Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πώς ήταν το BDSM πριν από το BDSM;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Dr. Switters, στις 1 Απριλίου 2020.

  1. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    @Dr. Switters

    Ω, υπερβαθυστοχότατε, μεγίστη η, επιλεκτική έστω, εξ υμών αποδοχής περιποιουμένη τιμή εις τας παρά της ασημαντότητός μου ταπεινάς παρατηρήσεις.
    Επιτρέψατέ μοι όμως την διαλάθουσα της προσοχής υμών, αναλόγου βαρύτητος αναφοράν εις τους κατοίκους της Βιλαρίμπας, οίτινες μετ' αναλόγου επιμελείας ησχολούντο με την απορρύπανσιν των "αβαθών πινακίων" προ της υπερκεράσεως της αποτελεσματικότητος αυτών, εκ των εν Βιλαμπάχω διαδόχων συμπολιτών τους.
    Ως διαπιστωμένον και επιμελώς προγραμματισμένον γεγονός, η εις το δεδομένο πεδίον ανωτέρω περιγραφείσα διελκυνστίς των συμπαθών "συμπολιτών", μού είναι πλέον αδιάφορον.
    Με το συμπάθειο, που λέμε οι απλοϊκοί...  
     
  2. sw

    sw

    ...δηλαδη αμα περιμενα να μου πουν πως λεγονται αυτα που εκανα πριν απο την ανακαλυψη της βιβλιογραφιας του ΒΔΣΜ και αν ηταν αποδεκτα απο τους γειτονες* θα επρεπε να ζουν οι Μαϊδες και να τρωνε και τριφυλλι.
    Και σαν κι εμενα ησαντε στρατοπεδα ολοκληρα ολουθε.
    Ναου γιου νοου γουατ αη μην;

    -----------------------------
    * ειμαι σιγουρος πως θα συμφωνουσαν παμψηφει
    το "μωρ' βαρ' της!" , γιατι στον ελευθερο χρονο μου ημουνα drummer.
     
    Last edited: 2 Απριλίου 2020
  3. espimain

    espimain Contributor

    Ξεκινάτε το νήμα με τον τίτλο "Πώς ήταν το BDSM πριν από το BDSM". Στο εισαγωγικό μήνυμα του νήματος αναφέρεστε σαφώς σε Μ/s. Αφού πήρατε τις απαντήσεις σχετικά με τις σχέσεις Κυριαρχίας /υποταγής, απαντάτε (με εκείνο το "εθελοδουλ(ε)ία" και προσδιορίζετε σαφώς ότι το ενδιαφέρον σας είναι περί της του D/s και M/s) στην συνέχεια αλλάζετε σκοπό και το γυρνάτε στο "τσάμικο", δηλαδή αναφέρεστε πλέον σε παραδείγματα S/m και στο ξύλο που μπορεί να έτρωγε η γιαγιά σας.
    Μάλλον έχετε κάποια σύγχυση σχετικά με το τι είναι το BDSM πριν και μετά το BDSM.
    Το «Ε και;» λοιπόν είναι μία πολύ σαφής απάντηση στο κείμενο σας.
     
    Last edited: 2 Απριλίου 2020
  4. Dr. Switters

    Dr. Switters New Member

    @AlexanderV εύλογη η απορία σας και η όχι ασυνήθιστη συνθήκη που περιγράφετε αποδεικνύει την ισχύ της M/s σχέσης αντιστρόφως στα φύλα από παλαιότερες εποχές. Πάντως η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν «ορθόδοξη» και χωρίς ίχνος βίας (σπανίως καμιά φωνή). Ωστόσο πολύ σωστή η παρατήρησή σας.

