Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η κουζίνα μας

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 20 Μαρτίου 2007.

  1. hermis

    hermis Regular Member

    Απάντηση: Η κουζίνα μας

    Φρουτοσαλάτα αλα hermis…

    Ένα μήλο κόκκινο, ένα μπανανόμηλο, ένα αχλάδι και ένα πορτοκάλι.
    Παίρνουμε τα φρούτα τα κόβουμε προσεκτικά σε κύβους (αγαπημένο της SM_Art)
    Με τέτοιον τρόπο ώστε όλα να είναι σαν κύβοι και να μην λιώσουν. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ γυάλινο και τα τοποθετούμε αφού τα αναδεύουμε προσεκτικά στο ψυγείο για 20 λεπτά.
    Τα βγάζουμε έξω, προσθέτουμε λίγη άγχη, λίγη κανέλα και 2 σφηνάκια κονιάκ. Τα επανατοποθετούμε στο ψυγείο και μετά από 2 ώρες…

    Μπορείτε να τα σερβίρετε παγωμένα στην κοιλιά ενός υποτακτικού και περιμετρικά των φρούτων να γαρνίρετε με σαντιγί..

    Καλή σας όρεξη

    hermis
     
  2. Algerian79

    Algerian79 New Member

    Οι μπριζόλες στα κάρβουνα με τηγανιτές πατάτες και άφθονο τζατζίκι και χύμα μπύρα.
     
  3. Guest05

    Guest05 Guest

    «Ενα κεφαλάκι στο 4 σπέσιαλ»!

    [YT]n9zvn9zqULo[/YT]
     
  4. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Καλη μου tender εκτος απο μαθητευομενη σκλαβα πρεπει να εισαι και ζαχαροπλαστης  .Επισης μονο εγω απο οτι εχω δει ειμαι ο ποιο εμπειρος σε αυτο τον τομεα σε ολο το φορουμ  Τωρα για την ερωτηση που εθεσες ειναι πολυ γενικη γιατι υπαρχουν παρα μα παρα πολλες συνταγες κεικ,οποτε δεν μπορω να σε βοηθεισω αν δεν ξερω ακριβως τι εννοεις και τι θες να κανεις!!!
     
  5. Guest05

    Guest05 Guest


    Όπως και να χει πουλάκι μου πριν χτυπήσεις τα αυγά πρέπει να τα σπάσεις....
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    Πατέ αστακού

    Ο αστακός θα πρέπει να είναι ζωντανός και η ουρά του δεμένη σφιχτά στην κοιλιά του. Όταν βράσετε 5-6lt νερού με 1 ποτήρι του κρασιού ξύδι και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, βυθίζετε μέσα στην κατσαρόλα τον αστακό και τον αφήνετε για 45 περίπου λεπτά. Έπειτα τον βγάζετε, τον αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια αφαιρείτε το όστρακο με οδοντωτό μαχαίρι, ξεκινώντας από το κάτω μέρος. Τοποθετείτε στο μίξερ το καθαρό κρέας του αστακού και το λιώνετε. Αναμιγνύετε τον πολτό με γαλέττα, ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι και λευκό πιπέρι και του δίνετε κιλυνδρικό σχήμα. Το τηγανίζετε σε καυτό βούτυρο γάλακτος. Αν νηστεύετε χρησιμοποιείστε φυτικό λίπος, θυσιάζοντας λίγη γεύση. Το αποτέλεσμα της υψηλής θερμοκρασίας του βουτύρου, θα είναι μία λεπτή, τραγανή, κοκκινωπή κρούστα στο εξωτερικό μέρος του κιλύνδρου. Το βγάζετε από το τηγάνι και το αφήνετε να στραγγίσει επάνω σε απορρογητικό χαρτί κουζίνας, τοποθετημένο από την ανάποδη πλευρά (τη λιγότερο χνουδωτή). Κόβετε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε προαιρετικά με μαγιονέζα και υποχρεωτικα με φρέσκο λευκό φρουτώδες κρασί με στους 11°C. Τα περισσότερα κρασιά της Μαντινείας ταιριάζουν στην περίπτωση.

