Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση.

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος crystal angel, στις 12 Φεβρουαρίου 2007.

  1. paraktios

    paraktios New Member

    Απάντηση: Συναίνεση.

    ... εγω αυτο που έχω να πω ειναι οτι η συναινεση - ανεξαρτητα ειδους σχεσης - έχει όρια που τα θέτουμε εμείς, ειναι κατασταση ευαίσθητη που συνηθως στην αρχη ισορροπεί.
    Ομως, γιατι στην πορεια κλονίζεται και ασφυκτικα μας ενοχλεί...?
     
  2. Panacotta_of_Doom

    Panacotta_of_Doom Regular Member

    Μπορείς να μας το εξηγήσεις αυτό; Είμαστε μεν δύο, αλλά το 50% δε μιλάει αρκετά καλά ελληνικά και το άλλο 50% είναι μέτριας ως χαμηλής νοημοσύνης.
     
  3. savra

    savra Guest

    Ας μην πάει τζάμπα ο κόπος λοιπόν, κύριε...
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Η δική μου συναίνεση αφορούσε την επιλογή να γίνω σκλάβα Του κι εκεί έπαψε να υφίσταται σαν έννοια που αφορούσε εμένα από κείνη τη στιγμή.
    Συναίνεσα να Έξουσιάζει Εκείνος από κει και πέρα είτε το θέλω είτε όχι, είτε μ΄ αρέσει είτε όχι, είτε με καυλώνει είτε όχι σε ότι Εκείνος Επιθυμεί.
     
  5. Syrah

    Syrah Contributor

    Καλημέρα soft_crystal, εφόσον η πραγματική δουλεία έχει καταργηθεί προ πολλού, θεωρώ ότι σε μία (μη υποχρεωτική πλέον) σχέση Αφέντη - σκλάβου, και οι δύο τελεστές, συναινούν ώστε να υπάρχει η σχέση αυτή, από την αρχή ως το τέλος της.

    Κάποιοι σκλάβοι ισχυρίζονται ότι άπαξ και μόνο συναίνεσαν και έκτοτε δόθηκαν άνευ όρων στον Αφέντη τους, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι η κάθε μέρα ο σκλάβος δίνει την ψήφο εμπιστοσύνης στον Κύριό του.

    Πέρα όμως από το προφανές της αμοιβαίας συναίνεσης, το πόσο ο Αφέντης και ο σκλάβος ασκούν επιρροή (σε βαθμό εξουσίας) ο ένας στον άλλο, και το πόσο ελεύθεροι* μπορεί να είναι υπό αυτή την επιρροή, είναι ένα ιδιαίτερα λεπτό ζήτημα και το σωστότερο θα ήταν να μελετηθεί κατά περίπτωση.

    Γιατί όμως η ερώτησή σου διατυπώνεται μόνο για ό,τι αφορά στους σκλάβους? Τα δεσμά που κρατούν το σκλάβο δεμένο στον Αφέντη, δεν κρατούν και τον Αφέντη δεμένο στο σκλάβο?

    * Αν θέλεις δες τις αναφορές που έχω κάνει στο ελεύθερο συναίσθημα του Spinoza.
     
  6. Miss_Kirlian

    Miss_Kirlian Regular Member

    Όλα με μέτρο.Ακόμα και η συναίνεση-ειδικά στις αρχές που δοκιμάζεις τα όρια κ αντοχές.
     
  7. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Η αναγκαιότητα της συναίνεσης είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος της εμπιστοσύνης .
     
  8. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Re: Συναίνεση.

    σωστό


    σοφό
     
  9. crystal angel

    crystal angel Contributor

    Απάντηση: Re: Συναίνεση.

    Καλησπέρα Dame.

    Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που γράφεις.
    Προσωπική μου άποψη είναι πως η συναίνεση = αποδοχή, συγκατάθεση, υπάρχει και από τις δυο πλευρές για όσο διάστημα θέλουν να διατηρούν αυτή την σχέση.
    Η σκλάβα είναι ελεύθερη να φύγει από αυτή την σχέση οποιαδήποτε στιγμή θέλει.
    Όσο υποτάσσετε σημαίνει πως συναινεί. Και για εμένα η υποταγή αυτή έχει την μόνη αξία.
    Αυτές οι σχέσεις βασίζονται στην ελευθερία δεν σημαίνει πως μπαίνοντας σε ένα τέτοιο πλαίσιο παύουμε να είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι.

    Η ψυχή δεν πουλιέται ούτε αγοράζεται αλλά χαρίζετε καθημερινά.
    Ο ίδιος ο Μαστερ πρέπει να αναζητάει στο βλέμμα της την συναίνεση αν αυτό δεν τον ενδιαφέρει για εμένα δεν είναι Μάστερ αλλά σαδιστής. Με αυτό απαντώ και στην τελευταία ερώτηση μου περί σαδιστή και συναίνεση, την οποία δεν απάντησαν αρκετοί.

    Αυτές οι σχέσεις υπάρχουν για να μας γεμίζουν να μας κάνουν ευτυχισμένους όσο καλυπτόμαστε από αυτές συνεχίζουμε.
    Δύο ερωτήσεις έχω lara[E_p] και φυσικά αν θέλεις απαντάς, αν κάποια στιγμή αυτή η σχέση πάψει να σε καλύπτει ( διότι πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και κάτι μπορεί να αλλάξει) θα συνεχίσεις να είσαι στη σχέση; Και αν ναι για ποιον λόγο;
     
    Last edited: 1 Μαρτίου 2007
  10. gaby

    gaby Guest

    Κάπως έτσι το ξέρω κι εγώ, ότι στο M/s η σκλάβα δίνει την αρχική συναίνεση από κει και πέρα είναι δεδομένη η κατάφασή της.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι μία από τις πιό έντονες και ερωτικές στιγμές σε κάποια M/s κατάσταση είναι όταν σπάει κάποιο όριο.

    Στο D/s τα πράγματα είναι, αν ξέρω καλά, όπως τα λένε οι Panacotta of Doom και μερικές φορές οι όροι, οι προϋποθέσεις και κυρίως η διάρκεια της συναίνεσης αποτυπώνονται σε προσωπικά διμερή συμβόλαια.

    Επικίνδυνο. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πολλών παρεξηγήσεων, πολλών εκδορών, αμυχών και εκχυμώσεων στην ψυχή του υποτακτικού στοιχείου και κυρίως αφήνει πολλά κομμάτια συναισθηματικά ανεξέλεγκτα.

    Η συναίνεση Ηλία είναι ένα στέρεο δίχτυ για κάθε λογής ακροβασίες, η εμπιστοσύνη είναι ένας πολύ λεπτός ιστός...  
     
  11. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Η ειλικρινής εμπιστοσύνη κερδίζεται κόμπο με κόμπο , καθώς το υποτακτικό στοιχείο αντιλαμβάνεται πλήρως το αίτημα του κυριαρχικού και το οικειοποιείται πια σαν δικό του . Στο τελικό στάδιο δεν χρειάζεται να ακουσθεί πια το αίτημα , το υποτακτικό στοιχείο δρα κατά πως θέλει …
     
  12. Panacotta_of_Doom

    Panacotta_of_Doom Regular Member

    Η αναγκαιότητα της έκφρασης της συναίνεσης είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος της εμπιστοσύνης.

    Η απόλυτη εμπιστοσύνη δεν συνεπάγεται μηδενική συναίνεση, μάλλον το αντίθετο.

    H συναίνεση δεν είναι κάτι που λες στιγμιαία, είναι κάτι που παρέχεις συνεχόμενα («ψήφος εμπιστοσύνης» ονομάστηκε λίγες απαντήσεις παραπάνω). Η διαφορά είναι λεπτή αλλά υπαρκτή, και μάλλον αυτή η παρανόηση οδηγεί πολλούς από τους συμμετάσχοντες στη συζήτηση στη δήλωση ότι έχουν σχέσεις BDSM χωρίς συναίνεση.