Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Dom me damn it

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 12 Φεβρουαρίου 2020.

  1. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Το έχω νοιώσει. Δεν το έχω εκφράσει με λόγια. That's not how the force works.
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς εννοεί. Όπως το βλέπω εγώ όταν κάποιος με Κ τάσεις επιθυμεί Κ/υ σχέση το πράττει ή προσπαθεί να το πράξει εξ αρχής, εκτός και αν δρα χειριστικά μέχρι το άλλο μέλος της σχέσης να δει το φως το αληθινό. Σε αυτό αναφερόμαστε;
     
  3. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Φίλτατε, απολογούμαι για την αρχική αβλεψία. Φέρνετε ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον ζήτημα προς συζήτηση δια τους εν το βδσμιο υπό την κλασσική σχεσιακή εκδοχή του...
     
  4. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Μια άλλη αιτία θα μπορούσε να ειναι ότι ο Κ περνάει μια κακη περίοδο στη ζωή του και δεν υπάρχει επαρκής ενέργεια ;
     
  5. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Μάλλον αναφέρεστε στο "σε παρακαλώ, αναλαβε τον ρόλο σου".
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @ Arioch: το νήμα αφορά εκείνα τα Κ,υ, που έχουν εμπλακεί σε Κ/υ συσχέτιση (kudos to @Libertine SD) ώστε να αναγνωρίσουν η έστω να υποπτευθούν τις συνθήκες και τα αίτια που μπορούν να οδηγήσουν στην εν λόγω έκφραση.
     
  7. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    "Dom me damn it"
    Ηχηρό, παρότι βουβό στις περισσότερες περιπτώσεις που το έχω συναντήσει...
    Γιατί δεν δηλώνει απαίτηση αλλά αποτελεί εκδήλωση απελπισίας/απόγνωσης.

    Για να ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή -αν και με πρόλαβε ο νηματοθέτης- μιλάμε:
    για υφιστάμενη σχέση και όχι για επιθυμία/αίτηση ανάληψης από ένα Κ

    Πρόκειται, ουσιαστικά, για την έλλειψη εκδήλωσης κυριαρχίας, αφήνοντας το υ/σ -άρα και την σχέση- στον... αυτόματο!

    Οι αιτίες διαφέρουν, ανάλογα την περίπτωση.
    1. Το Κ ΔΕΝ είναι Κ. Δεν δύναται να κυριαρχήσει γιατί δεν ξέρει πως να κυριαρχήσει επειδή δεν θέλει, επί της ουσίας, να κυριαρχήσει. Έτσι, θεωρεί πως αρκεί το άλλο μέλος να είναι υ για να συνεχίσουν να προχωρούν όλα καλά. Αν είναι κιόλας εκπαιδευμένο/έμπειρο υ, τότε ακόμη πιο... χαλαρά!

    2. Φθορά/ρουτίνα σχέσης για πολλούς και διάφορους λόγους. Έχουν αναφερθεί πολλές τέτοιες αιτίες βανιλοποίησης στις συζητήσεις του φόρουμ. Συζητήσεις για συμβίωση ή σχέση εξ αποστάσεως. Για συνέπεια και συνοχή στο πλάνο της εκπαίδευσης. Για στέρηση κυριαρχίας ως τιμωρία όπου στην υπερβολή της οδηγεί στο... "ωσεί παρών, εσαεί απών". Και, σίγουρα, άλλα πολλά που μπορούν να οδηγήσουν στο "αχχ, τι να το κάνω το να τραβάω το λουρί μου μόνη μου???"

    3. Master in love. Συναίσθημα...
    Sorry που την χαλάω σε πολλούς/πολλές, αλλά -απευθυνόμενος σε όσους κατανοούν το θέμα του νήματος- πρόκειται για καταστροφική περίπτωση. Χωρίς αναλύσεις. Χωρίς πολλά λόγια. Αυτό!!!

    Όσον αφορά στις συνέπειες (παρελκόμενα κατά νηματοθέτη) δεν υπάρχουν και πολλά να ειπωθούν.
    Εφόσον δεν είναι κάτι έκτακτο και πρόσκαιρο αλλά, αντίθετα, φτάνει στην απόγνωση του "damn it" τότε εκτός από το να τραβήξει ο καθένας τη ζωή του, υπάρχει και η επιλογή να παραμείνουν... καλοί φίλοι. Nothing more!
     
