Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μέντορας

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος female, στις 9 Μαρτίου 2007.

  1. Panacotta_of_Doom

    Panacotta_of_Doom Regular Member

    Σαφώς και μπορεί. Όχι, πρέπει να είναι αλτρουιστική η σχέση.

    Πλην όμως, κάθε φορά που αναφέρεται το εν λόγω ζήτημα, εμφανίζονται κάποιοι με τη νοοτροπία «έλα δω μάνα μου να σου δείξω εγώ ό,τι θες» (μετάφραση «επιτέλους θα γ@μήσω»), με τα προφανή φρικτά αποτελέσματα. Με αυτό δεδομένο, η κυνικότητα πολλών μελών είναι λογική!

    Και ακόμα χειρότερα, όταν κάποιος νέος στο χώρο ζητάει βοήθεια, υποστήριξη και κάποια εκπαίδευση, χίλιοι δυο που αυτοδιαφημίζονται ως απαράμιλλοι γνώστες σπεύδουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ποιοι απ'αυτούς όντως ξέρουν ένα δυο πράγματα, και ποιοι κινούνται με άλλα δεδομένα; Δυστυχώς εδώ ισχύει το «είσαι ό,τι δηλώσεις» και είναι δύσκολο να κρίνεις αν δεν ξέρεις ήδη!

    Άλλωστε οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν τον αλτρουισμό με φοβερή καχυποψία.
     
  2. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Επαναλαμβάνω:
     
  3. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Μέντορας

    τελικά, νομίζω πως είμαι τυχερή...
     
  4. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Re: Μέντορας

    Αν δεν ειναι ηδη Μαστερ ο Μεντορας τι θα ειναι ?
    Στην δικη σου περιπτωση και γενικα σε μια υποτακτικης τι θα μπορουσε να σου μαθει αν δεν ειναι ?
    Να ψηνεις καφε και να μαγειρευεις , φανταζομαι γνωριζεις οπως και οι περισσοτερες απο εμας η αν δεν ηξερες
    θα ανοιγες ενα τσελεμεντε να μαθεις , ο οποιος ειναι γραμμενος απο καποιον σεφ ....

    Αν δεν ειναι λοιπον ηδη Μαστερ τι ειδικοτητα θα εχει ? σεφ ?
     
  5. skia

    skia Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Μέντορας

    Δόξω τω Θεώ, η μητέρα μου έκανε πολύ καλή δουλειά και με έμαθε και να ψήνω μια χαρά καφέ και να μαγειρεύω.  Εννοώ, anasia, ότι είναι δυνατόν κάποιος που δεν είναι ο Αφέντης σου να σε συμβουλέψει. Τώρα αν αυτός λέγεται μέντορας ή συμβουλάτορας ή δε ξέρω τι άλλο, είναι καθαρά προσωπική άποψη του καθενός το πώς θα τον ονομάσει.
    Στη περίπτωση ενός υποτακτικού ατόμου, που βρίσκεται ίσως στην αρχή του δρόμου, μπορεί απλά να το μάθει να αποφεύγει τις κακοτοπιές.
    L Strike και Panacotta of Doom, όχι δεν έχω δει πολλούς ανιδιοτελείς ανθρώπους τελευταία αλλά είχα την τύχη να έχω καλούς φίλους. Όταν κατάλαβα ότι έπρεπε να ψάξω λίγο περισσότερο εμένα και τι είναι αυτό που με εκφράζει, υπήρξαν ένας-δύο άνθρωποι οι οποίοι είχαν παραπάνω γνώσεις από ότι ότι ίσως μπορέσω να αποκτήσω, και με βόηθησαν από τα στραβά. και δεν είχαν κανένα παραπάνω σκοπό, πιστέψτε με.
    Σίγουρα, είναι πολλοί αυτού που κρύβουν πίσω από τις λέξεις καλοσύνη και ανιδιοτέλεια άλλα, αλλά νομίζω ότι μπορεί να φανεί.
    Δε μιλάς στο καθένα για αυτό που σε απασχολεί, τουλάχιστον προσωπικά αυτό προσπαθώ να κάνω.
     
  6. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Μέντορας

    Έκανες λάθος αρχική διατύπωση όποτε
    Ετσι έχει νόημα .
    Να είναι Μαστερ αλλά όχι Αφέντης σου .

    οκ .
     
  7. skia

    skia Contributor

    Re: Απάντηση: Μέντορας

         
     
  8. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Μέντορας

    Θα μπορούσε να είναι κάποιος σκλάβος, ή κάποιος υποτακτικός.
     
  9. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μέντορας

    Aποψη σου φυσικα ,
    οχι για μενα , και το εχω γραψει και στο αλλο θεμα που ειχε μπει .
     
