Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πουριτανισμός και BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Vergina, στις 1 Νοεμβρίου 2019.

  1. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Είναι ενδιαφέρουσα η παρατήρηση της γκεμπελίστικης ρητορικής που αναδύεται μέσω του ανεστραμμένου καθρέπτη σε προσπάθειες βολικών ορισμών.
     
  2. brenda

    brenda FU very much

    Και όμως, στους κόλπους των "παλιών" ή των "εξέχοντων" (στο κεφάλι τους φυσικά), του BDSM, μοιάζει να επικρατεί μία μαλθουσιανή λογική, αυτή της "ευημερίας των αριθμών" aka, σαν πολλοί γίναμε και τα καλύτερα κομενάκια τα γλεντάνε άλλοι. Ας ξεπαστρέψουμε ιδεολογικά καμπόσους, ας τους επιτεθούμε, ας τους υποτιμήσουμε/χλευάσουμε/υποβιβάσουμε, μπας και κουραστούν και πάνε σπίτια τους και μας αφήσουν κι εμάς εδώ να λέμε τα δικά μας τα βιδιεσεμοπουριτανιστικά, (ή μήπως πουρίστικα , να τρώμε φρέσκο κρεατάκι κατευθείαν από το τσιγγέλι στα πλαίσια ενός εντελώς αυτοπροσδιοριζόμενου ελιτισμού πφφφφ, τι ξέρεις εσύ που είσαι μικρός/μικρή, άπειρος/άπειρη, χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου από μας τους πανεπιστήμονες που όλα τα ξέρουμε και περιφέρουμε τις όποιες γνώσεις μας, σχετικές, αλλά κυρίως άσχετες με το υπό συζήτηση αντικείμενο) ή να φουσκώνουμε απρόσκοπτα το θλιβερό εγώ μας.
    Γιατί όσοι κάνουν πως γνωρίζουν τι εστί πουριτανισμός και το προσεγγίζουν τεχνηέντως με θρησκευτικούς όρους, ξέρουν πως δεν αναφερόταν το νήμα σε αυτόν, αλλά συνεχίζουν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, για τους παραπάνω λόγους. Μπορώ πρόχειρα να σκεφτώ και καμιά δεκαριά ακόμη λόγους, αλλά δεν θέλω να κουράσω (πολύ).
    Κι εμένα μου άρεσαν οι γέροι του Μαπετ Σόου, αλλά διεύρυνα λιγουλάκι την αντίληψή μου ως προς την διαρκή και ανελέητη κριτική.
    Ειδικά όταν κατευθύνεται σε νέους ή νεωτεριστές, σε καινοτόμους και διαφωνούντες.
    Η ζωή παράγεται μέσω των αντιθέσεων, αλλά η εξέλιξη έρχεται όταν οι άνθρωποι μπορούν να σκέφτονται έξω από το κουτί.
    Οι πουριτανοί του εν Ελλάδι BDSM έχουν στυλώσει τα ποδάρια σαν πεισματάρηδες γάιδαροι και απολαμβάνοντας τον ήχο της φωνής τους αλαλάζουν βροντερά "ΚΟΥΤΙ, ΚΟΥΤΙ, ΚΟΥΤΙ".
    Είναι μία μορφή ερωτικού και bdsmικού νεοφιλελευθερισμού που πιστεύει στην "κάθαρση" του χώρου, αντιτίθεται στην διευρυνσή του και κάτι άλλα τέτοια κουλά. Οι γνωστοί - αυτοβαυκαλιζόμενοι- Μύστες και οι ανθυπομύστες-Ιζνογκούντ που μέσα από κενόλογες κολακείες στους μεν, θέλουν να αναρριχηθούν - και καλά- στα bdsmικά δρώμενα.
    Υπάρχουν και παραυπάρχουν και θέλουν να μας κρίνουν και για το πως πηδιόμαστε κι αν είμαστε καλοί στα πρωτόκολλα του κώλου που οι ίδιοι αναγνωρίζουν και θέλουν να τα "μεταλαμπαδεύσουν" στους νεότερους (αλλά κυρίως στις νεότερες-the more the merrier, αρκεί να ναι κορίτσια και ομορφούτσικα, τους άλλους δεν τους θέλουμε, να φύγουνε, να πάνε αλλού).
    Ο πουριτανισμός ζει και βασιλεύει. Απλά τώρα πια δεν είναι τρεις κι ο κούκος όπως παλιά, πέρασαν και τα χρόνια, κάτι πρέπει να πουν κι αυτοί, να λιγουριάσουνε και λίγο με τα λάικ και τα άλλα που αναβοσβήνουν και περιστρέφονται μπας τους κάτσει κάτι καλό έστω για κανά σεσιονάκι ντυ κωλ.
    Κούραση, μεγάλη κούραση, αν δεν με κούραζαν τόσο, μπορεί και να τους λυπόμουν.
    Φευ...
    Ο πουριτανισμός λοιπόν με φρεσκάδα πολεμιέται, φρεσκάδα ηλικιακή, αλλά κυρίως ιδεολογική.
    Με πιάνει το κεφάλι μου όταν διαβάζω "πόσο καλά ειμασταν 10 χρόνια πριν".
    Όχι ρε παπάρα, η γη γυρίζει και θα μπουν νέοι άνθρωποι στο πράγμα και καλά θα κάνουν. Καλοπροαίρετα και ανυστερόβουλα δέξου τους κι αυτούς και τις απόψεις τους. Αν μπορείς να τους βοηθήσεις, βοήθα τους, αλλά πάψε να τους τρικλοποδιάζεις.
    Αυτά...
     