  8. espimain

    espimain Contributor

    Το γνωρίζω.
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Seras Victoria : θα μπορούσε,αν έχετε κατά νου ένα βιαστικό και εστιασμένο πρωτίστως στις δικές του ανάγκες υ.
     
  10. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Αν η κυριαρχία βασίζεται μόνο στα εργαλεία (τασκς, τιμωρίες κτλ κτλ) που αρκετοί μπορούν απλά να διαβάσουν και να εφαρμόσουν, τότε το οικοδόμημα μπορεί να θεωρηθεί σαθρό με αφορμή οποιαδήποτε αλλαγή ή συνήθεια.

    Αν βασίζεται στην προσωπικότητα του Κ, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί δεν έχουμε μόνο φαντασιώσεις και τεχνικές, ούτε καν προσπάθεια να αποδειχθεί η κυριαρχια. Εκεί δεν υπάρχει ρόλος που έρχεται και φεύγει για να νιώσεις την έλλειψη του. Είναι εκεί σε οποιαδήποτε συνθήκη.

    Ακόμα και το συναίσθημα που αναφέρεται από τον @Master Electro-pain μπορεί να εκφραστεί κυριαρχικά αν ο άλλος δεν προσποιείται.
    Και αν χρειαστεί για οποιοδήποτε λόγο να "τραβάς μόνη σου το λουράκι" θα το κάνεις, γιατί κατανοείς ότι αυτό χρειάζεται κάποια δεδομένη περίοδο, απλά να υπάρχεις στη θέση σου ακόμα και αχρησιμοποίητη. Όπως μου έχουν πει, κάποιες φορές, και "η μη χρηση είναι χρήση".
     
  11. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Συμφωνώ. Δύσκολο πολύ. Αλλά ισχύει.

    Την διαφορά την κάνει το να είναι συνειδητή επιλογή του Κ αυτο, να έχει ζητηθεί στην προκειμένη να έχει πλάνο βρε αδερφέ χαχα αιτία, λόγο..και ας μην επικοινωνήθει σε έμας. Αρκεί να υπάρχει, αυτή είναι η διαφορά του " η μη χρήση είναι χρήση " από το " αφήνω το καράβι ακυβέρνητο και ο,τι γίνει, έγινε " εκεί πάμε για βράχια.
     
  12. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Πολύ σωστά. Αναφέρεστε -έστω και ως υποπερίπτωση- στην πρώτη κατηγορία αιτίασης που παρέθεσα. Με την διαφορά πως τότε το οικοδόμημα είναι ούτως ή άλλως σαθρό και μάλλον δεν θα χρειαστεί την οποιαδήποτε αλλαγή για να καταρρεύσει...

    Αναφέρεστε στην δεύτερη κατηγορία αιτίασης που παρέθεσα. Ο λόγος που δεν ανέφερα ως αίτιο την κατάσταση που περιγράφετε είναι γιατί, ακριβώς, δεν οδηγεί στην απόγνωση του "damn it". Βασική προϋπόθεση, βεβαίως, είναι να ισχύουν τα όσα αναφέρει η @χάντρα περί συνειδητής επιλογής...

    Αναφέρεστε στην τρίτη κατηγορία αιτίασης που παρέθεσα.
    Σίγουρα το όποιο συναίσθημα -εφόσον υφίσταται- μπορεί να εκφραστεί με κυριαρχικό τρόπο. Η ίδια η ύπαρξη συναισθήματος, όμως, μπορεί να οδηγήσει σε "εκπώσεις" κυριαρχίας και σταδιακά σε έλλειψη αυτής με συνέπεια τον εκφυλισμό και τελικά τον τερματισμό της σχέσης...

    Συμφωνούμε στο ότι δεν είναι ρόλος (τουλάχιστον ρόλος που υποδύεσαι και όχι ρόλος που αναλαμβάνεις συνειδητά).
    Άλλωστε, πολύ σωστά, δεν μιλάμε για φαντασιώσεις και τεχνικές και σίγουρα όχι για... "απόδειξη" κυριαρχίας (!?)
    Αρκεί, όμως, η προσωπικότητα του Κ για να είναι "εκεί", όπως αναφέρετε? Δεν χρειάζεται πλάνο, συνέπεια και συνοχή, όπως συζητάμε, τελευταίως?
    Με λίγα λόγια:
    Εάν η προσωπικότητα του Κ είναι όντως Κ, όπως λέτε, και η σχέση στηρίζεται σε αυτή την προσωπικότητα, τότε δεν μπορεί να υπάρξει το "Dom me damn it"?