  10. sapfw

    sapfw out of order Contributor

    Απάντηση: Μέντορας

    Η ευφυΐα, η οξυδέρκεια και η μεταδοτικότητα δεν είναι αποκλειστικά χαρακτηριστικά των Κυριαρχικών. Υπάρχουν σκλάβες με γνώσεις/εμπειρίες και αλτρουισμό που μπορούν να γίνουν μέντορες.
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Απολογιστικά, διαβάζοντας τα παραπάνω posts:

    Τα υποτακτικά (ή τουλάχιστον αυτά που δηλώνουν εαυτόν ως τέτοια) άτομα τείνουν ως επί το πλείστον να αισθάνονται την ανάγκη ενός Μέντορα και να εκτιμούν την συμβολή του.

    Τα κυριαρχικά (ή τουλάχιστον αυτά που δηλώνουν εαυτόν ως τέτοια) άτομα τείνουν ως επί το πλείστον να τον απαξιώνουν. Αν και έχω γνωρίσει κάποια, που είχαν την εντιμότητα να παραδεχθούν πως θα τους ήταν πιο εύκολο αν τους "ψυθίριζαν" τις απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα ή τουλάχιστον αν τους έδειχναν μία (πιθανώς διαφορετική) κατεύθυνση.

    Αναμενόμενες και εξηγήσιμες και οι δύο πλευρές. Θα ήταν, πιθανόν, ενδιαφέρουσα μια περαιτέρω αναλυση των αιτίων της κάθε προσέγγισης.

    Επί του πρακτέου, ο πληρέστερος (αναμενόμενο θα έλεγα την στιγμή που προσεγγίζει "τα κοινά" με δεδηλωμένα αναλυτικούς σκοπούς) ορισμός βρίσκω πως είναι αυτός του Dolmance και θεωρώ πως υφίστανται όλες οι κατηγορίες τις οποίες αναφέρει.

    Ο ρόλος του Μέντορα απαιτεί από αυτόν που τον υλοποιεί να είναι, όπως αναφέρθηκε, ανιδιοτελής χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι παντα έτσι. Βασική παράμετρος για την επιτευξιμότητα του εγχειρήματος (περαν του χαρακτήρα κλπ κλπ) είναι ο ασκών τον ρόλο να είναι "χορτάτος", κάτι που διαφαίνεται άλλωστε και στον εν λόγω ορισμό.

    Παρότι συμφωνω με το πρώτο σκέλος της προσαρμογής του γενικού ορισμού στην ειδικευμένη περίπτωση των "γαμιστικών", θα διαφωνίσω εν μέρει λογικά (στην λογική των συνειρμών) με το απόλυτο του δεύτερου συμπερασματικού σκέλους παραπέμποντας στην λέξη "ενίοτε" του πρώτου σκέλους.

    and last but not least, κατά την άποψή μου ο Μέντορας σπάνια είναι "φίλος" και σπάνια επιτρέπει στον εαυτό του συναισθηματική εμπλοκή (ακόμη και αυτή της φιλίας) στα τεκταινόμενα ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε.
     
    Last edited: 13 Μαρτίου 2007
  12. gaby

    gaby Guest

    Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι...

    Ι.
    Για μία καινούργια υποτακτική στον χώρο, ο Μέντορας είναι κάποιος που την καθοδηγεί να βρει τί είναι ο "χώρος", τί είναι η ίδια και τί της ταιριάζει. Ο Μέντορας δεν είναι κάποιος που θα αμφισβητήσει αυτή η καινούργια, είναι κάποιος που σέβεται και παραδέχεται να μαθαίνει από Αυτόν, αν και δεν προβάλει πάνω Του τις όποιες ιδιότητες θα είχε γι αυτήν κάποιος που θα ήταν ο Κύριός της. Ανταλλαγή εξουσίας δεν υπάρχει ουσιαστικά, επειδή δεν είναι εκεί το θέμα και επειδή η καινούργια δεν ξέρει ακόμα να δίνει εξουσία. Η επικοινωνία τους είναι συστηματική, ουσιαστική και "ενός προς έναν".

    ΙΙ.
    Για μία πιό έμπειρη υποτακτική, σε στάδιο νέων αναζητήσεων εσωτερικών και εξωτερικών αλλά που δεν έχει Κύριο σε αυτή τη φάση, ο Μέντορας είναι κάποιος που την βοηθάει να βρει που έχει κάνει λάθη, που της έχουν συμβεί λάθη, τί έχει κάνει σωστά και τί ν αναζητήσει τώρα. Πιθανότατα να υπάρχει εδώ μία ανταλλαγή εξουσίας, υπακοή σ ένα βαθμό και αποδοχή της υπακοής, γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να είναι η υποτακτική σε μία διάθεση να μαθαίνει και να εξελίσσεται.