    Last edited: 11 Νοεμβρίου 2019
  3. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Σίγουρα τα πάντα εξελίσσονται αλλά έχοντας ως βάσεις το παρελθόν.
    Δεν είναι τυχαίο αυτό που είπε ο Νεύτων (εάν θυμάμαι καλά) "Είδα μακριά γιατί καθόμουν σε ώμους γιγάντων" συνδέοντας το παρελθόν με τις ανακαλύψεις του.
    Έτσι λοιπόν πρέπει να δεχόμαστε το νέο που έχει "βάσεις" αλλά να μην το θεωρούμε το νέο και υποχρεωτικό αποδοχής επειδή είναι νέο απ'όπου και εάν προέρχεται. Εκεί είναι το όριο που γεννιούνται και οι οποίες διαφωνίες.
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    μάλλον δεν έχει να κάνει με παλιό και νέο, ούτε με μεταμφίεση του παλιού σε νέο.
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @Δίας ισοπεδωτικοί είναι μόνο οι άλλοι.
     
  6. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor


    Αν θέλεις , επειδή δεν κατάλαβα ...Ποια είναι η φρέσκια ιδεολογία που πολεμάνε οι πουριτανοί ?
    Αν δεν σου κανει κόπο ,πολύ θα με βοηθούσαν ένα δυο παραδείγματα , καινοτομίας ή φρέσκιας ιδεολογίας σχετικά με το βδσμ .
     
  7. Kentavros

    Kentavros Owned by Mistress Kits

    Η φυσικη εξελιξη του ανθρωπου και οτιδηποτε ειναι ριζοσπαστικο, σπαει την ρουτινα και τρομαζει σαν νεο
     
  8. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Αυτό που λέτε δεν απαντάει στην ερώτηση μου .
     
  9. brenda

    brenda FU very much

    Αν και τα παραδείγματα δεν είναι το φόρτε μου και γνωρίζοντας πως κάμποσοι περιμένουν στη γωνία απλά για να κράξουν, γιατί αυτό είναι το στυλ τους, θα αναφερθώ στις νέες "αποχρώσεις" του BDSM, που συμπεριλαμβάνουν ρευστότητα ρόλων, φύλου και σεξουαλικής ταυτότητας. Ένα κατανοητό στην εδώ κοινότητα παράδειγμα είναι το switching που σπάει το στερεότυπο των "φυσικά" γενετικά προκαθορισμένων ρόλων. Οι queer ταυτότητες ρόλων - που όχι, δεν εξαντλούνται στο cross dressing- και το κατά πόσο γίνονται αποδεκτές από την "κοινότητα".
    Ένα μικρό, τόσο δα, παραδειγματάκι θα σας πω, κάποιοι εδώ ίσως κάτι να θυμούνται. Πρόπερσι, σε μία συνάντηση σε ένα ωραίο και τίμιο καταγώγι, πήγα με φίλους για ένα χαλαρό ποτάκι. Εκεί, εντόπισα μία κοπέλα - έτσι μου φάνηκε στο μισοσκόταδο- που καθόταν σε έναν καναπέ μόνη και δεν μιλούσε με κανέναν. Κάθισα δίπλα της και της συστήθηκαν κι απ'ότι κατάλαβα με γνώριζε μέσα από την παρουσία μου εδώ. Αρχίσαμε να μιλάμε και κατάλαβα πως ήταν μια τρανς, υποτακτική γυναίκα, αρκετά εσωστρεφής και κάπως φοβισμένη. Εν κατακλείδι μου είπε πως αισθάνεται άβολα στον χώρο, γιατί με το που αναφέρει την ταυτότητά της αντιμετωπίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία σαν φρικιό και ως παρείσακτη στον χώρο. Το συζητήσαμε λίγο, προσπάθησα να την συστήσω σε άτομα που γνώριζα, αλλά δεν στέφθηκε η προσπάθεια κοινωνικοποίησης της από επιτυχία. Μετά από λίγο κι αφού κι εγώ μιλούσα με κόσμο πήγα ξανά να δω τι κάνει. Μου είπε πως δεν αισθανόταν άνετα με την αντιμετώπιση των άλλων στο πρόσωπό της και πως το ίδιο πράγμα συμβαίνει τόσο διαδικτυακά, όσο και δια ζώσης. Ότι δηλαδή την προσεγγίζουν με σεξουαλική επιθετικότητα και της προτείνουν άμεσα διάφορους τύπους σεξουαλικών συνευρέσεων ή απλά φεύγουν τρέχοντας όταν καταλαβαίνουν το βιολογικό της φύλο, ή όταν το αποκαλύπτει. Περίμενε λιγότερη στενομυαλιά και επιθετικότητα από έναν χώρο εναλλακτικού ερωτισμού. Εγώ αναρωτιόμουν ταυτόχρονα αν θα έμενε λεπτό μόνη της αν ήταν ( New blood) γυναίκα υποτακτική.

