Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor


    Ααααα, τι ωραία..!

    Το απόσπασμα φκιάνει μιαν ωραία εικόνα του τι εστί βερύκοκο και τι καταλαβαίνει η "κοινή γνώμη" και τι πα να πει τελετουργικό και τι ειν' ο κόσμος και πώς λειτουργάει...
    Ο οικοδεσπότης/παρουσιαστής της βραδιάς είναι εξ αντικειμένου ο "πανωχεράς" της υπόθεσης...
    Διότι αυτός κρατάει το τέμπο, δίνει τον χαρακτήρα, διαμορφώνει το ύφος του πλαισίου και πάνω απ' όλα έχει το μικρόφωνο,το εργαλείο της "εξουσίας του.
    Και τα κουκιά μπαγλάν και τσους και σούζα όλοι εν προκειμένω διγιότι συναίνεσαν να είναι εκεί ο καθένας για τους δικούς τους λόγους (βράβευση, μόστρα, ρεκλάμα, ψάρεμα, κοζάρισμα)...

    Το κοινό από κάτω και πάλι εξ αντικειμένου είναι εκεί στον ρόλο του ακολούθου ακόμα κι αν κάποιοι από το κοινό είναι αυτοί που επέλεξαν τον πανωχερά (και τον επέλεξαν) για να υπηρετήσει το πλαίσιο που αυτοί οι κάποιοι από το κοινό διαμορφώνουν. Δηλαδή αυτοί οι κάποιοι λίγοι από το κοινό είναι οι πραγματικοί πανωχεράδες του πλαισίου και ο Gervais τους εκπροσωπεί, ναι..?
    Κάποιοι λοιπόν από το κοινό είναι οι ακόλουθοι του πλαισίου και κάποιοι (πιο λίγοι) είναι αυτοί που μελλοντικά θα διαδεχθούν τους πραγματικά πανωχεράδες του πλαισίου.
    Και για να το κάνουμε φραγκοδίφραγκα το πλαίσιο λέγεται cinema industry (ως main stake holder του show biz).

    Τι είπε λοιπόν ο εκπρόσωπος πανωχεράς...
    Είπε:
    Μας σπάτε τ' αρχίδια που νομίζετε πως είστε κάτι παραπάνω από αυτό που είστε (καρδερίνες στο χρυσό κλουβί), μη λέτε μαλακίες τώρα που βολευτήκατε που μπορεί να κλονίσουν ή να γελοιοποιούν το πλαίσιο (πα να πει κοστίζουν οι μαλακίες και πέφτει το ROI), ακόμα κι αν το πλαίσιο επιλέγει να κάνει μαλακίες, από αυτό ζήτε ρε βούδια, μη σας πάρει κανάς διάολος.
    Στο φινάλε τους είπε πως ούτε Brando είστε ούτε Rogers ούτε Vanessa Redgrave κλπ, για νάχετε τέτοια αρχίδια.

    Είπε ή υπονόησε πουθενά πως γαμιέται το πλαίσιο συστημικώς?
    Τσου!

    Ευχήθηκε πλαγίως "ρε συ πλαίσιο, που είσαι τόσο δυνατό (γλείψ), δεν το παίρνεις και λίγο αλλιώς, ε, καλό μου πλαίσιο", δηλαδή για "άνοιξέ το λίγο το πράμα ρε συ πλαίσιο, γιατί θα βγουν κι "άλλα πλαίσια" και θα μας φάει ο κάτω κόσμος όλους"... Δηλαδή, σε πενηνταράκια, είπε πως κράτα σταθερο ρε πλαίσιο το ποσοστό της "κόντρας" εναντίον σου, γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει κοινό για να υπάρχουμε κι εσύ κι εμείς παρέα, ως πλαίσιο.
    Ναι..?

    Ακούγεται κάπως το παραπάνω, δεν λέω, λίγο μίζερα, λίγο αποπνικτικά, τεσπά, αλλά έτσι γίνονται τα πράματα εντός πλαισίων. Που γεννάνε άλλα πλαίσια κλπ κλπ κι έτσι πάει το πράμα...
    Το κόλπο, η λέξη-κλειδί, σε όλα αυτά είναι η λέξη "κοινή γνώμη" σόου του σπικ... Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...
     
  2. sw

    sw

    Το βλεπω πως δεν εχει πλεον νοημα .
     
