Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

bdsm σαν ζωή bdsm σαν σεξ ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος zwg, στις 27 Μαρτίου 2007.

  1. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Re: bdsm san zoh i bdsm san sex?

    Συμφωνώ με τον Master Spiler. Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι πως πολλοί από εμάς δεν το βλέπουν μόνο σαν παιχνίδι για το sex αλλά και σαν ερωτικό παιχνίδι. Και φυσικά θα πρέπει να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα "καθαρότητας" ή "ορθού" ή ότι άλλο αν κάποιος διαλέξει να μην είναι lifestyler και το θέλει σε δόσεις στην ερωτική του ζωή ή στο κρεββάτι του μόνο. Σε κάθε περίπτωση το BDSM είναι ένα παιχνίδι (άσχετα πόσο "κόλλημα" μας γίνετε) και σαν παιχνίδι θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.
     
  2. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Re: bdsm san zoh i bdsm san sex?

    Θα Θέλατε να μας Πείτε Κύριε τον δικό Σας ορισμό περί παιγνιδιού?  
     
  3. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Re: bdsm san zoh i bdsm san sex?

    Κάθε αντικείμενο ή μέσω ή κατάσταση που το χρησιμοποιώ για διασκέδαση ή ψυχαγωγία.

    Υστερόγραφο: Θα μπορούσες να ανοίξεις κάποιο λεξικό. Το ίδιο έκανα και εγώ.
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Re: bdsm san zoh i bdsm san sex?

    Σας ευχαριστω Κυριε για την απάντηση. Αν μου Επιτρεπετε, μου έχει γεννηθεί άλλη μια ειλικρινής απορία τώρα.

    Δεν θα υποθέσω πως είναι για τους Κυρίαρχους, αλλά προσωπικά το να είμαι σκλάβα δεν είναι ούτε πάντα διασκεδαστικό και σίγουρα όχι πάντα ψυχαγωγικό.
    Αλλά είναι αυτό που επέλεξα, είναι ο τρόπος που επέλεξα να ζώ και η ζωή με τις επιλογές της πάντοτε έχει και τις στιγμές χαράς, ψυχαγωγίας, διασκέδασης αλλά έχει και τις αντίθετες όπως και πολλές άλλες που βρίσκονται κάπου στο ενδιάμεσο.

    Πως λοιπόν εγώ θα μπορούσα να ονομάσω παιγνίδι αυτό τον τρόπο ζωής που επέλεξα αν δεν μπορεί σε όλες τις εκφράσεις του και στιγμές του να θεωρηθεί μέσο ή κατάσταση για διασκέδαση και ψυχαγωγία?
     
  5. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Re: bdsm san zoh i bdsm san sex?

    Κατά την άποψή μου έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός παιχνιδιού.

    • Παίρνεις κάποιο ρόλο που θέλεις. (απομονώνεις κάποιο από τα χαρακτηριστικά σου και του δίνεις έμφαση)
    • Έχει συγκεκριμένους κανόνες που τους αποδέχονται τα μέλη του εν λόγο παιχνιδιού.
    • Αρχίζει εφόσον το θέλουν όσοι συμμετέχουν αλλά δεν χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη όλων για να τελειώσει.
    • Κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού άλλες φορές κερδίζεις και χαμογελάς άλλες φορές χάνεις (και κάθεσαι στην γωνία σου   )
    (αυτά μου έρχονται τώρα)
     
  6. Dolce

    Dolce Regular Member

    Re: bdsm san zoh i bdsm san sex?

    Και κάποιες φορές μαθαίνεις κάτι για τον εαυτό σου ή τη ζωή, που μπορεί να αποφασίσεις να το κρατήσεις ως στοιχείο του χαρακτήρα σου ή και όχι. Εγώ προσωπικά πρόσθεση και αφαίρεση με τη Μονόπολη έμαθα.  

    Πάντως για τους υπέρμαχους της άλλης άποψης... αν βρείτε έναν άνθρωπο με τον οποίο συμφωνείτε στους κανόνες του παιχνιδιού και αποφασίσετε να περάσετε την υπόλοιπη ζωή σας /μέσα/ στο παιχνίδι, με τις καλύτερες ευχές μου. Ξέρω ανθρώπους που αυτό επέλεξαν να κάνουν και περνάνε μια χαρά και καλά να είναι τα παιδιά. Αλλά δεν προσπαθούν να πείσουν και όλους τους άλλους ότι το BDSM είναι εκ προοιμίου αυτό και μόνο αυτό. Ένα κανάλι είναι απλώς, μέσα από το οποίο κάποιοι από εμάς βρίσκουν τον εαυτό τους ή ένα κομμάτι του.
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Re: bdsm san zoh i bdsm san sex?

    Σας ευχαριστώ για την απάντηση Κύριε  
    Είμαι βέβαιη πως οι ευχές σου είναι καλοδεχούμενες στα παιδιά...
    Συμφωνώ πως δεν είναι σωστό να΄προσπαθεί κάποιος να πείσει και όλους τους άλλους για το ότι το bdsm είναι τρόπος ζωής και θα προσθέσω πως το ίδιο ισχύει και με την επιμονή της άλλης μερίδας που γουστάρει να περιορίζει το bdsm στο κρεβάτι του και μόνο να διαλαλεί πως όλα όσα ζουν οι υπόλοιποι είναι φαντασίες και ουτοπίες.  
     
  8. Dolce

    Dolce Regular Member

    Re: bdsm san zoh i bdsm san sex?

