Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πώς ήταν το BDSM πριν από το BDSM;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος Dr. Switters, στις 1 Απριλίου 2020.

  1. tithon

    tithon Contributor

    ισχυρίζομαι οτι είναι ισοπεδωτική εικασία οτι σήμερα υπάρχει «μεγαλύτερη δυνατότητα». η σύγκριση είναι αβάσιμη.


    τα εγκλήματα κατά της τιμής τιμωρούνται και σήμερα (εξύβριση, δυσφήμιση, εξύβριση έργω). ποτέ δεν επιτρέπονταν. στην αρχαία σπάρτη συγχωρούντο στην πολύ συγκεκριμένη συνθήκη της μη επιστροφής επί τας ασπίδος. έκτοτε δεν συγχωρούνται.

    καιτοι στα δικαστήρια προεβλήθησαν κατά καιρούς ως ελαφρυντικά ποικίλες προφάσεις, όπως πάθος, ερωτική τύφλωση (ως αντιστάθμισμα πραγματικής τύφλωσης με βιτριόλι πχ), σπανιώς απ όσο γνωρίζω ελάφρυναν καταδίκες, σπανίως δεν σημαίνει ποτέ.

    οι νόμοι απηχούν την εννιαία κοινωνική αντίληψη, όσο την απηχεί και οποιοσδήποτε σημερινός νόμος, γιά παράδειγμα ο νόμος που απαγορεύει να κλωτσήσεις σκύλο που σε δαγκώνει.

    οι πηγές στις οποίες αναφερθήκατε,
    οι οποίες είναι βέβαια αντιφατικές, είναι πράγματι πιό αξιόπιστες ως προς το μετρο και την αντιφατικότητα που προβάλουν. σαν σήμερα ένα πράγμα.  
     
    Last edited: 5 Απριλίου 2020
  2. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    Θα συμφωνησω μαζι σας στο οτι διαφωνουμε
    Παρα το οτι εχετε ενδιαφερουσες αποψεις.
     
  3. tithon

    tithon Contributor

    δεν είναι αίτημα να συμφωνούμε, απόψεις διακινούμε και ανταλλάσουμε, και το κάνουμε πολύ ωραία.
     
  4. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Έτσι για το ξεκαθάρισμα...
    Ο παρατηρητής και η Αντικειμενικότητα δεν θα τα ...φτιάξουν ποτέ...
    Όταν πα να συναντηθούνε αυτοκαταστρέφονται με ένα κρατακαμπούμ, σαν ύλη και αντιύλη στο εργαστήριο, ένα πράμα...
    Ένα είναι σίγουρο, όσο πιο πολλή αντικειμενικότητα ακούς, εννοείται, λανθάνει, υπονοείται, μακριά κι αγαπημένοι, το να γινόμαστε βαποράκια της μπαλαφάρας νο γκουντ.
    Το κοινώς παραδεκτό, δεν είναι αντικειμενικότητα, η δημιουργία εργαλείων για αντικειμενικότερη στάση/αντίληψη/ερμηνεία/χουατέβα δεν είναι αντικειμενικότηα, η συνεκδοχική χρήσης της λέξης αντικειμενικότα επίσης δεν είναι αντικειμενικότητα, αντικειμενικότητα μας αρέσει ή όχι είναι η αποτύπωση υπό τον μανδύα του απόλυτου μιας κατάστασης για λόγους καθαρά διαχειριστικούς των φορέων του όποιου κρατούντος αφηγήματος.
    Με λίγα λόγια, καλό είναι να εννοούμε την αντικειμενικότητα ως βαθμό στατιστικής προσέγγισης, 'ετσι στο χοντρικό, για να μη το ρίξουμε στην (αμπελο)φιλοσοφία...
     
  5. Dr. Switters

    Dr. Switters New Member

    Ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο είχα κλειδωθεί απ’ έξω. Δεν είχα πρόσβαση στο φόρουμ.

