Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και Ψυχοθεραπεια

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος boulakos, στις 6 Μαϊου 2019.

  1. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    @tithon
    Όταν λέμε κάτι υπάρχει πάντα η πιθανότητα ο συνομιλητής μας να καταλάβει αυτό που ο ίδιος θέλει και μπορεί όπως εξίσου και η πιθανότητα να μην είμαστε αρκετά σαφείς σε ότι λέμε.
    Ωστόσο επειδή με ρωτάτε θέλω να σας πώ πως ότι υποστηρίζω αποτελεί δική μου εκτίμηση - άποψη ανεξάρτητα από το τι με ώθησε να την υιοθετήσω (διάβασμα, συζητήσεις κλπ). Για τον λόγο αυτό καταλαβαίνω αλλά δεν υιοθετώ τον όρο "κείμενα ναζιστικής προπαγάνδας" που χρησιμοποιείτε γιατί δεν εμπεριέχει κανενός είδους τεκμηριωμένη άποψη ή εστω προσωπική θέση , παρά ξεσηκώνει και τίποτα περισσότερο.
    Συνεχίζω λοιπόν να θεωρώ την ψυχοθεραπεία ως ένα απολύτως χρήσιμο εργαλείο για τον άνθρωπο εφόσον υπάρχει πραγματική θέληση να δουλέψει κανείς με τον εαυτό του με ειλικρίνεια. Αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπου ο ενδιαφερόμενος δεν βρίσκεται σε κάποιου είδους ψυχική διαταραχή αλλά συνειδητά θέλει να δουλέψει με τον εαυτό του και να δει αποτελέσματα.
    Οι ψυχικές διαταραχές χρήζουν και διαφορετικής προσέγγισης.
     
    Last edited by a moderator: 5 Ιανουαρίου 2020
  2. espimain

    espimain Contributor

    Η "υποχρεωτική" ψυχοθεραπεία, σε υγιή άτομα που πρεσβεύετε, είναι πλύση εγκεφάλου. Υπάρχει βέβαια και πιο αποτελεσματική μέθοδος, λέγεται "λοβοτομή".
     
  3. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Βάζοντας στην άκρη το "υποχρεωτικόν" που ανέφερε η @snoopy, το οποίο -θέλω να πιστεύω εγράφη καθ'υπερβολή, λόγω ενθουσιασμού- και, δικαιολογημένα προκάλεσε καταδικαστικές απαντήσεις...

    Ερωτώ, με ειλικρινές ενδιαφέρον για τις απόψεις όλων:
    1. Θεωρείτε την ψυχοθεραπεία σε υγιή άτομα πλύση γκεφάλου γενικώς? Ή μόνον στην περίπτωση της υποχρεωτικής?

    2. Εάν ο καθιερωμένος όρος ήτο "Αυτογνωσία" ή "Αυτοβελτίωση" ή Συμβουλευτική" κ.λ.π. αντί του "Ψυχοθεραπεία" θα υπήρχαν τόσες αντιδράσεις στο άκουσμα του όρου αυτού?

    3. Εάν η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι ΝΑΙ, τότε: Γιατί πιστεύετε πως οι δεχόμαστε* πιο ελαφρά και λιγότερο αμυντικά τις συνεδρίες** "goal achievement" ή "life management", οι οποίες -αν μη τι άλλο- είναι ακαδημαικώς μετέωρες?

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    * Προσωπική μου εκτίμηση πως αυτό συμβαίνει. Θα δεχόμουν θέσεις οι οποίες υποστηρίζουν πως ισχύει το αντίθετο ή κάτι... άλλο

    ** Φτου φτου. Μονδέρνες καπιταλιστικο-ιμπεριαλιστικές επιρροές
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Υποθέτω ότι η @snoopy γράφοντας "απαραίτητη εως και υποχρεωτική" εννοεί ότι είναι τόσο απαραίτητη όσο τα check ups από κάποιες ηλικίες και μετά.

    Προσωπικά τη ψυχοθεραπεία την βλέπω σαν εργαλείο, αν τη χρειάζεσαι τη χρησιμοποιείς αν όχι, όχι.

    Θα μου πεις ότι το ίδιο μπορείς να πεις για τα τακτικά check ups, ωστόσο θεωρώ πιο πιθανό να έχω σωματικό πρόβλημα που δεν ξέρω πάρα ψυχολογικό που και δεν το ξέρω και δεν μπορώ να το διαχειριστώ.
     
