Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eκτός θέματος και άνευ τίτλου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 24 Σεπτεμβρίου 2007.

  1. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Το καθεστώς ήταν κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ο κάιζερ είχε φύγει από το σκηνικό (όχι πως παίζει κάποιο ρόλο στον προσδιορισμό του γεγονότος της ανατροπής του καθεστώτος). Το γεγονός ότι ο Χίτλερ περίμενε τον Χίντεμπουργκ να πεθάνει για να τολμήσει να ξεσαλώσει είναι ένα ενδεικτικό πως η δημοκρατία της ΒαΪμάρης δεν ήταν τόσο χάρτινη όσο λέγεται. Τουλάχιστον όχι η Χιντεμπούργκια δημοκρατία...

    Άλλα όλα αυτά είναι ανταλλαγή προσωπικών μας πεποιθήσεων. Η παρέμβαση μου εστιάζει στην προσπάθειά μας (του γράφοντος συμπεριλαμβανομένου) να μη φορτίζουμε ιδεολογικά και θυμικά ουδέτερες λέξεις.
     
  2. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

     
  3. tithon

    tithon Contributor

    η πραξικοπηματική συγκέντρωση και ανάληψη εξουσίας, που δεν άλλαξε αλλά υποκατέστησε δομές, δεν αποτελεί επανάσταση. προσπαθώ, όσο κι εσείς, να μην φορτίζω ιδεολογικά και θυμικά. οι ναζι δεν συγκρούστηκαν με δομές. δεν είχαν ποτέ τέτοια πρόθεση, απ όσο έχω καταλάβει.

    το γεγονός οτι η πραξικοπηματική συγκέντρωση έγινε στα πλαίσια κοινοβουλευτισμού, οριακά με κανόνες, δεν αποτελεί κρίσιμο μέτρο, κατά την γνώμη μου, δεν είναι σχολαστικό το μέτρο, δεν καθορίζει ούτε αποκλείει από μόνο του, δεν είναι νομικό το ερώτημα.
     
  4. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    @moderators,
    @boulakos

    Με συγχωρείτε που καταχράστηκα νήμα με συγκεκριμένο περιεχόμενο και θεματολογία.
     
  5. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    @AlexanderV ,
    Iστορικά μιλώντας, ως επαναστάσεις ονομάστηκαν οι προσπάθειες ανατροπής του οποιουδήποτε καθεστώτος με τη βία και με τα όπλα. Με την εξαίρεση των καραβανάδων διότι τότε ομιλούμε για πραξικοπήματα.Το πώς αυτοαποκαλούνται οι εκάστοτε-επίδοξοι ή όχι-ανατροπείς της όποιας εξουσίας δεν ενδιαφέρει τους υπόλοιπους.
    Το ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας κατέλαβε την εξουσία το '33 μέσω των εκλογών της προηγούμενης χρονιάς.
    Σε ότι δε αφορά στη διαφορά μεταξύ εξέγερσης και επανάστασης θα έλεγα πως δεν είναι μόνο ετυμολογική. Εχω την εντύπωση πως η εξέγερση είναι, αρχικά τουλάχιστον, πιο μαζική και λιγότερο οργανωμένη.
    Κάποιες φορές εξελίσσεται σε επανάσταση. Οταν δεν συμβαίνει αυτό συνήθως και με την πάροδο του χρόνου εκφυλίζεται, ξεθυμαίνει και αποτυγχάνει.
     
    Last edited: 7 Ιανουαρίου 2020
  6. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Αυτό πράγματι είναι ένα ενδιαφέρον επιχείρημα. Διότι, ειδάλλως, η ιστορική εμπειρία στην πράξη αναδιατάσσει το νόημα των λέξεων, αλλά οι λέξεις καλό είναι να μένουν ουδέτερες για να κρατάμε τον κώδικα επικοινωνίας κοινό - όσο αυτό είναι δυνατόν - υπό όλες τις συνθήκες. Το επιχείρημά σας, ωστόσο, μου φαίνεται εύλογο και συνηγορεί υπέρ της τρώσης της θέσεως πως οι ναζί έκαναν επανάσταση.
     
  7. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Ο @Stalker έδωσε ένα ενδιαφέρον επιχείρημα στο άλλο νήμα: οι ναζί είχαν ήδη αναλάβει το '33 την εξουσία, άρα δεν επαναστάτησαν εναντίον κάποιου. Πράγματι, έχουμε επί της ουσίας υποκατάσταση φορέα και μορφή εξουσίας.
     
  8. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Το 33 κέρδισαν τις εκλογές.
    10 χρόνια πριν, έκαναν επανάσταση σε μια μπυραρία στο Μόναχο. Έπεσαν πυροβολισμοί, σκοτώθηκαν κάποιοι τους, ο Αδόλφος και ο χοντρός ο γκερινγκ μπήκαν φυλακή στο λαντσμπεργκ.
    Αργότερα, με την άνοδο στην εξουσία, αυτό το γεγονός λατρευτηκε σαν "εξέγερση με νεκρούς ήρωες"

    Χωρίς καηζερ, που είχε διαφύγει στην Ολλανδία και χωρίς τράπεζες. Μόνο με φσνατισμενους οπαδούς, βλ. "χ ρησιμοι ηλιθιοι"
     
  9. Φενριρ....

    Φενριρ.... Regular Member

    Πως φαίνεται η διάθεση απ' τα γραφόμενα..........
     
  10. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Για να το λεω... Ε? ε?

    Αλλά, προφανώς, οι εκλεπτυσμενες προσεγγίσεις δεν σας βοηθούν να καταλάβετε τι σας λέει ο άλλος.

    Να υποθέσω πως και αυτός είναι ο λόγος που μπαίνετε σε άμυνα αντί να απαντήσετε επί της ουσίας? Η θέλετε να προβειτε, πάλι, σε χαρακτηρισμους, όπως κανατε στην αρχική σας τοποθέτηση, στο νήμα απ όπου μας μεταεφερα?
     
  11. MasterK_SlvE

    MasterK_SlvE Τιποτα δεν ειναι λαθος οταν σε κανει ευτιχισμενο

    Το έγραψα καθαρά φίλε μου και εγω.Στο τέλος παντα κάθε τι.Τι δεν κατάλαβες?
     
  12. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Καταρχήν την ανάγωγη συμπεριφορά σας. Η οποία ουδολως απαγορεύεται. Άλλωστε δεν είναι ο δικός μου ρόλος να συνετισω την προκλητικοτητα σας, ήδη από το εισαγωγικό σας ποστ.

    Πάντως την αποφυγή παραδοχής λανθασμένης εκτίμησης ή - στην αντίθετη περίπτωση- την τεκμηρίωση της ορθοτητας αυτης, εκ μέρους σας την κατάλαβα πολύ καλά.