    Αγαπητή και επίμονη @margarita_nikolayevna διακρίνω ότι το Sympathy for the Devil σάς μπερδεύει και ο Woland πιθανόν σας έχει στοιχειώσει. Σχετικά με την έννοια του γεγονότος, όπως απλοϊκά εξηγεί ο @cadpmpc (κατάλαβα για να καταλαβαίνετε) το γεγονός είναι γεγονός. Σχετικά με το αν μπορεί να «καθαρίσει» η αφήγηση από τις ιδεολογικές στάσεις κατανοώ ότι υποστηρίζετε τους ηλιθίους που βλέπουν την αλήθεια στην στρατευμένη αφήγηση της ιστορίας. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχουν μόνο εκείνοι και στους υπολοίπους επιλέγω να απευθύνομαι.

    Σχετικά με το αν το BDSM είναι απλώς και μόνο τεμπέλα όπως υποστηρίζουν @Arioch, @Karlitos και άλλοι, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Δεν είναι. Εμπεριέχει κανόνες, πρωτόκολλα, ορισμούς κτλ που συνεπάγονται συμπεριφορές. Ειδικά για τις Μ/σ σχέσεις που αφορούν το νήμα, έχει μεγάλη σημασία η «ουσία» του BDSM. Και γι αυτό το λόγο έχω θέσει το νήμα. Είναι διαφορετική η ουσία του ως σεξουαλική ικανοποίηση (κάτι το οποίο είναι κοινωνικά αποδεκτό σήμερα) και διαφορετική η ουσία του αν στον πυρήνα της σχέσης βρίσκεται η άνευ όρων υποταγή και η εξουσία. Θα επανέλθω όμως σε αυτό εν καιρώ.

    @NewKatrin καλά τα λέτε με τον @thithon, συμφωνώ μαζί σας σε πολλά αλλά διαφωνώ σε ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα εδώ:
    Θεωρώ προσβλητικό για την νοημοσύνη της γιαγιάς, του παππού και την δική μου να σάς περνάει από το μυαλό ότι υπ’ηρχε κάποιος εξαναγκασμός. Όχι απλώς την έβρισκε αλλά αποτελούσε σκοπό της ζωής της η ύπαρξή του. Όταν ακούω την λέξη αφοσίωση σκέφτομαι αυτό. Θα επιχειρήσω σε επόμενο ποστ να περιγράψω την σχέση με παραδείγματα. Για τα ορθογραφικά, αν και ιδιαίτερα αυστηρός, σας συγχωρώ : )

    @gaby_m Gaby_m δεν με απασχολεί τι έκανε ο παππούς στη δούλα αλλά η βαθιά και ειλικρινή κατανόηση της γιαγιάς γι αυτό το γεγονός.

    @tithon φίλτατε ειλικρινά είναι πολύτιμη η συνεισφορά σας στον νήμα παρά την άβυσσο που μας χωρίζει. Ας εργαστούμε προς την γεφύρωση.
     
  6. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Ένα Google search δεν είναι αρκετό για να σας βάλει ούτε καν στην επιδερμική αφήγηση του μυθιστορήματος. Αν έχετε χρόνο και όρεξη, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε.
    Θα σας ξεκαθαρίσει πολλά σχετικά με τους ηλίθιους και το τι διδάγματα (μπορούν να) παίρνουν από την Ιστορία.
    Καλημέρα.
     
  7. espimain

    espimain Contributor

    Παρακαλώ μπορείτε να μας πείτε που είναι γραμμένα και από ποιόν, αυτά τα πρωτόκολλα και οι κανόνες, στα οποία αναφέρεστε;
    Για να τα διαβάσουμε κι εμείς.
     
  8. @Dr. Switters Ίσως ένα σημαντικό κομμάτι που θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε από τη σχέση της γιαγιάς και του παππού, είναι ο βαθμός της φροντίδας που έδειχναν για τον σύντροφό τους. Σπάνιο πράγμα στις μέρες μας, όπου η υπόθεση "καύλα" τείνει να παραγκωνίζει αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι του BDSM. Στο όνομα της καύλας τσαλαπατιούνται ένα σωρό πράγματα.
     
