Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πώς ήταν το BDSM πριν από το BDSM;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Dr. Switters, στις 1 Απριλίου 2020.

  1. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Ανάγκη...
     
  2. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Προ "βδσμ", αυτό που περιγράφεται σήμερις ως "βδσμ", ήταν πολύ καλά, σας ευχαριστεί πολύ για το ενδιαφέρον σας, νάστε καλά, τα δέοντα στη μαμά σας...
    Διγιότι, αυτό που περιγράφεται σήμερις ως "βδσμ", το άλλο το "βδσμ" το ανώνυμο( ), το κατανοεί μόνον ως αφήγημα και γι' αυτό δεν πολυαπασχολείται με τα παρεδώσε του πέραν του Ατλαντικού φυτρώσαντος νέωπα.
    Αν το απασχολούσε, θα είχε γράψει (το προϋπάρχον "βδσμ", ντε) το δικό του αφήγημα...
    Παρ΄ όλα αυτά, ρίχνει στο "νεούδι" μια αγαπησιάρικια, αποστασιοποιημένη ματιά!
     
  3. sigh

    sigh .

    Μολονότι οι ασύμμετρες σχέσεις σε πατριαρχικές κοινωνίες φαινομενικά θυμίζουν M/s, η ουσιώδης διαφορά έγκειται στο θέμα της συνειδητής επιλογής των μελών τους. Η πλειοψηφία των γυναικών σε ανδροκρατούμενες κοινωνίες, ανατράφηκε με δεδομένα πως η υποταγή είναι αλληλένδετη με την γυναικεία φύση και την θηλυκότητα. Οποιαδήποτε απόκλιση από αυτό, συνιστούσε κοινωνική απομόνωση. Το κοινωνικό φύλο ταυτιζόταν απόλυτα με το βιολογικό, και οι κοινωνικοί έμφυλοι ρόλοι ήταν ξεκάθαροι, ήδη από την παιδική ηλικία.
    Στην περίπτωση που μια γυναίκα δεν ένιωθε μεγαλώνοντας, ν "ανθίζει" μέσα της η τάση να υπηρετεί και να ακολουθεί τον Άνδρα σύζυγό της -κυρίως επειδή ήταν αρσενικός-, αντιμετώπιζε πέρα από την κοινωνική απομόνωση, και θέμα επιβίωσης. Το διαζύγιο δεν υφίστατο, θρησκευτικοί, οικονομικοί και κοινωνικοί λόγοι, απέτρεπαν ένα τέτοιο "release", και η υποταγή στο σύστημα ήταν μονόδρομος.
    Η γυναίκα που ζούσε ένα έμφυλο κοινωνικά επιβεβλημένο M/s, δεν είχε την ελευθερία να το επιλέξει όπως οι σύγχρονες βουδουσουμικές σκλάβες. Ο Αφέντης της, ήταν οι πατριαρχικές δομές της κοινωνίας, και ο σύζυγός της, ένας εκπρόσωπός τους.

    Υπήρχαν όμως και γυναίκες που "άνθισαν" μέσα σ αυτή την κοινωνική συγκυρία έμφυλου ασύμμετρου σχετίζεσθαι. Δεν γνώριζαν ορολογίες, ονλινε φαντασοκαυλάντες, τσοντοφωτό και λοιπά βοηθήματα, αλλά βιώσαν ουσία, και μάλιστα 24/7.
     
  4. @Dr. Switters Το μόνο είδος σχέσης, παρόμοιο με αυτό που περιγράφετε, με τον παππού και τη γιαγιά σας και που μου έρχεται στο μυαλό, είναι το Christian Domestic Discipline (CDD). Ένα είδος M/s σχέσης στην οποία κυριολεκτικά όλες οι αποφάσεις διυλίζονταν μέσω του Κ αρσενικού μέλους, δεν υπήρχαν συμβόλαια, κανόνες, διαπραγματεύσεις, ούτε "γνωστά όρια", ήταν μια δέσμευση ζωής και ίσως μονόδρομος δεδομένης της εποχής, χωρίς ιδιαίτερη σημασία της συναίνεσης σε όλα. Μια ΤΡΕ σχέση, όχι και τόσο διαφορετική στο μηχανισμό λειτουργίας σε σχέση με αυτή στα χρόνια του BDSM 2.0, όσο στην εποχή και στις τότε "τάσεις".
     
