Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σκέψεις και προβληματισμοί για τις BDSMικές συζητήσεις στο forum

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος espimain, στις 14 Μαρτίου 2017.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Περί κλίκας ό λόγος

    κλίκα (η) {δύσχρ. κλικών} 1. μικρή ομάδα ανθρώπων, που δρουν συντονισμένα με αλληλοϋποστήριξη και αμοιβαίες εξυπηρετήσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα και τις ιδιοτελείς επιδιώξεις τους, συχνά εις βάρος τού γενικού καλού και με τρόπο αθέμιτο ή παράνομο.

    Πολύς λόγος γίνεται σε κάθε μαζικό χώρο, σιγά μην έλειπε κι από εδώ, για "κλίκες". Πήρα λοιπόν τον ορισμό από τον κυρ-Μπαμπινιώτη, για κάτι τέτοια καλός είναι, και....

    Για να δούμε λοιπόν...
    Πώς διαμορφώνεται η έννοια της κλίκας και πώς τραβιέται η σημασία της από τα μαλλιά για:
    1. να εξυπηρετήσει ή τις πεποιθήσεις μας για τση άλλοι διγιότι έτσι...
    2. το αν υπάρχει η δική μας δυνατότητα να καταλαβαίνουμε τι τρέχει/τι παίζεται/τι φάση/τι ρόλο βαράει ο πάσα ένας ή οι άλλοι...
    3. να καταλαγιάσει την καύλα μας να νομίζουμε πως βαλλόμαστε πανταχόθεν από κακοί άνθρωπες (βίτσια είναι αυτά, άλλοι τα λένε αλλιώς, δεν θα μπω σε χαρακτηρισμούς κλπ...

    Σ'γα-σ'γά...
    ..."...μικρή ομάδα ανθρώπων..."...
    Σε κάθε μαζικό χώρο υπάρχουν κάποιοι άνθρωπες που ταιριάζουν πιο πολύ και αλληλλογουστέρνονται κιέτς. Σιγά τα ωά. Αν δεν σας αρέσουν ή δεν τους γουστάρετε μην ασχολιέστε μαζί τους πέραν των τυπικών και καμιάς πλάκας και πάπαλα. Αν τους κακοφανεί ό χαβαλές σας ή σας κακοφανεί η αντίδρασή τους, λογικά πράματα, ή αγνοήστε τους ή -αν σας την "πουν" επί προσωπικού δείξτε μιαν ανωτερότητα. Aν θέλετε να τους τη πείτε και να ξεκατινιαστείτε επί προσωπικού, με π.μ περικαλώ, έτσι λειτουργεί τούτο το φόρουμ, έτσι είναι, δεν είναι οι υπόλοιποι δικαστές για να δικαιώσουν κάποια πάρτη.

    ..."...που δρουν συντονισμένα με αλληλοϋποστήριξη και αμοιβαίες εξυπηρετήσεις..."..
    Πα να πεί, λες κάτι και συντάσσονται με τα λεγόμενά σου κάποια άτομα ή σ' βάζουν κανά λάικ ή βάζουν λάικ εκεί που έχουν καταλάβει πως σε/σας πικάρουν ή λένε μεταξύ τους κανά κουτσομπολιό ή ρίχνουν κανά φτυάρι, όπως ακριβώς όλα τα παιδγιά ανεξαιρέτως, καταπώς καταλαβαίνουν και νιώθουν. Τούς γράφετε όπως ακριβώς κι αυτοί και παμ' παρακάτω...
    Μιας και παντού υπάρχουν "βαρειές περιπτώσεις" -κάθε πολυκατοικία και δράμα κάθε συνοικία και Δουνέικα (σόου του σπικ)- νάχετε και τον νού σας, αν δεν τον έχετε λουστείτε τα, μεγάλα παιδγιά είστε. Να διαβάζετε προσεκτικά. Εκατοντάδες τα περιστατικά ετησίως που ξεκινάνε από το διαδίκτυο, ένα πάνω ένα κάτω, τι έγινε..?

