Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eκτός θέματος και άνευ τίτλου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 24 Σεπτεμβρίου 2007.

  1. espimain

    espimain Contributor

    Και η Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση ή απλούστερα Πολιτιστική Επανάσταση η οποία ήταν μια κοινωνικο-πολιτική κίνηση που έλαβε χώρα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας από το 1966 έως το 1976. Ποιο αφεντικό άλλαξε;
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    πού να ξέρω; γιά πείτε.
     
  3. espimain

    espimain Contributor

    Εγώ απορία εξέφρασα, σε εσάς που ορίζεται τι είναι επανάσταση και μιλάτε για αφεντικά και αλλαγές αφεντικών και τέτοια.
    Με βάση την θεωρεία που αναπτύσσετε, μου προκλήθηκε η απορία και ρώτησα.
    Φανήκατε σαν ειδικός αφού.
    Αν ήξερα, δεν θα ρωτούσα κάποιον που εμφανίζεται να κατέχει ένα θέμα.
    Για να μάθω το έκανα.
     
    Last edited: 9 Ιανουαρίου 2020
  4. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Το δασος ειναι εκει, πισω απο κατι δεντρα.
     
  5. subwhat

    subwhat Gandalf's property, not for sale Contributor

    Εξουσίες είναι η εκτελεστική και η νομοθετική. Καγκελάριος, πρόεδρος, κοινοβούλιο, ασκούν εξουσίες.
    Παραχωροντας του και τις δυο εξουσίες, τον κατέστησε "μονάρχη" ήδη από το '33 ο ίδιος ο Χιντεμπουργκ.

    Βεβαίως  
     
  6. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Αγαπητέ @tithon δεν μου απαντήσατε για την τελευταία πρόταση μου σχετικά με τα άκρα. Εκτός εάν πιστεύετε ότι υπάρχει άκρο καλό και άκρο κακό.
    Σας παραθέτω μια παράγραφο από μια ηλεκτρονική σελίδα για το πόσοι ψήφισαν υπερ του ψηφίσματος όπως και από που προέρχονται πολιτικά.
    "Το ψήφισμα κατατέθηκε από τις παρατάξεις σχεδόν ολόκληρου του πολιτικού φάσματος (από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τους Συντηρητικούς Μεταρρυθμιστές και τους Φιλελεύθερους, μέχρι τους Πράσινους και τους Σοσιαλδημοκράτες και επικυρώθηκε με 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά."
    Εάν τα πέντε έκτα του ευρωκοινοβουλίου είναι ναζιστές ή κρυφοναζιστές τι να πω!
    Το ότι υπήρχαν και ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις είναι πολύ λογικό. Βρείτε μου ένα ψήφισμα που δεν αντέδρασαν κάποιοι όταν ψηφίστηκε.
    Τώρα ως προς την σύγκριση που αναφέρετε όλα είναι ανάλογα της σκοπιάς του καθενός.
    Εάν δεν βλέπετε ότι όπως στον ναζισμό υπήρχαν οι εκλεκτοί όπως και στον κομμουνισμό (τα μέλη του κόμματος) , ότι και τα δύο καθεστώτα με την χρήση της ισχύος κάνανε προσαρτήσεις ανεξάρτητων χωρών , ότι όποιος δεν ακολουθούσε τις γραμμές είχε ποινές (εξορία,θάνατος) και τέλος εξ αιτίας και των δύο αυτών καθεστώτων είχαμε εκατομμύρια νεκρών (με την διαφορά ότι ο ναζισμός τελείωσε το 45-46 αλλά ο κομμουνισμός προσθέτει συνεχώς αθώα θύματα στο σύνολο αφού υπάρχει ακόμα και σήμερα) .
    Τέλος είναι πολύ λογική η αντίδραση σας να μην θέλετε να δείτε την εξίσωση αφού γενεές και γενεές μεγάλωσαν με την αντίληψη των κακών ναζιστών (και πολύ καλά έκαναν) και των αθώων κομμουνιστών (εδώ είναι το λάθος). Ευτυχώς για εμάς που έπεσαν αυτά τα καθεστώτα και μαθεύτηκε η αλήθεια για το τι συνέβαινε πίσω από τα συρματοπλέγματα. Που πότε δεν μας είπαν γιατί είχαν τα συρματοπλέγματα; Για να μην μπούνε οι "δυτικοί" ή για να μην βγουν οι ανατολικοί; Αλλα εάν περνούσαν τόσο καλά γιατί να θέλουν να φύγουν;;
     
