Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν είναι μόνο σεξ

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος dom2012, στις 11 Ιανουαρίου 2020.

  1. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    H "ομόρρυθμη και ποσοτικά ίση (ή εκεί περίπου) κατανομή της βιωματικής ευχαρίστησης, της καύλας και της ικανοποίησης αναγκών" μπορεί να αναζητείται αενάως και οπουδήποτε. Εντός και εκτός BDSM. Το... "ασχέτως στάτους" που αναφέρετε κάνει την διαφορά. Καθώς το ότι "μπερδεύεται η υπακοή με την συναίνεση και η πραγματική παράδοση με τις καύλες", όπως λέτε, ακυρώνει τα όποια στάτους.

    Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας,,,
    Φυσικά και έχω προσδοκίες. Είμαι ξεκάθαρα δεινόσαυρος του "Old School" και του πρωτοκόλλου. Και, πιστέψτε, με πολλές εκεί έξω, το έχουν ανάγκη και το αποζητούν!

    Δεν με ενοχλούν τα trends που επικαλείστε. Ποτέ δεν τα ακολούθησα, βέβαια, αλλά και δεν έχω καμμία διάθεση να τα επικρίνω ή να τα "πολεμήσω". Στο ποστ μου αναφέρθηκα στις επικρίσεις και συνειδητές απόπειρες αποδόμησης και ακύρωσης συγκεκριμένων μορφών BDSM από τους ακολουθούντες των trends. Ίσως λόγω αδυναμίας κατανόησης ή και έλλειψης εμπειριών. Ή -το πιθανότερο- βάσει της νοοτροπίας: "ας κάνω εγώ την καύλα μου, εκμεταλλευόμενος -και αλλοιώνοντας- τις δομές που βρήκα έτοιμες. Κι ας ξέρω ότι τις καταστρέφω".

    Το "Old School" υφίσταται και θα συνεχίσει να υφίσταται όσο υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν -ακόμη και να ήθελαν- να ζουν έξω απ'αυτό. Το σχόλιό μου αφορούσε στο γιατί θα πρέπει το "Old School" να ζητάει, διαρκώς, "συγγνώμη" για την ύπαρξή του. Όλα τα υπόλοιπα που πράττουν και εφαρμόζουν οι υπόλοιποι -εφόσον δεν ενοχλούν άλλους- ούτε με ενοχλούν αλλά ούτε και με ενδιαφέρουν!


    Η απογραφή και η ενασχόληση/ενδιαφέρον για συγκεκριμένες "πρακτικές", από τα άτομα που απαρτίζουν το τρέχον φόρουμ γιατί θα έπρεπε να παίζει κάποιο ρόλο? Δεν θα ήθελα να πιστεύω πως περιγράφουμε μία ιδιότυπη "δικτατορία της πλειοψηφίας"!

    Η θέση μου παραμένει ίδια. Όπως και στο πρώτο σκέλος της απάντησής μου προς εσάς:
    Δεν είναι θέμα ποσοστώσεων ή κατανομής της αντίληψης/γνωριμίας συγκεκριμένων πρακτικών μέσα στις ποσοστώσεις, αλλά θέμα ανεκτικότητος. Ναι! Στο τρέχον φόρουμ...

    Γιατί στο... τρέχον BDSM, μπορεί οι "λάτρεις" του 50 shades να είναι περισσότεροι από τους Old Schoolers, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως η κατάσταση δεν είναι όπως αυτή που, τώρα, συζητάμε..!
     
  2. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Δηλαδή αντιλαμβάνεστε πως η ασυμμετρία έγινε συμμετρική; Όχι ακριβώς ασύμμετρη; Ο, τι πει ο καθένας;
    Το νερό γίνεται ατμός και πάγος, αλλά λάδι δεν γίνεται. Ούτε μπορεί να γίνει διάλυμα ανάμεσα σε νερό και λάδι.

    Και όπως φαίνεται δεν είναι τόσο ρευστά τα πάντα, ούτε στο bdsm, από τη στιγμή που στο προηγούμενο κουότ του ίδιου πόστ ο ίδιος αναφέρετε ότι μπερδεύεται η πραγματική παράδοση με τις καύλες. Κάτι σαν το λάδι και το νερό δηλαδή, αν σταματήσει η ανάμιξη, χωρίζουν και διακρίνονται τα συστατικά, όσο και να δηλώνει κανείς ότι αυτό που έφτιαξε είναι "καινούργιο υγρό".

    Δεν είναι θέμα απογραφής, είναι θέμα συνεννόησης, και βέβαια αφορά όσους θέλουν να συνεννοηθούν.
    Πολλά λέπια είχαν τα καλαμάρια που καθάρισα.
     
    Last edited: 12 Ιανουαρίου 2020
  3. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Το BDSM και η αφηρημένη τέχνη έχουν ένα κοινό: δεν είναι αφηρημένα.
     
  4. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Και φοβάμαι ότι θα παραμείνει εξαιρετικά ενδιαφέρον γιατί δεν δύναμαι να σου το βρω ακριβώς επειδή ποτέ δεν θυμάμαι να έχεις γράψει κάτι τέτοιο.
    Η κάποτε διαφωνία μας είχε να κάνει με το :

    τμήμα αυτού που έκανα quote. Ακριβώς όπως και ο σίδηρος γίνεται ατμός στις κατάλληλες συνθήκες, παραδείγματος χάριν.

    Εκτός και αν έχω καταλάβει λάθος το τι έχεις γράψει, οπότε please πardon me.


    Αγαπητέ μου @Master Electro-pain, βλέπω ότι άπειρες φορές που κάποιος παρατηρεί κάτι και το διατυπώνει εδώ χρεώνεται αυτομάτως και την σύμφωνη γνώμη σχετικά με το περιεχόμενο της διατύπωσης. Ότι ασπάζεται αυτό που περιγράφει ότι γίνεται ως ορθό.