    @margarita_nikolayevna είστε επίμονη βλέπω  

    Αγαπητέ @cadpmpc η διελκυνστίς έχει πάντα ενδιαφέρον, ειδικά στις περιπτώσεις που την άλλη άκρη του κάλου τραβάνε με προσποιούμενη σθεναρότητα έξυπνοι συμπολίτες και συμπολίτισσες. Άλλωστε τι καλύτερο να κάνουμε στις μέρες μας;

    @sw απολύτως κατανοητή η παρατήρησή σας. Ο προβληματισμός μου ωστόσο, επαναδιατυπωμένος πιο πάνω, είναι αν το σημερινό καταγεγραμμένο στα εγχειρίδια και αναγνωρισμένο «θεσμικά» BDSM είναι λιγότερο πλήρες ή πιο επιφανειακό (τουλάχιστον στο επίπεδοM/s που με αφορά) από mainstream συμπεριφορές παλαιοτέρων εποχών. Εποχών δηλαδή, που όχι μόνο δεν υπήρχε ως όρος το BDSM αλλά και το σεξουαλικό σκέλος που του αναλογεί θεωρείτο (τότε) ως διαταραχή. Σκέφτομαι ανοιχτά, μήπως οι κοινωνικές συμβάσεις πλέον της εποχής μας, επιτρέπουν μεν την σεξουαλική επιλογή, περιθωριοποιούν (ή βλέπουν ως γραφική ή και καταδικαστέα) δε μια M/s συμπεριφορά εφαρμοσμένη στην καθημερινότητα. Μια συμπεριφορά που στην προ BDSM εποχή ήταν κυρίαρχη στην ελληνική κοινωνία (και αλλού) και συνεχίζει να είναι σε ορισμένους μη δυτικούς πολιτισμούς.

    @espimain με όλο το σεβασμό, μάλλον (λόγω κεκτημένης ταχύτητας) κάτι παρανοήσατε. Μπορείτε να μου πείτε που ακριβώς γύρισα στο τσάμικο και μίλησα για «ξύλο». Το αντίθετο μάλιστα. Μπερδευτήκατε!
     
  5. espimain

    espimain Contributor

    Διαβάστε αυτά που γράφετε. Δικά σας είναι άλλωστε.
     
  6. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    Δεν ειμαι σιγουρη οτι ειναι καθολα αποδεκτη, τουλαχιστον απο μεγαλο μερος της κοινωνιας γυρω μας και δεν ειναι μονον σεξουαλικη

    Στην «προ BDSM» εποχη οπως λετε, εγω θα ημουν μαλλον η κοινωνικα απαραδεκτη. Θα ημουν ισως η στριγγλα, η μεγαιρα που ειχε τον «Μανωλακη» στο βρακι της και πολλοι καθολα αξιοπρεπεις κατα τα αλλα θα ηθελαν ενδεχομενως «να μου δειξουν» πως θαπρεπε να φερομαι. (Σιγουρα θα βασανιζομασταν και εγω και ο Μανωλακης)
    Αντιθετως στην «BDSM» εποχη ειμαι ενα αξιοσεβαστο κοινωνικα προσωπο που απλως καποιοι μου κλεινουν το ματι.
    Εξαρταται απο πια σκοπια βλεπει κανεις την «φυσιολογικη M/s» σχεση του παππου και της γιαγιας. Ειναι φανερο ποια εποχη προτιμω.

    Οι κοινωνικες δομες, μας υπαγορευουν καθε φορα ποιες πρεπει να ειναι οι αξιες μας. Η ανθρωπινη φυση τις υπακουει (τις κοινωνιες), ωστοσο αδιαφορει αν τα γουστα της (της φυσης της) αρεσουν η οχι στις εκαστοτε κοινωνιες. Αν ερθει μια καταστροφη και επι των ημερων μας πχ αναγκαστουμε να γυρισουμε σε πρωτογονο τροπο ζωης, πιστευετε οτι θα αλλαξει κατι, βαθια εντος ενος εκαστου εξ ημων? Κατι παρομοιο θα συνεβαινε απο την ανατολη της ανθρωπινης ζωης
     
    Last edited: 3 Απριλίου 2020
  7. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    Δεν εχουμε τις προσωπικες αποψεις των εμπλεκομενων μερων επ αυτου. Ηταν «φυσικο» για την κοινωνια. Για τους ιδιους ομως? Πως γνωριζουμε αν ο παππους η η γιαγια σιχαινοταν οταν τον/την ακουμπουσε το ταιρι? Αλλα υπεμενε διοτι ετσι επρεπε?οχι μονο η γιαγια. Αλλα και ο παππους....που δυστυχως υπηρξαν παππουδες που «χαλβαδιαζαν» τον μνηστηρα της εγγονης αλλα.......αλλα ηταν τα «φυσικα»?
     