    Πήρα τη συνταγή από το εστιατόριο Βαρούλκο, στο οποίο δοκίμασα για πρώτη φορά το πατέ αστακού. Αν δεν καταφέρετε να το φτιάξετε, πηγαίντε ως εκεί και απολαύστε το έτοιμο. Στην οδό Πειραιώς, περιοχή Κεραμεικός.
     
  7. Syrah

    Syrah Contributor

    Προς αδέσποτους σκλάβους και εκπαιδευόμενες maids:

    Καθώς συνειδητοποιώ ότι οι εργένηδες σκλάβοι δεν φαίνεται στατιστικά ότι ασχολείστε επιτυχώς με την κουζίνα (εξαιρούνται οι έμπειρες maids που συνήθως έχουν ειδικευθεί στο θέμα), γράφω κάποιες οδηγίες σχετικά με το πώς θα πρέπει να σερβίρετε, όταν τελοσπάντων πάψετε να είστε αδέσποτοι, την Κυρία σας.

    Στρώνετε πάντα λινά τραπεζομάντηλα, οποιοδήποτε άλλο ύφασμα απαγορεύεται. Αν σας επιτρέπει να τρώτε στο τραπέζι και όχι στο πάτωμα θα πρέπει να καθίσετε αντικρυστά, όχι σε διπλανές καρέκλες. Πρώτα κάθεται η Κυρία.

    Πρώτα σερβίρεται η Κυρία (ισχύει για τα φαγητά και τα ποτα). Την σερβίρετε από τα αριστερά και μαζεύετε το πιάτο της από τα δεξιά. Τα σκεύη σερβιρίσματος θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στο τραπέζι, πριν καθήσει η Κυρία.

    Τα πηρούνια αριστερά, τα μαχαίρια δεξιά, τα κουτάλια πίσω από το πιάτο. Αν το μενού περιέχει πολλά πιάτα τα μεγαλύτερα σκεύη τοποθετούνται στην εσωτερική πλευρά (κοντά στο πιάτο). Θα παρατηρήσετε ότι αυτή η τοποθέτηση εξυπηρετεί όταν τρώτε διότι παίρνετε πρώτα τα εξωτερικά σκεύη (που είναι μικρότερα) για τις σαλάτες ή τα ζυμαρικά και αργότερα τα εσωτερικά (τα μεγαλύτερα) για τα κρέατα. Στον αντίποδα αυτού του κανόνα, τα κουτάλια στο πίσω μέρος του πιάτου, τοποθετούνται μέν κατά σειρά μεγέθους (το μεγαλύτερο είναι πιο κοντά στο πιάτο) αλλά δεν εξυπηρετούν όταν τρώτε, διότι πρώτα θα χρησιμοποιήσετε το μεγάλο για τη σούπα που πρέπει να είναι πρώτο πιάτο και πολύ αργότερα το μικρό που προορίζεται για γλυκό ή καφέ. Στην περίπτωση των κουταλιών θυσιάζουμε την εργονομία για χάρη της αισθητικής.

