοια του κέρδους. Εκτός αν μιλάς για δωροδοκία, όπως ανέφερα παρά πάνω.
    Συγχέεις, όπως πάρα πολλοί στο παρόν συζητητήριο, τον έρωτα με την υποταγή, όσον αφορά την τελευταία πρόταση - γενίκευση - ορισμό, όχι στο δικό μου λεξικό, ούτε και σε αρκετών άλλων που γνωρίζω.

11. Απάντηση: Re: The Gift Theory / Η θεωρία του Δώρου

Master Spiller, δεν τον γνωρίζω τον κ. Ays, αλλά δεν βλέπω και καμία διαστρεβλωμένη πραγματικότητα. Την άποψη του λέει ο άνθρωπος. Δεν είδα πουθενά να λέει πως το πρόβλημα είναι στους νορμάλ ανθρώπους...καταρχήν ποιοι είναι οι νορμάλ και ποιοι όχι?
    Κυρίως δεν είδα πουθενά να χαρακτηρίζει ως λάθος την αγάπη...
    Αυτό δεν έχει να κάνει...ούτε υποστήριξε πως θεωρεί ότι οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι. Αν το έκανε θα θεωρούσε και τον εαυτό του ηλίθιο. Νομίζω πως "μεταφράζεις" λάθος τα λόγια του.
    Υποστήριξε πως είναι μια υπέροχα ρομαντική ιστορία (δηλαδή του άρεσε), η οποία όμως μας δείχνει το πόσο ηλίθιοι μπορούμε να γίνουμε χωρίς επικοινωνία μεταξύ μας...

ΑΝ θεωρείς την αφοσίωση και την αγάπη ως "δώρα", τότε...
    Η αφοσίωση και η αγάπη, δεν είναι δώρα...είναι αισθήματα, συναισθήματα, έννοιες. Κάποιος-οι πρέπει να φροντίσει-σουν για να διατηρηθούν όπως και να θέλουν επίσης.

Κανενός η άποψη δεν είναι η μόνη αληθινή οδός. Τι είναι αυτό που θεωρείς ως δεδομένο πως θα καταστρέψει την οποιαδήποτε σχέση, στην άποψή του?
    Φυσικά και όλες οι σχέσεις έχουν ανταλλαγή συναισθημάτων. Μα δεν είδα πουθενά να το αναιρεί αυτό...δεν σε καταλαβαίνω...

12. Emma

Emma Contributor

Τί μου θύμισες...

Background: Γνώρισα πριν κάποιους μήνες μια (vanilla) κοπέλλα, η οποία, μετά από συζητήσεις περί bdsm, συνειδητοποίησε ότι είναι υποτακτική. Όλα καλά ως εδώ. Έλα όμως που θέλει να είναι υποτακτική σε μένα! Μιλάμε για απίστευτο topping from the bottom. Η κοπέλλα έχει ταλέντο!

Πρόσφατα, ήμουν σπίτι της. Έκανε απίστευτη ζέστη. Εγώ ήμουν πτώμα λόγω δουλειάς και αϋπνίας αλλά αυτή ήθελε μαστίγωμα. Μου τρίφτηκε από δω, μου τρίφτηκε από κει, ενέδωσα. Μετά από 20 λεπτά συνεχούς μαστιγώματος (όχι δυνατό, είναι και newbie) και ενώ αυτή αντί να λέει "stop" έλεγε "more" και αφού είχε πιαστεί το χέρι μου, σταματάω, της δίνω το μαστίγιo και της λέω:

"Here. I'm tired. Hit yourself!"

(Δεν το έκανε φυσικά, αλλά τουλάχιστον την σκαπούλαρα εγώ!  )

To όλο σκηνικό, σε συνδιασμό με την συζήτηση στα τελευταία ποστς, με έβαλε σε σκέψεις όμως...