    Last edited: 6 Ιανουαρίου 2020
  5. cadpmpc

    cadpmpc Contributor


    Η όποια "παρανόηση" σε έναν διάλογο οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην αρχική τοποθέτηση του πρώτου συνομιλητή, στην οποία αποκρίνεται ο δεύτερος, υπό την προϋπόθεση πως κάποιος από τους δυο δεν είναι ανεπαρκής αντιληπτικά ή/και διανοητικά (φαινόμενο που κάθε άλλο παρά σπάνιον είναι σε κάθε "μαζικό" χώρο). Δεν τίθεται λοιπόν θέμα πιθανότητας (το να μην είμαστε αρκετά σαφείς σε ότι λέμε), αλλά βεβαιότητας. Φυσικά και σου αναγνωρίζω την αναφορά στην δυνητική ασάφεια των λεγομένων σου.
    Επί του θέματος, αντιλαμβάνεσαι πως η "απαραίτητη έως και υποχρεωτική" (ψυχοθεραπεία), που κατέληξε/εξέπεσε "ως ένα απολύτως χρήσιμο εργαλείο" δεν συνιστά καν απόπειρα επανόρθωσης, αλλά μάλλον ατυχούς διαπραγμάτευσης υποχωρητικού χαρακτήρα/προσανατολισμού -το απολύτως που υπογράμμισα, καταδείχνει ακριβώς αυτό, δεδομένου πως εν τοις πράγμασι, πιθανόν άλλα εργαλεία να είναι αναποτελεσματικά ή να παράγουν ήσσονα αποτελέσματα.
    Σε κάθε περίπτωση η αναφορά σε "κείμενα ναζιστικής προπαγάνδας" είναι εύστοχη, υπό την έννοια που συνεπάγεται κάθε συσχετισμός με οποιοδήποτε απόλυτο από οποιοδήποτε συνομιλητή σε θέματα που δεν άπτονται των μαθηματικών κλπ κλπ...
     
    Last edited: 6 Ιανουαρίου 2020
  6. tithon

    tithon Contributor

    η αντίληψη ότι θεραπεία χρειάζονται όλοι ανεξαιρέτως έχει πολύ συγκεκριμένη ιδεολογική καταγωγή, είτε την αναπαράγετε, είτε την ενστερνίζεστε.

    η αντίληψη περί βελτίωσης του εαυτού έχει επίσης κάποια ιδεολογική καταγωγή, αλλά δεν συζητάμε αυτό.

    καλοδεχούμενο που μετατρέψατε το υποχρεωτικό και μαζικό της ανάγκης ψυχοθεραπείας σε κάτι που αφορά στον ενδιαφερόμενο, και δεν συνεχίσατε στην αρχική διατύπωση, χωρίς όμως να διασαφηνιστεί ποιά απ τις δυο διατυπώσεις είναι τελικά ο ισχυρισμός σας.
     
  7. Δεν υπάρχουν απόλυτα υγιή άτομα. Όλοι έχουμε θέματα να δουλέψουμε με τον εαυτό μας. Δεν είμαστε τέλειοι. Δε συμμερίζομαι την υποχρεωτική ψυχοθεραπεία αλλά όλοι καλό θα ήταν κάποια στιγμή στη ζωή μας να βλέπαμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε από τη σκοπιά ενός τρίτου έμπειρου ψυχολόγου.
     
  8. espimain

    espimain Contributor

    @Ίσις Αλεξάνδρα
    Υπάρχει μια βασική παρανόηση των όρων.
    Ψυχοθεραπεία και ψυχολογική βοήθεια.

    Γενικά θεραπεία είναι η αντιμετώπιση πάθησης και η αποκατάσταση της υγείας.
    Θεραπεία κάνουν οι γιατροί, σε ασθενείς.
    Ψυχολογική βοήθεια μπορούν να δώσουν οι ψυχολόγοι, οι ψυχαναλυτές, οι πνευματικοί, διάφοροι γκουρού καθώς και οι καλοί φίλοι.
    Ένα υγιές άτομο δεν χρήζει θεραπείας. Βοήθεια και συμπαράσταση μπορεί να χρειαζόμαστε όλοι.
     
  9. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

  10. Δε γνωρίζω τι επαγγέλλεσαι, επειδή όμως είμαι άτομο που επισκέπτεται ψυχολόγο, τα άτομα που ακολουθούν κάποιες συνεδρίες διακρίνονται σε αυτά που χρήζουν όντως ψυχοθεραπεία και μιλάω με ορολογία και όχι με κοινή χρήση της γλώσσας. Η ψυχοθεραπεία είναι μέθοδος που ακολουθείται από ψυχολόγο. Διακρίνονται διάφορες μέθοδοι ώστε ανάλογα με το Χ πρόβλημα να βρεθούν και οι αρμόζουσες λύσεις. Μπορεί ένα άτομο να χρήζει ψυχολογικής θεραπείας , διότι απλοί φίλοι του δε μπορούν και δε γνωρίζουν πως να δώσουν την κατάλληλη ψυχολογική στήριξη και υπάρχουν και άτομα που κάνουν συνεδρίες για να δουλέψουν θέματα τους. Επιμένω στην αρχική μου τοποθέτηση που ήταν ξεκάθαρη. Κανείς από εμάς δεν τα έχει όλα λυμένα, όλοι δρούμε με συγκεκριμένο τρόπο , ως απόρροια πολλών παραγόντων, δε τα έχουμε όλα λυμένα, δουλεύουμε διαρκώς με τον εαυτό μας.
     
  11. tithon

    tithon Contributor

    πολύ εύστοχα συνδέετε την παλιότερη παράδοση με την νεώτερη εκδοχή της. χρήσιμες και οι δυο σε όποιον τις χρειάζεται.
     
  12. jim28

    jim28 Regular Member

    Σε επιβεβαίωση των όσων είπε η Ισις Αλεξανδρα, μπορεί κάποιος να κάνει ψυχοθεραπεία ή ψυχανάλυση απλά για να εμβαθύνει τα καθημερινά του θέματα.....μιλάει η εμπειρία! Το κάνω κι εγώ και σας διαβεβαιώνω πως δεν έχει διαγνωστεί ψυχική φοβία ή ασθένεια. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι τα ωραία, τα αίτια και τα αποτελέσματα τα βγάζω εγώ ο ίδιος από τις ερωτήσεις της αναλύτριας.