    Στη δεξιά πλευρά του πιάτου τοποθετούνται, το ποτήρι του νερού, τα ποτήρια των κρασιών, και προαιρετικά ένα ποτήρι για τα αποπτύσματα. Όλα τα ποτήρια έχουν κολώνα συμπεριλαμβανομένου και του ποτηριού για νερό. Όσα διαφορετικά κρασιά πιούμε, τόσα ποτήρια πρέπει να έχουμε στο τραπέζι (Η διατομή της τουλίπας επιλέγεται βάσει του κρασιού). ΔΕΝ πίνετε διαφορετικά κρασιά από το ίδιο ποτήρι ή απο το ποτήρι του νερού (είναι μεγάλο για το σκοπό αυτό). ΔΕΝ πίνετε άλλου είδους ποτά κατά τη διάρκεια του φαγητού, όπως για παράδειγμα whiskey ή vodka. ΔΕΝ προσθέτετε στο κρασί νερό, σόδα, ή αναψυκτικά (!). Το κρασί δεν είναι για χόρταση, καταναλώνετε μικρές ποσότητες. Αν πάραυτα δεν το αντέχετε καλύτερα να το βάζετε στο στόμα σας και κατόπιν να το φτύνετε στο ποτηρί που θα υπάρχει στο τραπέζι γι αυτό το σκοπό. Επιλέγετε τα κρασιά με κριτήριο τις γεύσεις των πιάτων (Εγώ το κάνω ανάποδα αλλά δεν είναι σωστό). Τα ποτήρια τοποθετούνται στη δεξιά πλευρά του πιάτου. Το ψωμί τοποθετείται στην αριστερή πλευρά του πιάτου. Επάνω στο πιάτο τοποθετείται η ατομική λινή πετσέτα. Δεν αλλάζετε τη χωροταξία του σερβίτσιου αν είστε αριστερόχειρες.

    Πρώτα σερβίρετε την καυτή σούπα (για να δημιουργήσει έναν πυθμένα στο στομάχι). Έπειτα σερβίρετε τα ζυμαρικά ή τα όσπρια και στη συνέχεια τα λαχανικά (χωνεύονται δυσκολότερα). Μετά σερβίρετε το κρέας ή το ψάρι (είναι πιο εύπεπτα). Μετά το γλυκό, μετά τα φρούτα, και στο τέλος τον καφέ. Με τα τυριά υπάρχει ευελιξία σε αυτό το θέμα.

    Η πετσέτα κατά τη διάρκεια του φαγητού βρίσκεται διπλωμένη στα 2, στα πόδια σας, δεν κρέμεται από το γιακά σας, ούτε τη στριμώχνετε κάτω από το στόμιο του πιάτου σας.

    ΔΕΝ:
    Δεν σερβίρετε φαγητά απευθείας από κατσαρόλες, τηγάνια, μπολ αποθήκευσης. Δεν χρησιμοποιείτε το ψωμί για να σπρώχνετε τις τελευταίες μπουκιές που βρίσκονται στο πιάτο σας. ΔΕΝ κόβετε το ψωμί με το μαχαιροπήρουνο, αλλά με τα χέρια. Αντιθέτως για όλα τα υπόλοιπα βρώσιμα επί του τραπεζιού χρησιμοποιείτε αποκλειστικά τα σκεύη. Δεν κρατάτε τα ποτήρια από την τουλίπα αλλά από την κολώνα, δεν πίνετε με στόμα γεμάτο φαγητά, δεν μιλάτε όταν μασάτε, δεν μασάτε κάνοντας θόρυβο, δεν ακουμπάτε τους αγκώνες σας στο τραπέζι, ούτε αφήνετε τα χέρια σας να κρέμονται κάτω από αυτό επειδή βαριέστε ή δεν πεινάτε. ΔΕΝ αποκαλείτε "δείπνο" τα μεσημεριανά γεύματα. Δεν διαβάζετε ή βλέπετε τηλεόραση όσο τρώτε. Τέλος ΔΕΝ έχει σημασία αν θα απολαύσετε εσείς το γεύμα, αλλά η Κυρία σας, και για το λόγο αυτό κάνετε και οτιδήποτε άλλο σας ζητήσει.

    Για ό,τι αφορά στο "μαγειρέψατε" θα επανέλθω με μία δεύτερη νηστίσιμη συνταγή.
     
  8. gaby

    gaby Guest

    Re: Black Forest: il colpo grosso

    Ελήφθη όβερ φίλε μου καλέ   χαίρομαι πολύ που σε ξαναδιαβάζω.

