Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πουριτανισμός και BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Vergina, στις 1 Νοεμβρίου 2019.

  1. espimain

    espimain Contributor

    Καίριο χτύπημα, στον πουριτανισμό.  
    Στο "Δόξα πατρί".
    Εκεί ακριβώς που βάζουν την βούλα οι Ινδουιστές.
    Σαν να πέτυχες το αεροπλανάκι, σε παλιό σκοπευτήριο στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
     
     
    Last edited: 16 Νοεμβρίου 2019
  2. Ken Jackson

    Ken Jackson Imperious, choleric, irascible

    Φυσικά και υπάρχει και απ ότι φαίνεται αρέσει σε κάποιους.
     
  3. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Διάβασα το νήμα για να δω αν είχε ήδη ειπωθεί, μου κάνει εντύπωση πώς λείπει το κατ' εμέ αυτονόητο μετά από δέκα σελίδες: Ο πουριτανισμός είναι μια αντίληψη εαυτού που ορίζεται εναντίον άλλων (κάποιων άλλων), φθόνος και μισαλλοδοξία σε ακραίο βαθμό, με κάποιο άλλοθι, θρησκευτικό στην αρχή, έτσι ξεκίνησε, πιθανότερα κοινωνικό, πολιτικό ή οικονομικό τώρα πια.

    Δεν υπάρχει συλλογικό υποκείμενο στο BDSM, δεν υπάρχει τι κάνουμε "εμείς", δεν υπάρχει κώδικας αντιλήψεων και συμπεριφορών, δεν υπάρχει ομάδα (peer) που να ασκεί επιρροή προς την μια ή την άλλη σκέψη, συμπεριφορά ή αντίληψη. Λογικά ναι, οι σχέσεις BDSM, όταν γίνονται σχέσεις, ενδεχομένως να είναι αντισυμβατικές ή απλά μη συμβατικές, όχι ότι χρειάζονται το BDSM πάντως για να είναι αντισυμβατικές. Άλλες φορές μπορεί να είναι και η βασιλική οδός προς τον κομφορμισμό. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.

    Ούτε μπορούμε να θεωρηθούμε πουριτανοί εναντίον κανενός, όσο κακά αισθήματα και να τρέφουμε κατά ορισμένων ή μέρος του πλησίον μας   γιατί είμαστε λίγοι, δεν ομαδοποιούμαστε και δεν έχουμε το πάνω χέρι πουθενά.
    My vice is o.k. yours is not, αυτό φυσικά το έχουμε αλλά δε νομίζω ότι φτάνει για να κάνει κάποιον από εδώ πουριτανό, εντάξει, το βίτσιο του αλλουνού εννοείται πως είναι για τα κλάματα αλλιώς θα το είχα και εγώ, αλλά δεν με απασχολεί το βίτσιο του αλλουνού, με απασχολεί να είμαι o.k. με τα δικά μου βίτσια.
     
  4. Vergina

    Vergina I'm just a vision on your TV screen

    Ιδιαίτερος πολύ είναι αυτός ο ορισμός, και όσο το σκέφτομαι, δεν είναι αντιπροσωπευτικός του πουριτανισμού
     
