Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. lotus

    lotus Silence

    Κι αφού θα πεθάνουν
    Κι αφού θα πεθάνουν που θα πεθάνουν κι αφού θα μεταδοθεί πάλι μέσω του νευρικού συστήματος γιατί να φύγουν δυστυχείς χωρίς γλωσσόφιλα?
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    1. από πού προκύπτει αυτό; πώς μάθατε πόσοι έχουν επιμολυνθεί απ' τον νέο κορωνοϊό;
    2. η εκτίμηση αυτού του ποσοστού προϋποθέτει απάντηση στην 1
    3. παρ οτι υπάρχουν φάρμακα και εμβόλια, η γρίπη εξακολουθεί, μέχρι τώρα, να δίνει περισσότερους θανάτους απ την ασθένεια του κορωνοϊού-19

    το πρόβλημα φαίνεται να είναι οτι στην πρώτη διασπορά, πολλοί άνθρωποι χρειάζονται νοσηλεία ταυτόχρονα, και δεν έχουμε υποδομές γι αυτό.
     
  3. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το πρόβλημα είναι πράγματι στη διασπορά και αυτό προσπαθούν να κάνουν με τα μέτρα που πέρνουν, να απλώσουν τη διασπορά χρονικά ώστε και το σύστημα να αντέξει

    Παρόλα αυτά ο corvid είναι πιο επικίνδυνος από την εποχική γρίπη ακόμα και αν τα νούμερά του είναι δεκαπλάσια από των επιβεβαιωμένων:

    Το παρακάτω είναι από το CDC και αφορά τις ΗΠΑ
    https://www.cdc.gov/flu/about/burden/index.html

    2018-2019
    Estimated cases: 35,520,883
    Deaths Estimated: 34,157

    Corvid-19
    Confirmed cases: 85,996
    Deaths: 1,300

    Ακόμα και αν τα πραγματικά cases είναι 10 φορές πάνω από τα επιβεβαιωμένα και πάλι η θνησιμότητα του covid-19 είναι 1,5 φορές μεγαλύτερη από αυτή της γρίπης.

    Θα δείξει καθώς μόλις άρχισαν να φαίνονται τα αποτελέσματα της εκθετικής αύξησης και στις ΗΠΑ.
     
  4. RAIN

    RAIN nefelibata


    Kiss me baby... 
     
  5. brenda

    brenda FU very much

    Welcome back κοπρόσκυλο! 
    Τι αναλυσάρα ήταν αυτή.
    Μένω ενεή...  
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    εννοείς πως όλη η φρενίτιδα καλλιεργείται για 1,5 γρίπη;

    τα μέτρα που έχουν παρθεί σε ορισμένες χώρες (μαζί και στην δική μας) είναι μακραν καταστροφικότερα από την απειλή του ιού, όπως διαφαίνεται ως τώρα.
    ο π.ο.υ. χθες (και προχθές) δεν μπόρεσε να κρίνει αν αυτά τα μέτρα έχουν θετική επίδραση στον έλεγχο της διασποράς.
    μιά χαρά προστατεύονται οι άνθρωποι από λοιμώξεις που κυκλοφορούν. δεν είναι ηλίθιοι. ο εγκλεισμός και η προπαγάνδισή του τους κάνει λίγο ηλίθιους.
    ο εγκλεισμός επιπλέον τους κάνει και ευαλωτότερους σε λοιμώξεις, ιδιαίτερα του αναπνευστικού.
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    1,5 γρίπη αν-ν το ποσοστό εξάπλωσης είναι δεκαπλάσιο από τα καταγεγραμμένα συμπτώματα (μπορεί να είναι και πολύ μικρότερο) και για την οποία:
    • Δεν υπάρχει εμβόλιο
    • Δεν υπάρχει herd immunity
    • Δεν υπάρχει ατομική μερική ανοσία (πχ ως και το 50% αυτών που παθαίνουν γρίπη μπορεί να μην το καταλάβουν καν λόγω μερικής ανοσίας¹)
    • Δεν υπάρχουν κλινικά αποδεδειγμένα -παρά μόνο υποσχόμενα- φάρμακα για αντιμετώπιση
    • Πας χαμένος αν χρειαστείς ΜΕΘ και δεν έχεις κάτι το οποίο δεν ισχύει γενικά για τη γρίπη, τουλάχιστον όχι εξ όσον γνωρίζω.
    ¹Πηγή: http://www.centerforhealthsecurity.org/cbn/2005/cbnreport_103105.html
     