    Εχεις δικιο βεβαια.   Και καλα κανεις και το επισημαινεις.

    Τελικα ίσως θα επρεπε όλοι μας να θυμομαστε ότι στις προσωπικες απόψεις δεν υπάρχει σωστο και λάθος. Ο καθένας ζει τη ζωη που επιλέγει και τη ζωη που μπορει. Και ίσως θα ήταν καλό να μην ξεχναμε πως όσα γραφονται εδω μεσα δεν ειναι τιποτα άλλο παρα προσωπικές απόψεις, ακόμη και αν απουσιάζουν οι μαγικες λεξουλες "για μένα", "προσωπικα πιστευω", κτλ. Και την ουρα μου δεν τη βγαζω απ'εξω.

    Ο κόσμος θα ήταν πολύ βαρετος αν συμφωνουσαμε ολοι σε ολα. Απο τη συζητηση και τη διαφωνια μαθαινουμε.

    Σ'ευχαριστω για την παρεμβαση, ηταν ουσιαστικη. Εγω προσωπικα ( ) θα προσπαθήσω ακόμη περισσοτερο στο μελλον να το θυμαμαι αυτο.
     
  9. gaby

    gaby Guest

    Re: Απάντηση: bdsm san zoh i bdsm san sex?

    Το σκέφτηκα και το καλοσκέφτηκα και από κει ξεκίνησα κάποτε. Ακριβώς, ερωτική έκφραση μου ήταν η υποταγή, να ρίξω κάποιον είχα θελήσει, αλλά πάρα πολύ και η πρώτη ιδέα που μου κατέβηκε ήταν η υποταγή. Αυτό στα βανίλλα χρονικά μου. Και στον χώρο όταν πρωτομπήκα, αυτό ήθελα, να εκφράζομαι ερωτικά μέσα από την υποταγή.

    Από κει ξεκίνησα και εκεί πάντα καταλήγω, όπως λέει και η magda37.

    Για να μην πολυλογώ, η απορία μου και η ερώτησή μου προς τον SadalMelik και όλους τους άλλους βέβαια είναι ότι πώς η ερωτική έκφραση δεν θα γίνει σύντομα τρόπος ζωής;

    Έχω την εντύπωση ότι η έννοια "ερωτική έκφραση" πηγαίνει βαθύτερα από την έννοια "ερωτικό παιχνίδι" που δεν ξέρω πόσο ακριβής είναι γιατί νομίζω ότι η ερωτική ηδονή, όπως και αν προκαλείται, είναι ένα θέμα υπαρξιακά κρίσιμο για τον καθένα μας.

    Το αν θ απολαύσει κάποιος με μαστίγιο, ή με δονητή, ή με παιχνίδι ρόλων ή με σκέτο, ωραίο σεξ είναι μία λεπτομέρεια, το παιχνίδι δηλαδή. Το να απολαμβάνει όμως κάποιος τακτικά και σε συνθήκες που τον εκφράζουν είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ψυχή του, αυτό είναι αν κατάλαβα καλά η ερωτική έκφραση.

    Αυτό, το βδσμ, τα παιχνίδια και η Κυριαρχία ή η υποταγή λοιπόν βγαίνει από την ψυχή κάποιου και τον εκφράζει ερωτικά, πόσο χρόνο θα πάρει να τον εκφράσει και ως συνολικός τρόπος ζωής;

    Αν παραμένουμε εσαεί στο βδσμ = ερωτική έκφραση δεν θα είναι σα να έχουμε μείνει ακίνητοι σ ένα σταυροδρόμι;

    Δεν υποβάλλω απαντήσεις, ούτε βγάζω συμπεράσματα. Ρωτώ απλά. Απασχολεί κι εμένα  
     
  10. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: bdsm san zoh i bdsm san sex?

    Έτσι όπως το διαβάζω, αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε κάποια σκάλα πάνω, που πρέπει για κάποιον λόγο να την ανέβω ολόκληρη. Δεν θεωρώ το bdsm δομημένο με τρόπο ώστε το ένα στάδιο να το διαδέχεται κάποιο άλλο, καλύτερο ή ανώτερο. Δεν θεωρώ τον μπότομ τη βάση της σκάλας, ούτε τον σκλάβο το ανώτατο σκαλοπάτι.

    Συμφωνώ κι εγώ με τον Sadal Melik ότι το bdsm το βιώνω ως ερωτική έκφραση. Δεν ξέρω αν θα θελήσω ή αν θα μου προκύψει να βιώνω ολόκληρη τη ζωή μου ερωτικά. Όπως το φαντάζομαι τώρα, θα ήταν σίγουρα ό,τι καλύτερο. Καλώς ή κακώς όμως, η ζωή έχει και περισπασμούς (έτσι τουλάχιστον κατάλαβα το νήμα "Η Ζωή είναι μια Σκύλα").
     
  11. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Re: bdsm san zoh i bdsm san sex?


    Απομόνωσα τα δύο άκρα για να τονίσω όπως έχω ξανά πει πως υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν άσπρο-μαύρο και άνθρωποι που ξεχωρίζουν τους ενδιάμεσους τόνους σαν ασπρόμαυρη φωτογραφία.
     
  12. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Re: bdsm san zoh i bdsm san sex?

    Γιατί ώς σκάλα και όχι ως δρόμο που περνάει από νέες πολιτείες alnair;

    Ίσως μέχρι την Ιθάκη.