Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος Iagos, στις 26 Απριλίου 2016.

  1. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Λυπάμαι αλλά προφανώς εσκεμμενα αποσιωπειτε ότι το 99.9% των ανθρώπων αυτών ειναι λαθρομεταναστες.
    Προστατευοντας τους λαθρομεταναστες, συνειδητά προστατευετε και αμυνεστε των Τούρκων διακινητων τους.
    Προστατευοντας τους Τούρκους διακινητες τους, λυπάμαι αλλά εξυπηρετειτε αλλότρια της Ελλάδος συμφεροντα.
    Αλλάξτε πλευρα, υπέρ της πατρίδος σας, όσο είναι καιρος.
    Απαρνηθείτε τα κέρδη της προδοσιας.
    Να θύμησω ότι τα λεφτά της προδοσίας πολλοί αγαπησαν.....
     
  2. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Επίσης ούτε βρίζω ούτε μισώ καποιον και μη ψευδεστε όταν αναφέρεστε στα γραπτά μου.
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    After all flat earth society has members all around the globe.
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

  5. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Στην περίπτωση της Ελλάδας η εισροή λαθρομεταναστων οφείλεται καθαρά στην προσπάθεια της Τουρκίας να πιέσει την ΕΕ αποσταθεροποιωντας ένα μελος της, την Ελλαδα.

    Η προσπάθεια αυτη, εντεχνα εχει ντυθει την προβεια του ανθρωπισμου, στοχευοντας αφενος σε αργυρωνυμα ατομα εντος της χώρας μας που εσκεμμένα επιθυμουν το κακο της, αφετερου στο θυμικο και στις ενοχες του λαου μας, οτι αφού πηγαίναμε και εμεις καποτε μεταναστες εχουμε ηθικη υποχρεωση να δεχτουμε τα εξ ανατολων ανθρωπινα κυματα.

    Αυτή η προπαγάνδα έχει διεισδύσει για τα καλά στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να έχουμε αποπροσανατολιστει εις βάρος της ελλαδας.

    Θα πρέπει να αποτιναξουμε τις ενοχές μας και να καταστησουμε σαφές ότι τα σύνορα μας είναι απαραβιαστα. Ναι ειμεθα ανθρωποι, όχι όμως ηλιθιοι.
     
  6. Iagos

    Iagos Contributor

    ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ 1)

    ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

    Αγαπημένες Μου Κυρίες, Ντόμες και Μιστρέσες.

    Εάν προτίθεται κάποια από Εσάς να περισυλλέξει αδέσποτο submissive,το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση ψυχοσωματικής και διανοητικής σύγχυσης, να το κάνει άμεσα γιατί έχει μαυρίσει η ψυχή Μ/μας.

    Ως εκπαίδευση του, συνιστώ τον επί εξαμήνου 24/7 εγκλεισμό του, με την υιοθέτηση αυστηρού πλαισίου οικοκυρικής.

    Ως τιμωρία του, συνιστώ την ανασκολόπιση.

    ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ 2)

    ΠΡΟΣ ΤΟ SUMBISSIVE

    Άνθρωπε Μου το καταλάβαμε

    Αγαπάτε την πατρίδα σας και μπράβο.

    Δεν είστε ρατσιστής αλλά.... και εύγε

    Είστε Έλλην και συγχαρητήρια.

    Πίσω από τους λαθρο κρύβονται οι Τούρκοι, οι Εβραίοι, οι Μασόνοι, οι κομμουνιστές, οι αναρχικοί, οι ΜΚΟ......

    Μπράβο σας και πάλι για την διορατικότητα σας.

    Δεν είναι ανάγκη όμως, άνθρωπε Μου, κάθε δέκα λεπτά να Μ/μας το επισημαίνετε για να το καταλάβουμε....

    Το καταλάβαμε..... ΕΛΕΟΣ

    Ακολουθήστε το παράδειγμα και άλλων μελών του φόρουμ οι οποίοι μπήκαν, έγραψαν την άποψη τους και συνέχισαν τις δουλειές τους.

    Εσείς, άνθρωπε Μου, έχετε μονοπωλήσει πέντε σελίδες από τον χώρο που σας παρέχει το φόρουμ για να Μ/μας πείτε τα ίδια και τα ίδια.

