Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Έλεγχος = Ευθύνη ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 28 Ιουλίου 2005.

  1. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Αντιλαμβάνομαι το ζόρι που περιγράφεις περισσότερο στην αρχή της σχέσης. Πριν να οσμωθουν τα δύο μέλη.

    Έχω την εντύπωση ότι εάν τα θέλω αφεθούν λόγω κόπωσης αυτά θα επανέλθουν ακόμα πιο δυνατά στην επόμενη στροφή.

    Συν τω χρόνω συγχρονισμό των θέλω μου με τα δικά του το βίωσα. Τα θέλω των δύο γίνονται θέλω της ίδιας της ασύμμετρης σχέσης.
     
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι οι συνθήκες θα έχουν αλλάξει ώστε να είναι δυνατή η επανεμφάνισή τους;
     
  3. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Όταν τα θέλω αφήνονται λόγω κόπωσης, είτε ήταν γινάτια, τουλάχιστον ως ένα βαθμό, οπότε είναι πολύ πιθανό να μην επιστρέψουν, είτε έχουμε παραίτηση του υποκειμένου από τις επιθυμίες του και αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι μια μορφή γεραμάτων και δεν το αγαπώ ιδιαίτερα.

    Κατά την υποκειμενική μου αντίληψη, τα θέλω του υ ηττώνται (η λέξη επιλεγμένη) από μια ισχυρότερη και γενικευμένη επιθυμία του, να βλέπει και να νιώθει ικανοποιημένο το Κ. Αυτό δεν είναι μόνον ανταλλαγή ελέγχου, αν είναι. Είναι ο συναισθηματικός πυρήνας της σχέσης Κυριαρχίας - υποταγής οποιασδήποτε διαβάθμισης.

    _________________

    Περί στόχων και προτεραιοτήτων κάποια άλλη φορά, προσωπικά πέρσι έμαθα ότι υπάρχουν αυτά τα πράγματα καθώς και άνθρωποι που τα παίρνουν στα σοβαρά. Αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί τους αν κρίνει ότι παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον, τονώνουν την καθημερινότητά του και της δίνουν νόημα κλπ. Εμένα ήταν κάπως σαν το καινούργιο μου παιχνίδι, αφού πρώτα παρέμεινα εντυπωσιασμένη ως άναυδη επί εβδομάδες, πώς ήταν δυνατό να μην τα έχω ακουστά. Δεν γνώριζα, δεν με αφορούσε η διαδικασία "κάνω αυτό για να γίνει κάτι άλλο", εγώ έκανα κάτι είτε για να εκφραστώ είτε για να επικοινωνήσω είτε επειδή δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Θα μου πείτε, τι σημασία έχει και τι μονολογώ. Ενδέχεται να έχει την σημασία ότι όταν στοχοθετείται και προτεραιοποιείται η καθημερινότητα εκτός Κυριαρχίας - υποταγής, παίρνει άλλο νόημα και περιεχόμενο, κατ' εμέ πιο βαθύ, και η αλληλεπίδραση της ανταλλαγής ελέγχου.

    ________________

    Αυτός που επικυριαρχεί ασκεί και τον έλεγχο σε μια σχέση Κυριαρχίας - υποταγής. Αυτονοήτως έχει την ολική ευθύνη. Το υ έχει την μερική ευθύνη που του έχει αναθέσει ο Κ υπό την εποπτεία του έτσι και αλλιώς. Καθώς επίσης και την επιμέλεια του εαυτού του, όσον αφορά σκέψεις, λόγια, πράξεις, διαχείριση χρόνου, φροντίδα, πάλι υπό την μέριμνα του Κ. Η ευθύνη, η εποπτεία, η μέριμνα του Κ προς το υ είναι ο ερωτικός τους διάλογος. Δεν είναι δεκανίκι του υ για να πορεύεται εν γένει - το υ οφείλει να μπορεί να ενεργήσει όπως ο κάθε ενήλικος και αν δεν μπορεί θα πρέπει να το κοιτάξει - και δεν είναι το άλλοθί του για να αφήνεται, το ότι αφήνεται είναι δική του επιλογή ζυγιασμένη στο πλαίσιο των προϋποθέσεων που επέλεξε και έχει συνδημιουργήσει με τον Κ.
     
