Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Βελτίωση και "φόβος" - διατηρησιμότητα σχέσης

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος female, στις 4 Οκτωβρίου 2006.

  1. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω θα ήθελα να παραθέσω τη δική μου άποψη περί φόβου, σε μία λιτή φράση:

    "Δεν μπορείτε να φανταστείτε σε τι επίπεδα μπορεί να οδηγήσει ο φόβος!!!"

    ΥΓ. για όσους αντιλαμβάνονται το νόημα της φράσης χαίρομαι ιδιαίτερα 
     
  2. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Βελτίωση και "φόβος" - διατηρησιμότητα σχέσης

    @Lara[E_p]
    Δεν διαφωνούμε πουθενά πιστεύω να έγινα κατανοητή με το προηγούμενο μου ποστ.
    Το κομμάτι που έκανες μεμονωμένα quote από το ποστ μου ήταν η απάντηση μου για τον φόβο που διέκρινα στο ποστ που έκανα εγώ quote. Άρα δεν μίλησα για τον φόβο σε όλες του της μορφές, διότι φόβος μπορεί να προκληθεί η να υπάρξει για πολλούς λόγους , ο λόγος κάνει την διαφορά.
     
  3. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Βελτίωση και "φόβος" - διατηρησιμότητα σχέσης

    Κατοπιν Αδειας του Κυριου μου γυριζοντας στο θεμα και διαβαζοντας τα προηγουμενα σχετικα μου ερχεται μια απλη και αφθορμητη ερωτηση:
    Πως μπορει καποιος να παραδωσει ψυχη, μυαλο, σωμα, τα παντα, γυμνος και ευαλωτος μπροστα στα Ποδια Καποιου χωρις πια να κανει πισω οταν η εμπιστοσυνη δεν ειναι απολυτη; Οταν υπαρχει οποιοδηποτε ιχνος φοβου, οποιοδηποτε φοβου. Πως μπορεις να απλωσεις τα χερια να δεθεις. Να εκτελεις οτιδηποτε χωρις πρωτη ουτε δευτερη σκεψη ξεροντας πως ολα θα πανε καλα γιατι Εκεινος σε Προσεχει και Ξερει οταν εχεις μεσα σου την οποιαδηποτε εστω και ελαχιστη αμφιβολια. Οτιδηποτε αμφιβολια. Φυσικα και ευρυνονται τα ορια μου καθημερινα. Δεν νιωθω ομως πως πιεζονται ποτε. Στηριζομενη στην εμπιστοσυνη μου προς Εκεινον πως οταν Θελει κατι απο εμενα Ξερει κιολας πως ειμαι ικανη να το κανω.
    Φυσικα μπορουμε να φιλοσοφησουμε ποσα ειδη φοβου υπαρχουν και πως λειτουργουν και αν ο φοβος ειναι εμφυτο ενστικτο η συναισθημα. Ολοι φοβομαστε αν θα πεθανουμε, αν θα κανουμε καποια αμαρτια, αν θα παχυνουμε, αν θα χασουμε την δουλεια μας, αν θα επιζησουμε και ξερω γω τι. Και πως μπορουμε να φοβομαστε για κατι που ουσιαστικα δεν μας ανηκει; Και δεν μιλαω για τον Κυριο μας που ισως μας αφησει γιατι δεν ειμαστε καλες μιλαω για τον ιδιο μας τον εαυτο τον οποιο εχουμε παραδωσει στα Χερια Του. Καπου πιο πανω διαβασα πως μια σκλαβα ισως νιωθει φοβο αλλα δεν μπορει να το ελενξει. Φυσικα και δεν μπορει, αν ηθελε να ελενξει αυτα που νιωθει, κανει, ζει δεν θα εψαχνε μια τετοιου ειδους σχεση. Και δεν μιλαω μονο για ενα συναισθημα που μπορει να ερθει μονο καποια στιγμη ελενχομενο απο Εκεινον, μιλαω για την γενικη δομη της σχεσης που μου ειναι ακατανοητο να στηριζεται στον φοβο.
    Και το τονιζω παλι χωρις να ειμαι απολυτη πως μπορω να μιλησω μονο απο την προσωπικη μου εμπειρια πως ο φοβος πανω μου λειτουργησε μονο αρνητικα. Ο καθε ανθρωπος λειτουργει διαφορετικα. Το αισθημα της σιγουριας και της ασφαλειας, της γνωσης πως μου κραταει παντα το χερι και της τυφλης εμπιστοσυνης που Του δειχνω ειναι αυτα που με κανουν να ανθιζω διπλα Του και να γινομαι αυτο που Εκεινος Θελει(και κατ επεκταση αυτο που και εγω θελω μιας και η μονη μου αναγκη ειναι να μου Επιτρεπει να Τον υπηρετω), οτι και οπως κι αν με Θελει.
     
