Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έρωτας μέσω διαδικτύου!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Lady_Dementia, στις 11 Σεπτεμβρίου 2008.

Tags:
  1. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    αναφερομαι στην πλειοψηφια που ψαχνεται να βρει συντροφο οπως αναφερει ο τιτλος του μηνυματος ..
    σαφως υπαρχουν και αλλες περιπτωσεις και για πολλους αλλους λογους ...
    περα απο ολα αυτα , σιγουρα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις ...
     
  2. Σεξ και τεχνολογικός εθισμός
    Όταν το διαδίκτυο αντικαθιστά τη σύντροφο


    Το internet τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Από αυτό το κομμάτι της ζωής μας δεν θα γινόταν να απουσιάζει η σεξουαλική του επικοινωνία και έκφραση, που οι στατιστικές έρευνες δείχνουν ότι αποτελεί τον συχνότερο λόγο χρήσης του διαδικτύου.

    Με ένα κλικ
    Το πορνογραφικό υλικό έγινε πλέον πολύ εύκολα προσβάσιμο και μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να μπει σε κάθε σπίτι. Αποτελεί τη βολική διέξοδο τού σημερινού ανθρώπου, άνδρα κυρίως, που δεν έχει χρόνο, αλλά ούτε και διάθεση πια για να δημιουργήσει και να ζήσει τις δικές του φαντασιώσεις. Προτιμά, λοιπόν, να δανείζεται φαντασιώσεις άλλων, που όσο περνάνε τα χρόνια γίνονται ακόμα πιο προκλητικές, ακόμα πιο ερεθιστικές, ακόμα πιο «ειδικές».

    Διαδικτυακός καβγάς

    Ο άνδρας προτιμά να ταξιδεύει μέσα από τις πύλες του διαδικτύου και να πραγματώνει σε μια εικονική πραγματικότητα, τη δική του αυνανιστική ηδονή, από το να ξαπλώσει στο κρεβάτι για να τη μοιραστεί με τη σύντροφό του. Η γυναίκα, εισπράττοντας τη σεξουαλική αλλά και συναισθηματική απόρριψη του συζύγου της, γεμίζει θυμό, απογοήτευση και μοιάζει ανήμπορη να αντιδράσει. Δεν είναι λίγες οι φορές που μία σχέση ή ένας γάμος κλονίζεται από την πορνογραφική χρήση του διαδικτύου, ειδικά όταν η χρήση αυτή αποκτά χαρακτηριστικά εθισμού, υποκαθιστώντας τον σεξουαλικό σύντροφο. Οι συμπεριφορές αυτές οδηγούν σιγά- σιγά στην αποξένωση, στην ψυχρότητα και στην απουσία ερωτικού ενδιαφέροντος.

    Βρείτε την ισορροπία
    Το ίντερνετ είναι πλέον στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Δεν προτείνεται, αλλά ούτε είναι και ρεαλιστικό να απορρίψουμε την πρόοδο της τεχνολογίας. Η σωστή, οριοθετημένη χρήση του, για διασκέδαση και γνώση, αποτελεί άγραφο κανόνα συναισθηματικής ισορροπίας σε μια συντροφική σχέση. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όταν αποσυνδεόμαστε από το ίντερνετ, «συνδεόμαστε» μεταξύ μας.

    Πηγή: Θάνος Ασκητής ΠΟΛΙΤΗΣ - 25/11/2009, Σελίδα: 56
     
  3. Απάντηση: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    Προσωπική μου εκτίμηση είναι, ότι οι σχέσεις μέσω νέτ, όταν συμπεριλαμβάνουν και ιδαίτερες αναζητήσεις, όπως ο χώρος του BDSM, μπορούν κατα ένα μεγάλο ποσοστό να επιτευχθούν μόνο μέσα από αυτό. Ο κοινωνικός μας ιστός δεν επιτρέπει ακόμα άλλου είδους έκφρασης σε ιδιαίτερα θέματα, οπότε η πιο ασφαλής μεθοδος είναι το νετ. Πάντως το αρχικό σου κείμενο καλύπτει κατα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την πραγματικότητα για να μην είμαστε και απόλυτοι. Η ζωή έχει κάνει τους ανθρώπους τόσο επιφυλακτικούς που δυστυχώς δίνει και μεγαλύτερο ποσσοστό στο ψέμα ή την αναλήθεια. Ως ένα σημείο έχει κάποια λογική,χωρίς να το ασπάζομαι προσωπικά ούτε 0,1%. Τώρα για το πόσο μπορούν να κρατήσουν, εφόσον φτάσουν κάποιοι σε αυτό το επίπεδο, αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα. Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Ηλικία, σκεπτικό ως προς τις σχέσεις γενικότερα, κα. Πάντως η εμπειρία μου μου έχει δείξει, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να γίνει αποδεκτό, ότι όπως και σε όλες τις σχέσεις χρειάζεται ενσυνείδητη αναζήτηση συντρόφου. Αν θέλετε το αναλύουμε περισσότερο.
     
