Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Απαιτεί πλάνο η εκπαίδευση υ/σ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Master Electro-pain, στις 30 Ιανουαρίου 2020.

  1. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Ξεχωρίζοντας με δυσκολία το παραπάνω απόσπασμα:

    Καταρχήν θεωρώ τη συνέπεια και τη συνοχή αλληλένδετα χαρακτηριστικά τα οποία ή τα έχει κάποιος και εκδηλώνονται σε κάθε περίπτωση, ή δεν τα έχει και είναι αδύνατο να τα χρησιμοποιήσει εργαλειακά και α λα καρτ.
    Είναι(ή θα έπρεπε να είναι) κατ’εμέ εκ των ων ουκ άνευ χαρακτηριστικά σε κάθε bdsmική σχέση στην οποία υπάρχει κάποιος που κάνει κουμάντο.
    Αν και όταν υπάρχουν, εκδηλώνονται συνεχώς σαφώς, ξεκάθαρα και σε βάθος (του εκάστοτε δοσμένου) χρόνου έτσι ώστε είναι αδύνατον να μην εκλαμβάνονται ως συστατικά κυριαρχίας από πλευράς υ.
    Υποδηλώνουν και δημιουργούν το πλαίσιο για την ύπαρξη πλάνου το οποίο εκτείνεται από τις μεθόδους επίτευξης των όποιων στόχων έως τη διαχείριση της «στραβής».
    Και μιας και έγινε λόγος περί προσαρμογής οι μέθοδοι(οι οποίες περιλαμβάνουν τα πάντα, τρόπους, ρυθμούς, εντάσεις) ενός Κυρίαρχου είναι δυνατόν να προσαρμόζονται ανάλογα με τις υπάρχουσες δεδομένες συνθήκες, τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντι, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, κλπ και μέχρι εκεί.
    Οι μέθοδοι προσαρμόζονται, οι επιθυμίες και οι στόχοι, όχι.
    Προφανώς η απάντηση μου στο ερώτημα του τίτλου του νήματος είναι καταφατική.
     
  2. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Εύλογο το ερώτημά σας...
    Ο διάλογος, όμως, που παρετέθη δεν είχε, επ' ουδενί, την πρόθεση να κάνει τον όποιο διαχωρισμό των Κ σε natural και μη.
    Ο προβληματισμός, θα έλεγα, αφορούσε πιο πολύ στο εάν αρκεί η natural Κ συμπεριφορά ή χρειάζονται και άλλα στοιχεία.

    Όπου, μέσω αυτού του προβληματισμού, προέκυψε και το ερώτημα του "πλάνου".
    Μία συνδυαστική απάντηση, η οποία με βρίσκει αρκετά σύμφωνο, δόθηκε από τον @tithon :
    Όπου,επίσης μέσω αυτού του προβληματισμού, ανεδύθη και το "ερώτημα αν η συνέπεια και η συνοχή αποτελούν συστατικά, ή εκλαμβάνονται ως τέτοια από πλευράς υ, κυριαρχίας", δίνοντάς μας την -ομολογουμένως απολαυστική- αντίδραση/θέση της @χάντρα από την μεριά των υ.

    Και όπου, πάλι μέσω αυτού του προβληματισμού, ετέθη ως υποερώτημα το "αν και γιατί η μέθοδος και συνέπεια -από πλευράς Κ- θα μπορούσε να εκληφθεί ως προσαρμογή του Κ καί όχι ως διασαφήνιση του πλαισίου λειτουργίας του υ/σ."
    Το οποίο γεννά και το δικό σας ερώτημα:
    Έχουν γραφεί απόψεις και προβληματισμοί επάνω στην εκπαίδευση και/ή προσαρμογή του Κ. Προσωπικά διαφωνώ, αν και σίγουρα, επαναλαμβάνω, δεν αποτελεί σκοπό του παρόντος νήματος το να αρχίσουμε του όποιους διαχωρισμούς.