    ..."...προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα και τις ιδιοτελείς επιδιώξεις τους..."...
    Αχα... Τι δηλαδής..? Κάτι σε "το κατάφερε το Κατινάκι, ο Μήτσος", κάτι σε "όλοι λένε πως ο Λούλης είναι μάλαξ", αν είσαι ο Λούλης κι έχεις φκιάσει την εικόνα σου για να μπεί σε λεξικό δίπλα από το λήμμα μαλάκας, δικό σου το θέμα (οπου μαλάκας, παίζουν και διάφορα άλλα), θέμα σου να έχεις κάνει την πάρτη σου "νούμερο", δεν σου φταίνε οι άλλοι, άσε που στη θέση τους θα έκανες τα ίδια (δεν λείπουν τα παραδείγματα).

    ..."...εις βάρος τού γενικού καλού και με τρόπο αθέμιτο ή παράνομο..."...
    Ποιο θα μπορούσε να είναι το γενικό καλό εν προκειμένη περιπτώσει, ποιο να είναι το αθέμιτο και παράνομο.
    Αν νομίζεται γενικότερα πως ο πάσα ένας μπορεί να είναι το γενικό καλό και που μάλιστα υφίσταται τα παράνομα και τα αθέμιτα, κάτι δεν πάει καλά...
    Απέ την άλλη αν προσωπικά νομίζετε πως αποτελείτε στόχο κιετς διγιότι έτσι νιώθετε, τότε ή δεν ασχολείστε -το πάρτυ έγινε πρόστυχο, παίρνω τη κιλότα μου και φεύγω- ή δεν μιλάτε ή προσέχετε τι γράφετε.

    Σε κάθε περίπτωση το να ξέμε τι λέμε είμαστε εμείς και κανείς άλλος.
     
  2. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Χωρίς να θέλω να σε ενοχλησω, εμένα προσωπικώς, μου φαίνεται πολύ προσβλητικό και εχοντας μεγάλη κριτική διάθεση, εως και με διαθεση χλευασμου, αυτό που εγραψες.
     
  3. Keeper_

    Keeper_ Dominant: One who guides and protects another

    Καμία ενόχληση. Έχω απαντήσει σχετικά περί προσβολών, χλευασμού και ειρωνείας σε προηγούμενο μου μήνυμα.
    Σας ευχαριστώ για την άποψή σας.
     
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor


    Με το μπαρδόν δηλαδή, αλλά σε μια διαδικτυακή ομάδα, δεν τίθεται καν θέμα δικαιώματος έκφρασης, είναι προφανές πως ο καθένας από την στιγμή που συμμετέχει, μπορεί να εκφράζεται επί παντός.

    Όπως αντιλαμβάνεσαι το θέμα είναι αλλού:
    1. Να μπορεί στοιχειωδώς να αντιληφθεί το περιεχόμενο των λεγομένων του όποιου συνομιλητή
    2. Να θέλει, να μπορεί και να ξέρει να τοποθετηθεί επί των λεγομένων του όποιου συνομιλητή, που σημαίνει πως έχει να πεί κάτι (συμφωνεί ή διαφωνεί ή συμπληρώνει ή ακυρώνει ή ισχυροποιεί την θέση του συνομιλητή), μπορεί να το κάνει αυτό (πα να πει αντιλαμβάνεται και κατανοεί το τι εστί διάλογος/διαλέγεσθαι) και γνωρίζει πώς να το κάνει, πα να πει ότι ακόμα και στην πιο οριακή αντιπαράθεση (αντιλαμβάνεται, καταλαβαίνει και έτσι εκφράζει τον λόγο του, τόσο όσο χρειάζεται, ακόμα και όταν είναι δριμύς -άλλοι το λένε και κομψότητα/νηφαλιότητα/ενάργεια).

    Αντιλαμβάνεσαι ακόμα, θαρρώ, πως η όποια προϋπηρεσία σε λειτουργικές θέσεις σε ένα board/forum, με τίποτε δεν συνιστά ιδυνατότητα και ικανότητα γνώσης και εφαρμογής των παραπάνω, οριακώς μιαν επάρκεια χρήσης των προς τούτο εργαλείων (ένα εύγε βέβαια για το κουράγιο σου, το καλό να λέγεται, στο δίνω).