  4. Μεγάλο και πολυσυζητημένο θέμα ο έρωτας μέσω διαδικτύου. Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι το μεμπτό στην αναζήτηση συντρόφου μέσω του διαδικτύου, αρκεί το διαδίκτυο να αποτελεί το μέσο και να μην γίνεται αυτοσκοπός.

    Αυτό που ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι ότι η χρήση του γραπτού λόγου πάνω σε ένα πληκτρολόγιο δημιουργεί κάποιους αυτοματισμούς. Αυτοματισμούς εκφράσεων, αυτοματισμούς εκδήλωσης συναισθημάτων και αυτοματισμούς προθέσεων.

    Οι αυτοματισμοί αυτοί προέρχονται τόσο από την προσωπική χρήση του γραπτού λόγου όσο και από την έκθεση μας στον γραπτό λόγο των άλλων με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόρμες και νόρμες στον τρόπο γραφής οι οποίοι προδίδουν πολλά πράγματα για αυτόν που τα γράφει.

    Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει περάσει πολλά χρόνια μπροστά από μία οθόνη και έχει ξοδέψει αμέτρητο χρόνο στο να συνομιλεί γραπτώς με ανθρώπους δύναται να αποκτήσει την ικανότητα να αναγνωρίζει εκφράσεις, συναισθήματα, προθέσεις και ερωτικές διαθέσεις από λεπτομέρειες όπως την ορθογραφία, τη χρήση κεφαλαίων ή πεζών, τα διαστήματα, τα αποσιωπητικά, τα σημεία στίξης, την επιλογή και εναλλαγή γλωσσών, τον τονισμό ή την έλλειψη αυτού, τη χρήση smileys και emoticons, το χρόνο που χρειάζεται για να απαντήσει (σε μία συνομιλία σε πραγματικό χρόνο) και πολλά άλλα.

    Συνήθως δεν τα βάζουμε όλα αυτά σε κανόνες, αλλά τα μαθαίνουμε εμπειρικά. Έτσι ο γραπτός λόγος του chat μπορεί να μεταφέρει πολύ περισσότερα πράγματα από χαρακτήρες και χαζοχαρούμενες φατσούλες. Αντίθετα λοιπόν με αυτό που πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία εκεί έξω, το chat και το internet προσφέρονται σαν μέσο ιδιαίτερα πλούσιας επικοινωνίας.

    Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που το διαδίκτυο σαν μέσο έχει διαδοθεί και εισχωρήσει στην καθημερινότητα ακόμα και των ανθρώπων που ουδεμία σχέση έχουν με τους υπολογιστές, είναι ανούσιο να μιλάμε για μία άλλη κοινωνία. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θα συναντήσουμε στο μπαρ ή στο κλαμπ ή στο τρένο, ή στη δουλειά ή... ή...

    Οι λόγοι που μπορεί ένας άνθρωπος να επιλέξει το διαδίκτυο για γνωριμίες είναι ανεξάντλητοι. Σωστοί αυτοί που αναφέρονται στο αρχικό post, αλλά είναι μόνο ένα μέρος του συνόλου. Ένας πολύ καλός λόγος είναι αυτός που ανέφερε ο isnogood. Όσο και να θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η εμφάνιση είναι από τους καθοριστικότερους παράγοντες στην έναρξη μιας γνωριμίας, ιδιαίτερα όταν γίνεται αυθαίρετα και δεν έχει προηγηθεί σύσταση. Για αυτούς που η μητέρα φύση δεν τους προίκισε με καλή εμφάνιση (και δεν μιλάω για πράγματα που περνάνε από το χέρι του καθενός να διορθώσει) δεν είναι εύκολο να παρουσιάσουν τα εσωτερικά τους χαρίσματα. Έτσι η επικοινωνία μέσω διαδικτύου για αυτούς αποτελεί "εξισορροπητικό" παράγοντα.

