Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Λεξικό Αναθεωρημένο. Λήμμα 2ο: Vanilla, bdsm, libertinism. Μέρος Πρώτο

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Dolmance, στις 19 Φεβρουαρίου 2007.

  1. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    zinnia: συγκρατηθείτε, θα με νομίσουν κάποιες Χάρυ Πότερ και θα έχουν τρελλές απαιτήσεις από τη μπαγκέτα μου!

    Αγαπητέ Dolmance,

    μου βάλατε "διάβασμα" και θα επανέλθω. Στο μεταξύ, αδημονεί για μιαν απάντηση η female και ως vanilla ενδεχομένως να μην το απολαμβάνει. Ποτέ δεν βασάνισα δια της αναμονής μια κυρία που δεν το αποζητούσε. Ας αναρτήσω λοιπόν αυτήν την απάντηση, και στα καθ' ημάς θα επανέλθω.

    Αν αυτό αντιληφθήκατε, τότε τί διαφορά θα μπορούσαν να κάνουν τα άλλα επιχειρήματα;  

    Πάντως, μου ζητάτε επιχειρήματα για το let's fuck? Δεν έχω!

    Με την ανοχή του νηματοθέτη, θα κάνω μια μικρή παρέμβαση.

    Πολλά δόλια μέσα έχω μετέρθει για να γαμήσω, μέσα στην κάψα μου ο καψερός, αλλά χρήματα και επιχειρήματα ποτέ δε χρησιμοποίησα ως τώρα. Και τί επιχειρήματα να πω; "πιπώστε με και θα ΄χετε την ευχή του Μπακούνιν" ή μήπως "μα πάρτε το όλο μέσα - σκεφθείτε και τα παιδιά του τρίτου κόσμου που πεινάνε";

    Αστεία πράγματα - δυσκολεύομαι να σκάω στα γέλια και να έχω στύση, συγχρόνως...

    Ξέρετε, εκτός από τυχόν διαφορές στάτους εδώ μέσα, εμάς τους δύο μας χωρίζει και η διαφορά φύλου, δλδ. πολλά έτη διαφορετικής κοινωνικοποίησης.

    Εγώ, ως άνδρας, διδάχτηκα πως όταν "μου 'ρχεται" δεν χρειάζονται επιχειρήματα για να πείσω εμένα ή κάποιαν παρτενέρ. Εσείς, ως γυναίκα, έχετε εκπαιδευτεί - το πιθανότερο - ότι χρειάζονται κάποια, ρητά ή υπόρρητα, επιχειρήματα για να ισοβαρύνουν το ότι "θα του το δώσετε", "θα του κάτσετε" κλπ. Εγώ, ως άνδρας, δεν έχω τέτοιο λεξιλόγιο του σκέπτεσθαι. Για μένα, δεν είναι απώλεια ή παραχώρηση το σεξ, ώστε να το εκλογικεύσω. Χρειάζεται απλώς να βρω τον τρόπο, για να ικανοποιηθώ όσο το δυνατόν καλύτερα.

    Ο τρόπος μου περιορίζεται αντικειμενικά από το πλαίσιο στο οποίο συ-ζω με τους άλλους, και επειδή θεώρησα από τα μικράτα μου ότι το πλαίσιο αυτό είναι ασφυκτικό, προχώρησα στη συγκρότηση ενός μικρόκοσμου που συνάδει με τον τρόπο μου. Αλλά δεν συγκρότησα τον μικρόκοσμό μου με επιχειρήματα. Τον συγκρότησα με αισθητική.

    Με απλούστερα και σαφέστερα λόγια: ως άνδρας, μου αρέσει να γαμάω γυναίκες που κάνουν ωραία γαμήσια (αισθητικής τάξης, υποκειμενικός -ει μη και κυκλικός, ορισμός). Δεν μου αρέσει να γαμάω γυναίκες που έχουν διαβάσει Φλωμπέρ (αυτό θα ήταν επιχείρημα: αυτές θα ήταν πιο καλλιεργημένες, ευαίσθητες, θα συναισθάνονταν την βιαιότητα αλλά και το ανεκπλήρωτο των παθών, το μάταιο της δέσμευσης κλπ. κλπ.)