    Σε όλα τα board/forum -από facebook έως χουατέβα- οι όποιοι admins/mods/ops κλπ, αδυνατούν στο σύνολό τους να ανταποκριθούν στα ζητούμενα των συμμετεχόντων για τους όποιους λόγους και οι λόγοι αυτοί είναι πολλοί, μερικοί και λίαν κατανοητοί και ως εκ τούτου συγγνωστοί- δεν είναι του παρόντος να εξηγηθούν.
    Το τι κλάματα, συγγνώμες, παραληρήματα έχω ακούσει
    Το δε ενδιαφέρον είναι πως οι συμμετέχοντες με κάποιο τρόπο το αντιλαμβάνονται αυτό υποστηρίζοντάς το ή όχι με τα δικά τους αξιολογικά κριτήρια.
    Στην πραγματικότητα οι συμμετέχοντες αυτοί είναι οι άτυποι και πιο αποτελεσματικοί mods είτε διότι αυτολογοκρίνονται είτε διότι συνειδητά αποφεύγουν να εκφραστούν σε θέματα/απόψεις που αντιλαμβάνονται ότι απηχούν το "στου κουφού την πόρτα" συνομιλητών που δεν παράγουν διάλογο (sic)...

    Όσον αφορά στα παρόμοιου, ελληνικής παραγωγής και προελεύσεως, χαρακτήρα και περιεχομένου board, εξή(μισυ) ο αριθμός τους έως τώρα (εκ των οποίων το ένα απολύτως κλειστό για μη μέλη), η λειτουργία των mods εξ αντικειμένου τους εκθέτει σε υπερβολικό βαθμό και αυτό είναι σύμφυτο με το περιεχόμενο/χαρακτήρα/οπτική των board αυτών. Γι' αυτό άλλωστε, ακόμα και άτομα με καλές ακαδημαϊκές σπουδές και με βιώματα και με απ' όλα τα καλά, έχουν ξεπεράσει και τα δικά τους όρια και τα όρια ανοχής των συμμετεχόντων (υπό τις δεδομένες συνθήκες λειτουργίας αυτών των board ελάχιστα μπορούν να γίνουν γι' αυτό τηρουμένων των αναλογιών) με κωμικοτραγικά αποτελέσματα, δεκάδες παρεξηγήσεων, αντεγκλήσεων μέχρι και απόπειρες για κλωτσομπουνίδι μεταξύ συμμετεχόντων (ζήτωσαν οι ψύχραιμοι κυανόκρανοι, γιούπι)!

    Κυριότεροι λόγοι για τις όποιες κατά καιρούς διελκυστίνδες (sic) εδώ και αλλού είναι:
    Α. Η αντίληψη του τι είναι/εκφράζεται/σημαίνει/οριοθετείται (ως) σεβασμός, ελευθερία έκφρασης, δικαίωμα.
    Β. Η ικανότητα κατανόησης και χρήσης του γραπτού λόγου.
    Γ. Η δυνατότητα διαχείρισης χαρακτηρισμών (υγιές/ανώμαλο/κανονικό/διαφορετικότητα κλπ), πεποιθήσεων ("ιδιοκτησία" νήματος), κριτικών θέσεων (ad hominem, a priori, mainstream, politically corrected κλπ).
    Δ. Το φιλτράρισμα των συμμετεχόντων βάσει των Α και Β.
    Ε. Η κλιμακωτή εφαρμογή των παραπάνω.

    Κατά τα άλλα, μια κάποια ψυχραιμία πάντα κάνει καλό, δείχνει μια κιμπαροσύνη, ένα πράμα...
    Και για να μη το βαραίνουμε το πράμα, τα πιο πολλά άτομα περνάνε όσο καλά θέλουν να περνάνε, όπως περνάνε και λόγος δεν μας πέφτει αν δεν μας τον δώσουν στο ξεπιτούτου, πούλεγε κι η Βασιλειάδου...
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    Αναλογιζόμαστε για το παλιό και νέο BDSM ενώ έχουμε κατακλειστεί από άτομα που αδυνατούν να κατανοήσουν τα στοιχειώδη, ώστε να υπάρχει έστω μια απλή επικοινωνία.
    Ναι είναι της μόδας η ορολογία του BDSM και την έχουν βγάλει κάποιοι στα μανταλάκια.

