Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 26 Απριλίου 2016.

  1. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Ανιστόρητε...    

    Και το έτι (με ιώτα), σημαίνει κάτι άλλο.
     
  2. Μυθοπλαστης

    Μυθοπλαστης τώρα που οι λέξεις παλεύουν να με βλάψουν.

    Κερδιζεις καραμέλα
     
  3. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Το αλληλεγγύη στους πρόσφυγες είναι ένα βαθύ πολιτικό συνθημα.

    Όπως οι περισσότεροι ήδη ξερουν, το ΚΚΕ εδώ και 100 έτη πιστεύει και διακυρηττει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εθνικά συνορα, ότι δεν υπάρχουν επιμέρους κουλτούρες και έθνη και ότι όλοι είμαστε ένα πραγμα.

    Στη συχρονη εποχη, αυτές οι απόψεις του ΚΚΕ , που έχουν μείνει αναλλοιωτες, βρήκαν απρόσμενο σύμμαχο στην αντίπερα οχθη της λεγόμενης 'νέα ταξης' με κύριους εκφραστές τον Κισινγκερ και τον Σορρος.

    Αυτή η ανίερη συμμαχια, προπαγανδιζει επάνω στο θυμικο των Ελλήνων που ξέρουν πολύ καλά τι θα πει προσφυγια, με υλικό τις ανθρώπινες ψυχές που προσπαθούν για μια καλύτερη ζωη.

    Υπάρχουν αρκετοί εμμισθοι 'ελληνες' και πολλοί περισσότεροι ιδεαλιστες και ευκολοπιστοι ελληνες, οι οποίοι γίνονται όργανα των παραπάνω 2 πολιτικών ομάδων.

    Ερωτησεις:
    1. Με ποιο δικαίωμα αποκαλείται φασίστας οποίος δε γουστάρει τους προσφυγες;
    2. Με ποιο δικαίωμα κάποιος λαθρος, από ξένη χώρα θα πρεπει να κατσικωθει στη δικιά μας;
    3. Ποιοι ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι ένα μεγάλο μέρος όσων ερχονται, δεν είναι προσφυγες;
    4. Γιατί κανείς από όσους κοπτονται για τους πρόσφυγες δεν τους παίρνει σπίτι του;
    5. Γιατί κανείς από όσους κοπτονται για τους πρόσφυγες, δεν ασχολείται με τους φτωχούς ελληνες;
    6. Γιατί κανείς από όσους κοπτονται για τους πρόσφυγες, δεν ασχολείται με την υπογεννητικοτητα των ελληνων; χρειαζομαστε νεα πολλα παιδια στους δρομους, και αυτος πρεπει να ειναι ο μονος στόχος αυτής της χωρας και οχι να δεχομαστε προσφυγες.
    7. Ποτέ επιτέλους θα ασχοληθειτε με τη χώρα η οποία σας τρεφει, κυριοι;
    8. Φτάνει ποια αυτό το παραμύθι με την αλληλεγγύη στους προσφυγες, σας βαρεθήκαμε κύριοι 'ελληνες' ανθελληνες, αλλα το σηναντικοτερο, σας καταλαβαμε ποιοι ειστε καί τί θελετε....
     
  4. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Αγαπητέ @Iagos ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά:
    Κατ αρχήν το κείμενο που ανεβάσατε επίτηδες δεν έχει όλο το κείμενο αλλά ένα απόσπασμα. Υπάρχει ένας σύνδεσμος που σε οδηγεί στην σελίδα που στο κάτω μέρος της υπάρχει το εξώδικο ολόκληρο.
    Και εδώ υπάρχουν τα εξής δύο ερωτήματα:
    Γιατί ο δημοσιογράφος δεν έβαλε εξ ολοκλήρου το εξώδικο από την αρχή;
    Μήπως επειδή έβαλε την παραπομπή στο τέλος ήλπιζε ότι κανείς δεν θα την διαβάσει; Με την λογική ότι λέει αλήθεια αφού έχει και τον σύνδεσμο από κάτω;

    Έχω γράψει κάποια μηνύματα με ερωτήσεις πριν την τοποθέτηση σας για το "λάθος" μου που έμειναν αναπάντητα.
    Θα μπορούσατε να απαντήσετε και σε αυτά;
     
    Last edited: 15 Μαρτίου 2020
  5. mpaxari

    mpaxari Regular Member

  6. Iagos

    Iagos Contributor

    Οι μάσκες ή πέφτουν ή κατασκευάζονται...
    Γράφει η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΥ*

    Στις κρίσιμες καταστάσεις οι περισσότεροι άνθρωποι ρίχνουν τις μάσκες, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό τους εαυτό. Εκτός πια κι αν η ίδια η κατάσταση επιβάλει τη χρήση μάσκας, κάποιας ειδικής μάσκας, σαν κι αυτές που φορούν σήμερα πολλοί πανικοβλημένοι συμπολίτες μας, για να προστατευτούν από τον κορονοϊό, αγνοώντας εντελώς τις υποδείξεις των ειδικών.