    Πιστεύω, όμως, πως τουλάχιστον σε D/s M/s θα σας καλύψουν τα:
    * η υπογράμμιση δική μου
     
  3. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Η αλήθεια είναι πως μία ευθεία προσέγγιση στο ερώτημά σας, θα μπορούσε να επιφέρει ολίγον "σπάσιμον", καθώς:

    Είτε θα έπρεπε να αναφερθεί, ξανά, πως μιλάμε για συνέπεια, συνοχή και γνώσεις και επιπλέον την συνειδητή χρήση αυτών, κάτι που θα αποτελούσε απλό αναμάσημα της αρχικής τοποθέτησης/προβληματισμού...

    Είτε θα περιελάμβανε μία εικόνα του τι μπορεί να έχει ο νηματοθέτης ως πλάνο, στο μυαλό του, με κίνδυνο να εστιάσει επάνω σε αυτό μονομερώς η περαιτέρω συζήτηση, περιορίζοντας ή και αποκλείοντας την ανάπτυξη των υποερωτημάτων...

    Μία, όμως, γενική απόπειρα ορισμού του πλάνου, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συζήτησης, γεννά κάτι που τράβηξε το ενδιαφέρον μου. Παρά, λοιπόν, τα όσα εγράφησαν για τα στοιχεία και την συμπεριφορά ενός natural Κ -με τα οποία και συμφωνώ- δεν μπορώ να μην αναφέρω πως πολλές φορές παρατηρούμε την εικόνα ενός έμπειρου Κ να είναι διαφορετική από αυτή του πρώιμου εαυτού του. Προς τα Κ, λοιπόν. Υπάρχουν στοιχεία (και ποιά?), τα οποία πιστεύετε πως έχουν ενσωματωθεί, με την πάροδο του χρόνου, στην διαδικασία της εκπαίδευσης που κάνετε, σε βαθμό που να μην αναγνωρίζονται (και άρα not defined) ως πλάνο? Και αντιστρόφως. Υπάρχουν στοιχεία που έχουν προστεθεί με τον χρόνο, τα οποία εσείς θεωρείτε και αναγνωρίζετε ως πλάνο?
     
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Πλάνο και ως εκ τούτου διαδρομή του επιλεγμένου ακολούθου είναι ο οδηγός.
    Το όχημα, όντας επιλογή του οδηγού, αδιάφορον!
    Είμαστε οι επιλογές μας.
     
  5. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    Απ' τη στιγμή που το D/s και M/s είναι σε μεγάλο βαθμό, κατ' εμέ τουλάχιστον, εκφράσεις ερωτικοποιημένου ψυχαναγκασμού, δεν θα μπορούσαν να πάνε χωρίς "πλάνο". Το πλάνο το βάζω σε εισαγωγικά μια που συνήθως αλλάζει με την πρόοδο, καθώς το Κ το προσαρμόζει ανάλογα με τις συνθήκες ώστε να πάρει αυτό που θέλει. Είναι δηλαδή κάτι σαν πλάνο που δεν είναι πλάνο.

    Ακόμα και αυτοί που δεν έχουν πλάνο, συνήθως συμπεριφέρονται ωσάν να είχαν. Έτσι ικανοποιείται το ocd του Κ σχετικά με τη δομή, τη συγκρότηση, το ξέρουμε ποίοι είμαστε, τι θέλουμε και που πάμε, αλλά και του υ, που θεωρεί ότι η κάθε μαλακία που γίνεται είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου / πλάνου, το οποίο είτε δεν του το έχουν εξηγήσει ή του το εξηγήσανε αλλά δεν τά΄παιρνε τα γράμματα σε λέω...
     
  6. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Πρός επίρρωσιν να συμπληρώσω πως αυτό υπανίσσεται ή/και προϋποθέτει "ερήμην", με γνωστά συνεπακόλουθα, δατ ιζ...
    Συνεπακόλουθα που κατά περίπτωση και οπτική μπορεί να είναι από "χαριτωμένα" έως "δράμα" (DRAMA  )...
     
