Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. Keeper_

    Keeper_ Dominant: One who guides and protects another

    Βρισκόμενος προ των πυλών στο 50ο έτος της ηλικίας μου και συμμετέχοντας στο διαδίκτυο και διάφορα forum, σε κάποια από τα οποία διετέλεσα admin/staff member/operator ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, δεν κατάλαβα πότε γιατί οποιαδήποτε καταθέτει μια άποψη πρέπει να δέχεται κριτική. Ποιος κατ' αρχήν και με ποιο δικαίωμα θα ασκήσει κριτική χωρίς ενδεχομένως να έχει τις γνώσεις, την εμπειρία ή τα βιώματα του καταθέτοντας την άποψή του;
    Στα forum γίνεται ανταλλαγή απόψεων ώστε μέσα από υγιείς διαλόγους να υπάρξει τροφή για σκέψη και προβληματισμό ώστε να επέλθει ενδεχομένως βελτίωση, όποιας μορφής.
    Στον παρόντα χώρο αντιθέτως βλέπω μια πολύ μεγάλη διάθεση κριτικής και επιβολής απόψεων το οποίο μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση καθώς στο forum υπάρχουν χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη αλλά πραγματικά ενεργά είναι μετά βίας 50 άτομα και τα πιο ενεργά νήματα είναι τύπου "παιχνιδιού".
    Θα χαιρόμουν πολύ να βλέπω νήματα προβληματισμού όπου θα γίνεται κατάθεση γνώσεων και εμπειριών χωρίς τάσεις κριτικής περί σωστού και λάθους και χωρίς την τάση επιβολής απόψεων.
    Ίσως η άποψή μου να μην βρίσκει σύμφωνους πολλούς και ίσως στεναχωρήσει/εκνευρίσει τους διαχειριστές αλλά αυτή είναι και δεν με ενδιαφέρουν τυχόν συνέπειες. Έχω μάθει στη ζωή μου να μοιράζομαι την άποψή μου χωρίς να προσπαθώ να την επιβάλλω και να σέβομαι την άποψή των συνομιλητών μου είτε έχουν, είτε δεν δίκιο κατά την άποψή μου.
    Το τι είναι BDSM, τι είναι καλό ή σωστό ή λάθος όπως περίτρανα έχει αποδειχθεί σε υγιή νήματα, αφαιρώντας flame posts και τρολ, είναι υποκειμενικό και οφείλουμε να σεβόμαστε κάθε άποψη.
    Στο παρόν νήμα γίνεται κατάθεση μιας σκέψης/φαντασίωσης και όχι βιωματικής εμπειρίας από όσο έχω καταλάβει. Πως ασκείται λοιπόν κριτική στην φαντασία ενός ανθρώπου σε ένα forum με ανοιχτόμυαλους ανθρώπους οι οποίοι έχουν, ζουν και απολαμβάνουν την διαφορετικότητά τους;
    Με συγχωρείτε για το μακροσκελές ποστ αλλά ένιωσα την ανάγκη να καταθέσω την προσωπική άποψή μου χωρίς καμία διάθεση κριτικής.
    Επιστρέφω στην θέση του θεατή μαζί με πολλά άλλα μέλη που έχουν φοβηθεί να γράψουν έστω και ένα ποστ και δεν θα ανταπαντήσω πάρα μόνο αν χρειαστεί διευκρινιστικά επί του ποστ μου και μόνο!
    Καλή σας ημέρα!
     
  2. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Επειδή είναι φόρουμ. Γιου νοου φόρουμ;
    Έτσι κριτικάρονται και σχολιάζονται βιβλία, ταινίες, μουσικές, ποίηση, όνειρα, πίνακες, κτλ, κτλ.
     
  3. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    @subwhat, κάποιος κληροδοτει νήματα σε μέλη. Σε αυτά που είναι "μου" δεν αγγίζουμε.
    Ανήκουν, έχουν και κολάρο ιδιοκτησίας...
     
