Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έρευνα : Οι υποτακτικές είναι απαθείς στον πόνο του άλλου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Επιστημονικές έρευνες που αφορούν το BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος trterterterterter, στις 29 Ιουνίου 2019.

  1. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Experiment 1
    The rating stimuli consisted of 12 digital photographs of female faces with neutral or painful expressions, including 4 neutral expressions in general contexts (no painful or BDSM information involved),4 painful expressions in general contexts (pain_general condition) and 4 painful expressions in BDSM contexts( pain_BDSM condition). The participants evaluated each photograph on four dimensions: 1) pain intensity; 2) unpleasantness; 3) enjoyment; and 4) arousal on a 7-point Likert scale (1=not at all, 7=extremely strong). They also made judgments about the relationship to BDSM for each photograph on a 7-point Likert scale (1=not at all related to BDSM, 7=absolutely related to BDSM).

    Experiment 2
    The stimuli used during the electroencephalography (EEG) recordings consisted of 48 digital photographs of female faces with neutral or painful expressions, including 16 neutral expressions in general contexts, 16 painful expressions in general contexts and 16 painful expressions in BDSM contexts. Each photograph was presented 2 times in a random order in each block. The participants made judgments about the expression on each face (painful versus neutral) by pressing a button using their right index and middle fingers. After the EEG recording, they were asked to complete rating tasks that were similar to those that were used in Experiment 1 and to rate 1) pain intensity; 2) unpleasantness; 3) enjoyment and 4) arousal for each face on a 9-point Likert scale.


    Many thanks to @kaissa
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Αναφορικά με τις ενοιολογικές διχογνωμίες, στο κείμενο διασαφηνίζεται πως: Empathy is the ability to understand and share the emotional states of others (Batson,2011), που αποδίδεται με το ενσυναίθηση στα Ελληνικά.
     
  4. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Νομίζω θα ήταν πιο αντικειμενικό αν δεν έβαζαν καθόλου τις bdsm pain related photos. Με το να τις συμπεριλάβουν έβαλαν τα υποκείμενα σε ένα συγκεκριμένο mind set σχετικά και με τις non related to bdsm pain photos.
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Πιθανόν, αλλά ο στόχος τους ήταν ο εντοπισμός πιθανών διαφορών όταν πρόκειται για general context και όταν για BDSM context.
     
  6. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Ναι, για αυτό νομίζω δεν είναι καλό να μπλέκονται πολλά variables σε ένα πείραμα.
    Ο κεντρικός τους στόχος, αν κατάλαβα καλά, ήταν να μετρήσουν την ενσυναίσθηση ανάμεσα σε άτομα που ασχολούνται με το βδσμ και σε άτομα που δεν. Το να βάλεις και ένα υποερωτημα, δηλαδή τι γίνεται στις αντιδράσεις των ασχολουμένων με βδσμ ανάμεσα σε bdsm pain και σκέτο pain, μπορεί να προκαλέσει το μπέρδεμα που προανέφερα και να μην βγάλει καθαρά αποτελέσματα.

    Αν μου δείξουν μια φωτογραφία πχ με κάποια που την μαστιγώνουν σε μπουντρούμι και μετά μια που να δείχνει μια κοπέλα να κλαίει out of bdsm context, μπορεί, επηρεασμένη από την πρώτη φωτό να μην νιώσω στεναχώρια.
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Seras Victoria : και όμως τα συγκριτικά / διαφορικά αποτελέσματα είναι ενδιαφέροντα και καθόλου μπερδεμένα στο εν λόγω σημείο, τουναντίον υποστηρίζουν τις ενταύθα αντιδράσεις.
     
  8. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor


    Χμμμ τώρα που το διάβασα ξανά πρόσεξα το "κατά τη διάρκεια BDSM πρακτικών" που αλλάζει τα πράγματα.
     
  9. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Αν επομένως θέλει να δείξει ότι υπάρχει πτωτική πορεία της ενσυναίσθησης μέσα στο βδσμ πλαίσιο και όχι έξω από αυτό (που για να είμαι ειλικρινής θα μου φαινόταν λίγο περίεργο το να έχουν λιγότερη ενσυναίσθηση όσοι ασχολούνται με το βδσμ γενικά, όχι επειδή είμαστε τίποτα ιδιαίτερο αλλά επειδή δεν βρίσκω την σύνδεση) τότε έχει ενδιαφέρον το γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό.