  7. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor


    Εάν ο Κυρίαρχος είναι γενικά ένας άνθρωπος που εξελίσσεται και αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, είναι λογικό και αναμενόμενο να εξελίσσεται και να αλλάζει και ως εν BDSM Κυρίαρχος κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
    Σε μια τέτοια περίπτωση πιθανότατα θα υπάρχουν νέα στοιχεία ενσωματωμένα στην πρακτική του και ειδικότερα στην εκπαίδευση αλλά θεωρώ μάλλον απίθανο το να μην τα αναγνωρίζει ο ίδιος ως τέτοια.
    Εκτός και είναι από εκείνους που λειτουργούν αποκλειστικά ενστικτωδώς και χωρίς να παρατηρούν ταυτόχρονα τον εαυτό τους.
    Όχι σπάνια τα όποια νέα στοιχεία δεν αναγνωρίζονται ως ήδη ενσωματωμένα, αλλά ενσωματώνονται εσκεμμένα.
    Παραδειγματικά και γενικά μιλώντας έχω κατά νου στοιχεία με τα οποία επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα εξοικονομώντας χρόνο και ψυχικό κεφάλαιο τα οποία μπορούν να διατεθούν αλλού ακόμα πιο απολαυστικά.
     
    Last edited: 7 Φεβρουαρίου 2020
  8. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Κυρίαρχος χωρίς αυτεπίγνωση;
    Χωρίς αυτοπαρατήρηση;
    Τότε ποιος κάνει κουμάντο; Η τύχη/τυχαιότητα;
    Θα διατηρούσα πολύ ζωηρές αμφιβολίες...
    Πολύ...
     
  9. Domina Electra

    Domina Electra Just Me...

    Γνωριζοντας τους 2 Σοφους Γεροντες που ξεκινησαν τη συζητηση που οδηγησε στο παρον νημα, υποθετω οτι μιλαμε για Μ/s και πιθανοτατα για 24/7
    Πιστευω λοιπον πως χρειαζεται πλανο ειτε μιλαμε για πρωταρη υ ειτε ακομα και για εμπειρο αφου καθε Κ ειναι διαφορετικος και εχει διαφορετικες αναγκες και αρεσκεται σε συγκεκριμενα πρωτοκολλα και συμπεριφορες. Σαφως και το οποιο αρχικο πλανο θα χρειαστει αλλαγες/βελτιωσεις ή επαναπροσδιορισμο τον στοχων οσο προχωραει η εκπαιδευση αλλα νομιζω εντελως στην τυχη ειναι αδυνατο να υπαρξει ικανοποιητικο αποτελεσμα χωρις καποιος απο τους 2 να χρειαστει ψυχολογικη στηριξη  

    Αν το δουμε σε πλαισιο D/s που συνηθως περιοριζεται στα ορια της κρεβατοκομαρας ενδεχομενως ο οποιος αυθορμητισμος να κανει τη σχεση πιο spicy αλλα ακομα κι εκει καποιο γενικο πλαισιο/πλανο χρειαζεται αν θελουμε να μιλαμε για εκπαιδευση κι οχι απλα για να περναμε καλα

    Εν κατακλειδι οπως τη βρισκει ο καθε Κ μπορει να εκπαιδευσει το υ του αλλα οπως και σε ολους τους αλλους τομεις το πλανο επιφερει καλυτερα και πιο αμεσα αποτελεσματα κατα την ταπεινη μου παντα αποψη
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Αυτό το κρεβατοκαμαρί είναι ολ δε μάν(ι)ι...
    Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως το πιο διάσημο ροζ μετά το κουφετί, είναι το κρεβατοκαμαρί...
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Ενώ η αναφορά σας σε αμοιβαία αρέσκεια με παραπέμπει σε προσαρμογή του υ στα θέλω του Κ ως εκπαίδευση η αναφορά στους άλλους παράγοντες με ωθεί προς το αποδοχή εκ του υ του τι συνεπάγεται η επιλογή του (ή η φύση του)"
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    νομίζω πως είναι ομόρροπες παρά αμοιβαίες οι αρέσκειες. η υπέρβαση τυχουσών αναστολών μέχρι αυτήν την διαπίστωση μπορεί και να προκύπτει και κατά την εκπαίδευση, να είναι μέρος της, αν αυτό είναι ζητούμενο του εκπαιδεύοντος, γιατί και οι εκπαιδεύοντες μπορεί να περιορίζονται από αναστολές.