Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Περί "Βελτίωσης"...

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος L_Strike, στις 24 Μαρτίου 2007.

  1. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Περί "Βελτίωσης"...

    Αυτό το κατάλαβα, αλλά κατάλαβες νομίζω κι εσύ το πνεύμα του ερωτήματός μου...
    Μην κολλάς λοιπόν στο γράμμα.

    Δεκτόν βεβαίως, πιστεύω όμως ότι πριν καταλήξει κανείς σε θέσεις, πρέπει πρώτα
    να κρίνει τα δεδομένα και όλες τις παραμέτρους όσο το δυνατόν σφαιρικότερα
    (αυτό ως γενική και όχι προσωπική παρατήρηση).
     
    Last edited: 28 Μαρτίου 2007
  2. Astarty

    Astarty Contributor

    Το γενικεύεις επικίνδυνα tender lilly. Δεν έχουν όλες ή τουλάχιστον δεν έχουν οι περισσότερες γυναίκες, όπως το αφήνεις να υποννοηθεί, το σύνδρομο της Ηλέκτρας. Κατά την γνώμη μου περί αυτού πρόκειται. Εκτός και αν σφυγμομετρείς το πλήθος των υποτακτικών γυναικών οπότε εκεί μπορεί και να συμφωνήσω, μιας και η αναζήτηση της πατρικής φιγούρας κυριαρχεί.
     
  3. DeSade

    DeSade Owner of evelin

    Ηλια καθε κειμενο εχει τη δυναμη να προκαλεσει προβληματισμους και να επηρεασει καποιους αναγνωστες με σχετικα συμβατες αποψεις με τη δική σου. Η επιρροη που θα εχουν φιλτράρεται απο τη λογικη , την κριση και τις εμπειρίες του αναγνώστη.
    Η σχεση Κυριαρχου - υπο ειναι μια σχέση προσωπική με πολυ μεγαλο δυναμικο και εντονα πάθη. Η θεση ισχύος που εχει εκ των πραγματων ο Κυριαρχος λογω της υφής της σχέσης του δίνει εκ των πραγμάτων την δυνατότητα να εχει μια πολυ μεγαλη επιρροη στην σκεψη του υποτακτικού. Αυτή η επιρροή δεν μπορει να συγκριθεί με τον προβληματισμο που ενδεχομενως να προκαλει ενα ποστ σε ενα φορουμ. Οι φρασεις του Κυριαρχου "γραφουν " βαθεια μεσα στο μυαλο της υποτακτικής .
    Τα ποστ δεν εχουν σκοπο να patronize κανεναν , παρα εκθετουν προβληματισμους και διαφορους δρομους τους οποιους μπορει να ακολουθησει κανεις στον πολυμορφο κοσμο που λεγεται bdsm. Και καθε δρομος εχει το διακαιωμα εκφρασης μα θα ειναι παντα ανοιχτος και εκτεθειμενος σε καθε καλα τεκμηριωμενη κριτικη. Η τελικη επιλογη ειναι παντα δικη μας , των αναγνωστων ολων των αποψεων του φορουμ.
    θα περιμενα ενθουσιασμο για το οτι τις τελευταιες μερες υπαρχει κινηση και ανταλλαγη ιδεων με εντυπωσιακα γρηγορους ρυθμους που καταδυκνειουν την κυριο στοχο του φόρουμ δηλαδη την επικοινωνια καθως και τη δημοκρατικοτητα του .
    Τελος νομιζω οτι τα συμπερασματα και οι περιληψεις θα γινουν απο τους ιδιους τους αναγνωστες μεσα στο μυαλο τους ομως και οχι με περιληψεις που θα εχουν τη μορφη ποστ.
    Ας κρινει ο καθε ενας και ας πορευτει τον δικο του δρομο και νομιζω οτι θα ηταν καλο να αφησουμε το καθε thread να παρει τον δικο του δρομο και τροπο εκφρασης οπως θα τον ορισουν αυτοι που γραφουν σε αυτο( το ιδιο και για καθε αλλο thread)
    Και τελος το τελευταιο πραγμα που θα ηθελα εδω μεσα ειναι να σε δω με οποιοδηποτε τροπο θιγμενο απο δικο μου ποστ . Και το εννοω αυτο.
     
    Last edited: 29 Μαρτίου 2007
  4. gaby

    gaby Guest

    Επικίνδυνα! Γιατί επικίνδυνα; Ένα επιχείρημα είναι όλο κι όλο, ότι τα περί "βελτίωσης" μέσα από ερωτική παρέμβαση δεν είναι μόνο στη ζωή κάποιων λίγων του 24/7 αλλά και στην ψυχή πολλών πολλών άλλων.

