Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eκτός θέματος και άνευ τίτλου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 24 Σεπτεμβρίου 2007.

  1. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Χωρίς να διαφωνώ με κάτι από τα λεγόμενά σας και χωρίς καμμία διάθεση να επέμβω στη δυναμική ή την κατεύθυνση του συμβολισμού σας, μία διευκρίνηση: εξαρτάται τη μορφή της γρίπης. Δεν τη βγάζει καθαρή ο γενικός πληθυσμός από όλες τις μορφές της γρίπης. Δυστυχώς (αν και δε χωρεί αξιολόγηση τύπου "δυστυχώς-ευτυχώς" σε φυσιο-βιολογικά φαινόμενα, η απώλεια εκατομμυρίων ζωών από μία γρίπη, στα μάτια ενός άλλου ανθρώπου, του γράφοντος εν προκειμένω, αξιολογείται αναπόδραστα ως δυστυχώς).
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    πράγματι, η γρίπη μπορεί να σκοτώσει. η πανώλη θερίζει, αδιάκριτα και μαζικότατα, απ τη φύση της.
     
  3. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    *** Συγνωμη για το ποστ ειναι τελειως οφ τοπικ αλλα το ειδα και λεω γιατι οχι ....
    Μονο για Θεσσαλονικη στο OZI ... Donga

     
     
  4. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Ναι, πράγματι, εύστοχη η παρατήρησή σας. Αλλά "ευτυχώς" για το ανθρώπινο είδος (και για εμάς που γράφουμε αυτή τη στιγμή σε αυτό το φόρουμ), εκπρόσωποί του παρουσίασαν ανοσία εξίσου στις επιδημίες γρίπης και πανώλης. Και κατά πάσα πιθανόητητα να παρουσιάζουν σε κάθε αντίστοιχο ξέσπασμα. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, επειδή το κατά πάσα πιθανότητα απέχει από το βέβαιο, το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν. Και κατά το δυνατόν αδιατάραχτη ετοιμότητα εντοπισμού μίας πιθανής μετάλλαξης είτε της αναγνωρισμένης μορφής βακτηρίου της πανώλης, είτε του διαγνωσμένου στελέχους του ιού της γρίπης. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.
     
  5. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

     

    Ενώ τα δικά μας είναι ον τόπικ?
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    δεν είστε αντικειμενικός, παίρνετε θέση υπέρ του είδους.  
     
  7. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

     
    Τι να κάνω? Κάπου να πάρω θέση κι εγώ. Μη δημιουργεί η αίσθηση πως είμαι απλά μία μηχανή υπολογισμού λειτουργικότερων output 
     
  8. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Να σας θυμίσω ότι αυτό έγινε με την υπογραφή του Χιντεμπουργκ και την εφαρμογή του εξουσιοδοτικου νόμου. Ο εν λόγω νόμος, ήταν ο πιο σημαντικός ίσως για την εξέλιξη του γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικου κόμματος.

    Πολλοί Εβραίοι,για παράδειγμα, δολοφονήθηκαν πριν την διάσκεψη της Βανζεε.

    Όντως.
    Διακρινοντας τα ιστορικά γεγονότα και τον καταλυτικο ρόλο που έπαιξε, παραχωροντας απλόχερα, ανεξέλεγκτες εξουσίες στο ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ, δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω καθόλου μαζί σας.