  9. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Ίσως θα ήταν καλό να αλλάξετε παρέες.
     
  10. NewKatrin

    NewKatrin Very irregular member

    Τι σχεση εχει η νοημοσυνη της γιαγιας, του παππου και η δικη σας οταν ειναι δεδομενο οτι υπηρξαν πολλοι συμβιβασμοι ζωης σε παλιοτερες εποχες (και στος τωρινες για να προλαβω ενστασεις αλλα ας μην πιανομαστε απο καθε λεξη)
    Πολλες γιαγιαδες ζουσαν μια συγκεκριμενη ζωη διοτι δεν ειχαν τη δυνατοτητα να ζησουν μια αλλη. Οταν ενας ανθρωπος ειναι οικονομικα εξαρτωμενος απο εναν αλλο και μαλιστα δεν μπορει να ανεξαρτητοποιηθει οσο και να θελει....
    Η αφοσιωση στην οικογενεα ειναι αλλο θεμα. Οταν τοτε πολλες γυναικες (μια και εστιαζουμε στις γιαγιαδες δεν ειχαν τη δυνατοτητα επαγγελματικης καριερας και η βασικη τους «καριερα» ηταν η σωστη οικογενεια, το εκαναν με τον καλυτερο δυνατο τροπο
    Τη νοημοσυνη δεν μπορω να τη βαλω στο πλαισιο που συζηταμε.....
     
  11. Dr. Switters

    Dr. Switters New Member

    Καλησπέρα @margarita_nikolayevna . Ευχαριστώ για την υπόδειξη. Ίσως το ξαναδιαβάσω τώρα που είμαστε στην καραντίνα. Βρίσκεται κάπου σκονισμένο στη βιβλιοθήκη με μια αφιέρωση από τότε πιθανόν που εσείς ήσασταν ακόμα παιδί. Πάντως αν μου επιτρέπετε μια μικρή συμβουλή. Διαβάστε με μεγαλύτερη προσοχή και λιγότερη προκατάληψη αυτά που λέω και ίσως βρισκόμαστε πιο κοντά απ’ ότι αρχικά νομίζετε.

    Αγαπητέ @espimain μια καλή αρχή μπορείτε να κάνετε εδώ!
    Αστειεύομαι φυσικά. Μάλλον κι εσείς. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι υπάρχει ένα μίνιμουμ τυπικότητας στο τι περιμένει και τι υπόσχεται κανείς όταν λέει ότι «ανήκει» στο «χώρο». Ας μην το συζητήσουμε όμως περαιτέρω.