    Περί πονηρής Black Forest, που σερβίρετε μετά από απόγευματινό όργιο με 4-5, το κήρυγμα που ακολουθεί:

    Το θέμα είναι ν αποφύγετε τον αγώνα με τα σοκολατένια παντεσπάνια και να κόβετε στα τρία οριζόντια το παντεσπάνι. που είναι πολύ μεγάλος μπελάς, και να φτιάξετε ένα πιό ελαφρύ και εύκολο γλυκό.

    Παίρνετε λοιπόν και έχετε για άμεση χρήση τα κάτωθι:

    μίξερ με μπωλ για μαρέγκα και μπωλ για σαντιγί,

    λαμαρίνα φουρνου ρηχή και λαδόχαρτο,

    3 μεγάλα αυγά που δεν έχουν μπει ποτέ στο ψυγείο,

    250 γρμ. ζάχαρη άχνη,

    50 γρμ. κακάο ή σοκολάτα σε σκόνη αν είστε πολύ γλυκατζήδες,

    600 γρμ. κρέμα γάλακτος,

    κεράσια σε ότι μορφή αγαπάτε, αν φρέσκα τα έχετε αφήσει στη ζάχαρη επί 24ωρο να στεγνώσουν και τα ραντίζετε με λίγο κονιάκ,

    μαρμελάδα βατόμουρο, για δύο στρώσεις,

    Σπάτε, βεβαίως βεβαίως   τα αυγά κάπως συμμετρικά και κρατάτε τα ασπράδια, οι κρόκοι πρόβλημά σας, βάλτε τους μετά στη γαρνιτούρα...

    ζυγίζετε τα ασπράδια!

    όσο ζυγίζουν τα ασπράδια, τόση άχνη βάζετε στη μαρέγκα που θα φτιάξετε.

    την ίδια στιγμή αρχίζετε να προθερμαίνετε τον φούρνο στους 100 βαθμούς καλύτερα στον αέρα.

    αν δεν σας χαρακτηρίζει μαζοχισμός βαρυτάτης μορφής, βάζετε στο μίξερ ασπράδια και λίγο λίγο την άχνη να γίνει μεταξωτή μαρέγκα. Αλλιώς αρχίζετε να βαράτε στο χέρι.

    πρωτού δέσει τελείως η μαρέγκα, προσθέτετε το κακάο σε σκόνη.

    σ ένα λεπτό και με ελάχιστο κόπο έχετε μία πηχτή, μαύρη, μεταξωτή μαρέγκα.

    σχεδιάζετε στο λαδόχαρτο τρεις κύκλους ή τρια οτιδήποτε σχήματα, αλλά και τα τρια το ίδιο.

    στρώνετε την μαρέγκα πάνω στο σχέδιο, γύρω στο ένα και δακτυλάκι πάχος.

    στο φούρνο για μία ώρα να στεγνώνει. Στο μεταξύ, εσείς περνάτε την ώρα σας όσο καλύτερα γίνετε αλλά όχι τόσο καλά ώστε να ξεχάσετε τον φούρνο.

    βγάζετε τη μαρέγκα από τον φούρνο, την αφήνετε να κρυώνει και συνεχίζετε την καλοπέρασή σας.

    όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, πιάνετε την σαντιγύ.

    την βαράτε στο μίξερ να γίνει πηχτουλή αλλά ανάλαφρη και με όση άχνη σας ταιριάζει.

    την αφήνετε να κρυώνει, όχι στο ψυγείο.

    παίρνετε την μία από τις τρεις μαρέγκες, με προσοχή και λεπτότητα να μη θρυψαλιάσει.

    στρώνετε πάνω της μαρμελάδα βατόμουρο.

    από πάνω στρώνετε τη μισή σαντιγύ με τη σπάτουλα.

    και στη σαντιγύ μέσα τα μισά κερασάκια.

    επαναλαμβάνετε με τη δεύτερη από τις τρεις μαρέγκες.

    καπακώνετε με την τρίτη μαύρη μαρέγκα.