    Αν, παρ΄ ελπίδα, κάποια που κάνει καλά γαμήσια έχει διαβάσει και Φλωμπέρ, τόσο το καλύτερο, γιατί έτσι θα περνά ο "ταβανόχρονος" ( = ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο στύσεις και είμαι αναγκασμένος να κοιτάω το ταβάνι) με ωραίες συζητήσεις.

    Shoot the messenger!

    Αααχχχ... τί υπέροχη ζωή είναι αυτή που περιγράφετε... Δυστυχώς βιώνεται μόνο σε DVD που κρύβονται σε πατάρια ή υπόγεια των συνηθισμένων video club.. Ή σε μυαλά που ενδημούν σε BDSM φόρουμ...

    Γενικά, στο προηγούμενο ποστ μου:

    Στην μικρή θεωρία των πάντων άφησα πολλά κενά (αλλιώς δε θα 'τανε μικρή!), αλλά υπάρχει μια διευκρίνιση που οφείλω να κάνω, πριν έρθει η σοφή ερώτηση: "Και πόθεν η ανάγκη ύπαρξης του Νοήματος;"

    Ουδεμία τέτοια ανάγκη υπάρχει. Πρόκειται, μάλλον, για παρεπόμενο της πολυπλοκότητας του ανθρώπινου εγκεφάλου ώστε να αντέξει την ιεραρχική αναπαράσταση των διαφορών. Με τεχνικούς όρους: το ότι αποδίδουμε νόημα, είναι ένα glitch του συστήματος.

    Ισχυρίζομαι δλδ. ότι οποιοδήποτε "σύστημα" με την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου θα αναγκαζόταν να αναπτύξει νοηματοδοσία για να οργανώσει την πολυπλοκότητά του στη σύλληψη διαφορών. Αλλιώς το σύστημα θα κατέρρεε κάτω από το βάρος της πολυπλοκότητας (βλ. σχιζοφρένεια, ως άρνηση σχηματισμού στατιστικού νοήματος).

    Για να ξανάρθω στο θέμα του νήματος, νομίζω ότι είναι πρακτικά αδύνατη, σε βάθος χρόνου, η μη συναισθηματική επ-ένδυση του σεξ (που έχει καταστεί πολύπλοκο) και όλοι, λίγο ως πολύ, το ντύνουμε με τις νοηματοδοτούσες χλαμύδες της επικοινωνίας, της αγάπης και τα τοιαύτα. Αλλοι με μέτρο, και άλλοι με άρλεκιν. Τους βλέπω όλους με συμπάθεια, γιατί αυτά που κάνουν είναι ανθρώπινα.

    Ο λιμπερτινισμός (ως εφαρμοσμένος μηδενισμός) ισχυρίζεται ότι αυτή η νοηματοδοσία μπορεί να ακυρωθεί εκ των υστέρων, είτε με αφαίρεση νοήματος είτε με πλυμμηρίδα. Δεν βλέπω το πώς ακριβώς θα το κάνει, αλλά βλέπω γιατί προσπαθεί να τον προσεταιριστεί η μετανεωτερικότητα (στρεβλώνοντάς τον, στην πλημμυρίδα).

    Α, και να μην ξεχνιόμαστε: Ευτυχώς, κάποτε θα πεθάνουμε. Στο μεταξύ, let's fuck!

    Dream

    ---------------
    "Σαν πάμε στο Αντεν -μου ΄λεγε- και συ θα δοκιμάσεις.."
     
  2. Ηλίας

    Ηλίας Guest


    Η αποδόμηση της πλαστού που υποδύεται την πραγματικότητα ή του πραγματικού που παίζει το πλαστό…

    Πάνω στη σκηνή κινούνται σκιές που παίζουν εδώ και χρόνια θέατρο και έχουν λησμονήσει το λόγο . Το έργο αφορά κάποιους ηθοποιούς που πάνω στη σκηνή παίζουν εδώ και χρόνια θέατρο και έχουν λησμονήσει το λόγο .

    Μπροστά στη σκηνή και καθισμένοι , βρίσκονται κάποιες άλλες σκιές που εδώ και χρόνια παίζουν τους θεατές και κραυγάζουν από χρόνο σε χρόνο προς τους ηθοποιούς που παίζουν στη σκηνή , ότι είναι ηθοποιοί που με τον καιρό το έχουν λησμονήσει . Είναι και αυτοί ηθοποιοί και η συμμετοχή τους στο έργο είναι η υπενθύμιση προς τους άλλους . Μόνο που και αυτοί το έχουν λησμονήσει και τώρα νομίζουν ότι είναι θεατές .