    Κατα τα αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα στις απόψεις σας που θα με ενδιέφερε πολύ να συζητήσω, θα το κάνω λίγο αργότερα στα εκτός θέματος γιατί μόλις ήρθε η πίτσα που παράγγειλα και αδημονούσα.
     
  5. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Φίλτατε, δεν νομίζω να σας χρέωσα τίποτα.
    Στο κατά πόσο είναι σχετικά, τα αναφερόμενα ως αίτια, με το αιτιατό, αναφέρθηκα.
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    To ποσοστό πουτσαρχόντων και μουναρχοντισών παραμένει διαχρονικά σταθερό...
    Όπως επίσης και το ποσοστό αυτών που διατείνονται πως είναι ανοιχτόμυαλοι, ένα πράμα, γελάσαμε και σήμερα, βρε παιδιά...
    Γεγονός που είναι ντιπ καταντίπ λογικότατο, η τεχνολογία του "φερετζέ" υπολείπεται σταθερά, ό,τι και να γίνει...
    Όπως και η διάθεση κάποιων να εξηγήσουν τ' ανεξήγητα στους "φερετζέδες" (έδιτ) κάτι βίτσια που έχουν οι άνθρωπες -ή μήπως δεν είναι βίτσια, αλλά -βάλτε ό,τι θέτε...
     
    Last edited: 12 Ιανουαρίου 2020
  7. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Με αφορμή μόνο και χωρίς να quotαρω για να δώσω στοχευμένη απάντηση...
    Η δική μου εμπειρία λέει ότι δεν υπάρχει Κ/υ χωρίς έλεγχο της σεξουαλικότητας.
    Για μένα, όλες τις Κ/υ σχέσεις που είχα, πάντα ξεκινούσε ο έλεγχος από εκεί.
    Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αλλιώς (υποψία μου είναι ότι δεν μπορεί αλλά επιφυλάσσομαι λόγω ηλικίας), η σεξουαλική ενόρμηση είναι πάρα πολύ ισχυρή.
    Εξάλλου όπως διέκρινε η οξύνοια του συμπαθεστατου Όσκαρ Ουάιλντ " everything in this world is about sex. Except sex. Sex is about power".
    Εξ αυτού νομίζω προκύπτει και το ότι μια υ ακόμη και τις φορές που κάνει σεξ με κάποιον άλλον πλην του Κ της, σωματικά, ουσιαστικά και πάλι με τον Κ της κάνει. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση μάλλον, ας το αφήσω εδώ  
     
  8. tithon

    tithon Contributor

    υπάρχει ένας σωρός κόσμος που απεχθάνεται, φοβάται ή υποτιμά το ίδιο το σεξ, μαζί και τα φύλα. για ποικίλους λόγους. για παράδειγμα οι πουριτανοί, κι άλλοι θρησκοληπτοι, που το θεωρούν κατώτερο, μη ευγενές ή και βρώμικο. το υποκαθιστουν ποικιλοτροπως. άστοχα νομίζω το περιοριζετε σε δυσλειτουργίες.

    κανόνες δεν φαίνεται να χρειάζονται οι σχέσεις. φαίνεται όμως να μπορούν να εντοπιστούν χαρακτηριστικά σε αυτές. δύσκολα θα έκανα ομοφυλοφιλική σχέση με μιά γυναίκα. συνεργατική άνετα.

    φετίχ όσα θέλει ο καθένας. ορισμένες φετιχιστικες πρακτικές, μαζί με άλλες πρακτικές, συμπεριλαμβάνονται στην μεγάλη ομπρέλα του βδσμ. στην ίδια μεγάλη ομπρέλα συμπεριλαμβάνονται και οι ασύμμετρες σχέσεις, με παρόμοιες πρακτικές ή χωρίς, με σεξ ή χωρίς. δεν εξομοιώνει αυτό το μπουζούκι με το όργανο, και το φετίχ με το d/s. η @estelwen παρά το νεαρόν της ηλικίας της, βάσιμα αμφισβητεί την ιδέα του ολίγον ή περιστασιακόν d/s.

    οχι ότι έχει σχεση, αλλά αν βρέχει, κάνουν οι κότες αυγά; με άλλα λόγια: οι πεισμένοι στον λεωνιδα ή στις εντολές των εφόρων, θα μπορούσαν ποτέ να ανασχέσουν τους περσες στις θερμοπύλες;
     
  9. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Δεν νομίζω κάποιος θρησκόληπτος ή πουριτανός ή κάποιος/α που θεωρεί το σεξ κατώτερο να ασχολούνταν με το bdsm. Οπότε θα ήταν άστοχο εάν μιλούσαμε γενικά για σεξ και όχι στοχευμένα όπως τώρα.
    Και βέβαια άλλο περιορισμός ή έλεγχος του σεξ και άλλο η καθολική αποχή με πρόσχημα ότι έτσι είναι το "σωστό" BDSM
     
  10. dim1

    dim1 ®

    Αυτό που προσπαθείς να μου πεις είναι ότι οι σχέσεις κυριαρχίας - υποταγής αποτελούν δομικό στοιχείο της κοινωνικής συνοχής;
     
  11. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Δεν είναι απαραίτητο να το ονόμαζε bdsm. Ορισμένως, το να μην ονομάζεις κάτι το κάνει να μοιάζει πιο οικείο και ελαστικό.
     
  12. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Δεν αντιλέγω , απλά θαρρώ ότι εάν κάποιος θεωρεί το σεξ κάτι κατώτερο και βρώμικο η σχέση με αυτό θα είναι απλά "τυπικές".