    Last edited: 27 Μαρτίου 2020
  8. mpaxari

    mpaxari Regular Member

    Γενικά ο πανικός και η παράνοια δεν βοηθούν αυτούς που έτυχε τώρα να είναι στη πρώτη γραμμή. Το να ακυρώνεται ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο από τηλεφώνου, το να λένε οι μανούλες και οι πατερουληδες στα παιδάκια όταν θα ανοίξουν τα σχολεία να μην κάνουν παρέα με τα παιδάκια τους,το να αναγνωριζονται σε σουπερμάρκετ και να υπάρχουν φωνές και υστερίες, να μαζεύονται υπογραφές για να φύγουν από τη πολυκατοικία, να διωχνονται από το σπίτι τους κτλ κτλ και γενικά "μπράβο και ζήτω οι" ήρωες "" αλλά μακριά από εμάς, πολύ μακριά....
     
    Last edited: 27 Μαρτίου 2020
  9. lotus

    lotus Silence

    It's a rainy day sugar

     
  10. tithon

    tithon Contributor

    κάθε μοντέλο που ξέρω, θεωρεί το λιγότερο δεκαπλάσια τη διασπορά, απ τα καταγεγραμμένα κρούσματα. αλλά μπορεί κάλλιστα κάποιο που δεν ξέρω να προτείνει μικρότερη διασπορά.

    φάρμακα για τη γρίπη αποκτήσαμε πολύ πρόσφατα. φυσική και τεχνητή μερική ανοσία αναπτύσσουμε. αποτελεί και φυσικό τείχος στη διασπορά.
    γιά τους άλλους τέσσερεις κορωνοϊούς που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο (κοινό κρυολόγημα), δεν έχουμε τεχνητή ανοσία, παρ οτι δίνουν επίσης επικίδυνες πνευμονίες σε χαμηλά ποσοστά.

    πας χαμένος αν χρειαστείς μεθ γενικώς και για οποιονδήποτε λόγο, σε συνθήκες υπέρχειλων μεθ. αν και η γριπη έχει υπερχειλίσει τις μεθ δυο τρεις φορές τα τελευταία χρόνια, δεν είναι αυτό το κύριο ζήτημα. δεν τις υπερχείλισε τόσο πολύ σε τόσο μικρό διάστημα, τόσο εξαντλητικά, όσο αυτή η πρώτη δαασπορά του νέου κορωνοϊού.

    ο νέος κορωνοϊός είναι μιά απειλή, και γιά τη ζωή, ενός κλάσματος (πολύ μικρού, όπως φαίνεται) του πληθυσμού. είναι και χρήσιμο και απαραίτητο να παίρνονται μέτρα προφύλαξης, ελέγχου και θεραπείας της λοίμωξης. δεν είναι ούτε απαραίτητο ούτε χρήσιμο να παίρνονται καταστροφικά μέτρα σε βάρος του πληθυσμού.

    η τακτική «κρυφτείτε μη σας βρει ο ιός» είναι ανεδαφική και αναποτελεσματική, πιό επικίνδυνη απ' τον ίδιο τον ιό, από κάθε άποψη.
    «υπεύθυνη» στάση δεν είναι η λούφα, ποτέ δεν ήταν. ευθυνόφοβη πρόφαση είναι. η καθολική απαγόρευση κάθε δραστηριότητας, κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής ακόμη, και η καλλιέργεια φόβου γιά την εκλογίκευση του εγκλεισμού, η δαιμονοποίηση όσων σκέφτονται ή αναπνέουν, ενισχύει, όχι «ανεπίγνωστα», τα αντανακλαστικά των ακραία περιθωριακών που φοβούνται ολούθε και ανυπομονούν να ρίξουν δυό σφαίρες στο κεφάλι των δαιμόνων τους.

    η καχυποψία έχει αρχίσει να διαφαίνεται στους δρόμους, κι είναι ξεκάθαρος ο διαχωρισμός των ανθρώπων στις τρεις γενικές κατηγορίες που διαμόρφωσαν οι απαγορεύσεις (όχι ο ιός), σε κείνους που χαμογελάνε και κλείνουν το μάτι, σε κείνους που στωικά ή αδιάφορα «συμμορφώνονται» δείχνοντας κατανόηση στην ανοησία, αλλά και σε κείνους που είναι χεσμένοι μέσα στις πανοπλίες από πολυφορεμένες μάσκες και κακοχρησιμοποιημένα γάντια, έτοιμοι να πυροβολήσουν δυό φορές με αζαξ όποιον διασταυρώνεται μαζι τους. τρομοκρατημένοι από πριν. το ποσοστό του περιθωρίου είναι μικρό κι ένα κάπως μεγαλύτερο είναι οχυρωμένο στα λαγούμια του, αλλά έχει γίνει τρεντυ τώρα, και βλέπουμε.