    Για άλλους η επικοινωνία μέσω internet είναι επιθυμητή γιατί αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα του συνομιλητή τους, καθώς παρά το γεγονός ότι φαινομενικά είναι εύκολο να δημιουργήσει κάποιος μία πλαστή εικόνα για τον εαυτό του, είναι αφύσικα δύσκολο να μπορέσει να την διατηρήσει. Οι πραγματικοί εαυτοί έρχονται εν τέλει στην επιφάνεια και διακρίνονται -πολύ πιο εύκολα από όσο μπορεί ο "παραχαράκτης" να φανταστεί- από ένα έμπειρο μάτι.

    Άλλοι απλά δεν έχουν το σθένος και το θάρρος να κάνουν την προσέγγιση σε πρώτο πρόσωπο, ή νιώθουν ανασφάλεια να το κάνουν. Για αυτούς είναι σανίδα σωτηρίας το internet και δεν θα μπορούσα ποτέ να τους κατακρίνω για αυτή τους την επιλογή. Όλοι έχουν το δικαίωμα στην αναζήτηση της συντροφικότητας (ή του εφήμερου σεξ).

    Εν τέλει, ένα τόσο πλούσιο μέσο μπορεί να αποτελέσει έναυσμα, κίνητρο και εργαλείο για την επίτευξη μίας ερωτικής σχέσης μεταξύ δύο ανθρώπων. Από εκεί και πέρα το πως θα το χρησιμοποιήσουν είναι δική τους απόφαση.

    Μπορεί να κάνουν cybersex, αλλά το νόημα αυτού είναι καθαρά αυτό που θα του δώσουν και οι δύο. Μπορεί να αποτελέσει απλό υποκατάστατο, τροφή για αυτοϊκανοποίηση, ευκαιρία για να γνωρίσει ο ένας τις ερωτικές επιθυμίες του άλλου (ιδιαίτερα αν έχουν και bdsm/fetish προεκτάσεις) ή οτιδήποτε άλλο.

    Μπορεί να επιλέξουν να αναπτύξουν τη σχέση περισσότερο online πριν συναντηθούν, ή να συναντηθούν άμεσα ή να μην συναντηθούν ποτέ είτε γιατί δεν τυχαίνει, είτε γιατί δεν θέλουν είτε γιατί οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Στο τέλος της ημέρας το είδος της σχέσης που θα αναπτύξουν ορίζεται καθαρά από τις παραμέτρους που θέτουν και οι δύο και κανένας μας δεν βρίσκεται σε θέση να κρίνει και να χαρακτηρίσει "αντικειμενικά" αυτό που νιώθουν δύο άνθρωποι ο ένας για τον άλλο, έστω και αν δεν έχουν συναντηθεί ποτέ.

    Και φυσικά μία σχέση που δημιουργείται μέσω internet έχει τους κινδύνους της, τους αντίστοιχους με μία σχέση που δημιουργείται εκτός αυτού. Εμπεριέχει και την απόρριψη, και την πιθανότητα του να πληγωθείς, και την απάτη, και βέβαια τη γνωριμία με έναν "κακό" άνθρωπο.

    Εν κατακλείδι, ο "έρωτας" μέσω/στο internet, μακροχρόνιος ή εφήμερος είναι πραγματικότητα και σε αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Συμβαίνει, θα συμβαίνει και θα εντείνεται όσο το internet σαν μέσο θα καταλαμβάνει περισσότερο χρόνο της ζωής μας, όσο και αν αυτό ορισμένοι το θεωρούν αρρωστημένο, αφύσικο ή μεμπτό.
     
  5. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Απάντηση: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    φοβαμαι οτι το αποτελεσμα της διαδυκτιακης αναζητησεις μου θα τελειωσει καπως ετσι : ......

     
     
  6. Mortuus

    Mortuus ‎‎

    Απάντηση: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    Άν και δεν διάβασα όλο το θέμα, με μιά γρήγορη ματιά βρήκα ορισμένες πολύ σωστές κι ενδιαφέρουσες απόψεις. Προσωπικά κι εγώ πιστεύω πως στο διαδίκτυο επικοινωνείς πιο εύκολα με το μυαλό του άλλου ατόμου, απ'ότι έξω που μπορεί να μην είναι τόσο συγκεντρωμένο ή να κοιτά μόνο την εξωτερική εμφάνιση. Επίσης εδώ είναι πιο εύκολο να βρείς άτομα με ίδια ενδιαφέροντα που πραγματικά ταιριάζεις μαζί τους, έξω σπάνια να συμβεί αυτό (εκτός άν τύχει και είστε σε καμιά συναυλία ή μπάρ ή club κλπ, κοινό χώρο δηλαδή με κάτι που ενδιαφέρει και τους δύο). Τέλος να υπενθυμίσω ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο κοινωνικοί, έτσι το διαδίκτυο είναι και μιά έξοδος για όσους δε τα καταφέρνουν στο φλέρτ... άν και πλέον με όλα τα λιγούρια που μαζεύτηκαν εδώ, δύσκολα βγάζεις γκόμενα.
     