  5. Stilvi

    Stilvi Nobody expects the Spanish inquisition! Contributor

    Α Ναι! Τη θυμάμαι αυτή τη σειρά! Νομίζω έπαιζε στο Μέγκα!   

     
     
  6. tithon

    tithon Contributor

    σας διαφεύγει ο ρόλος του ιππότη κι ο πιό πρόσφατος του κουβαλητή· παρόμοιας χριστιανικής καταγωγής, ή έστω κανονικοποιημένοι κι αυτοί διά της «χριστιανικότητας» της εποχής τους, με τρόπο ανάλογο της κανονικοποίησης του σύγχρονου βδσμ διά της ανάλογης επίκαιρης ορθότητας  
     
  7. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Το Christian Domestic Discipline είναι τωρινό φαινόμενο, δεν ανήκει σε περασμένη εποχή.
     
  8. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Ωωω, ιστορίαι Ιπποτών...

     
     
  9. Ενδεχομένως!  
    Δεν διαφωνώ μαζί σας. Ως φαινόμενο και ως ορολογία είναι τωρινό, ως "τρόπος ζωής" πιστεύω πως όχι.
    Θα φροντίσω, με την ευκαιρία του ιατρικού σπρίνγκ μπρέϊκ, να ψάξω αυτό το διαμάντι από άλλη εποχή!  
     
  10. Silvia

    Silvia Αυταρχική και Φιλελεύθερη

    Λοιπόν, καταλαβαίνω τα συναισθήματά σας. Δεν καταλαβαίνω, όμως, γιατί επιχειρείτε να τα εκφράσετε μέσα από την εξέταση της "καταγωγής" του bdsm.

    Στην ουσία αυτό που νομίζω πως σας απασχολεί είναι η δυσφορία που μπορεί ένα άτομο να βιώσει από τυχόν παρεμβατισμό που δέχεται από την κοινωνία σε θέματα της προσωπικής και ερωτικής του ζωής.
    Παρεμβατισμό που θα ένιωθε ένας πολυγαμικός άντρας στη χριστιανική θρησκεία, ο παππούς που του άρεσε να τις τρώει από τη γιαγιά επειδή έκαψε τις πατάτες, ένας άντρας γκέϊ σε πολιτισμούς της ανατολής.
    Αν και σε κάποιες από εκείνες τις περιπτώσεις ο παρεμβατισμός δεν γινόταν μόνο μέσω κοινωνικής επίκρισης, αλλά και επιβολής δια νόμου και με ποινές αυστηρές έως και θανατικές, συμφωνώ πως μπορούμε κάπως να τον παραλληλίσουμε με αυτόν που αντίστροφα προσπαθούν να επιβάλλουν διάφορα σύγχρονα κινήματα και μερίδες πληθυσμού (ψάξτε το φαινόμενο που λέγεται "δικαιωματισμός").

    Όμως, το αν το bdsm σχετίζεται ή επηρεάζεται από διάφορες ιστορικές ή σύγχρονες κοινωνικές καταστάσεις, δε νομίζω πως έχει να μας πει και πολλά.
    Σημασία έχει να καταφέρει κάποιος να βιώσει την ατομική του ελευθερία (που συνοδεύεται από την αντίστοιχη ατομική ευθύνη βέβαια), ώστε να μπορεί να παίξει με αυτήν όπως θέλει στην προσωπική του ζωή.
     
    Last edited: 3 Απριλίου 2020
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Εγώ, αν και με έχει καλύψει ο @tithon με τις απαντήσεις του, δεν είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο O.P.
     
  12. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Ναι, άμα το σκεφτεί κανείς οι ιππότες μια χαρά χωράνε σε καράβι...
    Καράβια τους πήγαν και στους Αγίους Τόπους