    Δεν βοηθά στο διάλογο αυτό.

    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ

    ΕΛΕΟΣ

    Με συμπόνοια

    Iagos

     
     
    Last edited: 25 Μαρτίου 2020
  7. de7

    de7 s

    Το συγκεκριμένο νήμα του @Iagos, όπως λέει άλλωστε και ο τίτλος είναι ένα νήμα αλληλεγγύης.

    Η προσπάθεια μερικών να βγάλουν για ακόμη μία φορά το μίσος τους είναι λυπηρή, απογοητευτική και απαράδεκτη όχι μόνο στα πλαίσια ενός BDSM forum αλλά παντού και πάντα.

    Λυπάμαι για την ανοχή που απολαμβάνουν τέτοια άτομα και που τους επιτρέπει να συνεχίζουν να εκφράζουν απόψεις που ανενόχλητα καταπατούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

    Δεν θα μπω σε διάλογο μαζί τους για τα αυτονόητα. Λυπάμαι που η διαχείρηση δεν έχει ήδη σβήσει τα μηνύματά τους.

    Κατά την άποψή μου, το BDSM και συγκεκριμένα το M/s, συνιστά έκφραση ανιδιοτελούς αγάπης και αποδοχής του άλλου χωρίς κριτική, χωρίς «αλλά.» Όλα Τ/τα ουσιαστικώς Κυριαρχικά και υποτακτικά άτομα που έχω συναναστραφεί και συναναστρέφομαι Δ/διακατέχονται από αυτή την ανιδιοτελή αγάπη. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο βρίσκω παράταιρη, αντιαισθητική, απαράδεκτη και ασύμβατη με το BDSM lifestyle την αναπαραγωγή και εμφάνιση αφηγήσεων μίσους σε ένα BDSM forum.

    Υ.Γ.: Δεν θα εισέλθω σε περαιτέρω συζήτηση επαυτού.
     
  8. JOHN_athens

    JOHN_athens New Member

    Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις...
    Υπάρχουν οικονομικοί (κυρίως) μετανάστες που μεταβαίνουν σε μια άλλη χώρα, με νόμιμη πρόσκληση και ταξιδιωτικά εγγραφα, επειδή η χώρα υποδοχής χρειάζεται συγκεκριμένο εργατικό , υπαλληλικό προσωπικό. Τέτοιοι μετανάστες ήταν στη συντριπτική πλειοψηφία οι Έλληνες στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ, στον Καναδά κ.α.
    Μετανάστης που μεταβαίνει για εργασία σε άλλη χώρα χωρίς να προηγηθεί η διαδικασία αυτή είναι απλά παράνομος μετανάστης, ή αλλιώς λαθρομετανάστης (κατά το λαθρεπιβάτης, λαθραναγνωστης, λαθροκυνηγος κλπ). Προφανώς, οι λαθρομετανάστες τυγχάνουν άγριας εκμετάλλευσης (χαμηλοί μισθοί, έλλειψη ασφάλισης , χωρίς ωράρια κλπ) , προσφέροντας μεγαλύτερα κέρδη (υπεραξία) στον εργοδότη (βλ. κάτεργα φράουλας κλπ).
    Άρα η ύπαρξη αυτής της κατηγορίας εργατών (συνήθως μικρής εξειδίκευσης, χειρώνακτες, ένταση εργασίας κλπ) .
    Η μετακίνηση, ακριβώς επειδή είναι παράνομη, γίνεται από δίκτυα διακινητων με την ανοχή και τη συνεργασία των τοπικών αρχών ("στραβά μάτια", διαφθορά κλπ), ενώ πολύ συχνά χρησιμοποιούνται ως μέσον άσκησης (γεω) πολιτικής πίεσης.
    Προφανώς, οι κατά τα λοιπά "πατριώτες" τους επιλέγουν για φθηνό εργατικό δυναμικό, σε σύγκριση με τον εργαζόμενο που έχει "χαρτιά", ασφάλιση και έστω το τυπικό δικαίωμα να αναζητήσει την κρατική προστασία (απόλυση, καταβολή μισθών κλπ).
    Άρα μια προοδευτική προσέγγιση θα έβλεπε το θέμα ως αίτημα ενάντια στη μαύρη, αδηλωτη, εργασία, μάχη για τήρηση του κατώτατου μισθού, του ωραρίου, της ασφάλισης κλπ.
    Κι αυτό το αίτημα θα ήταν καθολικό είτε είσαι γηγενής, είτε μετανάστης. Θα έλεγε όχι στους παράνομους/λαθραιους μετανάστες υπερασπίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις. (Το παιδί του μετανάστη να ενταχθεί στο σύστημα εκπαιδευσης, να μπορεί να έχει πρόσβαση στην υγειά, στην ψυχαγωγία, στον πολιτισμό).

