Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Status Perv: To μεγάλο "χωνευτήρι"

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος SM_Art_Lady, στις 4 Απριλίου 2007.

Tags:
  1. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Είναι ίσως το μοναδικό στάτους που δεν έχει "χαρτογραφηθει" πλήρως κι άρα δεν έχει χιλιοαναλυθεί όπως τα υπόλοιπα. Αν ρωτήσεις τι σημαίνει περβ η συνηθέστερη απάντηση που θα λάβεις είναι ανώμαλος. Just this.

    Γιατί λοιπόν να μπαίνεις σε διαδικασίες "πρέπουσων συμπεριφορών" βάση του στάτους σου όταν μπορείς να δηλώσεις απλά περβ και να είσαι ελεύθερος να εκφραστείς όπως θες χωρίς παρατράγουδα;  

    Λέω εγώ τώρα... Απλώς μου πέρασε από το μυαλό και είπα να το αναφέρω γιατί δυστυχώς αναγκαζόμαστε να σκεφτόμαστε έτσι όταν δεν ξέρουμε ποιον έχουμε απέναντι μας.

    Από κει και πέρα υπάρχουν τόσοι άνθρωποι στο χώρο μας που δεν είναι εύκολο να ενταχθούν σε κάποιο άλλο στάτους. Υπάρχουν και λίγες επιλογές στο προφίλ. πχ κατηγορίες όπως κίνκυ ή φετιχιστής κτλ απουσιάζουν εντελώς. Εκεί πιστεύω και πως έγκειτε ο τίτλος του νήματος. Μήπως μόνο όσοι δηλώνουν περβ δεν ξέρουν γιατί το δηλώνουν; Τόσα και τόσα έχουμε δει ... Πιστεύω πως το θέμα αντιπροσωπευτικότητας των στάτους είναι γενικότερο και δεν απαντάτε μόνο στους περβ. Μακάρι ότι δήλωνε κανείς να τον αντιπροσώπευε...
     
  2. Panacotta_of_Doom

    Panacotta_of_Doom Regular Member

    Αν είχαμε την επιλογή, αντί για couple θα είχαμε κάτι τέτοιο κι εμείς. Ενώ οι BDSM προτιμήσεις μας μας εκφράζουν, εντούτοις δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό μας (σεξουαλικά/ερωτικά πάντα). Είμαστε ανώμαλοι (perverts) και το παραδεχόμαστε (τιμή και περηφάνια μας, άλλωστε πήρε πολύ εξάσκηση για να γίνουμε τέτοια πορνίδια). Αυτό εμπεριέχει και τις ΒDSM προτιμήσεις μας, αλλά εκφράζει και τη στάση μας σε άλλες δραστηριότητες.

    Και στην τελική ανάλυση γιατί να περιοριζόμαστε; Όταν αναλαμβάνουμε ταμπελάκια που έχουν διαλέξει άλλοι, παίζουμε τον Προκρούστη με τον εαυτό μας: δεν είμαστε οι προτιμήσεις μας. Οι προτιμήσεις μας αποτελούν μέρος μας.
     
  3. Dolce

    Dolce Regular Member

    Αψογο!

    Μου βαζετε ιδεες παιδια. Μωρε μηπως να το γυρισω κι εγω σε perv, να αποφυγω και τις συζητησεις επι συζητησεων για το μικρο και το κεφαλαιο γραμμα και για το πως καποιος δηλωνει οτι νιωθει sub αλλα είναι και λιγάκι switch αν προκυψει;  
     
  4. thomaspolygono

    thomaspolygono Regular Member

    Αν κάποιος δηλώσει π.χ. Μαστερ αλλά κάποια φορά παρεκλίνει είναι κακό? Προδίδει κάτι με αυτόν τον τρόπο? Καλές οι κατηγορίες για να υπάρχει κάποια σχετική τάξη και σχετικά γρήγορη κατανόηση από τους άλλους για το τι εκπροσωπεί ο καθένας. Αφού δεν πρέπει να νιώθει κάποιος ενοχή για το ότι ασχολείται με το BDSM θα πρέπει να νιώθει ενοχή για το αν εφαρμόζει σωστά το status του?
    Χαρείται τον Μαγικό κόσμο του BDSM όπως εσείς επιθυμείται με σεβασμό προς τους άλλους.

    (Τα ίδια έγραψα και σχεδόν πριν ένα χρόνο. Οι λαμπάδες έιναι "χρήσιμες" και μετά την ανάσταση.)
     