    Η παράθεση ιστορικών γεγονότων, θα μπορούσε ίσως, υπό όρους, να είναι αντικειμενική και με απουσία ιδεολογικων θέσεων, θα έλεγα εγώ. Γιατί τα γεγονότα επιλέγονται και αξιολογουνται και γίνονται αντιληπτα για το ρόλο και το περιεχόμενο τους υπό ερμηνεία.
    Η ανάλυση αυτών, σε καμια περίπτωση δεν μπορεί να είναι αντικειμενική.
    Αλλά αυτή είναι μια άλλη, μεγάλη συζήτηση.  
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    κι εγώ, κι εγώ.
    η γρίπη έχει έναν κύκλο, αν στην διάρκεια της επιμόλυνσης, περιστασιακά, πυροδοτηθεί μιά υποκείμενη δυσλειτουργία, εκ γήρατος, εκ πείνας, εξ άλλης επιμολύνσεως, είναι πιθανό να σκοτώσει, καμμιά φορά, σπάνια, και άμεσα.
    ο κύκλος της πανώλης τελειώνει με θάνατο του φορέα, εξ ορισμού. περιστασιακά μπορεί να την γλυτώσει κανας ανθεκτικός.

    αυτή είναι η αναλογικότερη προβολή στην σύγχυση που διακινούν όσοι απολογούνται ισοπεδωτικά υπέρ της πανώλης, επικαλούμενοι συμπτώματα.
     
  10. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Μήπως συγχέετε τη διάλυση/απαγόρευση των άλλων κομμάτων με την εξάλειψη του αξιώματος του Προέδρου? Το δεύτερο διατηρήθηκε μέχρι το θάνατο του Χίντεμπουργκ.

    Εβραίοι, τσιγγάνοι, ομοφυλόφιλοι, ανάπηροι, αντίπαλοι της ναζιστικής ιδεολογίας. Και αυτά πρις καν αρχίσει η επέκταση.

    Μην του επιρρίπτετε ευθύνη. Ή τουλάχιστον, μην του επιρρίπτετε το σύνολο της ευθύνης. Στέκονταν μόνος του κόντρα σε μία ολοένα αυξανόμενη τάση. Δεν υπήρχε και προηγούμενο αβασίλευτου κοινοβουλευτισμού. Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην επιτελάρχης υπήρξε ένα ουσιαστικό πρόσκομμα στις επιδιώξεις των ναζί για απόλυτη και ανεξέλεγκτη κυριαρχία.


    Δε διαφωνώ μαζί σας. Εύλογο να προσπαθούμε από κοινού όλοι μας να μειώνουμε τους όρους και να αυξάνουμε τη συχνότητα της ει κατά το δυνατόν αντικειμενικο-προσεγγίσιμης παράθεσης.

    Πράγματι. Εξ ου και το ακόμα μία φορά παρατιθέμενο:

    Ουδέν αληθέστερο τούτου 
     
  11. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Το να παραληλλίζεται ο ναζισμός, ο φασισμός, ο σταλινισμός, ο μαοϊσμός, ο ερυθροχμερισμός, κτλ με απλή γρίπη δημιουργεί αναπόφευκτα σοβαρό θέμα. Το να παραλληλίζεται εκτός από πανώλη και με γριπική λαίλαπα τύπου "ισπανική γρίπη" είναι εύστοχο. Έτσι ικανοποιούνται και οι συνθήκες ενίοτε ενοχλητικά λεπτολόγων, όπως ο γράφων, που θεωρεί ένα κυριολεκτικό ξέσπασμα γρίπης τύπου 1918 πιο πιθανό από ξέσπασμα πανώλης.
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    ο ναζισμός κι ο ερυθροχμερισμός (παρ οτι ο δευτερος δεν φάνηκε επεκτατικός ως πανώλη) μοιάζουν πολύ με πανώλη, λόγω του εγγενούς κύκλου τους. άλλοι φασισμοί, όπως ο φρανκισμός, για παράδειγμα, άφησαν πίσω τους βαρειές αναπηρίες, αλλά δεν απέκτησαν το χαρακτηριστικό "ή τον εξαφανίζω τώρα ή με εξαφανίζει τώρα, κατ απόλυτη αμοιβαία προτεραιότητα"¹. οι κύκλοι τους δεν είχαν εξ ορισμού βαρύτατη πρόγνωση.

    1. ώσπου να ρθει η δική μου σειρά, κατά μπρεχτ, δεν υφίσταται επιβίωση, κατά τσωρτσιλ.