    την γαρνίρετε.

    καλύτερα όχι με τους κρόκους, αλλά όχι και με τίποτα συμμετρικό.

    λίγη ζαχαρίτσα άχνη εδώ κι εκεί με το κοσκινάκι, καμμία μικρή λιμνούλα με μαρμελάδα βατόμουρο, πότε πότε κανένα κερασάκι και ανυπερθέτως μερικά σοκολατάκια με τσέρυ.

    ......

    @ Syrah,

    ρώτα στο Βαρούλκο τί κάνουν για να μη γεμίσει βραστό σκατό αστακού όλη η κουζίνα με το που θα τον βγάλεις από την κατσαρόλα, αφού θέλεις να τον χαλαλίσεις σε πατέ που συμφέρει αν είναι να τον σερβίρεις σε 40 άτομα...
    <χιούμορ> τόσα μεγάλα όργια οργανώνεις;</χιούμορ>
     
  9. blindfold

    blindfold Contributor

    απλά μ'άρεσε και το αναδημοσιεύω  
    αν και φέρνει πολύ σε Gor lifestyle ,αρκετά ενδιαφέρον
     
  10. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Black Forest: il colpo grosso

    Το καθαρό κρέας του αστακού είναι ελάχιστο σε σύγκριση με το συνολικό του μέγεθος και βάρος. Όταν δε πολτοποιείται, συρρικνώνεται. Δεν είναι για όργια  

    Για ό,τι αφορά στο πώς να αφαιρέσεις τα κόπρανα, θα πρέπει να έχεις υπόψη τα εξής. Η κοιλιά του αστακού είναι μακρόστενη και πολλοί τη νομίζουν για ουρά. Από τη μέση και προς το πίσω μέρος του αστακού συναντάς διαδοχικά την κοιλιά του, το έντερο, έναν χωνευτικό αδένα και τον πρωκτό. Φυσικά αυτά δεν θα τα αναγνωρίσεις αν τα δεις, όμως σε κάποιο σημείο η κοιλιά του αστακού στενεύει πολύ απότομα και αυτό είναι το οριακό της σημείο. Από εκεί και προς τα πίσω, το πτερύγιο που απομένει ονομάζεται τέλσο, και δεν ενδείκνυται προς βρώση.

    Το τέλσο λοιπόν αποκλείεται να διαλυθεί αν διπλώσεις όπως έγραψα στο πρώτο μου Post την ουρά του αστακού προς τα κάτω και μέσα, και τη δέσεις έπειτα σφιχτά στην κοιλιά του. Όταν τον βγάλεις από την κατσαρόλα, θα είναι καθαρός, και το μόνο που θα πρέπει να γίνει είναι να τον λύσεις, να τον ανοίξεις ξεκινώντας από την κάτω μεριά και συγκεκριμένα από μπροστά προς τα πίσω (για να μην μεταφέρεις υπολλείματα από τα κόπρανα προς την καθαρή σάρκα) και κατόπιν, να κόψεις όλο το τέλσο και να το πετάξεις!
     
  11. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Αγαπητη tender ως ενασχολουμενος με την ζαχαροπλαστικη ειδα πολλα τεχνικα λαθοι,ασυνδετα υλικα και λαθος συνδιασμους.Τονιζω πως ειδα την συνταγη ως ειδιμων οχι ως απλος παρατηρητης που ομολογω μπορει να ειναι και πεντανοστιμη συνταγη(αυτο προς αποφυγη παρεξηγησεων)!!!Παντως απ οτι βλεπω εχεις ταλεντο,θα γινεις η Βεφα του BDSM 
    Προσθετω πως στην συνταγη του Syrah(υπαρχει και κοκκινο κρασι με το ονομα αυτο)(δοκιμαστε το!!!!!)θα πρεπει να προσεξετε την ουρα γιατι κοβει σαν ξυραφι,πιανετε τον αστακο παντα απο πανω με τα ακροδαχτυλα.Εαν θελετε να τον μαγειρεψετε λιγη ωρα μετα βαλτε τον καταψυξη μενει ζωντανος για καποια ωρα.
     