  5. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    Dolce εάν πιστεύεις πως το sub δεν ειναι το μονο που σε εκφραζει ενω έχεις και ανάλογες τάσεις ελευθεριότητας στην συμπεριφορά (τα πορνίδια που περιγράφει η πανακότα) τοτε μια χαρα πηγαινεις στο perv...
    Ίσως και μια πρέζα ανεξαρτησίας ταιριάζει στους perv...

    Παντως να δωσω εμφαση στην ελευθεριοτητα για να μπορουμε να αναγνωριζομαστε. Μη γελατε μπορείς να είσαι D/s και κοινωνικά συντηρητικός ας μην τα μπλέκουμε απαραίτητα
     
  6. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    H Aβάστακτη Ελφρότητα του Ε/είναι!
     
  7. G_E

    G_E Contributor

    Dolce να δώ το D d και θα δηλωσω kYRIOS g[all].
     
  8. G_E

    G_E Contributor

    ...
     
  9. Dolce

    Dolce Regular Member

    Για τις τασεις ελευθεριοτητας και τα σχολια περι ελαφροτητος του ειναι, ουδεν σχολιον.  

    KyriosG εχεις καποιο δικιο. Αν υποσχεθεις οτι δε θ'αλλαξεις το ονομα σου (το ειδα αλλαγμενο και ζαλιστηκα), θα το σκεφτω σοβαρα το επιχειρημα.

    Παντως ενα μικρο σχολιο δε θ'αντεξω, θα το κανω, γιατι ξαναειπωθηκε κι απο αλλους αλλα δεν ξερω αν το λαμβανουν υποψη καποιοι κι αναρωτιεμαι πως το σκεφτονται το ολο θεμα. Τι σχεση εχει τελικα ρε παιδια το τι εντυπωση δινει ο καθενας μας σε ενα φορουμ με το τι συμπεριφορα βγαζει στην κρεβατοκαμαρα μου; Το ποσο υποτακτικη ειμαι ή δεν ειμαι εγω και το ποσο dom ειναι ή δεν ειναι καποιος αλλος, κανενας σας τελικα δεν μπορει να το κρινει αν δεν μας δει σε μια τετοια φαση. Καλη η καχυποψια, την επιβαλλει το μεσο, αλλα ισχυει προς ολες τις κατευθυνσεις. Επειδη καποιος δινει πιο πειστικη εντυπωση sub ή dom ή οποιου αλλου status εδω μεσα, σημαινει αυτο οτι ετσι ειναι και στην πραγματικοτητα; Και εν τελει για να το δηλωνω, για καποιο λογο θα το νιωθω ετσι, πιο κοντα στην ψυχουλα μου θα μου φαινεται, και καποιοι ανθρωποι θα το εχουν δει σε μενα.

    Εν ολιγης μενω με τη γνωστη απορια μου: Γιατι να θεωρειται αυτονοητο το οτι ενας υποτακτικος (στο κρεβατι του) ειναι και υποτακτικος (στον εξω κοσμο); Κι αν δεν κοιμαμαι κι ονειρευομαι, εδω δεν ειναι το κρεβατι μου.  

    Παρολα αυτα και για να επανερθουμε στο θεμα... αφου δεν μπορω τελικα να διαφωνησω τελειως με τις αποψεις του KyriosG, οτι δηλαδη:

    ...τοτε να ρωτησω: ποιο το προβλημα με το status perv; Και γιατι χρηζει συγκεκριμενου και περιορισμενου ορισμου; Δεν πρεπει να χωρεσουν καπου και οσοι δεν χωρανε σε οσα status η οποια πλειοψηφια εχει ορισει με σαφης και συγκεκριμενους τροπους; Οταν θελουμε να φτιαξουμε για οποιοδηποτε λογο εναν ασπρομαυρο κοσμο, καπου δεν πρεπει να αφησουμε μια γωνιτσα και για το γκρι;
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Το περίεργο είναι πως συμφωνώ με τους περισσότερους. lol

    Θεωρώ πως perv είμαστε οι πλείστοι εδωμέσα, εάν θεωρήσουμε πως perv είναι οποιαδήποτε έκφραση ερωτική εκτός του συνηθισμένου.
    Οπότε από κει και πέρα, οι ορισμοί υποτακτικός/Κυρίαρχος είναι απλά επεκτάσεις που ορίζουν κάτι πέρα από την ερωτική συμπεριφορά. Είναι ορισμοί ψυχοσύνθεσης.