  4. Keeper_

    Keeper_ Dominant: One who guides and protects another

    Η φαντασία και τα όνειρα ενός ανθρώπου δεν κρίνονται και δεν κατακρίνονται αγαπητή, τουλάχιστον όχι χωρίς την συγκατάθεσή του!
    Ενημερωθείτε παρακαλώ περί της ελευθερίας της σκέψης και του λόγου και διαβάστε προσεκτικά τα γραφόμενά μου.
    Σέβομαι την άποψή σας και καταθέτω τη δική μου, σεβαστείτε την και ας μην την αποδέχεστε.
    Πιθανόν να γνωρίζω το διαδίκτυο και την λειτουργία των forum πριν τα ανακαλύψετε εσείς και όπως είχα γράψει σε κάποια ήμουν στην διαχειριστική ομάδα. Μην απομονώνεται μέρη από τα γραφόμενα μου λοιπόν απλά για να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Παρ' όλα αυτά σας ευχαριστώ για την διευκρίνηση.
    Καλή σας ημέρα!
     
  5. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Για ποιο " μου " , μιλάτε ;σας έχασα @Mpaxari
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    θέλετε να μας πείτε γιατί;

    σε τέτοιες δηλώσεις μόνον ειρωνεία ταιριάζει, αλλά ας το αφήσουμε για τώρα.

    σε τέτοιες ούτε καν ειρωνεία. χλευασμός μόνον.
     
  7. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Το δασος ειναι πισω απο κεινα τα δεντρα....
     
  8. Keeper_

    Keeper_ Dominant: One who guides and protects another

    Νομίζω πως είναι περιττό. Πιο ξεκάθαρα δεν μπορώ να το διατυπώσω. Λυπάμαι.
    Έτσι είναι αν έτσι πιστεύεται αλλά ειλικρινά το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον πως διακρίνατε επιλεκτικά ειρωνεία και χλευασμό μόνο στο δικό μου μήνυμα.

    Να ξεκαθαρίσω πως δεν θα μπω σε αντιπαράθεση από επιλεκτικό απόσπασμα μηνύματος μου σε άλλο νήμα, όσο και αν προκληθώ. Το βρίσκω πραγματικά άνευ ουσίας.
    Καλή σας μέρα!
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    ότι νομίζετε πως είναι περιττο, η διατύπωση γνώμης, κρίσης, σχολίου για ιδέες σκέψεις, οραματισμούς, σχεδιασμούς, επιθυμίες κλπ παραδείγματα, δεν δεσμεύει κανέναν άλλον εκτός ίσως από σας. αν βρίσκετε περιττό να σχολιάζετε «φαντασίες και όνειρα» μπορείτε να το κάνετε ή να το αποφεύγετε.
    όταν φορτώνεστε άλλους να μην κάνουν τα δικά σας «περιττά», το πιθανότερο είναι να έχουν αντιρρήσεις, και πολύ καλά κάνουν.
    καλά να περνάτε.
     
  10. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Μόλις έμειναν άνεργοι κριτικοί τέχνης, βιβλίων, ταινιών, κτλ.  
    Εννοείτε να μην ασχοληθώ μαζί της;
     
  11. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Ειναι η καλυτερη κινηση προς αποφυγη ασκοπης σπαταλης χρονου και ενεργειας.

    Ας τους να φαγωθουν μεταξυ τους.

    Δεν παει αλλο πια.
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @All

    Εδώ είναι *forum*, δηλαδή αγορά με την αρχική της έννοια. Δεν μπορείς να έχεις απαίτηση να μη σχολιάζονται, επικρίνονται, ακόμα και να χλευάζονται ή να λοιδωρούνται τα δημοσίως αναρτώμενα. Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση καν της καλής πίστης και/ή προαίρεσης των άλλων, γιατί είναι ένα δημόσιο μέρος στον οποίο δεν έχεις έλεγχο.

    Ο καθένας μας έχει τη δύναμη να επιλέξει τι θα κρατήσει και τι θα αφήσει να περάσει και το να τις βάζουμε κάτω και να τις μετράμε εκτός από αντιπαραγωγικό είναι και χαμένος χρόνος γιατί έτσι κι αλλιώς μεγαλύτερη απ' όλους την έχει ο dux  

    My 0.02$ of wisdom