    Κάποιος σβήνει τα φώτα και αναφωνεί …
    «Σας βαρέθηκα . Ξεχάσατε το λόγο …»
    Είναι μία σκιά καθισμένη σε μία άλλη σκηνή κρατώντας μια γυάλινη σφαίρα που μέσα της είναι όλη η προηγούμενη σκηνή και κατά καιρό την σκεπάζει με ένα μαύρο πανί και αναφωνεί την ίδια φράση . Μετά από λίγο από τον εξώστη κάποιος φωνάζει …
    «Φτάνει» και η φιγούρα στη σκηνή τραβάει το πανί και αποκαλύπτει πάλι την γυάλινη σφαίρα .

    Όλα αυτά είναι λέξεις που έγιναν προτάσεις γιατί έτσι θέλησα . Σαν σκιά σ’ ένα έργο έχοντας την ψευδαίσθηση ότι εγώ δεν είμαι ηθοποιός . Ότι δεν είμαι σκιά αλλά που και που με ξυπνάει μία φωνή …

    «Φτάνει» και μου θυμίζει το καθήκον μου . Και μετά αναρωτιέμαι αν είμαι ηθοποιός που ταξιδεύει μέσα σε ένα έργο ή άνθρωπος που βλέπει τους άλλους που παίζουν το έργο γιατί έτσι γράφει ο ρόλος μου .

    Το βρίσκω τόσο μα τόσο μαγικό . Μία απολαυστική ηδονή αυτό το δίλημμα που μου χαρίζει την ψευδαίσθηση ότι είμαι ηθοποιός ή …μήπως ότι δεν είμαι…

    Μέχρι να μπορέσουμε να μάθουμε , ας συνεχίζουμε το παίξιμο …
     
  3. female

    female Contributor



    Ευχαριστώ αμφότερους για τις απαντήσεις...!  


    Φτηνές εκλογικεύσεις και ντρίμπλες σε ενοχές, στάχτες στα ίδια μας τα μάτια συχνά ρίχνουμε οι ίδιοι και σε πολλές πτυχές μας. Το τι είναι όντως "αλήθεια" απ' αυτά που πιστεύουμε για μας ή τι μας βολεύει, όλ' αυτά ελέγχονται ως ανακριβή εις το διηνεκές.

    "Θα του το δώσω", "Θα του κάτσω", είναι αρσενικές οπτικές κυρίως, υποψιάζομαι, και δεν θυμάμαι ποτέ κάτι τέτοιο ή παρόμοιο σε δική μου σκέψη. (Ανταλλακτικές υποχωρήσεις και όχι ενεργές θέσεις.)


    Πιθανότατα ως θήλυ, όντως το "let's fuck" δεν είναι πάντα τόσο απλό, και πάντως όχι απλοϊκό για μένα. (Ακόμα και παρά την συνδρομή της ...τεχνολογίας και της καπότας, 5 λεπτά συνουσίας μπορεί να φέρουν 9 μήνες εγκυμοσύνης. Δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι τόσο απλό, μια και η εγκυμονούσα που θα υποστεί τις συνέπειες θα είμαι εγώ.) Χωρίς να περιφρονώ την ενστικτώδη ανεξέλεγκτη ενόρμηση, τα ζωώδη πάθη, και βάζοντας κατά μέρους τις κρατούσες ηθικές και τα 'Αρλεκιν, πιστεύω πως αρκετά αμαρτωλά θήλεα σε γενικές γραμμές έχουν την κακή συνήθεια να ψυχ-αγωγούνται συνουσιαζόμενα και ουχί μόνον να εκτονώνονται. Υποθέτω ότι συμβαίνει και σε άρρενες εκάστοτε. Θα το συνιστούσα και ως διασκεδαστικότερο. (Θα μίλαγα και για πιο μακροπρόθεσμες επενδύσεις με μεγαλύτερα κέρδη, αλλά ας μην σας φέρνω στα άκρα καλύτερα…)