    Εκείνο που δημιουργεί την εντύπωση σε κάποιους πως δηλώνοντας π.χ. pervs αντί για Κυριαρχικοί τους προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης, αρχίζει από τα κολλήματα κάποιων άλλων να επιμένουν να ορίζουν τον Κυρίαρχο και τον υποτακτικό μέσα από τις προσωπικές τους φαντασιώσεις.
    Δεν υπάρχουν πρέπει και δεν πρέπει, δεν υπάρχουν απόλυτοι ορισμοί, δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να εκφράσει ή τρόποι με τους οποίους να το εκφράσει ο οποιοσδήποτε που να είναι ικανές συνθήκες να αναιρέσουν και να ακυρώσουν το ποιος είναι.
    Άυτή είναι η προσωπική μου αντίληψη επί του θέματος και ουδέποτε έπαψα να αναφέρομαι Στον Κύριο Γ. ως σκλάβα προς Κυρίαρχο επειδή άλλαξε το στάτους Του. Γιατί άσχετα με το τι δηλώνει εγώ "νιώθω" πως είναι Κυρίαρχος.

    Έχω εκφράσει πολλές φορές την αντίθεση μου με όσα και όσους προσπαθούν να τυποποιήσουν συμπεριφορές και φετίχ και σεξουαλικές προτιμήσεις. Με αυτούς που προσπαθούν να πουν πως ένας Κυρίαρχος δεν μπορεί να είναι ΚΑΙ ποδολάγνος, ΚΑΙ μαζοχιστής ΚΑΙ ελεύθερος να εκφράσει με όποιον τρόπο του βγαίνει την σεξουαλικότητα Του χωρίς αυτό να είναι ικανό να ακυρώσει την ψυχοσύνθεση Του, δηλαδή την ανάγκη να Κυριαρχεί, να ορίζει και να ελέγχει, ακόμη κι αν αυτό που ελέγχει είναι το πως να Τον πονέσει η σκλάβα Του. Και κάτι ανάλογο ισχύει και για τους υπό.

    Δεν με αφορά αν κάποιοι θεωρούν πως η συμπεριφορά μου αρμόζει ή δεν αρμόζει με αυτό που έχουν μέσα στο κεφάλι τους μέσα από την προσωπική τους ερμηνεία για την σκλάβα.
    Δεν αλλάζει αυτό που είμαι επειδή κάποιος έχει διαφορετική άποψη. Γι΄ αυτό και δεν κάνω κανενός την χάρη να πάψω να εκφράζομαι όπως μου βγαίνει και όπως μου Επιτρέπει, ή να αλλάξω το στάτους μου σε perv μπας και αυτό μου δώσει μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης, για τον απλούστατο λόγο πως τίποτα και κανείς δεν μου στερεί την ελευθερία μου αυτή απλά και μόνο επειδή έχει διαφορετική άποψη για το πως θα έπρεπε μέσα στο μυαλό του να συμπεριφέρεται και να εκφράζεται μια σκλάβα  
     
  11. G_E

    G_E Contributor

    Ευχαριστω lara[E-p],
    τα έχουμε ξαναγράψει αυτά, αλλά καλό είναι να τα επαναλαμβάνουμε που και που.

    Πολλά πάντως ξεκινούν από την ουσιαστική έλλειψη προσωπικού στυλ και εμπειρίας. Ένας Κυρίαρχος που ξέρει τι του αρέσει δεν έχει πρόβλημα να το εκφράσει έστω κι αν πάει κόντρα στη «δημόσια αποδεκτή εικόνα» ως Κυριάρχου (εκει την παταω κι οι αφέντρες θελουν να με υποτάξουν  ).

    Μάλιστα, ή «αποδεκτή εικόνα» έχει κατά πολύ δημιουργηθεί από τα ρομαντικά όνειρα και τις επιθυμίες των υποτακτικών. Και φθάνουμε μ’ αυτόν τον τρόπο σε ουσιαστική αντιστροφή των ρόλων. Η υποτακτική με «ισχυρά θέλω» και ο ανασφαλής Κυρίαρχος με «σοβαρές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις». Η λεγόμενη σκλαβοκεντρική προσέγγιση, που τελευταία έχει άνθιση στο forum.

    H υποταγή, για μένα, δεν είναι δώρο που προσφέρεται. Παίρνεται, αρπάζεται, υφαρπάζεται έστω και δολίως. Δε υπάρχει ούτε δικαιοσύνη ούτε αντισταθμιστικά οφέλη. Το «δούναι» είναι στη διακριτική ευχέρεια του Κυριάρχου και όχι στον κατάλογο απαιτήσεων της σκλάβας. Λυπάμαι – το BDSM δεν είναι δημοκρατικό - ουτε καν ο έρωτας
     
  12. G_E

    G_E Contributor

    Kαλά, δεν το αλλάζω. Eιδικά εκεινο το [all] θα ηταν πολύ βαρύ.