Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eκτός θέματος και άνευ τίτλου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 24 Σεπτεμβρίου 2007.

  1. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Σε συνέχεια λοιπόν του διαλόγου μας πριν το ευχάριστο διάλειμμα μου,

    Δεν είναι αλλά θα το κάνω λίγο θέμα,

    Βασικά θα έλεγα ότι τα επαναπροσδιορίζει και το λέω αυτό για τους εξής λόγους :

    1) Δεν ξέρω αν συμφωνείτε μαζί μου αλλά θεωρώ το ένα και μοναδικό θεμέλιο του bdsm τον ορισμό των στάτους. Είναι εκεί που πατάει και χτίζεται όλο το υπόλοιπο οικοδόμημα.

    2) Αν λέγαμε ότι όλο το bdsm περιορίζεται μεταξύ ενός γκρουπ ατόμων που είναι πολύ κοντά στις αντιλήψεις, η διαφορετικότητα περιορίζεται στις τεχνικές ή στις λεπτομέρειες του βιώματος της ασυμμετρίας και τούτο το γκρουπ εμπλουτίζεται σταδιακά με άτομα παρόμοιων αντιλήψεων (περί του bdsm πάντα) τότε ναι προσωπικά βρίσκω τεράστια περιθώρια για σαφήνεια στους ορισμούς οπότε και για σαφήνεια στην ασυμμετρία και για σαφήνεια στις προσδοκίες. Όμως, από τότε που πάντα έγιναν social το bdsm έγινε κάτι μακράν μεγαλύτερο. Κάτι μακράν μεγαλύτερο με πολύ κόσμο και με μεγάλες διαφορετικότητες στις αντιλήψεις ακόμη και στις θεμελιώδης αρχές συν το απόλυτο αγαθό της ελεύθερης έκφρασης γνώμης.

    Ας υποθέσουμε ότι έχουμε (εγώ και εσείς) την ίδια ακριβώς άποψη σχετικά με το τι είναι bdsm, ποιοι είναι οι πραγματικοί bdsmers και το τι είναι old school bdsm (που εικάζω ότι την έχουμε). Είμαι σίγουρος ότι ποσοστιαία αν το δούμε ο χώρος ή καλύτερα να πω η εικόνα του χώρου κατακλύζεται από την ανάγκη να οριοθετηθούν άπαντα εκ νέου γύρω από συγκεκριμένες νέες ανάγκες και trends και αυτό που εμείς θα λέγαμε bdsm είναι μάλλον κάτι αντιπροσωπευτικά μικρό με τάσεις συρρίκνωσης κιόλας και δεν παίζει ρόλο το αν είναι πολλοί, το πόσο πολλοί σε σχέση με τους υπόλοιπους μετράει.

    Δεν ήταν λίγες οι φορές που στο παρελθόν σκέφτηκα "Κάτσε ρε πούστη μου, αυτό το γαμωακρωνύμιο κάπου είχε μία αρχή πάνω σε κάτι συγκεκριμένο βασίστηκε και όλα αυτά όποιος τα ψάξει θα μπορούσε να τα βρει και δει όλη την προιστορία και το τι και το πως.". Πλέον όμως πιστεύω ότι το bdsm είναι κάτι πολύ πιο ανοιχτό από ότι προσωπικά θα ήθελα, πολύ πιο απροσδιόριστο, πολύ πιο "σημασία δεν έχει αν έχεις ζήσει κάτι ή τι είναι αυτό που έχεις ζήσει, σημασία έχει να πεις την γνώμη σου", πολύ πιο φέρε το bdsm κοντά στην ιδεολογία σου κτλ κτλ. Όπως γίνεται βασικά με τα πάντα την εποχή που συζητάμε εάν η γη είναι επίπεδη.

    Μικρή σημασία έχει, για μένα τουλάχιστον. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η δύναμη των mass trends να επιβάλλονται και να καταπνίγουν οτιδήποτε άλλο.

    Ακόμη και σε αυτό δεν θεωρώ ότι το κάνω τις καύλες μου αλόγιστα ήταν το μέγα πρόβλημα. Περισσότερο πιστεύω ότι ήταν οι σαθρότητα των δομών εκείνη που τις ταξινομεί κατεδαφιστέες. Λίγο το ότι δηλώνεις είσαι, λίγο το ότι στο bdsm γαμάμε και δέρνουμε στην κυριολεξία τρεχάτε να προλάβετε τώρα που οι πόρτες είναι ανοιχτές, λίγο το ότι μεγάλα κόμπλεξ και σαπίλες εκφράστηκαν από κάποιους "καραμαστεράδες" και "μεγαλοσκλάβες" που για κάποιο λόγο η oldschool πτέρυγα χαίδευε και τους είχε κόκκινα πουλάκια και τα λοιπά όμορφα.

