Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Χαρακτηριστικά εν δυνάμει σκλάβας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος nightingale, στις 24 Ιανουαρίου 2013.

  1. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Όχι. Για να μπορέσει κάποιος να μιλήσει για κάτι θα πρέπει έστω να υπάρχει μία στοιχειώδης κοινή αντίληψη και γνώση για τους ορισμούς και τις έννοιες.

    Το γονίδιο έχει οριστεί ως κάτι συγκεκριμένο. Εάν είναι Μπάμπης, Θανάσης ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο τότε ΔΕΝ είναι γονίδιο.

    Υπάρχει χώρος για εξερεύνηση συγκεχυμένων εννοιών όπου εκεί χωράει πολύ κουβέντα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κι όλες τις έννοιες ίσωμα όποτε μας συμφέρει.

    Μπορούμε δηλαδή αλλά εάν μετά κλαίμε γιατί κάνεις δεν μας καταλαβαίνει ποιος θα φταίει;
     
  2. Bahar

    Bahar ...dark necessities are part of my design

    Εμενα μέχρι στιγμής δε με σκοτισε ιδιαιτέρα το αν είμαι έτσι λόγω γονιδίου ή όχι. Ήθελα όμως ότι είμαι να το εξερευνήσω να μάθω να το απολαμβάνω.

    Φυσικά και αν ήμουν γεννετηστρια ή βιολόγος θα με ένοιαζε να μάθω αν όντως οφείλετε σε γονίδιο (πράγμα που θα ήταν και τέλεια διατριβή τώρα που το σκέφτομαι) αλλά με την ειδικότητα που έχω τώρα θα με αφορούσε να ψάξω αλλά πράγματα.

    Όπως και να έχει όμως, από όπου κι αν προέρχεται (γονίδιο ή ότι άλλο) να μάθουμε πραγματικά αν μας ικανοποιεί και αν ναι πως και πόσο
     
  3. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Δεν είσασταν μέλος τότε, τα νήματα είναι πάντα διαθέσιμα.

    Αν βρείτε μισή ή και λιγότερη επιστημονική παρατήρηση ότι η ενασχόληση με BDSM ή με σαδομαζοχισμό, η υποταγή, η κυριαρχία, τα φετίχ, οι παραφιλίες κλπ σχετίζονται με γονίδια, ενημερώστε μας, παρακαλώ. Στο κάτω κάτω, τότε που συζητούσαμε για "nature vs. choise" και περί natural slave (κυρίως) μπορεί να μην είχε κλείσει το θέμα, όπως, προφανώς, κρίνοντας από τη στάση σας,θα συμβαίνει τώρα και έχει βγει συμπέρασμα, φαίνεται, ότι υπάρχει natural slave και οφείλεται μάλιστα, σε γονίδιο.

    Με τον οποιονδήποτε που δηλώνει κάτι, καινούργιο ή παλιό, εφόσον έχω άποψη για αυτό που δηλώνει, προτιμώ να είμαι συγκεκριμένη. Αν αυτό το κρίνετε αγενές, πείτε μου πώς πρέπει να το κάνω, να κρατήσω σημείωση για την επόμενη φορά. Δεν έκρινα, και μάλιστα αντανακλαστικά, την υποτιθέμενη επίπτωση της σύνδεσης του BDSM με γονίδια, που τάχα μου είναι η μη ανάληψη ευθύνης για τις επιλογές. Είπα το γεγονός. Λέω και σε σας, όποιος θέλει ας έρθει να μας αποδείξει ότι τα γονίδια προσδιορίζουν την υποταγή.

    Συμφωνώ, καλή επιλογή μου φαίνεται να μη σας νοιάζει από πού προκύπτει, αλλά γιατί είστε τόσο βέβαιη ότι "είναι δύσκολο"; Είναι καθαρά και μόνο θέμα αποδοχής, αν υπάρχει πλήρης αποδοχή της επιθυμίας και του Άλλου με τον οποίο είναι η σχέση, τότε δεν είναι διόλου δύσκολο και μόνο απόλαυση και ευγνωμοσύνη φέρνει.
     
  4. Submissive student

    Submissive student New Member

    επειδή ίσως έγινε παρεξηγηση εδώ με τον όρο γονίδιο δεν εννοώ αλληλουχία dna που μεταγράφεται και μεταφράζεται σε μια πρωτεινη που κάνει μια δουλειά. Εννοώ την έμφυτη τάση για υποταγή όπως είναι η τάση του ανθρώπου για φαγητό για νερό για συναναστροφή και επικοινωνία. Και όχι δεν ρίχνω ευθύνες αλλού συνειδητοποίησα και αποδέχτηκα από πολύ νωρίς τον ευατο μου τα θέλω και τα πιστεύω. Για αυτό δηλώνω ότι είναι "γονίδιο" η υποταγή . Για εμένα είναι κάτι που έχω μέσα μου από παιδί πιστεύω βοηθά στο να γίνω κάποια στιγμή καλή σκλάβα. Τώρα κατά πόσο υπάρχει ακριβής αλληλουχία dna που να αποδεικνύει ότι όντως υπάρχει το γονίδιο της υποταγής δεν είναι σίγουρο .
     
