Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Eκτός θέματος και άνευ τίτλου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Emma, στις 24 Σεπτεμβρίου 2007.

  1. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Θα έλεγα ότι όντως είναι προβολική οπτική το να το αντιλαμβάνεται κάποιο άτομο ως "υποταγή".
     
  2. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Όταν λες ότι έχει γίνει ξανά,αναφέρεσαι στο πείραμα της υπακοής του ψυχολόγου Stanley Milgram ;
     
  3. JOHN_athens

    JOHN_athens New Member

    Η κοινωνία εκπαιδευτεί, ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, στην πειθαρχηση, στο φόβο, στον έλεγχο...
     
  4. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Μην χρησιμοποιείτε δύσκολες λέξεις...
     
  5. tithon

    tithon Contributor

    η αξιοποίηση φοβικών και συναισθηματικών αυτοματισμών (και η καλλιέργειά τους, μαζί) δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται ή απλώς χρησιμοποιείται. είναι σχεδόν κανόνας στην ιστορία. οι αυθεντίες και όλων των ειδών οι παπάδες υπάρχουν πολλούς αιώνες. γιά την «συντριπτική πλειοψηφία» δεν έχω επαρκή στοιχεία. οι κάθε λογής ακτιβιστές ακούγονται δυνατότερα γιατί τσιρίζουν, πλατύτερα δεν έχω εικόνα. σαν αίσθηση μόνον, βλέπω και πάρα πολλούς ισορροπημένους ανθρώπους.
     
  6. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Εννοείτε άρθρα ουσιαστικά ρήματα, ε;  
     
  7. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    @Dark_Explorer μπορεί ο καθένας να βάλει όποιο ρήμα θέλει ώστε να του είναι πιο εύπεπτο.

    @vussinada και σε αυτό. Υπάρχουν κι άλλα (ίσως όχι επιστημονικά πειράματα) και αναφέρει μερικά και ο @tithon πιο πάνω.

    @tithon δεν διαφωνώ και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον "ατομικό ακτιβισμό" παγκοσμίως. Το αποτέλεσμα μου - συντριπτική πλειοψηφία - έγκειται εκεί ακριβώς όμως. Η όποια αντίδραση, σκεπτικισμός, αντίσταση, είναι μεμονωμένη και όχι συλλογική. Δεν είναι ένας δείκτης αυτός; Κατανοώ πως αν το μεμονωμένο υπερισχύει σε αριθμό έχουμε άλλο αποτέλεσμα, οι δρόμοι και τα ΜΜΜ όμως μας δείχνουν άλλα. Προσωπικά έχω ενδιαφέρον να μάθω πχ πόσοι έστειλαν χθες μήνυμα για να πάνε να πάρουν τσιγάρα και ψωμί, ώστε να έχουμε πραγματικούς αριθμούς και να μπορούμε να μιλάμε πιο τεκμηριωμένα.
     
  8. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Και αυτή προβολική οπτική, εάν το τοποθετεί στην ευπεψία. Είναι κι αυτό άξιο μελέτης, το πώς εκλαμβάνουν οι πολίτες την κατάσταση.
     
  9. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Μην το γελάς. Είναι αρκετά πιστευτό για ορισμένα άτομα.
     
     
  10. tithon

    tithon Contributor

    δεν έχουμε επαρκή στοιχεία, και δεν μπορούμε να συλλέξουμε. κάνουμε μόνον υποθέσεις. παρακολουθώντας τα μμε, κατισχύουν σαφώς οι χειραγωγούμενοι. στον δρόμο έτσι κι έτσι. αλλά κανένα δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό και αξιόπιστο. σε στενότερους κύκλους βλέπω αντιφατικά δείγματα. σ' αυτό το φορουμ, για παράδειγμα, έχουν παρουσία και οι απελπισμένοι, και οι εμμονικοί και οι ανεγκέφαλοι, μαζί με άλλες ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, αλλά δεν υπάρχει σοβαρή έλλειψη ψυχραίμων. σε άλλα φορουμς παρόμοια, με διαφορετικό μίγμα. σε κύκλους καθημερινούς, έχω περιορισμένη πρόσβαση, όπως όλοι αυτές τις μέρες, και γι αυτό αποσπασματική εικόνα. τρίτοι μου μεταφέρουν αντιφατικές πληροφορίες από δικούς τους κύκλους. αυτό δεν είναι κακό. οι αντιφατικές εικόνες δείχνουν οτι κάπου έχει απλωθεί η φρενίτιδα, κι αλλού όχι.
     
  11. -Volt-

    -Volt- Contributor

    κι η δε παλλόμενη ανομοιογένεια πως ο κόσμος αναπνέει, ασχέτως αν μερικοί ξεχνούν μες στον πανικό να εκπνέουν. Δεν είμαστε ευτυχώς έθνος ωραίων κοιμωμένων.
     
  12. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Το ότι έχει αρχίσει και ιδεολογικοποιείται και κομματικοποιείται η στάση των ανθρώπων απέναντι στη διαχείριση του Covid στα δυτικά κράτη, είναι ισχυρότατη ένδειξη πως όταν τελειώσει αυτό (όποτε), μετά το πρώτο διάστημα χαζοχαρούμενης εξόδου προς τα μαγαζιά και μουδιάσματος, επί της ουσίας θα έχει βαθύνει έντονα το ήδη μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο στρατοπέδων στο δυτικό μπλοκ. Όλα ανάγονται σε δεξιούς και αριστερούς-σοσιαλιστές.

    Η θρυαλίδα που θα τα βάλει όλα φωτιά δε χρειάζεται να είναι η απλή λευκή γραμμή συνόρων στο Κασμίρ ή ο εμπορικός πόλεμος Κίνας-Η.Π.Α. Μπορεί απλά να είναι οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου...

    Και μη χειρότερα...