    Οι ειδικοί λένε πως η μάσκα δεν προφυλάσσει τον μη ασθενή που τη φοράει, αλλά προφυλάσσει τους υγιείς από έναν άνθρωπο που νοσεί.

    Αν και η κρισιμότητα της ώρας δεν αφήνει περιθώρια για μαθηματικούς αναστοχασμούς και λογικές θεωρήσεις, δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι για μιαν ακόμη φορά ο «κοινός νους» έχει μπερδευτεί και ερμηνεύει μια μη αντιστρέψιμη ως αντιστρέψιμη σχέση!

    Γι’ αυτό έτρεξαν όλοι πανικόβλητοι, πριν ακόμη εκδηλωθούν κρούσματα στην πατρίδα μας, να προμηθευτούν από μια ντουζίνα μάσκες, με αποτέλεσμα να προκληθεί έλλειψη και να έχει πολλαπλασιαστεί η τιμή τους, με τις ευχές των νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών... Κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;


    Όχι πολλά. Αλλά σίγουρα μπορούμε να μη γυρνάμε στα φαρμακεία, γυρεύοντας μάσκες και, εν τέλει, να γράφουμε το όνομά μας σε μια λίστα αναμονής καινα περιμένουμε με τα χέρια σταυρωμένα να μας ειδοποιήσουν για την καινούρια παραλαβή!Εμείς μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέριά μας! Να ακολουθήσουμε, ας πούμε, το παράδειγμα της Σιγκαπούρης, όπου ο στρατός ανέλαβε την κατασκευή 5.200.000 μασκών άμεσα...

    Κι αν εμείς δεν ακολουθούμε το παράδειγμα της Σιγκαπούρης, στο camp της Μόριας, στη Λέσβο, οι πρόσφυγες φαίνεται πως, πολύ σοφά, το έχουν υιοθετήσει.
    Από χθες έχει στηθεί μια βιοτεχνία που κατασκευάζει μάσκες, για να υπάρχει αποθεματικό, αν ο κορονοϊός φτάσει στο camp.

    Στο camp, αν νοσήσουν, η κατάσταση θα είναι απείρως δυσκολότερη από ότι είναι για όλους εμάς τους υπόλοιπους, που προς το παρόν έχουμε κλειστεί στα σπίτια μας. Εκεί οι άνθρωποι δεν έχουν την προστασία του σπιτιού!

    Μένουν στις αυτοσχέδιες τέντες, στα παραπήγματα που έχουν φτιάξει με ό,τι υλικά εξοικονόμησαν από δω κι από κει. Σε μια τουαλέτα αντιστοιχούν 80 με 90 άτομα...
    Παρόλη τη δύσκολη κατάσταση όμως, με την υποστήριξη της οργάνωσης Stand by me Lesvos, οργανώθηκαν!

    Έτσι εκτός από την ενδελεχή ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού, σε όλες τις ομιλούμενες στο camp γλώσσες, και εκτός από την ιατρική μονάδα που έχει στηθεί στο camp από την ομάδα «Κίτρινος Φροντίδα Υγείας» και είναι σε ετοιμότητα, ξεκίνησε και η κατασκευή μασκών!

    Η επιχείρηση φαίνεται να πηγαίνει περίφημα. Λίγες ραπτομηχανές, μερικά μέτρα ύφασμα, κάποια στοιχειώδη μαθηματικά για τις μετρήσεις και τα πατρόν και πολλοί πολλοί αξιόλογοι και πρόθυμοι νεαροί και νεαρές πρόσφυγες που έχουν αναλάβει δράση!

     

    Χθες, πρώτη μέρα πειραματικής λειτουργίας, σε πέντε ώρες κατασκευάστηκαν τριακόσιες μάσκες, αλλά καθώς η ομάδα οργανώνεται η ημερήσια παραγωγή θα αυξηθεί σημαντικά και οι άνθρωποι που ζουν στο camp θα είναι, τουλάχιστον, εφοδιασμένοι με μάσκες, όταν παραστεί ανάγκη να τις φορέσουν.
    Στις κρίσιμες καταστάσεις οι μάσκες ή πέφτουν ή, όταν υπάρχει ανάγκη, κατασκευάζονται!