    Το Old School δεν θα πρέπει να ζητάει συγνώμη, το old school μαλλον θα πρέπει να σταματήσει να ασχολείται με την αιτιολογία της ύπαρξης του. Όχι να σταματήσει να λέει την γνώμη του, να σταματήσει να συζητάει την γνώμη του με όσους δεν θέλουν να συζητήσουν περι της old school αντίληψης.

    Και κάπως έτσι πάμε και στο ζουμί,

    Μπα δεν είναι θέμα ανεκτικότητας. Είναι θέμα προάσπισης της ανοιχτότητας του greekbdsmcommunity ως χώρου και της ελευθερίας της έκφρασης. Ίσως και λίγο ζαμαμ φου για τα τεκταινόμενα.
    Και είναι και θέμα ποσοστών, αν εσύ ως ένας γράφεις "α" και άλλοι 15 σου λένε "όχι α, το άλφα είναι μαλακία, β είναι το σωστό." ή θα βαρεθείς να γράφεις ή θα καταντήσεις γραφικός. Ακόμη χειρότερα εάν γράψεις "α" και βγουν έστω δύο να σου πουν "α??? το α είναι βιασμός και εσύ είσαι τέρας και βιαστής και φασίστας και σεξιστής και ομοφοβικός και και και".

    Δυστυχώς δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει το ότι κάποιοι θα προσπαθούν να επιβάλουν το δικό τους διαφορετικό ή την αντίληψη τους ή την ιδεολογία τους πάνω στο οτιδήποτε διαφορετικό των άλλων. Δεν θα αλλάξει καν το ότι σχεδόν πάντα αυτοί οι κάποιοι θα είναι και οι πιο ηχηροί και ότι αν αυτοί οι κάποιοι γίνουν εν τέλη κοπάδι το λιβάδι θα ξαναπροσδιοριστεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα ως γεγονός.

    Οπότε,

    δεν ξέρω αν συμφωνούμε στο ότι το bdsm είναι περισσότερο για να το ζεις. Αν συμφωνούμε σε αυτό τότε νομίζω ότι το πιο εύκολο είναι να οργανώσει κανείς το κοπάδι του η ενωθεί με το κοπάδι που τον αντιπροσωπεύει και να ζήσει το bdsm που επιθυμεί καθώς και να εκφραστεί ακόμη σε ένα προστατευμένο χώρο με ανθρώπους που άσχετα με τον αν συμφωνούν, τουλάχιστον τον καταλαβαίνουν.



    Ούτε και εγώ χρεωμένος με κάτι από εσάς αισθάνθηκα. Απευθύνθηκα σε εσάς, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα με καταλαβαίνατε, ξεκαθαρίζοντας κάτι και παράλληλα αποφεύγοντας συζητήσεις με άτομα τα οποία κυρίως (αλλά όχι μόνο) η συμπεριφορά τους τα καθιστούν ανάξια του χρόνου μου.
     
  2. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Επίσης,

    θα έλεγα ότι μετά την ανάρτηση φωτογραφίας περισσότερο προς τον Άγιο Βασίλη του Old School κάνετε.
     
  3. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    @AuroraBorealis πιστεύω πως αναλύσατε πολύ καλά τα mass trends και την δύναμη που αυτά έχουν.
    Εάν η, όποια, διαφωνία μας βρίσκεται στο (tomayto - tomahto):
    απλά υπενθυμίζω πως η δική μου απόπειρα προάσπισης έδωσε το έναυσμα για την συζήτησή μας αυτή.

    Με κάθε καλή διάθεση, διακρίνω ένα διαρκές roller coaster μεταξύ του τι θα έπρεπε να γίνει και του τελικά δεν μπορεί να γίνει για κάποιους λόγους.

    Εξακολουθώ να υποστηρίζω πως το θέμα βρίσκεται ακριβώς εκεί. Δεν είναι θέμα ασυμφωνίας, μόνο, αλλά και θέμα κατανόησης.
    Πολλές φορές επίσης θέμα ισοπεδωτισμού και αγένειας...
     
