Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

BDSM και Ψυχοθεραπεια

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος boulakos, στις 6 Μαϊου 2019.

  1. lotus

    lotus Silence

    Καλό θα είναι επίσης να γίνει κ διαχωρισμός του ψυχοθεραπευτή απ τον ψυχολόγο δεν είναι συνυφασμένες μεταξύ τους ειδικότητες.
     
  2. lotus

    lotus Silence

    Και γιατί πιστεύετε δεν επικράτησε (αναγνωρισμένα διότι off the record δόξα τον πανάγαθο πολλά τα λοβοτομημένα)  
     
  3. lotus

    lotus Silence

    Έτσι ξερά κι απόλυτα?  
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    υπάρχουν και αντίθετες γνώμες (κι ενδείξεις), σχετικά με το αν τελικά επικράτησε.
    έχει πάντως το ελάττωμα ότι ολοκληρώνεται σε μιά μόνον συνεδρία.
     
  5. Ευτυχώς που μπορεί ο καθένας να λέει ελεύθερα να λέει τη γνώμη του εδώ μέσα, χωρίς να δέχεται προσωπικές επιθέσεις. Well done   
     
  6. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Ο Π.Ο.Υ. από το 1946 στον ορισμό για την υγεία " κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθενείας ή αναπηρίας". Μέσα από τον ορισμό προκύπτει ότι η "απόλυτη υγεία" αποτελεί το ιδεατό

    Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ασπάζομαι με την άποψη
     
  7. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Όπως, με δικαιολογημενη αγανάκτηση, δήλωσε ο γνωστός δικηγόρος των Αθηνών:

    "Επειδή είσαι, εσύ, κοντός ρε, πας να βγάλεις και μένα? "
     
  8. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Ρωτάτε και εσείς κάτι πράγματα!
     
  9. lotus

    lotus Silence

    Ρωτώντας πας στην πόλη  
     
  10. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Τους ψυχοθεραπευτές τους σκεφτήκατε διόλου; Βλέπω τα εξής δύο προβλήματα, από την οπτική τους:
    Το ένα είναι ότι δεν μου φαίνεται να είναι τόσο βέβαιοι όσο εσείς για "την αξία την δύναμη και τις αλλαγές προς τον καλύτερο εαυτό μας" που μπορεί να επιφέρουν οι συνεδρίες μαζί τους. Ο Φρόϋντ έλεγε ότι ο σκοπός της ψυχανάλυσης "είναι ταπεινός, αποσκοπεί να μετατρέψει την αθλιότητα της νεύρωσης σε κοινή δυστυχία". Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και είναι αρκετά πιο ελεγχόμενα τα αποτελέσματα της ψυχανάλυσης αλλά πάντα εξαρτώνται πολύ από την προσπάθεια που θα κάνει και μόνος του ο αναλυόμενος.
    Το άλλο είναι ότι όταν μιλάμε στον κάθε επαγγελματία της ψυχικής υγείας - ιδίως από αυτούς που δεν γράφουν φάρμακα - αυτός είναι υποχρεωμένος να κάθεται να μας ακούει, να θυμάται τι του είπαμε και πώς και να διακρίνει το νήμα που συνδέει συνειρμούς, εκφράσεις προσώπου, επαναλήψεις και επαναφορές στο ίδιο θέμα κλπ. Αυτό, αυτός το κάνει υποχρεωτικά. Σκεφτείτε να πήγαιναν σε αυτούς υποχρεωτικά οι αναλυόμενοι, τι ποιότητας στάση θα κρατούσαν και πόσο αυθεντικά θα ήταν τα όσα έλεγαν και άφηναν να φανούν.
     
  11. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι εστιάζετε και δίνετε βάρος στην υπερβολή μιας πρότασης και όχι στην ουσία της.
    Εν πάσει περιπτώσει είπα αυτό που πιστεύω.

    @gaby_m
    Δεν αναφέρθηκα ούτε στο ελάχιστο στην ψυχανάλυση.
     
    Last edited: 6 Ιανουαρίου 2020
  12. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Καμία σχέση με πλύση εγκεφάλου! Η έννοια της "υποχρεωτικής ψυχοθεραπείας" για τον γενικό πληθυσμό είναι μη υπαρκτή και δεν έχω να πω τίποτα γι αυτήν, ούτε καν αποτροπιασμό να εκφράσω με κάτι που δεν συμβαίνει και δεν θα μπορούσε να συμβεί. Στις περιπτώσεις που η εξέταση από ψυχολόγο είναι υποχρεωτική, ο σκοπός είναι η διάγνωση και όχι οποιαδήποτε μορφή θεραπείας ή κατευνασμού. Η πλύση εγκεφάλου σε μια κοινωνία γίνεται με άλλα μέσα.

    Θα υπήρχαν, κατά την άποψή μου ακόμα περισσότερες γιατί το πρόβλημα είναι ότι είναι μη οικεία η έννοια ή ο θεσμός της παρέμβασης σε ενήλικο για το πώς αυτός σκέπτεται και βλέπει τα πράγματα γύρω του και ακόμα περισσότερο στο πώς αντιδρά σε αυτά, με ποιο κίνητρο και με ποιες αναστολές και γιατί.

    Τις δεχόμαστε; Δεν το ήξερα. Θα βρείτε εδώ μέσα αναφορές όπου το coaching πηγαίνει πάντα ζευγάρι με την λέξη "τσαρλατάνοι" όχι ότι δεν υπάρχουν και τέτοιοι αλλά εδώ εκλαμβάνεται ως ακλόνητο δεδομένο. Ενδεχομένως να γίνονται ευκολότερα αποδεκτές γιατί δεν υπαινόσσονται κάποιο πρόβλημα του υποκειμένου αλλά αντίθετα μοιάζουν να υπόσχονται επίτευξη απτών στόχων που από μόνη της είναι μια ισχυρή εκδήλωση ότι το υποκείμενο δεν πάσχει από τίποτα ψυχικό και ορίστε πώς αποδεικνύεται αυτό, πετυχαίνει τους στόχους του. Άλλωστε διαρκούν το πολύ έξι μήνες και κοστίζουν ούτε όσο ένα πατίνι παλιού τύπου, όχι πέντε χρόνια και κόστος υβριδικού Ι.Χ. αυτοκινήτου