    Η άλλη κατηγορία είναι οι πρόσφυγες. Αν αφήσουμε στην άκρη την μικρή κατηγορία των πολιτικών προσφύγων (π.χ. Κούρδοι απ' την Τουρκία, Παλαιστίνιοι κλπ, γνωστοί στην ελληνική κοινωνία δεκαετίες πριν...), η άλλη κατηγορία είναι οι πρόσφυγες από περιοχές που υπάρχει πόλεμος, εμφύλιες συγκρούσεις.
    Ακόμη κι αν ξεχάσουμε ποιοι προκαλούν και γιατί τις συγκρούσεις αυτές (οι δυτικοί που μοιράζουν σφαίρες επιρροής, έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, δικτύων διανομής των φυσικών πόρων κλπ), προκαλεί εντύπωση ότι αυτές οι μάζες δεν τοποθετούνται απ' τη μια ή την άλλη πλευρά για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα τους, αλλά απλά φεύγουν ή εξωθούνται να φύγουν (αδειάζει ο χώρος, καθίσταται no men land). Αυτό ως εικόνα φαντάζει περίεργη, θα όφειλε να φαντάζει...
    Στην Ελλάδα, κι όχι μόνο, οι άνθρωποι σε ανάλογες περιπτώσεις πήραν θέση, διάλεξαν πλευρά, πολέμησαν, υπερασπίστηκαν αυτό που λέμε πατρίδα. Δεν έφυγαν... Ή έφυγαν όταν ηττήθηκαν οριστικά, ως πολιτικοί πρόσφυγες.
    (Βλ. Ελληνικός εμφύλιος, διάλυση Γιουγκοσλαβίας, κλπ).


    Οι άνθρωποι αυτοί μετακινούνται ως κάτι γκρίζο: λίγο πρόσφυγας, λίγο μετανάστης, λίγο σ αναζήτηση του δυτικού ονείρου, λίγο ως τυχοδιώκτες, λίγο ως συνεχώς μετακινούμενοι πληθυσμοί, μεταμοντέρνοι νομάδες.

    Πώς συνεχονται εσωτερικά αυτοί οι πληθυσμοί, που τυπικά προέρχονται κι από διάφορες χώρες; Απ' την πιο ακραία και σκοταδιστική θρησκευτική αντίληψη: τους παπάδες-μουλαδες. Μια θρησκεία που πλέον υποκαθιστά την ελειπουσα κρατική δομή. Ο "ιμάμης" είναι ΚΑΙ πολιτικός εκφραστής. (Σημείωση: δεν διαφέρουν κι απ' τους χριστιανο Ταλιμπάν ιεράρχες μας ε...).

    Στο όνομα ενός χυδαίου κοσμοπολιτισμου και δικαιωματισμου καλουμαστε να αποδεχθούμε γυναίκες αντικείμενα (χωρίς δικαιώματα), γυναίκες σκλάβες, γυναίκες με μπούρδες, κλειτοριδεκτομες, βιασμενες, κακοποιημένες. Αυτό το πρότυπο υπάρχει και αναπαράγεται στις φτωχογειτονιές γκέτο των Αθηνών (κι όχι μόνο). Αλλα για αυτό υπάρχει μεγάλη σιωπή...στο όνομα της διαφορετικότητας.

    Φυσικά;;; σ όλο αυτό το πλαίσιο μυστικές υπηρεσίες (ευθέως ή μεταμφιεσμένες σε ΜΚΟ, σε δίκτυα αλληλεγγύης κλπ) αφενός βγάζουν και ξεπλένουν απίστευτα χρήματα κι απ' την άλλη χρησιμοποιούν τους μικρούς και μεγάλους "φτωχοδιαβολους" συγκροτώντας "στρατούς" και δίκτυα πολιτικής επιρροής. Ούτε για αυτό θέλουμε να ακούμε πολλά... ο ανθρωπισμός τύπου "Γιάννας" είναι ευκολότερος και δεν θέτει και ερωτήματα...
     
