Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πουριτανισμός και BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Vergina, στις 1 Νοεμβρίου 2019.

  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Ας πω κι εγώ  
    Ο πουριτανισμός έχει τη ρίζα του, ετυμολογική και 'αιτιακή' στην αναζήτηση της καθαρότητας (pure). Η σύνδεση της καθαρότητας με το παρελθόν, και η σύνδεση του πουριτανισμού με τον συντηρητισμό προέκυψε μετά από κάποια χρονική περίοδο. Εικάζω ότι συμπίπτει με το κίνημα του ρομαντισμού αλλά δεν το λέω με 100% βεβαιότητα.
    Η αναζήτηση του 'καθαρού', από την στιγμή που ιδεολογικοποιείται και γίνεται -ισμος, αρχίζει να έχει τις στρεβλώσεις των ιδεολογημάτων. Μπορεί να γίνει ικανή συνθήκη για την ανάδυση μισαλλοδοξίας, δεν είναι αναγκαίο όμως, όπως επεσήμανε ο @tithon .
    Ναι, και ένας άνθρωπος που σχετίζεται bdsmικα μπορεί να είναι πουριτανός, κατά την κοινώς χρησιμοποιούμενη έννοια. Δεν είναι η αναζήτηση του καθάριου που τον κάνει πουριτανό, ούτε η όποια ερωτική τροπή που θα τον "σώσει". Είναι η αποποίηση του live and let live ως στοιχειώδες επίτευγμα του ανθρώπινου πολιτισμού που τον οδηγεί στις όποιας έντασης διακρίσεις και αποκλεισμούς.
     
  2. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με κανένα στερεότυπο και κανένα bdsmικο αποκλεισμό.
    Εχει να κάνει με την πλειοψηφία των προτιμήσεων. Τι να κάνουμε που η ζήτηση είναι μεγαλύτερη ;
    Έχει να κάνει με δική της αντιμετώπιση και ανασφάλεια.
    Έχει να κάνει με παράγοντες που δεν μπορούμε να κρίνουμε από το γραπτό σου, δική της συμπεριφορά στάση κτλ κτλ
    έχει να κάνει με ήδη δημιουργημένες παρέες, τι να κάνουμε που πάλι όταν πάμε κάπου πάνω κάτω όλοι με τα φιλαράκια μας καθόμαστε;


    Είναι μερικές φορές ρε παιδί μου, σαν να πρέπει να αφήνουμε προσωπικές προτιμήσεις προκειμένου να μην θιχτεί κάνεις.

    Σαν ένα που δεν γουστάρει κοπέλες με παραπάνω κιλά και να μην τολμάει να το πει εδώ μέσα, μην τυχόν και τον κατηγορήσουν για μαλάκα.
    Μπορεί ο Μάστερ ο Στρέιτ να θέλει υποτακτική στρέιτ ξερωγω, με το ζόρι να το αλλάξουμε;

    Μπερδευομαι. Δεν ξέρω.
     
  3. tithon

    tithon Contributor

    φωτιά και τσεκούρι στα καθήκια, αντιπουριτανικά μιλώντας.
    δεν είμαι εγώ μισαλλόδοξος, αυτοί είναι μαστερς.
    ακούς εκεί.
     
  4. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Έχει να κανει με κοινωνικά στερεότυπα. Είναι διαφορετικο να μην θέλει κάποιος /α να κανει σεσιον ή ασύμμετρη σχεση με ένα τρανς άτομο και διαφορετικο αυτό το άτομο να απομονώνεται σε μια συνάντηση.
     
  5. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Δεν νομίζω ότι κανείς απομονωνει κανέναν για τέτοιους λόγους το 2019. Ειλικρινά. Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά, μιλάμε εκεί που γουστάρουμε, μιλάμε εκεί που θεωρούμε ότι θα παιχτεί κάτι; Μιλάμε εκεί που μας ελκύει; Μιλάμε εκεί που ξέρουμε; και τέλος μιλάμε εκεί που δεν έχουν εφάπαξ προσδοκίες από εμάς .