    Θα το ξαναπώ. Δεν είναι δικό μου, καλά να είναι εκεί που είναι αυτός που το είπε, αλλά με εκφράζει απόλυτα.
    Παράγουμε περισσότερα στερεότυπα από αυτά που σπάμε.

    Ένα τελευταίο και κλείνω. Πέρα από την θεωρητικοποιημένη εφαρμογή του BDSM και την πλήρη ενασχόληση, υπάρχει και το whenever I can, όπως και το only in the bedroom, σωστά;
    Η πλειοψηφία των ανθρώπων όμως που ασχολείται πλέον με το BDSM δεν είναι full time practitioners, σύμφωνα με έρευνες. (Ενδεικτικά καθαρά θα αναφέρω μία με δείγμα 935 ατόμων, Williams Dj, et Al. J Sex Med. 2016).
    Αυτό ακόμη και σήμερα θεωρείται ταμπού και λειτουργεί διαχωριστικά ως BDSM δύο ταχυτήτων, το "καλό", το full time και το άλλο, το recreational. Απόψεις επ'αυτού, έχουν επανειλημμένα και αρκούντως ρηξικέλευθα εκφραστεί, επικριτικά ως προς τους life stylers, λες και η ποσότητα, ή η χρονική συνέχεια και συνέπεια είναι η μόνη σίγουρη εξασφάλιση ποιότητας.
    Ελπίζω να έριξα λίγο φως στο ερώτημά σου αγαπητή και αγαπημένη.  
     
  10. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Σε ευχαριστώ που έκανες τον κόπο και αφιέρωσες χρόνο να μου απαντήσεις . Καταλαβαίνω όντως καλύτερα τι εννοείς . Παρόλο που δεν βλέπω κατι νέο ιδεολογικά ( το θεμα των σουιτς, ρολων κτλ είναι παλιο πιστεύω) ,θα συμφωνήσω σχετικά με τα στερεότυπα . Το ότι κάποιος ασκεί βδσμ ή έχει βδσμ lifestyle ,δεν σημαίνει ότι είναι ανοιχτόμυαλος. Να μη σου πω ότι θεωρώ απολυτως φυσιολογικο να προασπίζεται τα ''συμφέροντα '' του, ακόμη και όταν πρόκειται για ''φρέσκο κρεατάκι '' ( την μισώ αυτήν την έκφραση) .
    Το συμπερασμα που εχω καταλήξει εγω ,είναι ότι ο καθένας εχει τα δικα του θέλω .Και αυτό είναι οκ . Αρκεί να είναι ξεκάθαρο τόσο στον ίδιο/α ,όσο και στους άλλους . Τα προβλήματα ξεκινανε όταν κάποιος /α προσπαθεί να επιβάλει τα δικα του θέλω ή τη δικη του ερμηνεία των ορισμών και των εννοιών στους άλλους .
    Πάντα χαίρομαι να συζητάω μαζί σου  
     
  11. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Όσοι και όσες νομίζουτι πως οι βδσμιάρηδοι άνθρωπες, περιστασιακοί, περαστικοί, συντεταγμένοι, ασύντακτοι, άσχετοι, σχετικοί, λεδερωμένοι και αλεδέρωτοι, ολντ έτσι ή τρέντηδες, ακτιβιστοριζοσπαστικοί ή ψαλιδόκωλοι, δικαιωματιστές ή σταρχιδιστές κλπ, πρέπει σώνει-και-καλά να λογίζονται και ως ανοιχτόμυαλοι ή έστω φορείς μιας έστω προσχηματικής συμπεριφοράς, να επανεξετάσουτι πάραυτα την αντίληψή σας περί κενωνίας (κακούργας, σκέτης, με ολίγη κλπ), διγιότι θα τάβρουτι φάτσα κάρτα κατακέφαλα και τα ντεσιμπέλια τση κραυγής, είναι πάντα φάλτσα και μονότονα φάλτσα μάλιστα...
    Από την επιτροπή κατά της ηχορρύπανσης
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    να μιλάς καλύτερα.