    Δεν γενικεύω καν. Δεν έγραψα ότι την έχουν όλες οι γυναίκες αυτή την φαντασίωση. Δεν είναι όμως μία ασυνήθιστη, ανεξήγητη ή sui generis φαντασίωση μεμονωμένων ατόμων. Την έχουν, ή εν πάσει περιπτώσει την είχαν την εποχή της Ντε Μπωβουάρ, αρκετές ώστε να καταγραφεί ως ένα γενικό δεδομένο που επισύρει συγκεκριμένες συνέπειες στην ψυχοσύνθεσή τους και την μετέπειτα ζωή τους. Από μία φιλόσοφο που δεν ήταν επηρεασμένη υπερ των 24/7 M/s lifestylers και αυτό που αναφέρει είναι ένα δεδομένο στο οποίο βάσισε τις έρευνές της και όχι η άποψή της.

    Με το σύμπλεγμα Ηλέκτρας, που αν θυμάμαι καλά έχει να κάνει με την θυγατέρα που είναι προσκολημμένη και ταυτίζεται με τον πατέρα της και μπαίνει στη θέση του κατά κάποιον τρόπο ώστε να λειτουργεί "αντ' αυτού", τί σχέση έχει το παραπάνω;

    @MindMaster,

    πολύ ευχαρίστως να μπω και στην ουσία της παρέμβασής σας   δώστε μου όμως λίγο χρόνο να ετοιμάσω την "απολογία" μου   και να φέρω ορισμένα νέα δεδομένα από έναν σκλάβο που μιλάει για το όλο θέμα της "βελτίωσης" στο βιβλίο του, Slavecraft όπου πραγματικά εκεί αναφέρεται ουσιαστικά και στα δύο φύλα.
     
  5. G_E

    G_E Contributor

    Οι Κυρίαρχοι «τραίνα» βρίσκουν υποτακτικές «ράγιες» και αντιστρόφως. Όλοι ή κάποιοι τη βρίσκουν ή όλοι ή κάποιοι δυστυχούν, αλλά ο καθ’εις στα μέτρα του. Με άλλα λόγια δε λυπάμαι τη μάρθα και τη μαρία που ταλαιπωρούνται από τον κυρίαρχο που «βελτιώνει» με τον ίδιο τρόπο είτε είναι η μάρθα είτε η μαρία. Αυτό τις τραβάει, αυτό βρίσκουν. Τι να κάνουμε; Να πούμε στην πεταλούδα- όχι κούκλα μου μη σε τραβάει το φως γιατί θα σε κάψει; Τους το έχω πει και με γράψανε.

    Γενικώς συμφωνώ με όσα είπε η SM_Art_Lady περί….

    …. και σίγουρα η SM_Art_Lady δεν εννοεί ότι ο Κυρίαρχος παύει ποτέ να ψάχνεται και να βελτιώνεται.

    Κάποτε με ρώτησε μια σκλάβα που είχα δει κάτι μέσα της και τη βοηθούσα να το βγάλει.
    «Κι εσείς τι θα κερδίσετε;» Πράγματι, σκέφτηκα, τι κερδίζω; Και της είπα «την ικανοποίηση του να νιώθεις έτσι» και σκέφτηκα «χάρις σε μένα». Στην πραγματικότητα ήταν «χάρις σ’ αυτήν» που το είχε και «χάρις σε μένα» που το ανασκάλεψα. Αυτό ονομάζω βελτίωση.
     
  6. sklava_epi8ymiwn

    sklava_epi8ymiwn Regular Member


     

    Στην πραγματικότητα ήταν «χάρις σ’ αυτήν» που το είχε και «χάρις σε μένα» που το ανασκάλεψα. Αυτό ονομάζω βελτίωση.

    Απο τις πιο ώριμες τοποθετήσεις....μεγάλες αλήθειες δωσμένες με λίγες λέξεις.....Αυτή είναι και η προσωπική μου άποψη.
     
  7. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Περί "Βελτίωσης"...

    Δεν μίλησα ποτέ περί απολογίας αγαπητή μου tender lilly, και φυσικά δεν ζήτησα καμμία...
    Περί σφαιρικής και όχι μονόπλευρης θεώρησης των πραγμάτων και ανάπτυξης επιχειρημάτων μίλησα, και ως εκ τούτου θα περιμένω με ανυπομονησία τα νέα στοιχεία που πρόκειται να εισάγεις στο διάλογο.
     
  8. alnair wrote:
    "Kι εμένα μου κάθεται λίγο στραβά η λέξη βελτίωση της υποτακτικής ως ανθρώπου, καθώς τρέφω μια γενική απέχθεια προς παντός είδους "ειδικούς" και "διαμορφωτές".

    Βλέπω το BDSM ως καθαρά ερωτική έκφραση, η οποία όταν αποζητά να πάρει ρόλο ψυχολόγου ή πατέρα στη ζωή μου, μου προκαλεί το λιγότερο θυμηδία. Θα συμφωνήσω ότι σε μια οποιαδήποτε σχέση εξελισσόμαστε. Το "εξελίσσομαι" όμως το βλέπω ως αξιακά ουδέτερο, σε αντίθεση με το "βελτιώνομαι", που δηλώνει θετικό αποτέλεσμα και άρα κάποια αξία."

    Τόσο όμορφα (όπως θα έλεγε και Ο Ηλίας) τόσο απλά.
    __________________
     
  9. sapfw wrote:

    "Sweet Distress το κείμενό σου είναι κι αυτό μία από τις πολλές απόψεις που απαρτίζουν το μωσαϊκό του BDSM...