  7. vassgeo

    vassgeo New Member

    Απάντηση: Έρωτας μέσω διαδικτύου!

    Οι περισσότεροι που απάντησαν σε αυτό το θέμα με κάλυψαν απόλυτα.Θα ήθελα να προσθέσω ότι ο έρωτας μέσω διαδικτύου είναι ένα απο τα φαινόμενα της εποχής μας.Δηλαδή αποτέλεσμα της έλλειψης ελεύθερου χρόνου και κατά συνέπεια κοινωνικού αποκλεισμού.Ετσι αντί να ερωτευτούμε παραδοσιακά με ότι σημαίνει αυτό καταφεύγουμε σε λύσεις τεχνολογίας.Ετσι τις λέω εγώ.
     
  8. ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ειναι εναs τροποs επικοινωνιαs- γνωριμιαs μεσα απο το διαδικτυο σου δινεται η ευκαιρεια να επικοινωνησειs με αλλουs ανθρωπουs που κατω απο αλλεs συνθηκεs δεν θα γνωριζεs! φυσικα και μεσα απο το διαδικτυο εχουν γινει γνωριμιεs, σχεσειs και γαμοι προσωπικα γνωριζω καποιεs περιπτωσειs. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ σωστα! και ΑΥΤΟΝ τον τροπο επικοινωνιαs! 
     
  9. entelweis

    entelweis Regular Member

    Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή το να γνωρίσω κάποιον μέσω Ίντερνετ μου φαινόταν λίγο περίεργο,πάντα προτιμούσα τις γνωριμίες μέσω κοινής παρέας ή σε μια καφετέρια ή μέσα από ένα κοινό χόμπι.Ομως η αλήθεια είναι ότι όταν θέλεις να γνωρίσεις άτομα που να ασχολούνται και αυτά πχ με το bdsm δεν είναι τόσο εύκολο να τα γνωρίσεις στον έξω κόσμο,όσο μέσω Ίντερνετ.Πισω όμως από μια οθόνη πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να παραστήσει κάποιον άλλον,να προβάλλει δηλαδή ένα πρόσωπο διαφορετικό από το πραγματικό.Γι αυτό οι γνωριμίες μέσω Ίντερνετ θα πρέπει να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή,και προφανώς αν δεις ότι με τον άλλον έχεις κάποια κοινά στοιχεία να γνωριστείτε και στον πραγματικό κόσμο εκτός από τον ιντερνετικό.Τελος πολλοί είναι οι άνθρωποι που ξέρω που έχουν βρει μια σχέση μέσω Ίντερνετ ή και φίλους
    .Αρα ίσως δεν παίζει τόσο ρόλο ο τρόπος γνωριμίας(στον έξω κόσμο ή μέσω Ίντερνετ )αλλά ο τρόπος που το χειρίζεται κανείς...
     
  10. sigh

    sigh .

    Κάθε εικονικός χώρος έκφρασης κι επικοινωνίας, αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη συναισθημάτων μεταξύ των μελών του.
    Εαν αυτά τα συναισθήματα επιβιώσουν πέρα απο ενδεχόμενες ιδεατές προβολές, ωστε ν' αναπτυχθούν στο φως της μέρας κι όχι της οθόνης, τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν.
     
  11. sigh

    sigh .

    ...στο μυστηριακό φως της ιντερνετικής θολούρας, πιο ελεύθερα πλάθονται σχέσεις, μορφές κι όλα τα ονειρώδη, αισθηματικά, ηδονικά πλοκάμια και λοιπά φαντασιοκεντρικά..

    απ' τον ονλάιν σπαραγμό του ανεκπλήρωτου, ως την οφλάιν απομυθοποίηση, 507 χιλιόμετρα δρόμος
     
  12. Dom_Apache

    Dom_Apache Regular Member

    Το διαδίκτυο είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας καθαρά.
    Το τι μπορεί να προκύψει μέσα από την κάθε επικοινωνία,είναι αναλογα με την αναζήτηση του κάθε ανθρώπου και την προδιάθεση.
    Αν οι σκέψεις είναι πραγματικές και τα λόγια αληθινά και ξεκάθαρα,τότε μπορεί να υπάρξει έρωτας και μάλιστα με φαιά ουσία.