    [Αλήθεια σκεφτήκατε να διαβάσετε ή να σας διαβάσει κάποια στιγμή Φλωμπέρ δυνατά κατά τη διάρκεια; Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως πνευματική αλοιφή καθυστέρησης οργασμού, ή πως το λένε αυτό τέλος πάντων....  )) ]

    Με βρίσκετε κυνικότερη του δέοντος; Σας διαβεβαιώνω φίλτατε ότι δεν το θεωρώ ούτε καλό ούτε κακό τρόπο σκέψης - απλώς δεδομένο. ("No value judgments" έτσι δεν έλεγε και ο πορνόγερος Weber ; - που τον θυμήθηκα... )

    Οι δε γνωριμίες μου μέλη του forum είναι τόσο ισχνές και ελάχιστες που δεν θα μπορούσε να αναφέρεται σε κανέναν.

     
    Last edited: 4 Μαρτίου 2007
  4. zinnia

    zinnia Contributor

    female,
    Λες να ειναι αρσενικες οπτικες αυτες, ή γυναικων που δεν εχουν διαβασει Φλωμπερ? και Φουρνιε και Μοπασαν..
     


    Ντριμ,

    Δεν καταλαβαινω γιατι μια γυναικα που εχει διαβασει 5 πραγματα δεν θα ειναι την ωρα του σεξ ΚΑΙ η απολυτη ερωμενη, η γυναικα που καταβροχθιζει και καταβροχθιζεται..
    σιγα μην ασχολουμαστε με το Φλωμπερ την ωρα που γαμιομαστε..



    (πολυ με φουρκισες μ αυτη σου την αποψη   μολις τη διαβασα στα πεταχτα αν και νομιζω πως μετα καταλαβα τι θελεις να πεις)

    Πως οι αντρες κανουν σεξ - με την αισθητικη που τους παει στον καθενα φυσικα -αναζητωντας ενα θηλυκο που θα τους δωσει αυτο που ζηταν εκεινη την ωρα, που δεν ειναι αλλο απο την καυλα, το ξαναγυρισμα στη αρχεγονη μητρα, την κορυφωση και την εκτονωση ..Ο Φλωμπερ ή οι εκλογικευσεις που πιθανον κανει μια γυναικα σας αφηνουν παγερα αδιαφορους εκεινη τη στιγμη.. Και πολυ καλα κανετε θα συμπληρωνα ..

    Κι εμας το ιδιο  


    YΓ. Την μπαγκετα της πένας σου την εχω γνωρισει..Τις ..αλλες παλι...οχι


    (μα που πηγε το μυαλο σας...τς τς τς για το μαγικο ραβδι του Χαρυ δεν μιλουσαμε τοση ωρα 
     
  5. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Λεξικό Αναθεωρημένο. Λήμμα 2ο: Vanilla, bdsm, libertinism. Μέρος Πρώτο

    μα ποιος στην ευχή είναι αυτός ο Φλωμπέρ?
     
  6. female

    female Contributor



    'Αραψ τις.

    ;-)
     
  7. G_E

    G_E Contributor

    ποιοί λέγαμε πως το bdsm (forum) δεν έχει φιλοσοφική στήριξη  
     
  8. zinnia

    zinnia Contributor

    εχω την αισθηση, η οποια προερχεται απο το οτι ακομα κοιμαται το πνευμα μου, πως αυτη η συζητηση που ειναι πολυ πολυ ομορφη, ειναι και ατερμονη..ισως καλυτερα..

    πινοντας μια γουλια μυρωδατου καφε και νοιωθοντας τον να κατεβαινει μεσα μου , μονολογησα.. χου γκιβς ε σιτ... λετς φακ
     
  9. Dolmance

    Dolmance Contributor In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Λεξικό Αναθεωρημένο. Λήμμα 2ο: Vanilla, bdsm, libertinism. Μέρος Πρώτο

    Αφού σου έχω πεi. Τίποτα πια δεν θυμάσαι;
    Στο εξήγησε και ο Dream, εις μάτην.

    Είναι πρωτοπόρο σκεύασμα της εταιρίας Xecavl Α.Ε. (εδρεύει στα Εμιράτα, εξ ου και η σύγχυση της female), παρακωλυτικό του πριαπισμού, με αντιπιτυριδικές ιδιότητες. Χορηγείται κατόπιν συνταγής ψυχιάτρου και αντεδείκνυται για τους χρήστες Viagra. Αποτελεσματικότερο όταν λαμβάνεται ύστερα από την κατανάλωση βαρελιδίου ουίσκι.