    Παραθέτω ένα απόσπασμα από μια πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή μόδας, όπου με περισσή άνεση μια παίκτρια αναφέρεται στον «αφέντη» της, η παρουσιάστρια την ρωτάει αν είναι «υποτακτική» και ξανατονίζει «α τέτοια είσαι» και στην συνέχεια ένας από τους κριτές (προς το τέλος του αποσπάσματος) της προτείνει να ζητήσει από τον «σύντροφο» της (να ο σύντροφος) να της φορέσει ένα ωραίο τσόκερ, να μυρίσει το άρωμα της και να της δώσει ένα φιλάκι.
    Επειδή αυτά κάνουν λοιπόν οι «Αφεντάδες» είναι λογικό να διαβάζουμε αυτά που διαβάζουμε στο φόρουμ και να θεωρούνται πουριτανοί όσοι αντιδρούν στις παπαρολογίες.

     
  6. tithon

    tithon Contributor

    ποιός ξέρει τι έκανε η κοπέλα και την έστειλε εκεί ο αφέντης της. σκληρός.
     
  7. anmaya

    anmaya Enjoying, learning, living

    Ωραιότατα.

    Ναι.. είναι και αυτό.
     
  8. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Πόση ώρα θα την αντέχατε?

    Βασίζεστε, ότι τα φιμωτρα και τα duct tape αντέχουν αιώνια?

     
     
  9. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Ε, όχι και σκληρός, πλήρωσε και κούριερ ο άνθρωπας, παράδοση- παραλαβή κιετς, για Φ108 δεν γνωρίζω...
    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/sexual-torture.90473/page-470#post-1056345

    Έδιτ:
    Αν και παραφράζοντας την γνωστή ρήση σε κάτι σαν "η σούμπα δίνει δόξα στον αφέντη", άστα να πάνε...
     
    Last edited: 20 Ιανουαρίου 2020
  10. Just_Me

    Just_Me Contributor

    [/QUOTE]
    WHAAAAT?
     
     
  11. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Το οποίο απόσπασμα - επιπροσθέτως του σημείου που αναφέρατε - έχει και τη συνέχεια, στην οποία η παρουσιάστρια σχολιάζει πως δεν της φαίνεται και πολύ για υποτακτική και η πρωταγωνίστρια κάτι με ήχους, κάτι με χειρονομίες υποδηλώνει τα όρια της αν(τ)οχής της, που από τη σημειολογία της δε φαίνονται να χάνονται και πολύ μακριά στον ορίζοντα. Αφέντης καθ' υπαγόρευση?

    Σημειωτεόν, το "χτίσιμο" προς τα έξω της εικόνας του εύρωστου και δυναμικού αρσενικού από το θηλυκό συναντάται πολύ και στις βανίλα καταστάσεις. Ένας ακόμη τρόπος να ταϊσθεί η αυταρέσκεια (κοιτάξτε εσείς οι υπόλοιπες τι αρσενικό διάλεξα και πήρα), να υπαγορευθούν τα επιτρεπτά πλαίσια δράσης του αρσενικού (μη μου προκύψεις και πολύ αγκαλίτσας), καθώς και να εκπεμφθεί το αντίστοιχο μήνυμα για ποιου είδους αρσενικά έχουν πιθανότητες να πλαισιώσουν την Αυλή ή και να καταστούν συμπληρωματικοί εραστές.
     
  12. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Εγώ πάλι αναρωτιέμαι, εάν είχαν γίνει αντίστοιχα αστεία για διαγωνισμό βυζιού ή κώλου σε γυναίκες του φόρουμ με κερασάκι στην τούρτα το ούλτιμετ αστείο τύπου: Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι εσύ, μόνο φωτογραφίες ανέβαζε.

    Τι θα είχε γίνει άραγε;