Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 26 Απριλίου 2016.

  1. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    @ilias1
    Πώς ορίζεις εσύ τον ρατσιστή;
     
  2. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Οπως και πολλοί αλλοι/αλλες: να θεωρείται ότι κάποια φυλή είναι ανωτερη/κατώτερη από μια άλλη. Πχ οι μαύροι είναι χαζοί και οι λευκοί έξυπνοι.

    Θα σου βάλω ένα κουίζ ομως: το "οι μαύροι σπρίντερ είναι καλύτεροι από τους λευκούς σπριντερ", είναι μια ρατσιστική διατύπωση ή οχι?

    Το ρωτω, για να καταδείξω ότι τα όρια είναι εξαιρετικά δυσδιακριτα και σιγουρα δεν εξαντλούνται με μια ανταλλαγή απόψεων εδώ μέσα.

    ΥΓ. Δεν είμαι ρατσιστης, το λέω για να διευκολύνω την κουβεντα.
     
  3. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Γιατί πιστεύεις ότι δεν είσαι;
     
  4. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Για εμένα, ο μόνος που μπορεί να μιλήσει είμαι εγω.

    Ως εκ τούτου πρέπει να δεχθεις αυτό που σου λέω για εμενα.
    Αποφεύγω να αιτιολογήσω κατι που αφορά σε εμένα.
     
  5. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Ξαναδιάβασε τι γράφεις συνολικά. Μην πελαγώνεις.
     
  6. Iagos

    Iagos Contributor

    Έκκληση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την προστασία των αιτούντων άσυλο από τον κορονοϊό
    Ο Απόστολος Βεΐζης, διευθυντής προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, απευθύνει έκκληση για την προστασία των αιτούντων άσυλο από τον κορονοϊό, τονίζοντας πως ο περιορισμός των μετακινήσεων των ανθρώπων από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι απαράδεκτη απόφαση και συνιστά διάκριση. Επισημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης, όπου είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν τα ελάχιστα μέτρα για την πρόληψη και την προστασία.
     
    Ο διευθυντής προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου για την υγεία και την ασφάλεια προσφύγων και μεταναστών που διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες στα κέντρα κράτησης στην Ελλάδα.

    Τονίζει ότι ο περιορισμός των μετακινήσεων των ανθρώπων από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι απαράδεκτη απόφαση και συνιστά διάκριση, προσθέτοντας πως οι άνθρωποι που βρίσκονται κλεισμένοι στα κέντρα είναι πιο ευάλωτοι απέναντι στον ιό και αυτό αυξάνει τον φόβο και τον θυμό που μπορούν να νιώθουν, τη στιγμή που ήδη βρίσκονται σε κατάσταση εγκλεισμού.

    «Ο περιορισμός των μετακινήσεων των ανθρώπων από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι απαράδεκτη απόφαση και συνιστά διάκριση. Πρόκειται για εγκλεισμό παιδιών, γυναικών και ανδρών σε καταυλισμούς με σοβαρό πρόβλημα υπερπληθυσμού, με απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης, όπου είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν τα ελάχιστα μέτρα για την πρόληψη και την προστασία, που περιλαμβάνουν πλύσιμο χεριών, απόσταση και αυτοπεριορισμό. Τέτοιοι εγκλεισμοί κάνουν τον εκάστοτε πληθυσμό πιο ευάλωτο στον κορονοϊό από τον υπόλοιπο κόσμο. Η απόφαση βάζει τους ανθρώπους στα ΚΥΤ σε μεγαλύτερο κίνδυνο και αυξάνει το άγχος και το φόβο, που μπορεί να μετατραπούν σε αύξηση της βίας, η οποία θα είναι καταστροφική.

    Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα απευθύνουν έκκληση για την άμεση μετακίνηση όσων ζητούν άσυλο, σε σημεία όπου μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, με προτεραιότητα στους πιο ευάλωτους. Ο εξαναγκασμός των ανθρώπων να ζουν σε συνθήκες υπερπληθυσμού, ως μέρος μιας ευρωπαϊκής πολιτικής για την κράτηση, ήταν πάντα μια πολιτική μη σοβαρή και μη υπεύθυνη. Γίνεται χειρότερη μπροστά στον κίνδυνο του κορονοϊού. Οποιαδήποτε ενέργεια πρέπει να είναι συντονισμένη και να έχει στόχο την καλύτερη διαχείριση».

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ιατρικό Σύλλογος Κω τον κάλεσε τη Δευτέρα τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να εξετάσει «το ενδεχόμενο να αρθεί η δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν στο HOT SPOT της Κω, προφυλάσσοντας έτσι, τόσο τους ίδιους όσο και το κοινωνικό σύνολο», χωρίς πάντως να διευκρινίζει το πως προστατεύονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κλεισμένοι μέσα στο κέντρο.

    https://thepressproject.gr/ekklisi-...asylo-apo-ton-koronoio/#.XnNrBAyfNig.facebook
     
  7. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

  8. brenda

    brenda FU very much

  9. elfcat

    elfcat . Contributor

    To να διαχωρίζετε το πού οφείλει να προσφέρει κάποιος σε έναν συνάνθρωπό του βάσει φυλής/έθνυς λέγεται εθνικισμός/ρατσισμός. Είτε σας αρέσει είτε όχι Οποιαδήποτε διάκριση γίνεται βάσει φυλής/έθνους έχουμε συμφωνήσει ως ανθρωπότητα να το ορίζουμε ρατσισμό/εθνικισμό.
     
  10. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Κατά το κοινώς λεγόμενο "δεν είμ' εγώ ρατσιστής, αυτοί είναι μαύροι"...
    ...
    Αποτελεί οριακώς συγγνωστό γεγονός πως η γλώσσα υπό δεδομένες προϋποθέσεις οριοθετεί τον κύκλο αντίληψης...
     
  11. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Οπότε οι αλληλεγγύει μονο με τους λαθρομεταναστες είναι ρατσιστές κατά των ελληνων?
     
  12. elfcat

    elfcat . Contributor

    Οχι, γιατι δεν ειναι εναντιον των Ελληνων . Εσεις κανετε διαχωρισμους μισους, εμεις και αυτοι. Εσεις βριζετε και αποκαλείτε τους προσφυγες και μεταναστες, λαθρομεταναστες, εσεις τους βλεπετε σαν εχθρους. Το μισος και ο φοβος ειναι δικος σας, οχι αυτου που προσφερει σε συνανθρωπους του που βρίσκονται σε ανάγκη, ανεξαρτητα φυλης και εθνους.