  9. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Εξαιρετικό πονημα!
     
  10. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Ευχαριστώ για τις εξαιρετικά ειρωνικες επισημάνσεις σας, που άπτονται μόνο επί προσωπικού και ουχί επί ουσιαστικου.
     
  11. espimain

    espimain Contributor

  12. Iagos

    Iagos Contributor

    Δεν θα κρίνω την αισθητική του παραπάνω βίντεο.
    Το μόνο που Έχω να επισημάνω είναι πως στο βίντεο εικονίζεται παραποίηση του εθνικού συμβόλου, δηλαδή παραποίηση της σημαίας.
    Έχω την εντύπωση πως η παραποίηση εθνικού συμβόλου έχει νομικές κυρώσεις.
    Παραθετώ το ΦΕΚ 985 από την νομοθεσία.gr.
    Παρακαλώ τη διαχειρηση να σβήσει το παραπάνω βίντεο για τον λόγο που προανέφερα.

    Συνιστώ ψυχραιμία φίλτατοι.


    Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1 α/ΓΠ.οικ. 20030/2020 - ΦΕΚ 985/Β/22-3-2020

    Λήψη μέτρων κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 21.03.2020 έως και 21.04.2020.

    Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1 α/ΓΠ.οικ. 20030/2020
    ΦΕΚ 985/Β/22-3-2020
    Λήψη μέτρων κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 21.03.2020 έως και 21.04.2020.

    ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

    ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΥΓΕΙΑΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

    Έχοντας υπόψη:

    1.Τις διατάξεις:

    α) του εξηκοστού όγδοου άρθρου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης» (Α' 68) και ιδίως της παρ. 5 αυτού, β) του άρθρου πρώτου της από 25.02.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού COVID-19» (Α' 42) και ιδίως των παρ. 5 και 6 αυτού, γ) της παρ. 4 του άρθρου 8 και του άρθρου 10 του ν. 4375/2016 «Οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσίας Ασύλου, Αρχής Προσφυγών, Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σύσταση Γενικής Γραμματείας Υποδοχής, προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2013/32/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου "σχετικά με τις κοινές διαδικασίες για τη χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας (αναδιατύπωση)" (L 180/29.06.2013), διατάξεις για την εργασία δικαιούχων διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις» (Α' 51), δ) του ν. 4540/2018 «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2013/33/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Ιουνίου 2013, σχετικά με τις απαιτήσεις για την υποδοχή των αιτούντων διεθνή προστασία (αναδιατύπωση, L 180/96/29.06.2013) και άλλες διατάξεις - Τροποποίηση του ν. 4251/2014 (Α' 80) για την προσαρμογή της ελληνι

    κής νομοθεσίας στην Οδηγία 2014/66/ΕΕ της 15 ης Μαΐου 2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών στο πλαίσιο ενδοεταιρικής μετάθεσης - Τροποποίηση διαδικασιών ασύλου και άλλες διατάξεις» (Α' 91),

    ε) του ν. 4636/2019 «Περί Διεθνούς Προστασίας και Άλλες Διατάξεις» (Α' 169),

    στ) του ν. 4662/2020 «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού και άλλες διατάξεις» (Α' 27),

    ζ) του π.δ. 86/2018 «Ανασύσταση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και μετονομασία του σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» (Α' 159),

    η) του π.δ. 121/2017 «Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας» (Α' 148),

    θ) του π.δ. 122/2017 «Οργανισμός Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής» (Α' 149),

    ι) του π.δ. 6/2020 «Διορισμός Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού» (Α' 5),

    ια) του π.δ. 9/2020 «Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου» (Α' 10),

    ιβ) του π.δ. 83/2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α' 121).