    Αγαπητέ @Baddy . Ναι σίγουρα αλλά όχι μόνο. Σίγουρα όμως φροντίδα. Στη σχέση που θυμάμαι υπήρχαν μικρές λεπτομέρειες. Από το ότι εκείνος σταματούσε στο ζαχαροπλαστείο για να της πάρει την αγαπημένη της πάστα, μέχρι στη σχολαστικότητα που εκείνη σιδέρωνε πάντα το λευκό του πουκάμισο, χωρίς να εμπιστεύεται την παραδουλεύτρα. Υπήρχαν κάποια στοιχεία που ενδεχομένως να περικλείετε στην λέξη φροντίδα, αλλά και άλλα που έχουν να κάνουν με μια αμοιβαία βαθιά αφοσίωση και αυτό που λέω «σεβασμό» (που στον καθένα τους εκδηλωνόταν με διαφορετικό τρόπο). Μικρές καθημερινές λεπτομέρειες που επιβεβαίωναν τη θέση του ενός και της άλλης, χωρίς να γίνονται βεβιασμένα, ως «πρέπει» ή ως αγγαρεία. Αυτός ο γνήσιος σεβασμός από τη γιαγιά στον παππού αλλά και μια ανιδιοτελής «έγνοια» του ίδιου προς εκείνη. Σεβασμός που δεν συναντάμε σήμερα σε οποιοδήποτε επίπεδο σχέσεων γενικώς (όχι μόνο στο BDSM) κυρίως εντός αυτού του δυτικού μοντέλου ζωής. Είναι μια έννοια που κατά τη γνώμη μου έχει χάσει (ή έχουμε αλλάξει) την σημασία της. Σήμερα το να σέβεσαι σημαίνει να αναγνωρίζεις και να εκτιμάς και να συμπεριφέρεσαι αναλόγως. Τότε συνδεόταν με ένα βαθύ αίσθημα μια ευλαβικότητα η οποία κατάληγε στην ανάλογη συμπεριφορά. Και δεν εννοώ βέβαια ως συμπεριφορά μόνο τον πληθυντικό που τον είχαν περάσει με απολύτως φυσικό τρόπο και στα παιδιά τους, αλλά έναν σεβασμό στην πράξη. Το σέβας. Στη σιωπή, στο άγγιγμα, στην ερώτηση, στην εγκράτεια, στον ιδιωτικό χώρο, στην απόσυρση. Με έναν μαγικό τρόπο η γιαγιά ήξερε πότε να μπει και πότε να βγει από το δωμάτιο. Πότε να κλειστεί στο δωμάτιό της, πότε να του φέρει τα τσιγάρα και τον καφέ, πότε να βάλει το ραδιόφωνο. Όχι επειδή κάποιος την εκπαίδευσε να το κάνει αλλά επειδή το ήξερε. Επίσης υπήρχε μια δωρική αυστηρότητα και μια απόσταση στη σχέση τους χωρίς «σάλια». Μια απόσταση που δεν επέτρεπε την γκρίνια της οικειότητας, παράπονα, μούτρα και τα συναφή. Θα προσπαθήσω να τα μαζέψω με παραδείγματα σε κάποιο ποστ αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτή η σχέση που περιγράφω δεν ήταν η μόνη. Έχουμε άπειρα ανάλογα παραδείγματα από τη λογοτεχνία και το σινεμά της εποχής.

    @NewKatrin το «προσβλητικό περί νοημοσύνης» έγκειται στο ότι δεν θα έμπαινα στον κόπο να ξεκινήσω μια κουβέντα για όσα περιγράφετε. Δεν αποτελούν εξαίρεση τα όσα λέτε ότι συνέβαιναν –όντως αυτά που λέτε σε κάποιον βαθμό ίσχυαν - αλλά δεν είναι αυτό που μας απασχολεί στο παρόν. Όπως σήμερα οι BDSM σχέσεις αφορούν μια μικρή σχετικά ομάδα ανθρώπων και οι προ BDSM σχέσεις που επιδιώκω να αναδείξω δεν αφορούσαν πιθανόν στην πλειονότητα των ανθρώπων και των σχέσεων της εποχής στην οποία αναφερόμαστε.
     
  12. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το SOAP είναι μέθοδος. Το REST είναι μέθοδος. Το GraphQL είναι μέθοδος.

    Και τα τρία, άλλοτε χειρότερα, άλλοτε καλύτερα, εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες με βασική την επικοινωνία μέσω web services.

    Το BDSM είναι ένα σύνολο αναγκών (επικοινωνία μέσω web services) και οι διάφορες πρακτικές/πρωτόκολλα χρησιμοποιούνται ανάλογα με τα γούστα/προτιμήσεις για να το καλύψουν.

    Η ανάγκη υπάρχει γιατί είμαστε/εξελιχτήκαμε έτσι. Είτε το ονομάσουμε BDSM είτε το ονομάσουμε Βρασίδα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Δεν είναι παρά μια ταμπέλα προκειμένου να ομαδοποιήσει (ο homo sapiens sapiens είπαμε λατρεύει τις ομάδες) συγκεκριμένες ανάγκες.

    Μπορεί η ταμπέλα/τίτλος να είναι πρόσφατη αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει/κατηγοριοποιεί/κατονομάζει όχι.
     
    Last edited: 7 Απριλίου 2020