  4. espimain

    espimain Contributor

    Άλλο ένα θέμα που το ξεχειλώνουν άτομα που δεν διάβασαν ή δεν κατάλαβαν το εισαγωγικό μήνυμα.
     
  5. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Δεν ισχυρίζομαι ότι θα αλλάξουν οι συνθήκες της κυριαρχίας ώστε αυτές να γίνουν η αιτία για την επανεμφάνιση των θέλω της υ. Έχω όμως την εντύπωση, όπως έγραψα πριν, ότι εάν η παραίτηση από τα θέλω γίνει λόγο επερχόμενης κούρασης της υ αυτά κάποια στιγμή θα επαναστατησουν και θα βγουν στην επιφάνεια.

    Η παραίτηση των θέλω λόγο επερχόμενης κούρασης δεν ισοδυναμεί με τη μη ύπαρξη τους. Εάν η κούραση ξεπεραστεί τα θέλω της υ δεν θα επανέλθουν?
    Δεν το γνωρίζω, με προβλημάτισε  
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Mpaxari : αν και όντως εκτρέπουμε το νήμα,αν η @Seras Victoria συμφωνεί, αντικαταστήστε το "κούραση" με το "εμπέδωση του ατόπου της προσπάθειας"
     
  7. espimain

    espimain Contributor

    και το "παραίτηση" με το "αποποίηση"
     
  8. Seras Victoria

    Seras Victoria "Play stupid games, win stupid prizes" Contributor

    Εσύ τώρα τι εμπλέκεσαι με κουβέντα που δεν έχει να κάνει με το αρχικό μήνυμα;
     
  9. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Αντιλαμβάνομαι αυτό που λέτε, το έχω βιώσει για μεμονωμένα περιστατικά τα οποία αφορούσαν κυρίως δικές μου αντιδράσεις σε δράσεις του K.

    Τα θέλω μου όμως συχρονιστηκαν μέσα από την τριβή και τη συμπορευση. Σίγουρα δεν είναι κάτι που έγινε εν μία νυκτί αλλά δεν βίωσα ούτε παραίτηση, ούτε την αποποίηση που αναφέρει ο @espimain.
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Η ευθύνη της απόφασης βαραίνει και αυτόν που την παίρνει αλλά βαραίνει και αυτόν που την υλοποιεί.

    Τα πειράματα του Milgram έδειξαν ότι είναι πιο εύκολο να ακολουθήσεις μια απόφαση που έχει παρθεί από μια ανώτερη αρχή ακόμα και αν διαφωνείς επί της αρχής. Νομίζω ωστόσο ότι μπαίνω στα χωράφια του @AlexanderV και θα ήθελα να δω τη δική του άποψη επί του παραπάνω ισχυρισμού.

    Ισχυρίζομαι επιπλέον ότι αυτό έχει να κάνει με την αγελαία φύση του είδους μας και την λειτουργία στα πλαίσια της ομάδας.

    Εμπειρικά κρίνοντας δεν θεωρώ ότι τα υ δεν θέλουν να παίρνουν αποφάσεις επειδή θέλουν να αποφύγουν την ευθύνη, νομίζω ότι δεν θέλουν να παίρνουν αποφάσεις γιατί έχουν την τάση να το υπεραναλύουν και αυτό κουράζει και οδηγεί σε τέλμα.
     
  11. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Αυτό   Και μετά άγχος.... Πολύ άγχος...
     
  12. kinvara

    kinvara Δική Του

    Ένας κυρίαρχος αισθάνεται πάντα άνετα όταν παίρνει αποφάσεις. Δεν αγχώνεται ποτέ με αυτές;