  5. Vergina

    Vergina I'm just a vision on your TV screen

    Επίσης, θεωρώ ότι ο πουριτανισμός δεν εμπεριέχει απαραίτητα το φθόνο και τη μισαλλοδοξία ως αποτέλεσμα στη συμπεριφορά.
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Οτιδήηποτε και για τον οποιοδήποτε λόγο δημιουργεί σε μια ομάδα άνθρωπες, οποιοδήποτε αίσθημα διαφοροποίησης/διάκρισης εξ αιτίας μιας "ιδιαίτερα" αντιλαμβανόμενης υπεροχής, η οποία υπεροχή δεν μπορεί να εξηγηθεί/ερμηνευτεί/διαχειριστεί/υποστηριχτεί εμπράκτως και με οποιαδήποτε πρακτική ή μεθολογία στο ίδιο το περιβάλλον από το οποίο η ομάδα αυτή προήλθε ή ανήκει, τότε υπάρχουν αυτόματα οι ικανές και αναγκαίες συνθήκες να "φυτρώσει" για προφανή αίτια το, υπερβατικού χαρακτήρα, ιδεολόγημα αυτής της ομάδας που την χαρακτηρίζει/διαφοροποιεί/περιχαρακώνει ως συλλογική οντότητα.
    Στην πραγματικότητα το ιδεολόγημα αυτό αποτελεί την προβολή μιας παράνοιας ή "παράνοιας", που μεταθέτει την αδυναμία ανάληψης ευθύνης και διαχείρισης από την ομάδα αυτή, του απαιτούμενου κόστους διάχυσης/αποδοχής των ευρημάτων της στο ευρύτερο σύνολο/περιβάλλον που ανήκει, συνηθέστατα για απελπιστικά ιδιοτελείς λόγους.
    Δηλαδή κάτι σαν "δεν φταίμε εμείς που το 'βλέπουμε' το θέμα αλλιώς, εσείς φταίτε που είστε στράβακλες".
    Ως πρακτική πρόκειται για μιαν επένδυση υψηλού ρίσκου, ιδιοτέλεια αφού, που θα επιφέρει ή υψηλότατη απόδοση ("παράνοια")* ή λήθη/γραφικότητα (παράνοια), πιο σπάνια δε, ακόμα και καταστροφή.
    ____________
    * Η πολιτική πρακτική, συνώνυμο πια της πολιτικής -σκέτο- που ηλιθιωδώς περιγράφεται ως "τέχνη του εφικτού", είναι η πιο συχνά απαντώμενη "παράνοια"...
     
  7. tithon

    tithon Contributor

    στην αναζήτηση του αγοραίου δυσδιάκριτου περιεχομένου του όρου «πουριτανισμός», περιέχεται, εκτός απ την υποκρισία, η φοβική ως δαιμονοποιητική στάση απέναντι σε οτιδήποτε σχετίζεται με τον έρωτα και την ερωτική έκφραση, ο καθωσπρεπισμός (ορθότητα), και ο τρόμος της διακωμώδησης.

    γιορτάσαμε τα 33 χρόνια από την πρώτη προβολή, και τα 39 χρόνια απ την έκδοση του ονόματος του ρόδου, με την ενορχηστρωμένη υστερία διαφημιστών, πολυεθνικών εταιρειών, ντόπιων μονοπωλίων, φεμινιστικών συλλογικοτήτων, θρησκευτικών αδελφοτήτων, φοβικών ατομικοτήτων, ψευδοαριστερών εθνικιστών, φιλελεύθερων ολοκληρωτικών και λοιπών δυσκοίλιων και χειραγωγικών καθωσπρεπισμών, ενάντια στην διακωμώδηση ενός γελοίου περιστατικού που έλαβε χώρα σε πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη της σαλονίκης. κερασάκι στην τούρτα αναμένεται να αποτελέσει η παρέμβαση ενός παραδοσιακού θεματοφύλακα του καθωσπρεπισμού στη χώρα, η ανεξάρτητη αρχή για τη ραδιοτηλεόραση.
     
  8. Vergina

    Vergina I'm just a vision on your TV screen

    @cadpmpc @tithon πραγματικά χάνω το νόημα της σύνδεσης/συνεισφοράς των παραπάνω στο θέμα «Πουριτανισμός και BDSM”.

    Προτείνω αν θα θέλατε και εσείς, να θέσουμε από κοινού και εκ νέου τον ορισμό του Πουριτσνισμου (αφαιρώντας την αρχική θρησκευτική του έννοια) έτσι ώστε να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα.
    Ή εναλλακτικά, μετά την οποία ανάρτηση να ολοκληρώνετε με μια πρόταση του στυλ «κοινώς και με βάση αυτά που μόλις είπα, εννοώ ξεκάθαρα ότι ....(μπλα μπλα)»
    Ευγενικά το ζητάω αυτό και με όλο το σεβασμό, ακριβώς επειδή δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη ή τις ίδιες δεξιότητες επικοινωνίας.
    Διαφορετικά μπορείτε να πείτε ότι είμαι ηλίθια που δεν το πιάνω με την πρώτη
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    @Vergina
    ο πουριτανισμός έχει ήδη περιεχόμενο, δεν μπορούμε να επινοησουμε ένα καινούριο. προσπαθούμε απλά να μαντέψουμε τι περιεχόμενο θα έδινε στον όρο κάποιος που δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να γνωρίζει το αυθεντικό περιεχόμενο.