    Αναρωτιέμαι επίσης αν μειώνεται και η ενσυναίσθηση (αν μπορούμε να το πούμε αυτό) ως προς και τον εαυτό μας κατά τη διάρκεια βδσμ πρακτικών.
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Seras Victoria : υπάρχει σύνδεση, το όνομα αυτής εξοικείωση. Λίγη υπομονή.
     
  11. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Ειλικρινα. Οταν βλεπετε εκφωνηση τυπου ¨ο/η/το <ουσιαστικό> είναι <ρήμα> ¨ περιμενετε κατι διαφορετικό απο τσουβάλιασμα και ξεχείλωμα Καποιων θεσεων, που αγγιζουν τα ορια του αυθαίρετου συμπεράσματος?
     
  12. brenda

    brenda FU very much

    Το δείγμα των 26 υποτακτικών ( κατά δήλωση τους, με συμμετοχή τουλάχιστον μία!!! φορά σε bdsm πρακτικές με αυτόν τον ρόλο), ηλικίας 18-30 ετών, επί πληρωμή, στην Κίνα, δεν διασφαλίζει καμιά συμπαντική αλήθεια, νομίζω.

    Μπορεί να είναι σαφώς, μία ένδειξη.

    Η χρήση του ball gag με την συνεπακόλουθη αίσθηση ταπείνωσης, προσομοίωσης ζώου και εικονικής αφαίρεσης της ανθρώπινης υπόστασης, επίσης καθορίζει εν πολλοίς το αποτέλεσμα.

    Δεν λέω πως δεν μπορεί να ισχύει αυτό που η έρευνα υποστηρίζει. Λέω όμως πως κάποιες παράμετροι είναι πολύ συγκεκριμένες. Συν όλοις τις άλλοις, όντως οι πολλαπλές μεταβλητές μπορεί να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα.

    Θα περίμενα μία επόμενη έρευνα, σε άλλο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο, με αμισθί εθελοντές, με μεγαλύτερο ίσως βαθμό εμπλοκής στο bdsm για να έχω μία καλύτερη εικόνα.

    Η αλήθεια είναι πως η ψυχολογία και οι νευροεπιστήμες υποστηρίζουν πως ή ενσυναίσθηση δεν είναι μόνο εγγενής, αλλά και επίκτητη, αφού καλλιεργείται, οπότε λογικά ισχύει και το αντίστροφο, μπορεί μεσα από συγκεκριμένες πρακτικές να μειώνεται.

    Αν λοιπόν οι επαγγελματίες που εκτίθενται στον ανθρώπινο πόνο εμφανίζουν μειωμένη ενσυναίσθηση, γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για τους bdsmers;

    Τον διαχωρισμό βάσει στάτους και τα αποτελέσματα του, τον ενισχύουν διάφοροι μηχανισμοί αυτοσυντήρησης του σώματος και του νευρικού συστήματος, λόγω της θέσης της υποτακτικής γυναίκας και ενδεχομένως της διαφορετικής αντοχής στον πόνο μεταξύ ανδρών και γυναικών.

    Στο τελευταίο σου ερώτημα, θα έλεγα από παρελθοντική εμπειρία πως ναι, μειώνεται ή ενσυναίσθηση απέναντι στον εαυτό, καθώς αν παρέμενε υψηλή ( σε περίπτωση που ήταν πριν) θα μείωνε αντίστοιχα και τις αν(τ)οχές του ατόμου και σίγουρα δεν θα διευκόλυνε ούτε την σκηνή, ούτε το να νιώσει άνετα στην θέση που επέλεξε.

    Ωστόσο, αντίστοιχα, δεν θυμάμαι να είχε μειωθεί σε εκείνη την φάση της ζωής μου ή ενσυναίσθηση μου γενικώς. Αντίθετα, νομίζω ότι αναπτύχθηκε ιδιαίτερα, ειδικά απέναντι στον σωματικό πόνο των άλλων.

    Ρεζουμέ, ήμουν πιο σκληρή με τον εαυτό μου και πιο ενσυναισθητική με τους άλλους. Φυσικά αυτό είναι ή δική μου εμπειρία, αυτό φαντάζομαι πως ποικίλλει ανάλογα με τους συμμετέχοντες και τις συνθήκες, εκτός αν η επιστήμη αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας πως είναι συνυφασμένο με τους ρόλους.

    Edit: οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας είναι ένα καλό παράδειγμα μειωμένης ενσυναίσθησης λόγω αυτοσυντήρησης θαρρώ...
     
    Last edited: 30 Ιουνίου 2019