    Αφομοίωσε το επιτέλους, γιατί δεν θα σπαταλήσω όση πνευματική ρώμη μου απέμεινε για τη δυσχερέστατη, ως φαίνεται, επιμόρφωση σου.
     
  10. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Λεξικό Αναθεωρημένο. Λήμμα 2ο: Vanilla, bdsm, libertinism. Μέρος Πρώτο

    ααααααααααααα

    και όταν αναφέρονται σε διάβασμα, εννοούν τις ενδείξεις-αντενδείξεις-παρενέργειες?
     
  11. Guest05

    Guest05 Guest


    Το παραπάνω του αγαπητού Ντρίμ είναι μια εν δυνάμει θεωρία των πάντων. Η πιο προχωρημένη. Με άλλα λόγια, το ανθρώπινο είδος υφίσταται απλά και μόνο για να γεννιόμαστε, να γαμιόμαστε (λετς φακ ), να κάνουμε bdsm να ( ευτυχώς που) πεθαίνουμε έτσι ώστε να υπάρχει πάντα τροφή για τα σκουλήκια. (που σέρνονται)


    Υ.Γ. Τι κάνετε κουκλιά μου; Τι κάνει το bdsm; Σας αγαπώ και σας σκέφτομαι.
     
  12. DreamMaster

    DreamMaster Regular Member

    Χαίρεστε (που λέει ο λόγος),

    κατ΄αρχήν μια εικονογράφηση για το ποστ του Ηλία:

    http://www.mcescher.com/Gallery/ital-bmp/LW268.jpg

    KyriosG, δεν βλέπω πού διαφωνούμε. Ως εφαρμοσμένος θετικός επιστήμονας εργάζεστε σε ένα πλαίσιο αξιολογημένων διαφορών που παραλάβατε και θα παραδώσετε, εικάζω, εξελιγμένες. Ως προς τις "ζήλιες", επισημαίνω το αχάριστο της ενασχόλησης με την σπορά: ο θεριστής καρπούται! (ήγουν, για σας δουλεύω!)

    Astarty,

    να διευρκρινίσω ότι αντίθετα με το πράττειν, το φιλοσοφείν του μπουντουάρ δεν χρειάζεται ιδιαίτερο εξοπλισμό. Οσο για τις εμπειρίες, ας μην τις φοβούνται οι νεότεροι, μηδαμινή αξία έχουν για το φιλοσοφείν, αλλιώς θα κάναμε τις βελανιδιές μετεωρολόγους, αφού ζουν 250 χρόνια και έχουν ζήσει όλους τους καιρούς στο πετσί τους.

    Απάντησα ήδη σε αυτό, με το σχόλιο για την "ανάγκη" νοήματος, και απάντησε, νομίζω, και ο Ηλίας. Αλλά ας είμαι σαφής.

    Οχι. Δεν χρειάζεται να έχεις "κατανοήσει τα δεδομένα", ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Αρκεί να τα έχεις αναπαραστήσει. Από την αναπαράσταση προκύπτει αβίαστα η διαφορά και το νόημα. Γι αυτό κανείς μας δεν "συμφωνεί" με τον άλλον, παρά μόνον σε αδρές αναπαραστάσεις.

    Ω, μικρή μου sapfw, πώς ξέρετε να με ανάβετε εν (τη) αγνοία σας...

    Για την ιστορία: ο Φλωμπέρ είναι κάποιος με τον οποίον με συνδέουν πολλά, κυρίως το ότι εγώ μικρός κυνηγούσα τσίχλες (stimorol, για τη διέγερση) με φλόμπερ! Σήμερα, αυτόν τον μοιράζουν με Κυριακάτικες εφημερίδες. Εμένα όχι.

    female, zinnia,

    ύπουλη ερωμένη η ελληνική γλώσσα... όπου "μου αρέσει" στα παραπάνω μου, ας διαβαστεί "επιθυμώ ενεργητικά, επιδιώκω".