  12. DocHeart

    DocHeart Δυσνόητα Ευνόητος

    ΓΥΜΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
    (Για 2 άτομα)

    2 στήθη κοτόπουλου
    1 μεγάλh κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό
    1/2 κιλό σπανάκι
    1 σκελίδα σκόρδο
    Ολίγο δυόσμο
    Λεμόνι
    Ελαιόλαδο

    Γδυθείτε εντελώς. Καθαρίστε και πλύνετε καλά το σπανάκι. Βάλτε κάτω τα στήθη κοτόπουλου και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τα γύρω-γύρω στις άκρες, εκεί που έχουν λίγο λίπος. Βάλτε τα κομματάκια που κόψατε κάτω, ρίξτε τους αλάτι και λίγες σταγόνες λάδι, και λιώστε τα με το μαχαίρι μέχρι να γίνουν κάτι σαν οδοντόκρεμα από κοτόπουλο. Στην κοτοκρέμα αυτή προσθέστε το γιαούρτι, το δυόσμο, και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ψιλοκόψτε και το σπανάκι και ρίξτε το κι αυτό μέσα. Κάντε το νιανια. Αυτό είναι η γέμισή σας.

    Ξαναβουτήξτε τα στήθη και σφάξτε τα παράλληλα με το τραπέζι. Στην κοτοβυζοτσέπη που δημιουργήσατε, στουμπήξτε τη γέμιση. Το γεγονός οτι η γέμιση έχει μέσα λίωμένο παχάκι από κοτόπουλο είναι σημαντικό, γιατί όταν ψήσετε τα στήθη θα γίνει ένα φοβερό μπουλκουμέ και δε θα φαίνεται οτι τα έχετε κόψει παράλληλα! Εντυπωσιάστε τους φίλους σας κι έτσι! Αφού γεμίσετε τα στήθη, ζεστάνετε καλά δυο κουταλιές λάδι (όχι παραπάνω) σε ένα τηγάνι. Πετάξτε τα γεμιστά κοτόβυζα μέσα και τηγανίστε τα ελαφρώς μέχρι να γίνουν χρυσαφοκαφετί στην απ'όξω (αυτό δεν παίρνει πάνω από 2 λεπτά).

    Βγάλτε τα απ'το τηγάνι και στίψτε πάνω τους το λεμόνι. Προσθέστε όσο αλατοπίπερο τραβάει η ψυχή σας. Σας προτείνω χοντρό πιπέρι το οποίο τρίβετε επι τόπου. Πετάξτε τα στήθη σε αλουμινόχαρτο. Τυλίξτε τα με το αλουμινόχαρτο ΧΑΛΑΡΑ, αφήστε να μπαίνει και λίγος αέρας. Χώστε τα στο φούρνο τον οποίο έχετε προθερμάνει στους 190 βαθμούς για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Όσο ψήνονται ετοιμάστε μια σαλάτα (προτείνω κάτι απλό, π.χ. ντοματούλα με αγγουράκι και 3-4 ελιές).

    Όταν είναι έτοιμα, κόψτε τα στήθη στο πιάτο κάθετα για να δημιουργήσετε οβάλ φέτες (χοντρές). Αραδιάστε τα σε ένα πιάτο μαζί με τη σαλάτα. Σερβίρετε σε ένα χαμηλό τραπέζι με ένα μπουκάλι λευκό κρασί της προτίμησής σας. Φάτε το γυμνοί και καθισμένοι στο πάτωμα.

    Ιδανικό προ-γαμήσιον γεύμα για 2, αφού και ενέργεια παίρνετε από το κοτοπουλάκι, και δε σας βαραίνει ούτως ώστε να μη μπορείτε να πάρετε τα πόδια σας μετά.

    Χαιρετισμούς,
    DocHeart