    ΥΓ. συχνά εισπράττω την πένα σου ως προσβλητική... σύμφωνα με την προσωπική μου αισθητική έχεις ξεπεράσει το όριο της καυστικότητας"

    Εύχομαι περαστικά ολοψύχως
     
  10. SinnerMan

    SinnerMan New Member

    tender lilly,

    διάβασα κάπου το εξής:

    "το καλύτερο αντισυλληπτικό είναι να πας στο κρεβάτι με τον γκόμενό σου, και με το που του ξεκουμπώνεις το τζην, να δεις το ονοματεπώνυμο του πατέρα σου στο σώβρακό του"

    Το είπε η κόρη του Κάλβιν Κλάιν.
     
  11. gaby

    gaby Guest

    Δεν φαντάζεστε πόσο συμφωνώ   και ας μην έραβε σώβρακα ο πατέρας μου. Η θυγατέρα Κλαιν θ αρχίσει πραγματικά ν απολαμβάνει τον έρωτα όταν θα την νοιάζει αρκετά το περιεχόμενο του σλιπ, ώστε να μην της περνάει ούτε υποσυνείδητα από το νου ότι έχει κάποια σχέση μ αυτήν το τί γράφει στην επιφάνεια το σώβρακο!

    Ουδεμία σχέση όμως με τα εκφερόμενα από την Σιμόν Ντε Μπωβουάρ. Άλλο ν αναζητάς πατέρα, άλλο ν αναζητάς διαφθορέα, άλλο ν αναζητάς εν λαιφσταιλ Αφέντη.

    Ας μην συνεχίσω τον συλλογισμό κι έχουμε νέα δράματα  

    Και μία κουβέντα για το "σφαιρικό επιχείρημα":

    Δεν μπορώ και δεν επιθυμώ να έχω "σφαιρικά επιχειρήματα", την δική μου αλήθεια παραθέτω όσο καλύτερα μπορώ, όποτε υπάρχουν επιχειρήματα με επιχειρήματα, δεν δύναμαι όμως να είμαι πολλοί συγχρόνως.
     
    Last edited by a moderator: 30 Μαρτίου 2007
  12. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Περί "Βελτίωσης"...

    Και αφου της βελτιωσαμε ζησαμε εμεις καλα και αυτες χειροτερα......(αυτο δεν ειναι αλλωστε και το ζητουμενο τους)? 

    Ενα εχω να πω επανω στο θεμα ειμασται Κυριαρχοι ειναι υποτακτηκες , τα ετερονιμα ελκονται τα ομωνυμα απωθουντε,κανουμε την καυλα μας οταν της Κυριαρχουμε, καυλονουν οταν Κυριαρχουντε,και αμα τυχει ενα τετοιο ζευγαρι και αγαπηθουν μεταξυ τους τοτε γινετε το ελα να δεις για το που μπορουν να φτασουν μαζι,δηνοντας Κυριαρχια και περνοντας υποταγη ο ενας ,και δηνοντας υποταγη και περνοντας Κυριαρχια η αλλη.

    Αμα δεν ειναι η σκλαβα μου ετσι οπως την θελω εγω δεν καθομαι να της βελτιωσω την προσωπικοτητα της, δεν ειμαι βελτιωτης της προσωπικοτητας ενος ατομου, οσοι ισχυριζοντε κατι τετοιο ας βελτιωσουν διαμορφωσουν τοτε τον χαραχτηρα ενος απατεωνα, ενος χαρτοπαικτη κ.λ.π. μπορουν?

    Αρσενικος Κυριαρχος ειμαι, για να Κυριαρχω και να γαμω ειναι φτιαγμενα τα κυταρα μου και οι ορμονες μου, οχι να βελτιωνω την πρωσωπικοτητα της αλλης, η το εχει να ειναι σκλαβα κατα τα δικα μου προτυπα η οχι, αν οχι παμε γι' αλλα δεν θα το κουραζω το θεμα προσπαθοντας να βελτιωσω τι ?

    Να την κανω να αντεχει πιο πολη στον πονο, στο ξευτηλισμα ναι, αμα το εχω και εγω να μπορω να της επηβαλομε και να την Κυριαρχω, και δεν ειμαι δηθεν Κυριαρχος να της αλάξω την προσωπικοτητα οχι.

    Δηλαδη αμα εχω για σκλαβα μια διευθηντρια μεγαλης επιχειρησης, μετα απο καιρο μαζι μου θα της εχω βελτιωση την προσωπικοτητα της (οπως λενε μερικοι) για να γινη πιο υπο για εμενα και δεν θα μπορει πια να διευθηνει στην δουλεια της αλλα θα θελει να διευθηνετε,θα θελει να γινει υπαληλος....? με λιγα λογια θα της εχω αλαξει την προσωπικοτητα της κανοντας την σκλαβα μου για την καυλα μου και την καυλα της?
     
    Last edited: 30 Μαρτίου 2007