    Λάμπετε ως εξαίρεση! Και, ναι, είναι αλήθεια πως η διατύπωσή τους συνιστά αρσενική οπτική. Η υποβολή δράσης που ενέχουν όμως, επιμένω, συνιστά θηλυκή οπτική, με τις "αιτιολογίες" που μόνη σας αναφέρετε (εγκυμοσύνη, επένδυση, κλπ.).

    Μην αρχίσουμε τώρα να κατηγορούμε ως υστερόβουλο τον άνδρα στο σεξ και όχι την γυναίκα, γιατί θα γυρίσει η φυσιολογία μας, αν όχι η κοινωνιολογία μας, και θα μας τραβήξει καμμιά σφαλιάρα!

    Να την πάλι η θηλυκή οπτική  Και ποιός σας είπε ότι έχω καμμίαν καψούρα καθυστέρησης του οργασμού μου; Δεν είμαι ταντριστής, είμαι Δυτικός. Εκείνη, ας κοιτάξει να πάρει ό,τι προλάβει. Αν χύνει ευκολότερα απαγγέλωντας, ας φροντίσει απλώς να μην είναι κάτι πολύ ντεκαβλέ, αλλιώς υπάρχουν και τα φίμωτρα.

    Q: Ποιά είναι η ταινία φετίχ του καλού submissive male?
    A: "Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων" !

    LordDragonal και γενικά,

    νιώθω συστολή (μολονότι ξετσίπωτος) να λερώνω το νήμα του Dolmance με τα φιλοσοφικά μου, εν είδη διούρησης σκύλου σε δένδρο φέρον άλλη οσμή, και ίσως ήταν καλύτερα τα σχόλια στα προλεγόμενά μου, αν δεν άπτονται του BDSM και του λιμπερτινισμού, να γίνονται με ΡΜ.

    Πάραυτα, εν συντομία, είναι και δεν είναι σοφιστεία η διατύπωσή μου (μακράν εμού ο μηχανισμός υποταγής του χριστιανικού "ματαιότης ματαιοτήτων" - γι αυτό προτείνω το let's fuck). Αναγκάστηκα να καταφύγω σε "μετα-γλώσσα", αλλιώς θα είχα μόνη επιλογή την αλαλία, προσπαθώντας να μιλήσω για το "μηδέν".

    Επεξηγηματική σημείωση για τους νεότερους: Δεν μπορείς να εκφράσεις την έννοια "αντιμεταθετική ιδιότητα" της πρόσθεσης χρησιμοποιώντας νούμερα, όπως δεν μπορείς να περιγράψεις τί είναι η φούγκα με νότες. Χρειάζεσαι μια γλώσσα "έξω" από αυτές (αριθμητική, μουσική) και αναγκαστικά θα αλλοιώσεις την ακρίβεια των συμβόλων που έχουν αυτές ("μηδέν", "είμαστε" κλπ.). Αλλιώς, δεν μπορείς να πεις τίποτα. Homework: Το θέμα αυτό (των μετα-γλωσσών) πραγματεύεται κομψά ο Ράσσελ, στριφνά ο Βιτγκενστάιν και γλαφυρά ο Χοφστάντερ στο πιθανώς μη μεταφράσιμο, "Goedel, Escher, Bach". Αυτούς είχα πρόχειρους, σίγουρα είναι κι άλλοι.

    Για να με επαναφέρω στο θέμα: Dolmance και LordDragonal, αυτά που γράφετε για τον λιμπερτινισμό δεν με ξενίζουν, πλην όμως, σας διαβάζω να τον παρουσιάζετε "αποστασιοποιημένο", "κριτικό", "(απ)αξιολογικό", κλπ. κλπ. μηδενισμό. Μήπως παρασύρεστε στην περιγραφή του "λιμπερτινισμού του παρατηρητή";

    Θέλω να πω, υποθέτω ότι ο λιμπερτίνος ζει, δρα και αφήνει ίχνη (αλλοπρόσαλα ίσως, αλλά ίχνη). Σε αυτά τα ίχνη, και δη στα της σεξουαλικότητάς του, θα περίμενα να αναδείξετε τις διαφορές με το BDSM. Ισως είμαι γκαβός, αλλά δεν το είδα.

    Dream

    ΥΓ. Χάινριχ - λείψατε!

    -------------

    "Give me the song and I'll sing it like I mean it
    Give me the words and I'll say them like I mean it"

    The Feeling - Sewn