  4. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Καλήμερα και καλή εβδομάδα αγαπητέ Master Electro-pain,

    Έπρεπε με διεξοδικό τρόπο να αναδείξω την μόνη βιώσιμη λύση όπως το βλέπω, το ζήσε το bdsm σου και άσε το σύμπαν να γαμιέται.

    Κατανόηση για να λάβεις, κατανόηση θα πρέπει να παρέχεις.

    Θα μπορούσες πχ να δεχτείς ότι όπως εσύ έχεις την γνώμη ότι η γη είναι στρόγγυλη επειδή αυτό δείχνουν οι μετρήσεις και οι καταγραφές έτσι και κάποιοι άλλοι είναι της γνώμης ότι η γη είναι επίπεδη και όλες μετρήσεις και οι καταγραφές είναι απάτη λόγω συνωμοσίας. Και όλα αυτά σε ένα φόρουμ αστρονομίας που διαρκώς προσπαθεί να ορίσει το τι είναι οι πλανήτες.

    Θα μπορούσες άραγε ?
     
  5. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Φυσικά και θα μπορούσα  
    Θα άφηναν άφωνο πολύ κόσμο τα... σημεία και τέρατα που, κατά καιρούς, ανακοινώνονται/υποστηρίζονται σε συνέδρια/συμπόσια/workshops* αστροφυσικής (για αστρονομία δεν γνωρίζω, αλλά υποθέτω πως συμβαίνει το ίδιο). Δεν παρατηρούνται, όμως, υστερικές αντιδράσεις. Τους αφήνεις να τα πουν και μετά παρουσιάζεις τη δική σου δουλειά, όσο καλύτερα τεκμηριωμένη μπορείς.

    Αυτό που ΔΕΝ θα μπορούσα (και ΔΕΝ μπορώ) είναι να μπούν στο συνέδριο, όχι για να πουν πως η Γη είναι επίπεδη, αλλά για να μου απαγορεύσουν να ισχυριστώ πως το σχήμα της είναι ελλειψοειδές εκ περιστροφής.

    Μην συγχέουμε, όμως, καταστάσεις και συνθήκες. Οι ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές δεν "αποδεικνύονται" ή "τεκμηριώνονται" όπως συμβαίνει στην επιστήμη. Οπότε η διαρκείς οχλήσεις επάνω σε θέματα που αφορούν στη ζωή τρίτων, δεν αποτελούν έκφραση κάποιας αντίθετης θέσης, αλλά τραμπουκισμό και απόπειρα αποδόμησης.

    Στο σημείο, αυτό θα ήθελα να σας προτείνω κάτι
    Νομίζω πως είναι αρκετά ενδιαφέρον και επίκαιρο το θέμα που που συζητάμε. Αν συμφωνείτε και εσείς, λοιπόν, θα πρότεινα να ζητήσω από τους mods, μεταφερθεί ο, από την αρχή, διάλογός μας σε ένα νέο νήμα που να πραγματεύεται το "Παλιό" BDSM vs "Νέο" BDSM. Τι λέτε?

    ------------------------------------------------------------------
    * θεωρώ πως όταν λέτε "φόρουμ αστρονομίας" αναφέρεστε σε διοργανώσεις/συναντήσεις διεθνών επιστημονικών φορέων και όχι μία σε διαδικτυακή πλατφόρμα, όπως η παρούσα...
     
  6. espimain

    espimain Contributor

    Δεν υπάρχει παλιό και νέο BDSM
     
  7. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Προφανώς δεν... προσέξατε τα εισαγωγικά.
    Όπως και προφανώς δεν καταλάβατε την βάση επάνω στην οποία έγινε η συγκεκριμένη πρόταση ως απόρροια ενός συγκεκριμένου διαλόγου (εξ ου και τα εισαγωγικά).
    Εν πάσει περιπτώσει θα θέλατε να στηρίξετε και με επιχειρήματα την θέση σας?
     
  8. espimain

    espimain Contributor

    Όλα τα πρόσεξα.
    Επιφυλάσσομαι να τοποθετηθώ, όταν και αν ανοίξει το θέμα.
     
  9. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Άρα θα προσέξατε πως πρεσβεύουμε τα ίδια, όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα.
    Για να μπορέσουμε να τοποθετηθούμε επ αυτού, άλλωστε, έκανα την πρόταση.
    Θα χαρώ, λοιπόν, να τοποθετηθείτε εάν και όταν...
     
  10. espimain

    espimain Contributor

    Φυσικά.
    Θεωρώ ότι αντιληφθήκατε πλήρως το ολιγόλογο αλλά σαφές, σχόλιο μου.  
     