  7. tithon

    tithon Contributor

    αγαπητέ @Δίας , το ευρωκοινοβούλιο πράγματι ψήφισε ότι τα εγκλήματα του ναζιστικού και του κομμουνιστικού καθεστώτος είναι ίδια «το ναζιστικό και το κομμουνιστικό καθεστώς διέπραξαν μαζικούς φόνους, γενοκτονία και εκτοπίσεις, και προκάλεσαν μια άνευ προηγουμένου στην ιστορία της ανθρωπότητας απώλεια ανθρώπινων ζωών και στέρηση ελευθερίας», επιπλέον ψήφισε οτι το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δεν τον έκαναν οι ναζι, αλλά τα δυο καθεστώτα, οι ναζι και οι σοβιετικοί μαζί, με κοινό στόχο να κατακτήσουν τον κόσμο. αλήθεια αυτό ψήφισαν, τα αποσπάσματα απ το ψήφισμα, «ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο πιο καταστροφικός πόλεμος στην ιστορία της Ευρώπης, ξεκίνησε ως άμεσο αποτέλεσμα της διαβόητης Συνθήκης μη επιθέσεως της 23ης Αυγούστου 1939 μεταξύ Ναζί και Σοβιετικών, γνωστής επίσης ως σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ, και των μυστικών πρωτοκόλλων της, βάσει των οποίων δύο ολοκληρωτικά καθεστώτα που είχαν ως κοινό στόχο να κατακτήσουν τον κόσμο διαίρεσαν την Ευρώπη σε δύο σφαίρες επιρροής.» Ο εξώφθαλμα ανιστόρητος και καταγέλαστος ισχυρισμός, που δεν είναι με κανέναν τρόπο δυνατόν να τεκμηριωθεί, προσπαθεί μεταξύ άλλων να εξισώσει την μαζική δολοφονία 22000 βαλτικών στρατιωτικών με σφαγές αμάχων και καψίματα ολόκληρων χωριών (και στην ελλάδα βέβαια) μαζί με τους κατοίκους τους. ρίχνει στο μίξερ και τα κρεματόρια με καύσιμα εβραίους, τσιγγάνους, κομμουνιστές, και λοιπά, αμελώντας να βρει την εξίσωση.
    πράγματι τα 2/3 των ευρωβουλευτών υπερψήφισαν ώστε να δώσουν έρεισμα στα μέλη της ένωσης στις διεκδικήσεις τους (και εδαφικές) έναντι της ρωσικής ομοσπονδίας σήμερα, μαζί και της ουκρανίας που δεν είναι μέλος αλλά γλυκάκι δι αμφότερους τους μνηστήρες, αλλά αυτό δεν μπορεί να διασκεδάσει την βαθύτατα ανιστόρητη θέση. ευρωβουλευτές από χώρες που ξέρουν πάνω κάτω απ τους παπούδες τους τι είναι ναζισμός απείχαν (άνω των εκατό). απ τους ελληνες ευρωβουλευτές ψήφισαν δύο μόνον το καταγέλαστο κείμενο, οι λοιποί καταψήφισαν, απείχαν ή ψήφισαν λευκό. η ψήφιση του κειμένου διπλωματικής διευκόλυνσης δεν ισχυροποιεί τον ισχυρισμό, αλλά γελοιοποιεί το ευρωκοινοβούλιο. κι άλλα κειμενά του το έχουν πετύχει αυτό, αλλά το συγκεκριμένο έχει διαστάσεις έπους.