    απ την «απειλή» του ιού;
     
  11. RAIN

    RAIN nefelibata

    Αλληλούια
     
  12. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Το 2007 μου φαίνεται είχα φάει κόλλημα με τα time management games κι έπαιζα μερικά βράδια. Κάποια στιγμή είχα πετύχει ένα κι είχα παθιαστεί που ήσουν φορέας ενός ιού και σε έβαζε σε διάφορους χώρους, όπου προσπαθούσες να τον διασπείρεις στο μεγαλύτερο κατά το δυνατόν ποσοστό.

    Από χθες επιστρέψαμε μερικώς στη δουλειά. Βέβαια τον κλάδο μας των τεχνικών έργων, για άλλη μια φορά τον δολοφόνησαν. Ευτυχώς που ζώντας σε μη εξ' ολοκλήρου δομημένο τόπο, ακόμη κινούνται οι χωματουργικές εργασίες και μπορέσαμε να ξεκολλήσουμε λίγο. Κάποια στιγμή κάτσαμε με τα παιδιά να πιούμε καφέ. Ένας είπε πως πονάνε τα αυτιά του και στραβοκατάπιε με τον καφέ κι άρχισε να βήχει. Όλοι κάναμε δέκα βήματα πίσω. Ένα μήνα πριν, μπορεί και λιγότερο, άλλος θα του χτύπαγε την πλάτη, άλλος θα του πρόσφερε ένα μπουκαλάκι νερό. Τώρα όμως όχι.

    Κάποια στιγμή έπιασε βροχή και γύρισα στο γραφείο μου. Ο συνεργάτης μου κάθε πέντε λεπτά τρίβεται με αντισηπτικά ή τρίβει ρίγανη στα χέρια του. Ως και το μπουφάν μου μυρίζει ρίγανη αυτή τη στιγμή. Πήγα να αφήσω ένα τιμολόγιο στο λογιστήριο και με έδιωξαν κακήν κακώς, διότι δε θέλανε να αγγίξουν το χαρτί. Αργότερα πήγα σε ένα άλλο γραφείο να λύσω ένα πρόβλημα με μια πιστοποίηση που δεν καταλάβαιναν. Έκανα το τραγικό λάθος να μη φορέσω γάντια και μάσκα για να κινηθώ μέσα στο κτίριο, για να υποστώ ανάμεσα στις διευκρινίσεις που προσπαθούσα να δώσω, λογύδριο για το πως και πόσο πρέπει να προσέχω. Γύρισα στο γραφείο για να φορέσω γάντια και να ξαναπάω στο λογιστήριο. Όταν μπήκα με ρώτησαν αν τα γάντια τα φοράω ώρα κι αν έχω τα έχω αλλάξει απ' το πρωί. Με τους περισσότερους απ' αυτούς τους ανθρώπους δουλεύω 10+ χρόνια. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κατά διαστήματα δημιουργούν μικροϊντριγκες και κλίκες. Αν κάτι λέει αυτό, δεν πρόκειται να το φιλοσοφήσω. Ξέρω μόνο πως ο αφιλόξενος κόσμος έχει φανερώσει κάθε απόθεμα ηλιθιότητας και κακομοιριάς που διέθετε.

    Φεύγοντας, μου έδωσαν ένα laptop γιατί το δικό μου είναι απαρχαιωμένο και δε μπορεί να συνδεθεί για να δουλεύω τις επιμετρήσεις στο cad απ' το σπίτι και να ελέγχω τη βάση δεδομένων, για να μην είμαστε πολλοί μαζί τις μέρες που βρέχει, ή που δεν έχουμε κάποια εξωτερική εργασία. Ευτυχώς τα σχέδια ποτέ δεν ακολουθούνται ακριβώς, ούτε καν τα as built και μπορώ να συνεχίσω τη δουλειά μου με τον τρόπο που μου αρέσει εμένα. Ελπίζω να είμαι εγώ το περιθώριο, γιατί αν είναι αυτοί, τότε ο κόσμος έχει γίνει πολύ τρομακτικός για τα γούστα μου.