    * Η Κατερίνα Καλφοπούλου, είναι εκπαιδευτικός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μυτιλήνης
    ΠΗΓΗ https://www.stonisi.gr/post/7617/oi...z-TQt5_ifnTkAplJUPsFVWI#.XmyY-QfdA4M.facebook
     
    Last edited: 15 Μαρτίου 2020
  7. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Δεν είμαι εχθρικός, δεν τους κυνηγαω, δε με ενοχλεί να τους βλέπω. Ξύπνησα όμως με ομιλίες στη μέση του δρόμου κάτω από το σπίτι μου σήμερα το πρωί. Σηκώθηκε πριν από μένα από το κρεβάτι και μου είπε πως κάθονται αλλοδαποί έξω από το σπίτι. Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία ώσπου σηκώθηκα. Αν κι έχω αυλοπορτα, δεν έχω γκαραζοπορτα. Τρεις είχαν μπει μέσα στο κτήμα μου με βαλίτσες. Δύο κάθονταν και κοιταγαν το παράθυρο. Όταν άνοιξα όλα τα παράθυρα του πάνω ορόφου, οι δύο που ήταν μέσα βγήκαν έξω. Ο τρίτος συνέχιζε να κοιτάει αν υπάρχει χώρος στο μισογκρεμισμένο υποστατικό που είναι στην άκρη του κτήματος μου. Χρειάστηκε να επικαλεστώ την αστυνομία για να φύγει.
    Ζω στην Κω.

    Κάποτε εργαζομουν στο Αιγάλεω. Έζησα όλη τη φθορά, τη δυσωδία και τη γκετοποίηση του.
    Δεν είμαι κατά των ανθρώπων οποιασδήποτε εθνικότητας. Είμαι κατά του να επιβάλλουν τη δική τους κουλτούρα και νοοτροπία, σε εμένα στον τόπο που ζω. Ζούσα σε ένα σπίτι και παραδίπλα υπήρχε ένα παλιό ξενοδοχείο. Ο δρόμος ήταν πλατύς και μεγάλος με πλατάνια. πλατάνια. Μια από τις πρώτες φουρνιές νοίκιασε όλο το ξενοδοχείο. Παντού ακούγονταν μουσικές. Άνθρωποι στέκονταν στα τοιχαλακια και παντού υπήρχαν σκουπίδια. Τα σκουπιδια με ενόχλησαν, οι πατημασιές στα ασβεστωμένα τοιχαλακια με ενόχλησαν, το να καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια με ενόχλησε.

    Την ίδια στιγμή όμως είχα κάτσει ένα απόγευμα σε μια πλατεία και κάπνιζα. Τρεις νεαροί αλλοδαποι ζήτησαν να βγουν φωτογραφία με το Ντογκο Αρτζεντινο ενός ζευγαριού με χαμόγελο. Το ζευγάρι τους έβγαλε πολλές φωτογραφίες. Μου ζήτησαν να τους στρίψω ένα τσιγάρο, τους έστριψα τρία. Όταν πήγαν απέναντι και αγόρασαν μπουκαλάκια νερό, μου έφεραν κι εμένα.

    Αρνούμαι να αντιμετωπίσω τους άλλους ως κάτι άλλο πέρα από μονάδες. Απορρίπτεται οποιοσδήποτε κάνει κάτι διαφορετικό. Ειδικά εκείνοι οι ελεεινοί ανορθόγραφοι ρατσιστές του καναπέ.
     
  8. Μυθοπλαστης

    Μυθοπλαστης τώρα που οι λέξεις παλεύουν να με βλάψουν.

    Το να έχεις αποψη οταν ζεις μια κατασταση ειναι ωφέλιμη . Για την κοινωνία . Καλημερα
     
  9. Iagos

    Iagos Contributor

    @-Volt- Κατ αρχάς σας ευχαριστώ για την τοποθέτηση και την νηφαλιότητα.

    Κατανοώ την δυσκολία στην οποία έρχεται ένας άνθρωπος όταν ξαφνικά δει στον χώρο του να βρίσκονται άνθρωποι, ανεξαρτήτου χρώματος, που δεν γνωρίζει τους ίδιους και τις προθέσεις τους.

    Αναγνωρίζω το συναίσθημα που προκαλεί.