  3. slave32

    slave32 Contributor

    Η συναίνεση δεν μπορεί να αποτελεί πανάκεια της κακοποίησης. Υπάρχουν πολλές κακοποιητικές σχέσεις στον χώρο του bdsm και είναι και λογικό, φυσιολογικό δεν είναι.
    Δεν σε υποχρεώνει κάποιος να κάνεις bdsm, μπορεί. Μπορεί όμως ο ίδιος να υποχρεώνεις τον εαυτό σου να κάνει bdsm, να είναι ανάγκη. Να είναι έρωτας για τον σύντροφο σου, να είναι ο σύντροφος σου τόσο μεγάλη ανάγκη για την ύπαρξη σου που να συναινείς στην κακοποίηση σου, οποιασδήποτε μορφής. Μη μου πείτε ότι δεν έχετε δει σχέσης εκμετάλλευσης στον χώρο;
     
  4. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Σωστό.

    Σχεση . Δηλαδη D/s, M/s ? Ποια σχέση θα χαρακτηρίζατε κακοποιητική σε βδσμ πλαίσιο ?

    Σχέση εκμετάλλευσης ? Δηλαδή ? Με τι χαρακτηριστικά ?
     
  5. slave32

    slave32 Contributor

    Μάλλον δε το έγραψα καλά, Κυρία. Κακοποιητική δεν χαρακτηρίζω καμία bdsm σχέση. Αλλά έχω δει σχέσεις που ειναι M/s ή D/s και είναι κακοποιητικές συνήθως ως προς την μεριά των υποτακτικών. Οι υποτακτικοί από την φύση μας αφηνόμαστε και αυτό αρκετές φορές οδηγεί σε κακοποίηση (όχι απαραίτητα σωματική) Για παράδειγμα, κάποιος τρελλά ερωτευμένος σκλάβος ο οποίος γίνεται σκλάβος του αφέντη του και λέει ναι σε όλα προκειμένου να κρατήσει την σχέση του. Ο Αφέντης γνωρίζει και τον εκμεταλλεύεται. Τον χρησιμοποιεί κακοποιόντας τον συναισθηματικά. Έχει συναινέσει ο σκλάβος; ναι. Τον κακοποιεί ο αφέντης του, ναι.
     
  6. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Με κακοποιεί το ποστ σου. ^^

    Μπαιδεγουει μας κακοποιούν, γεγονός.  
     
  7. slave32

    slave32 Contributor

    Κυρία
    Κυρία δεν κατάλαβα πώς σας κακοποιεί το ποστ μου.
     
  8. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Το Κυρία,με κακοποίησε περισσότερο, συναισθηματικά.
     
  9. Dimonius

    Dimonius Εγώ είμαι μην απορείς που δεν είσαι εσύ

    Ζήτω η συναινετική κακοποίηση του βδσμ
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Βιβαίους, ιιιιιι, τώρα, σιγά το δύσκολο, μόνο που υπάρχουν παντού και είναι παντού το ίδιο...
    Το ονοματάκι τους..?
    Διανοητικώς ή/και συναισθηματικώς ανάπηροι εμμονικοί πουτσομουνολάγνοι/ες/α...
    Στη ψυχολογία, πούναι επιστήμη και τα λένε ...επιστημονικά, το λένε κάτι σε παράνοια με κάτι αριθμούς μετά ή κάτι με πόλους να δεις, όχι της γης όμως, κάτι άλλους, θα σε γελάσω!
    Είναι εξαιρετικά ικανά άτομα όμως, το καλό να λέγεται, να εντοπίζουν αφελείς ή ηλίθιους, πιο πολύ κι απ' τα αγριογούρουνα που ψάχνουν τρούφες...
     
    Last edited: 12 Φεβρουαρίου 2020
  11. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Αναφέρεστε σε σκλάβο, δηλαδή σε Μ/ς . Ένας σκλάβος εξ ορισμού λέει ναι σε όλα. Αν το κίνητρο του είναι ο έρωτας και όχι το ότι είναι και νιώθει σκλάβος ,θα φανεί πολύ σύντομα. Μια σχέση Μ/ς χρειάζεται πολύ χρόνο ,ίσως χρόνια για να δομηθεί. Σε D/s κακοποίηση υπάρχει όταν παραβιαστεί κάποιο όριο που εχει τεθεί . Έχει συναινέσει ο σκλάβος ? ναι . Τον κακοποιεί ο Αφέντης του ?'Όχι .
     
  12. blonde mermaid

    blonde mermaid Contributor

    Ερωτευμένος σκλάβος κρατάει τον Αφέντη του.....επίκαιρο μέρα που πλησιάζει να ευθυμήσουμε λίγο.

    ΝΑΙ!

    ΝΑΙ!

    ΝΑΙ!

    ΟΧΙ!

    Άλλες απορίες;