    2.Την αναγκαιότητα λήψης μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, προκειμένου να προληφθεί η εμφάνιση και η διασπορά κρουσμάτων COVID-19 σε περιοχές υψηλού συγχρωτισμού και συνάθροισης, όπως είναι τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

    3.Την από 20.03.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

    4.Την αριθμ. Β1α, Β2α/οικ. 20022/21.03.2020 βεβαίωση της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών, σύμφωνα με την οποία η έκδοση της παρούσας απόφασης δεν προκαλεί δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:



    Άρθρο μόνο

    1.Τον προσωρινό περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 21.03.2020 έως και τις 21.04.2020 των διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) όλης της Επικράτειας, αυστηρά εντός αντίστοιχης περιμέτρου που θα εφαρμόσει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της.

    2.Καθημερινά και από ώρα 7:00 έως και ώρα 19:00 δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους οικογενειών ή ομάδων των διαμενόντων στα ΚΥΤ να μεταβαίνουν για την κάλυψη των αναγκών τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα. Στις περιοχές όπου είναι δυνατή η μετάβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτή γίνεται χωρίς να προκαλούνται καταστάσεις συγχρωτισμού στο εκάστοτε μέσο. Σε περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως εκατό (100) ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα (10) ατόμων. Ο έλεγχος των ως άνω μέτρων πραγματοποιείται από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

    3.Η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης και η Διοίκηση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης οφείλουν να ενημερώνουν τους πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μέσω γραπτών και ακουστικών (μεγαφωνικά) μηνυμάτων σε όλες τις γλώσσες που κατανοούν, καθώς και όλους τους δραστηριοποιούμενους φορείς εντός και πέριξ της δομής, για τους λόγους εφαρμογής του ανωτέρου περιορισμού κυκλοφορίας και για την ανάγκη πιστής τήρησής του. Κατόπιν επικοινωνίας με τους αντίστοιχους φορείς και τα τοπικά τμήματα των διεθνών οργανισμών, είναι δυνατή η έκδοση ονομαστικής λίστας προσωπικού των διεθνών οργανισμών, καθώς και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, η οποία δίνει το δικαίωμα εισόδου στα ΚΥΤ. Για το χρονικό διάστημα της παρ. 1, επισκέψεις ή δραστηριότητες που δεν άπτονται της στέγασης, της σίτισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των επωφελούμενων και απαιτούν μετακίνηση εντός της περιμέτρου του περιορισμού επιτρέπονται κατόπιν άδειας της Διοίκησης του ΚΥΤ.

    4.Για την παροχή νομικών υπηρεσιών στους διαμένοντες στα ΚΥΤ, πρόσβαση δίδεται κατόπιν έγκρισης της Διοίκησης του ΚΥΤ και σε ειδικό χώρο, όπου αυτό είναι εφικτό. Οι εργαζόμενοι εντός του ΚΥΤ καλούνται να τηρούν αυστηρά τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και τα ατομικά μέτρα προστασίας της υγείας τους, όπως αυτά αναφέρονται σε σχετικές ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

    5.Εντός της περιμέτρου των ΚΥΤ αναπτύσσονται ειδικές υγειονομικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 και για την πραγματοποίηση υγειονομικού ελέγχου στους εργαζόμενους των ΚΥΤ.

    6.Η ΕΛ.ΑΣ. είναι υπεύθυνη για την τήρηση του ανωτέρω περιορισμού κυκλοφορίας και δύναται να προβαίνει σε σχετικές αποφάσεις ρύθμισης κυκλοφορίας οχημάτων, διαμόρφωσης ζωνών αστυνομικών ελέγχων και χρήσης τεχνικών φραγμών.

    7.Η παρούσα δεν εφαρμόζεται ως προς μετακινήσεις των αιτούντων άσυλο υπηκόων τρίτων χωρών και ανιθαγενών που πραγματοποιούνται με ειδικά ναυλωμένα μέσα (όπως πλοία, αεροπλάνα και λεωφορεία) για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

    8.Η παρούσα απόφαση κοινοποιείται προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και τους αντίστοιχους Δήμους Μυτιλήνης, Χίου, Αν. Σάμου, Κω και Λέρου καθώς και προς τις διοικήσεις των κατά τόπους ΚΥΤ (Μόριας, Βιάλ, Σάμου, Κω και Λέρου) προς υλοποίηση των σχετικών ενεργειών της.

    Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    Αθήνα, 21 Μαρτίου 2020

    https://www.e-nomothesia.gr/user/