    εχουν ήδη προταθεί η υπεροπτική ανάθεση ευαλωτότητας, η υποκρισία, η στοχοποίηση αντιπάλου, η φοβικοτητα απέναντι στο ερωτικό, ο ασαφής συντηρητισμος, η σοβαροφανεια, ο μισαλλόδοξος ανταγωνισμός, κι ένας σωρός άλλα.
    δεν βοηθάτε ως τώρα για να προσδιοριστει τι θέλετε να περιγράψετε ως πουριτανισμό με το άνοιγμα του νήματος.
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    @Vergina

    Το θέμα στο σύνολό του μάλλον έχει εξαντληθεί...
    Να υποθέσω πως το θέμα τελικά δεν έχει να κάνει με τον πουριτανισμό ή με τον κάθε -ισμό, οτιδήποτε τεσπά αποκρυσταλλώνει το όποιο αίσθημα αυτοαναγόρευσης -φορ χουατέβα μπάι χουέβα- αλλά δια μέσου του πουριτανισμού αναζητείται μια μεθοδολογία ή μια εργαλειοθήκη έστω, για ένα κάποιο εφαπτόμενο ορισμένως περιστατικό, μια περίπτωση μετ' επιπλοκών ίσως...?
     
  11. Vergina

    Vergina I'm just a vision on your TV screen

    Νομίζω ότι στην αρχική ανάρτηση έχω θέσει ακριβώς αυτό με απλά λόγια.
    Παρατηρώ και εγώ με εκπληξη πόσο διαφορετικές έννοιες μπορεί να λάβει μια προηγουμένως καθορισμένη λέξη μέσα σε δέκα σελίδες.
    .Ακόμα και αν δεν είναι ο απολυτος και ολοκλυρωμενος ορισμος, θα ήθελα ομως να είναι η βάση στη συζήτηση αυτή.

    Είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι ο "συντηρητισμός στα ήθη " μπορεί να περιλαμβάνει την απόρριψη ενός τρανς Ή ενός εσωστρεφούς ανθρώπου.απο μια ομάδα Ή ένα κοινωνικό συνολο;
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    ανεπιφύλακτα: είναι δυνατό να πιστεύουμε οτιδήποτε.
    συντηρητισμος είναι να συντηρείς μια προϋπάρχουσα αντίληψη. με αυτήν την έννοια μπορεί κάποιος να απορρίπτει κάποιον, να αδιαφορεί για χίλιους λόγους για κάτι ή κάποιον, ή να ταυτίζεται με κάποιον, ερήμην του κάποιου, για να επιβεβαιώσει στον εαυτόν του ότι απορρίπτεται επειδή είναι ευάλωτος ώστε να μην παραδεχτεί ότι είναι αδιάφορος έτσι κι αλλιώς.
    δεν με φωτίζει η σύνδεση με τον ριζοσπαστικό πουριτανισμό ή τον συντηρητισμό.
    αν ελκεσαι από μια τρανς, μπορεί να το κρύβεις, υποκριτικά. μπορείς να της παριστανεις την φίλη, με την ασφάλεια ότι δεν την ελκύεις, εξ ίσου υποκριτικά, ή μπορεί να μην ελκεσαι και να μην ενδιαφέρεσαι για την παρέα ενός ανθρώπου, ανεξάρτητα αν είναι τρανς ή εξωστρεφής. μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια τρανς, ερήμην της, για να φαντασιωθείς συμμαχία εναντίον λευκών αρρενων στρεητ, επίσης. είναι δυνατόν να πιστεύουμε πραγματικά οτιδήποτε.