    Φαντάζομαι πως οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρεστε δεν είχαν εχθρικές προθέσεις, τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την αφήγηση σας.

    Όπως και να έχει δεν μπορεί να σας στερήσει κανείς το δικαίωμα να τους δεχτείτε και να τους φιλοξενήσετε.

    Επίσης δεν μπορεί να σας στερήσει κανείς το δικαίωμα να επικαλεστείτε την αστυνομία για να απομακρυνθούν.

    Είναι προς τιμή σας το γεγονός πως επικαλεστήκατε και δεν «φωνάξατε» την αστυνομία, γιατί έτσι προστατεύσατε και τον εαυτό σας και τους ίδιους.

    Όλοι μας γνωρίζουμε τι συμβαίνει κεκλεισμένων των θυρών μέσα στα τμήματα-κολαστήρια.

    Απλά κάποιοι μισάνθρωποι επικροτούν τους βασανισμούς και κάποιοι Άνθρωποι όχι. Αυτή η λεπτή και αδιόρατη γραμμή χωρίζει τον άνθρωπο από τον παλιάνθρωπο.

    Χαίρομαι που ανήκετε στους πρώτους.

    Προσωπικά δεν θα έκανα επίκληση στην αστυνομία, αλλά αυτό δεν σας αφορά, ούτε και είναι του παρόντος το να σας εξηγήσω τον λόγο. Το σημαντικό είναι πως διαχειριστήκατε ένα γεγονός, που σας δημιούργησε σαφώς το αίσθημα της ανασφάλειας, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

    Γνωρίζω τις δυσκολίες των κατοίκων που ζουν στα ακριτικά νησιά. Συνομιλώ με πολλούς ανθρώπους που ζουν στη Λέσβο, στη Χίο, στη Κω και συζητώ καθημερινά τις δυσκολίες. Είναι σημαντικό πως παρόλο τις δυσκολίες και την ανησυχία τους αυτοί οι άνθρωποι δεν χάνουν την ανθρωπιά τους και δεν μεταλλάσσονται σε ένα αγελαίο πλήθος.

    Είναι αισιόδοξο το γεγονός πως οι τοπικές κοινωνίες έχουν συνοχή και πως δεν επιθυμούν στα νησιά τους μισάνθρωπους.

    Είναι αισιόδοξο πως παρόλο που τις τελευταίες μέρες οι μισάνθρωποι, αν και ελάχιστοι, έκαναν αρκετή φασαρία, απομονώθηκαν απο τις τοπικές κοινωνίες

    Μισάνθρωποι που δεν σεβάστηκαν έγκυο γυναίκα στο λιμάνι της Λέσβου, μισάνθρωποι που ως ένας άθλιος όχλος προπηλάκισαν, εκβίασαν, τρομοκράτησαν και τραμπούκισαν εργαζόμενους σε δομές στήριξης των προσφύγων.

    Αυτά τα άθλια ανθρωπάκια με IQ πασατέμπου, αυτοί οι «τσάμπα μάγκες» όταν μετά από αντίδραση των Ανθρώπων πέρασαν από την εισαγγελία «δια υπόθεση των» λούφαξαν και βγήκαν στα social media και εξευτελίστηκαν ζητώντας δημόσια συγνώμη.

    Κοινώς μιλάμε για θρασύδειλα ανθρωπάκια χωρίς δομή και συνοχή, χωρίς πολιτική σκέψη.

    Μιλάμε απλά για κρετίνους.

    Σας ευχαριστώ για την τοποθέτηση σας.

    Iagos

     
     
  10. Μυθοπλαστης

    Μυθοπλαστης τώρα που οι λέξεις παλεύουν να με βλάψουν.

    Αυτοι ή τσαμπα μάγκες ...με iq ραδικιου μπας λεω ... Μπας και τραβανε το κουπί τα τελευταία 20 χρονια όταν αλλοι έχουν αποψαρες εκ του ασφαλούς ; Λεω εγώ τώρα ..
     
  11. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Αγαπητέ @Μυθοπλαστης απ'ότι βλέπετε απάντηση δίδεται επιλεκτικά μόνο σε μηνύματα που επιλέγονται. Τα υπόλοιπα απλά αγνοούνται έστω και εάν υπάρχουν ερωτήσεις που "καίνε".

    Με πρόσχημα ένα κοινωνικό πρόβλημα αυτό το νήμα έχει γίνει νήμα έκθεσης πολιτικών αντιλήψεων!!!!
     
  12. Kentavros

    Kentavros Owned by Mistress Kits

    Αυτο!