    ΙΙΙ.
    Για μία κατεχόμενη υποτακτική ή σκλάβα, ο Μέντορας δεν συμπίπτει με τον Κύριό της. Είναι Κάποιος που εμπιστεύονται τόσο ο Αφέντης της (ιδεατά) όσο η σκλάβα και και που βοηθάει την σκλάβα όταν χρειάζεται να παραμένει στην πορεία της και να λύνει βανίλλα αγωνιακά ερωτήματα, της δίνει επιβεβαίωση αν τυχόν χρειάζεται και ίσως, δείχνει διακριτικά στον Αφέντη της αν κάτι βλέπει να μην πηγαίνει καλά με την σκλάβα.

    Ή είναι Κάποιος που (δυστυχώς) εμπιστεύεται μόνο η σκλάβα και που της δίνει την συμβουλή Του, όταν Του ζητηθεί.

    Ο Μέντορας γενικά δίνει συμβουλές και καθοδήγηση. Τα συμπεράσματα τα βγάζει με ευθύνη της είτε η ίδια η αρχάρια ή πιό έμπειρη υποτακτική, είτε ο Αφέντης της σκλάβας που έχει τον Μέντορα.

    Είναι μία ουσιαστική σχέση και στενή, γιατί είναι συνειδητή, ειλικρινής και έχει ως επίκεντρο κάτι που ενδιαφέρει πολύ και τους δύο, το BDSM.

    Πλην όμως...

    ...όπως και σε κάθε τί υπάρχουν οι φέροντες την πινακίδα όχι όμως και την ουσία της πινακίδας και είναι οι καιροφυλακτούντες, οι (αποσκοπούντες) στην ανάλωση των ερωτικών απομειναρίων, κλπ, κλπ που αναφέρει ο Dolmance. Οι άνθρωποι αυτοί, καλοί, χρυσοί απλούστατα δεν είναι Μέντορες. Δεν είναι τόσο φοβερό όσο ακούγεται, αλλά δεν κάνουν για τη δουλειά αυτή και δεν πρέπει να αυτοαποκαλούνται έτσι.

    Πράγματι, η "εξουσία" ενός Μέντωρα είναι δοτή και αναιρείται όσο ευκολα {;} δίνεται.

    Ο μη εμπλεκόμενος Μέντορας, που είναι καθαρά Μέντορας, πιθανά έχει συναισθήματα κατά την άποψή μου και προφανέστατα παίρνει και Αυτός από αυτήν την επικοινωνία. Την όποιαν ευχαρίστηση αυτής καθ εαυτής της επικοινωνίας, αποδοχή, feedback για να θυμάται πώς νιώθει και πώς είναι και πώς νιώθει ένα νέο άτομο - που δεν Τον αφορά άμεσα - στον χώρο, την χαρά του να επαναξιολογεί τον εαυτό Του και να επιστρέφει κάθε τόσο στα ground basics και κάτι ακόμα που δεν είναι μικρό πράγμα... την ικανοποίηση του υγιούς κατ εμέ εγωισμού Του, όταν βλέπει να καθρεφτίζεται η άποψή Του, σε ανύποπτες στιγμές, μέσα από αυτούς που κάποτε καθοδήγησε.

    Αυτά τα τελευταία μην τα πάρετε στα σοβαρά... αυτοσχεδίαζα. Είναι κάπως όπως νιώθω στα (μη βδσμ) θέματα που κατέχω και ελέγχω, όταν καθοδηγώ όπως κάποτε καθοδηγήθηκα. Είναι απίστευτη απόλαυση να βλέπω και μετά πολύ καιρό, τις δικές μου μανιέρες να ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια από κάποιους που κάποτε τους τις έμαθα.
    Όσο απίστευτη απόλαυση ήταν κάποτε να έχω μέντορα και να παίρνω από αυτόν και να επικοινωνούμε μέσα από κάτι που και οι δύο λατρεύαμε και τίποτα άλλο.

    Υπάρχει πλήρης σχέση D/s ή M/s με συνεδρίες, σεξ, ανταλλαγή εξουσίας και τα όλλα της, με πολύ έντονο το στοιχείο της καθοδήγησης από τον Κυρίαρχο, είναι αυτή όπου ο Κυρίαρχος είναι Master/Daddy. Που είναι μεν ο Αφέντης κανονικότατα της υποτακτικής αλλά έχει και μία έντονα πατρική σχέση μαζί της. Αλτρουιστική ή μάλλον και αλτρουιστική που καμμιά φορά το πληρώνει ότι είναι αλτρουιστική και όχι ιδιοκτησίας, απλούστατα, χάνοντας την υποτακτική για την εξέλιξη της οποίας φρόντισε.

    Νιόνιος, με την κιθάρα: "ευαίσθητη (!) αθλήτρια, δεν ξέρει τί χρωστάει, στον πάνσοφό της εραστή, που απόψε παρατάει..."
     
    Last edited by a moderator: 13 Μαρτίου 2007