    Last edited: 26 Φεβρουαρίου 2007
  4. sklava_epi8ymiwn

    sklava_epi8ymiwn Regular Member

    Κρατώ πως ο καθένας διαφορετικά αντιδρά...είναι ενα απο τα σωστά που γράφτηκαν.
    Η προσωπική μου εμπειρία μέχρι τώρα μου έδειξε πως ο φόβος και η αβεβαιότητα μονάχα να με αποπροσανατολίσουν μπορούν και να με βάλουν σε κατάσταση άμυνας ( σέ μια σχέση που δεν έχει ωριμάσει στον χρόνο) και να με προβληματίσουν ιδιαίτερα για την πορεία της σχέσης ( μακρόχρονη σχέση)....
     
  5. Elvira

    Elvira Regular Member

    Απάντηση: Βελτίωση και "φόβος" - διατηρησιμότητα σχέσης

    Νομιζα πως γνωριστηκαμε στο παρτυ... 
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Re: Απάντηση: Βελτίωση και "φόβος" - διατηρησιμότητα σχέσης

    Γνωριστήκαμε και χάρηκα γι αυτό   αλλά τί σχέση έχει με το θέμα;
     
  7. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Υπάρχει κάτι που με βασανίζει...
    Τι μπορείς να κάνεις για να μη σε φοβάται η υποτακτική σου ;
     
  8. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Re: Βελτίωση και "φόβος" - διατηρησιμότητα σχέσης

    Ηλια (γελαει κανοντας φιλικη πλακα) περνα απο το φροντιστηριo μου να σου κανω μερικα μαθηματα τι να κανεις για να μην σε φοβαται η υποτακτικη σου,.....για εσενα τα μαθηματα θα ειναι εντελως δωρεαν.......   
     
    Last edited: 27 Φεβρουαρίου 2007
  9. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Να ομορφύνεις.
     
  10. hermis

    hermis Regular Member

    Απάντηση: Βελτίωση και "φόβος" - διατηρησιμότητα σχέσης

    Όταν υπάρχει φόβος δεν υπάρχει και διάρκεια στην σχέση (αρνητικό συναίσθημα το οποίο ροκανίζει την ψυχή όταν παύει να ερεθίζει ), όταν υπάρχει σεβασμός όμως σίγουρα αρχίζεις με γερά θεμέλια...
     
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Ένα μόνο θα προσθέσω.
    Αν δεν φοβόμουν τον πόνο, ποτέ δεν θα τον απολάμβανα όσο τον απολαμβάνω, αν δεν φοβόμουν την ταπείνωση ποτέ δεν θα μπορούσε να μετουσιωθεί σε ηδονή, αν δεν φοβόμουν Τον Κύριο μου τότε θα ένιωθα ίση μαζί Του και η ισότητα στη δική μας σχέση δεν έχει θέση.
    Αν δεν φοβόμουν πως επαναλαμβανόμενη λανθασμένη συμπεριφορά από μέρους μου και άρνηση να υποταχτώ απόλυτα και αμετάκλυτα στις επιθυμίες Του θα είχε σαν αποτέλεσμα να πάψω να είμαι σκλάβα Του, για μένα θα σήμαινε πως είναι πολύ αδύναμος και ανίκανος να σταθεί με σθένος στις θέσεις τις οποίες ορίζουν αυτά που πιστεύει.
    Θα θεωρούσα πως είναι άλλος ένας άντρας που έχει κάποιες κυριαρχικές εκφράσεις, αλλά γίνεται ο ίδιος υποχείριο σε κάποια για τους όποιους λόγους και προδίδει τις αξίες του.
    Αλλά με κανένα τρόπο ένα τέτοιο κυρίαρχο δεν θα μπορούσα να τον θεωρήσω Μαστερ, όχι με τον ορισμό του Μαστερ που εγώ έχω.
    Αν ήξερα πως ότι κι αν κάνω, όπως κι αν συμπεριφερθώ δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να με διώξει θα έβρισκα τρόπους να το εκμεταλλευτώ έστω και ασυνείδητα.

    Και τολμώ να πω πως στη ζωή δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο πέρα από το ότι όλοι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε, έτσι αν οποιοσδήποτε νιώθει απόλυτη σιγουριά για οτιδήποτε απλά επιλέγει να ζει και να κοιτά μέσα από ροζ γυαλιά τη ζωή και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι τόσες σύζηγοι που βρέθηκαν μόνες μετά από δεκαετίες γάμου, οι τόσες σκλάβες που βρέθηκαν μόνες κι αδέσποτες πως η πιθανότητα να μην δουλέψει κάτι υπάρχει πάντα είτε θέλουμε να την δούμε είτε επιλέγουμε την ψευδαίσθηση της αιώνιας σιγουριάς.
     
  12. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Βελτίωση και "φόβος" - διατηρησιμότητα σχέσης

    lara[E-p]

    Από το φόβο στην απόλυτη σιγουριά, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου status είναι μοναδικός και σίγουρα θα υπάρξει κάποιος με τον οποίο θα ταιριάξει σαν ψυχοσύνθεση. Αυτό που σε μένα λειτουργεί, ίσως δε λειτουργεί σε σένα και τανάπαλιν, αυτό νομίζω είναι σαφές. Δεν υπάρχει αντικειμενικά ορθό συναίσθημα.