  8. Keeper_

    Keeper_ Dominant: One who guides and protects another

    Μου το λένε συχνά, ευχαριστώ!

    Παρ' όλα αυτά όμως η διευκρίνιση και το ερώτημα δεν τέθηκαν με καμία χιουμοριστική διάθεση και θα εκτιμούσα την ανταπόκρισή σας.
     
  9. tithon

    tithon Contributor

    όπως και στην σημερινή εποχή, σε διαφορετικά περιβάλλοντα, είναι σε διαφορετικούς βαθμούς «αποδεκτό» ή μη το βδσμ, ή οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά, έτσι και σε άλλες εποχές, σε ποικίλα περιβάλλοντα, γίνονταν με διαφορετικό τρόπο αντιληπτές οι ποικίλες εκφράσεις των ερωτικών σχέσεων. οι ισοπεδωτικές και αυθαίρετες (και μάλλον υστερόβουλες) παραδοχές οτι το '50 «γινόταν» εκείνο ή το άλλο, είναι απολύτως ανιστόρητες, όμοια κι οι ανάλογες οτι τον προηγούμενο αιώνα «γινόταν» το παράλλο. η ασυμμετρία και η επιβολή υπήρχε, σύμφωνα με τις ενδείξεις και την λογική της αναλογίας, ανέκαθεν, στο είδος μας και στ άλλα αγελαία, ακόμη και πέραν των θηλαστικών. η ερμηνεία αυτού του γεγονότος, ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε γενίκευση όχι μικρότερη ή αθωότερη, των μονομερών γενικεύσεων της πολιτικης ορθότητας που καταγγείλατε στο αρχικό ποστ σας, κι επικαλέστηκαν άλλοι συνομιλητές.

    υποθέτωντας οτι με τον όρο «βδσμ εποχή» εννοείτε την σημερινή εποχή, θα σημειώσω οτι για τα φαινόμενα της εποχής που ζούμε έχουμε μιά γνώμη και μιά θεώρηση από πρώτο χέρι, όχι υποχρεωτικά σαφή βέβαια. αντίθετα γι άλλες εποχές, πρόσφατες ή παλιότερες, οι περισσότεροι απο μάς διατηρούν μια εικόνα πολύ αφηρημένη και πολύ φιλτραρισμένη από την θεώρηση της εποχής τους. αποσπασματική με άλλα λόγια. εξιδανικευτική.
    με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάποιοι αναζητούν εναγώνια να δουν στην εικόνα που έχουν σχηματίσει στο μυαλό τους γιά την δεκαετία του πενήντα μιά «καταπίεση» που θα δικαιολογήσει την εκδικητικότητα ή την μισαλλοδοξία τους, κάποιοι άλλοι μπορεί να αναζητούν στην εικόνα που έχουν σχηματίσει γιά τον μεσοπόλεμο μιά φυσική ελευθεριότητα που θα δικαιολογούσε την δική τους πρόθεση. ωστόσο είναι βέβαιο πως οι πραγματικότητες, διαχρονικά, είναι πιο απλές και πιο περίπλοκες, ταυτόχρονα. πολυεπίπεδες, δηλαδή.

    η ασυμμετρία και οι εκδηλώσεις της, είναι βέβαιο, δεν εφευρέθηκαν στα πλαίσια του βδσμ.
     
    Last edited: 3 Απριλίου 2020
  10. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Σεξουαλικές πρακτικές, φετιχισμός, ανταλλαγή ισχύος, σαδομαζοχισμός, σαδισμός, μαζοχισμός, επιβολή, κυριαρχια , υποταγη κ.α.
    Όλα αυτά δεν αφορούν καύλα ή και καύλα;
     
  11. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Όχι όλα...
     
  12. kinvara

    kinvara Δική Του Contributor

    Σε τι άλλο κατά την γνώμη σας μπορεί να αφορά πέρα από καύλα και να υφίσταται βδσμ;