    Τι είναι η συνάντηση το γκοσιπ γκιρλ; Που σνομπαρουν το " φτωχό" συμμαθητή;

    Μου φαίνονται λίγο αστεία κάποια πράγματα. Και αν κρίνω και από παραδείγματα νέων εδώ μέσα, και τρανς και σγουιτς, και Κ και Κ πρώην υ και και, πάντα μα πάντα η " απομάκρυνση " έχει να κάνει με το πόσο σπαστική είναι η συμπεριφορά του άλλου, ποτέ με το τι είναι.


    Σκέψεις. Καλημέρα.
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Όλοι στο δρόμο αδέρφια!

     
     
  7. de7

    de7 s

    Με αφορμή τον διάλογο που μόλις αναπτύχθηκε θα επιθυμούσα να τοποθετηθώ γενικά, καθώς δεν μπορώ να έχω άποψη σε σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν, αφού δεν το γνωρίζω και δεν ήμουν εκεί.

    Ο λόγος της παρέμβασής μου έχει να κάνει με την απολυτότητα κάποιων θέσεων που εκφράστηκαν.

    Οι άνθρωποι δεν απομονώνονται πάντα επειδή έχουν σπαστική συμπεριφορά. Επίσης, η δική μου προσωπική θέση, ακόμη και αν όντως υπάρχει σπαστική συμπεριφορά από κάποιον, είναι πρώτα από όλα να προσπαθήσω να καταλάβω, έστω και σε έναν πρωτόλειο βαθμό, «από πού έρχεται» ο άλλος. Ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες μπορεί να έχουν υποστεί τόσο πολύ αποκλεισμό, βία και τραυματικές εμπειρίες που να εισέρχονται στη δημόσια σφαίρα ήδη σε κατάσταση άμυνας και φόβου.

    Στην Ελλάδα του 2019 σαφέστατα και υπάρχουν ακόμη ρατσισμός, ομοφοβία, τρανσοφοβία, όπως και άλλων ειδών διακρίσεις (π.χ. απέναντι σε άτομα με αναπηρίες, ψυχικά νοσήματα κλπ). Για αυτό και υπάρχουν ακόμη περιστατικά απομάκρυνσης, αποκλεισμού, ακόμη και εκφοβισμού ή βίας. Ομιλώ και από προσωπική πείρα και από αυτά που βλέπω να συμβαίνουν στον δημόσιο χώρο της Ελλάδος, γεγονός που δεν είναι καθόλου αστείο και είναι εντελώς διαφορετικό από το να εκφράζει κανείς την προτίμησή του, η οποία είναι πάντα σεβαστή.
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δε διαφωνώ ότι αυτό ισχύει. Ισχύει όμως πως η απο-θυματοποίηση πρέπει να ξεκινήσει από το ίδιο το θύμα. Να το βοηθήσουμε άλλα να βοηθήσει και το ίδιο τον εαυτό του ή -όπως έλεγαν και οι αρχαίοι που είναι εσχάτως της μοδός- "Σὺν Ἀθηνᾷ καὶ σὺ χεῖρα κίνει."
     
  9. de7

    de7 s

    @Arioch, δεν μίλησα ποτέ για θύματα.
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το παρακάτω, στο όποιο και απάντησα, σε τι αναφέρεται?

     
  11. espimain

    espimain Contributor

    Σε μία από τις τελευταίες συναντήσεις που έγιναν στο Αλμα Λίμπρε στην Θεσσαλονίκη, συμμετείχε μια τρανσς (πολύ όμορφη). Από ότι θυμάμαι, όλοι οι άνδρες κυριαρχικοί και υποτακτικοί, ήταν ευγενέστατοι και πολύ φιλικοί μαζί της καθώς πολλές από τις γυναίκες. Ελάχιστες γυναίκες στραβομουτσούνιασαν και αυτό μάλλον γιατί η συγκεκριμένη ήταν πολύ εμφανίσιμη και καθόλου κραυγαλέα.
    Εντάχτηκε μια χαρά στην ομήγυρη δεν υπήρξε η παραμικρή διαφοροποίηση στη στάση κανενός και ήμασταν πολλοί.
     
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

     

    Αυτό είναι που λένε στερεότυπα, φοβίες κλπ...
    Ζωντανό παράδειγμα, φρέσκο και της ώρας!
    Πιο καραγκαγκάν πεθαίνεις...