  5. tithon

    tithon Contributor

    μέσα έπεσα. αφού εξαντλήσατε σε νήμα το ζήτημα της επιρροής του γονιδιώματος στις συμπεριφορές και καταλήξατε οριστικά στο συμπέρασμα οτι
    τότε πιθανότα δεν έλειπα, αλλά νύσταζα.

    η συσχέτιση γονιδίων και χομπυς ή ενασχολήσεων, σαν αυτά που περιγράφετε, αλλά και η συσχέτιση γονιδίων και αντιλήψεων περί «παραφιλιών» δεν έχει διερευνηθεί διεξοδικά, μέχρι στιγμής. θεολογικές και λοιπές βουλησιαρχικές αντιλήψεις που συνδέουν ή αποσυνδέουν οριστικά και εξορκιστικά συμπεριφορές με εκδηλώσεις εγγενών χαρακτηριστικών εκφεύγουν οποιουδήποτε προσβάσιμου γνωστικού πεδίου.
     
  6. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Καρδούλα μου, οι παρεξηγήσεις δεν εισάγονται και εγκαθιδρύονται από ανθρώπους που είναι διαλλακτικοί στο να παραδεχτούν τη ρευστότητα των εκφράσεων που χρησιμοποιούν, αλλά από ανθρώπους που χρησιμοποιούν το λόγο για να διατυπώσουν με βεβαιότητα απόψεις που ούτε η ίδια η πειραματική και παρατηρησιακή μέθοδος δεν μπορεί να υπογράψει με βεβαιότητα.
    Εν κατακλείδι, από τα σχόλια που με ώθησαν στο να γράψω αυτό που έγραψα, το δικό σου δεν ήταν ένα από αυτά. Αντιλήφθηκα εξ αρχής πως είναι σχήμα λόγου η χρήση του όρου "γονίδιο" στο σχόλιό σου.
     
  7. Submissive student

    Submissive student New Member

    Δεν παρεξηγουμε ίσα ίσα μου αρέσει ο διάλογος απλά βλέπω ότι άναψαν τα αίματα
     
  8. tithon

    tithon Contributor

    δατς δε πόιντ
    κάμποσοι αντιλαμβάνονται την υποτακτικότητα σαν ενασχόληση, αφύσικη διαστροφή ή παραφιλία, γιά την οποία αναζητούν αιτίες και ευθύνες.
    ζητάνε τον λόγο.



    κάμποσοι είναι σίγουροι. προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
     
  9. Submissive student

    Submissive student New Member

    Συμφωνώ απλά γιατί να είναι αφύσικο? Δηλαδή αν συνεχίσουμε να πιστεύουμε αφύσικα τα διαφορετικά που θα φτάσει η κοινωνία θα βάζει ταμπού και ταμπέλες σε ολα
     
  10. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Να έχουμε μια από τις πλουσιότερες γλώσσες σε λεξιλόγιο και να την έχουμε αντικαταστήσει με "σχήματα λόγου" και να απορούμε γιατί γίνονται παρεξηγήσεις!
     
     
  11. Submissive student

    Submissive student New Member

    Μα και τα σχήματα λόγου δείχνουν την πλούσια γλώσσα . Γιατί μια απλή λέξη μπορεί να σημαίνει πολλα
     
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Μπράβο ρε συ @Submissive student , μια χαρά και "κρύσταλλο" η διασαφήνισή σου..!
    ...
    ...


    Σκόρπια...

    Αααα, η απάντηση για τα πιο πολλά σούρτα-φέρτα των γονιδίων είναι, την στιγμή που μιλάμε, "δεν ξέρουμε".
    Σπέκουλες, ενδείξεις, κάτι δυνητικώς, τίπουτας πιθανόν και τέτοια για τα γονίδια πάντοτε είναι ευπρόσδεκτες ως συστατικό του χιούμορ της μελλοντικής πραγματικότητας...
    ...
    Η γλώσσα, η όποια γλώσσα, όσο και καλά να την γνωρίζει κάποιος, δεν μπορεί να αποτρέψει/εκμηδενίσει/αγνοήσει την κοινωνική ή ακαδημαϊκή κατηγοριοποίηση που κατοικοεδρεύει στην γκλάβα μας.
    ...
    Έχει χαθεί ο συγχρονισμός στο ΣΚ ή μού φαίνεται..?