    άσχετα με την γελοιότητα του ψηφίσματος: πολιτικές διώξεις, εκτοπίσεις, παραβιάσεις δικαιωμάτων, εκτελέσεις κλπ στην σοβιετική ένωση έγιναν σε διάφορους βαθμούς και σε διάφορες χρονικές περιόδους, συγκρίσιμες για παράδειγμα με τις αντίστοιχες που έγιναν στην ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες απ το '35 ως το '75. η προσπάθεια εξίσωσης του ναζισμού με το σοβιετικό καθεστώς είναι συχωροχάρτι στον ναζισμό.

    υγ: αν επιτρέπονταν οι πολιτικές συζητήσεις θα πρόσθετα οτι είναι μια εκδικητική προσπάθεια ανεγκέφαλων δεξιών κατά της αριστεράς, οτι κι αν είναι η δεξιά κι η αριστερά.
     
  8. bd.bd

    bd.bd Regular Member

     
     
  9. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Κατ αρχήν τα θύματα από τον Στάλιν δεν ήταν μόνο 22000 αλλά πολύ περισσότερα. Ας θυμηθούμε τα εκατομμύρια των Ουκρανών που θανατώθηκαν με εξαναγκασμό σε λιμό. Και υπάρχουν και πολλά παραδείγματα.
    Το να υπάρχει εξίσωση δεν σημαίνει συγχωροχάρτι! Άλλο πράγμα η εξίσωση , άλλο η συγχώρεση. Επίσης το ότι πλέον μιλάμε ανοιχτά (γιατί έχουμε πρόσβαση σε αρχεία απαγορευμένα για χρόνια ) και για εγκλήματα και από μερίδες ανθρώπων που μας είχαν μάθει ότι είναι κάτι διαφορετικό ίσως να μας ακούγεται λίγο παράξενα αλλά πλέον και με αποδείξεις είναι αλήθεια.
    Θα σας πρότεινα να δείτε μια καταπληκτική ταινία το citizen X για να δείτε τι σήμαινε σοβιετικό καθεστώς , όπως και ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ το soviet story.
    Μην μπείτε στον κόπο να μου πείτε για τα εγκλήματα των ναζί γιατί δεν νομίζω να έχω διαφωνήσει κάπου ότι κάναν και μάλιστα πολλά και καταδικαστέα!!!
     
  10. tithon

    tithon Contributor

    @Δίας, προφανώς δεν θα μπω στον κόπο να αναφερθώ ξεχωριστά στα εγκλήματα των ναζι γιατί ήδη είπαμε οτι ο ναζισμός είναι έγκλημα καθ αυτός. η απαρίθμηση εγκλημάτων είναι απλή ισοπέδωση, προφανώς δεν συμποσούται ο λιμός του '42 με οποιονδήποτε άλλον λιμό. η απαρίθμηση εγκλημάτων είναι συχωροχάρτι, και μάλιστα εκδικητικό. αλλού είναι διπλωματικό. οι ναζί έκαναν αποκλειστικά και μόνον εγκλήματα.
     
  11. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Δυστυχώς τα μαθηματικά (απαρίθμηση, στατιστική) είναι η αλήθεια χωρίς να υπάρχει το συναίσθημα.
    Είτε το θέλουμε, είτε όχι. Τώρα εάν άλλος θέλει να το δει συγχωροχάρτι, άλλος εκδίκηση, άλλος διπλωματία είναι καθαρά προσωπική εκτίμηση πάνω στην ψυχρή αλήθεια των μαθηματικών.
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    όσο τα μαθηματικά είναι απαρίθμηση επί βολικού δείγματος, άλλο τόσο η εξομοίωση είναι ιστορία.