  11. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Με την προυπόθεση πάντα ότι θα σου επιτρέψουν να παρουσιάσεις την δουλειά σου και ακόμη πιο σημαντικό ότι θα έχει κάποια αξία να παρουσιάσεις την δουλειά σου στο συγκεκριμένο κοινό. Π.χ. πιστεύεις ότι θα είχε αξία να αναλύσει κάποιος αστροφυσικός (ή έστω και αστρολόγος) τις θέσεις του σε αυτόν που αν και όχι ακριβώς flatearther, το έχει πάει λίγο πιο μπροστά, τα έχει καταργήσει όλα :




    Ωσττόσο όταν έλεγα για φόρουμ δεν αναφερόμουν σε επιστημονικά συνέδρια. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο ελεγχόμενα και ο κόσμος είναι συγκεκριμένος και πάει είτε για να παρουσιάσει είτε για να ενημερωθεί για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Αναφερόμουν σε ανοιχτά συζητήτρια όπως τούτο.

    Χόμπι και εκτόνωση θα ήθελα να προσθέσω στην λίστα και να την επεκτείνω λίγο ακόμη και προς αλλού, στο πως κάποιες ουκ ολίγες φορές εκφέρεται μία γνώμη με τρόπο που δείχνει να προσπαθεί να ορίσει καθολικά και απόλυτα κάτι. Και αυτό δεν έχει να κάνει πάντα με κακή πρόθεση. Π.χ. στο νήμα από όπου ξεκίνησε αυτός μας ο διάλογος η αγαπημένη μου mod γράφει :

    "( που και πάλι αν μιλάμε για σοβαρό Ντι/ες και Μ/σ θα υπάρχουν και μέρες αν όχι και βδομάδες που θα βράζουν στο ζουμί τους και θα περιμένουν   )"

    θέτοντας μια συνθήκη η οποία θα πρέπει να ικανοποιηθεί προκειμένου το D/s ή το M/s αυτών που το ασκούν να θεωρηθεί σοβαρό. Όχι να θεωρηθεί από την οφηλία σοβαρό ή τι αυτή θα ήθελε να ζήσει, γενικά. Δεν νομίζω ότι τουλάχιστον μεταξύ μας διαφωνούμε στο ότι σε μία δομημένη σχέση ασυμμετρίας οι αντοχές πρέπει να είναι δοκιμασμένες και η υπομονή καλλιεργημένη και η εμπιστοσύνη πραγματική αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να δοκιμαστούν όλα αυτά πέρα από την απουσία.

    Και ευτυχώς ή δυστυχώς δεν υπάρχει επιτροπή να καταθέτεις σχέδιο bdsmικής σχέσης για να στο εγκρίνουν ως σοβαρό ή αστείο, αυτό που υπάρχει όμως είναι ότι πάμπολλες φόρες ένα περιεχόμενο που θα μπορούσε να αποδειχτεί καλό αντικείμενο συζήτησης να παρουσιάζετε με τέτοιο τρόπο που να οδηγεί εντελώς αλλού.

    Για όλα όσα αφορούν όλα αυτά θα με ενδιέφερε εάν συμφωνούμε και στο ουδείς αναμάρτητος. Επίσης ο λόγος που δεν κάνω quote είναι γιατί χρησιμοποιώ τα γραφόμενα της ως παράδειγμα και μόνο, δεν έχει να κάνει με αντίλογο και παραδείγματα τέτοια υπάρχουν άπειρα γραμμένα ακόμη και από εμένα.

    Δεν σκοπεύω να συμμετέχω σε αυτό το νήμα αλλά λέω να το κάνετε, εικάζω ότι θα κάνει λίγο πιο έντονο το κλίμα στην περίπτωση που είναι όντως ενδιαφέρον το θέμα για την μικρή μας κοινότητα και υπάρξει συμμετοχή. Πολλοί εδώ ζούμε για τις εντάσεις.

    Αν θα θέλατε θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε τον διάλογο αν κρίνετε απαραίτητη την περαιτέρω διευκρίνιση σε κάτι από αυτά που έχω γράψει ή, αν θα το επιθυμούσατε, να συζητήσουμε κάτι με αφορμή κάτι συγκεκριμένο (που επίσης έχει γράψει η οφηλία) και που δεν αφορά το αντικείμενο της μέχρι τώρα συζήτησης μας.
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    God damned, I was trolling !!!