Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Σσσσ πιο σιγά, θα μας καταλάβουν!
    Λοιπόν: ρώτησα αν κάποια σέκτα ήθελε καινούργιο μέλος, αλλά τελευταία οι περισσότεροι δυσκολεύονται με τις τελετές μύησης (quote υψηλού στελέχους: "Δεν μας φτάνανε η κωλοκουκούλες και τους μανδύες που σκουντουφλάμε συνέχεια στο σκοτάδι, έχουμε και τις ^$%^#@@μάσκες τώρα, γαμώτο!"). Οι μόνοι θετικοί, όχι στον ιό, ήταν οι Illuπιτάti, παράρτημα της γνωστότερης σέκτας, που απαιτούν ως αρχική προσφορά μια αλμυρή πίτα, κατά προτίμηση σπανακοτυρόπιτα με μυρωδικά με λεπτό σπιτικό φύλλο, αν έχεις σουσάμι για την επιφάνεια βάλε, αρκετή για 8-12 άτομα. Θα κανονίσω η ίδια για την παραλαβή ώστε να την φάω παραδώσω γρήγορα, no, really.
     
  2. RAIN

    RAIN nefelibata

       
    Μου βάζεις δύσκολα.
     
  3. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Όταν διαβάζω ότι μετά την καραντίνα θα αλλάξουν όλα και όλοι:

     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    1.
    Δεν θα διαφωνήσω ότι στους τομείς της οικονομίας καί της παραγωγής που αναγκαστικά θα πρέπει να μείνουν ανοιχτοί είναι απαραίτητη η λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την προστασία των εργαζομένων.
    Κάθε παράλειψη σε αυτό το επίπεδο ωστόσο δεν θα πρέπει να οδηγεί σε κριτική τύπου "αα, αφού δεν τηρείτε εκεί τα μέτρα μη τα πάρετε καθολου γιατί δεν έχουν συνοχή και νόημα" παρά σε κριτική τύπου "κάντε ότι πρέπει ώστε να διακόψετε την μεταδοτική αλυσίδα παντου ".

    2.
    .Δεν είναι δαιμονοποίηση ο ισχυρισμός ότι η επίκληση της δημοκρατίας λειτουργεί σε κάποιους εξυπνακηδες ως πρόφαση για να υπερασπιστούν την ελεύθερη κυκλοφορία την στιγμή που γνωρίζουν τους κινδύνους.
    Εσύ μπορείς να βλέπεις δεξιά κι αριστερά δαιμονοποιησεις κι εξορκισμούς, εγώ βλέπω κάμποση υποκρισία...

    3.
    Τα ΜΜΕ κάνουν και τώρα ότι κάνουν χρόνια, πάρε αν θες ένα πλακάτ να πάρω κι εγώ αλλο ένα να βγούμε να τα καταγγέλλουμε στο Σύνταγμα. ( αφού τελειώσει η καραντίνα, δε μου περισσεύουν 150ευρω ). 
    Το "κοινό" αφού δεν είναι "λαός - βόδι" θα έχει τα κατάλληλα φίλτρα για να αντιληφθεί
    τον λαϊκισμό,την τρομολαγνεια, την δαιμονοποίηση και την χειραγώγηση φαντάζομαι...
     
  5. χθες επίσημα τελείωσε η πρώτη φάση αντιμετώσης της πανδημίας στην ευρώπη , ήταν το τυχαίο της συνόδου κορύφης με τις ανακοινώσεις του ecdc. Πλέον τα μέτρα θα στοχεύουν στην επιστροφή στην κανονικότητα, μακάρι να το καταφέρουν. τελείωσε και η συμφωνία κυρίων για μία περίοδο ασυλίας και της μη άσκησης κριτικής. Σιγά σιγά ο καθένας θα μαζέψει τα κομμάτια του πριν μπούμε για τα καλά στο μεγάλο debate Βιοηθικής και και βιοιατρικής.
    Από την αρχή της κρίσης είδα μία τεράστια διαφορά στην ευρώπη με την άπω ανατολή. Έλλειψη σε αντίθεση με υπερεπάρκεια υλικών προσωπικής προστασίας τόσο πολιτών όσο και υγειονομικού προσωπικού. Λογικό εφόσον η παραγωγική γραμμή είναι εκει. Μπορούσε η ευρώπη να κάνει κάτι ? Φυσικά , απλά να εγκαταλείψει στοχευμένα τις νεοφιλευθερες πολιτικές και τις παπαριές για αθέμιτο ανταγωνισμό και να επιτάξει ή να επιδοτήσει ή οπωςδηποτε αλλιώς να τροποποήσει τις παραγωγικές γραμμές τις ευρώπης. Μηχανικά για να τροποποιηθούν οι υφιστάμενες γραμμές παραγωγής χρείαζονται δύο μέρες.
    στην Ελλάδα είδα τις πρωτες βδομάδες υγειονομικό προσωπικο με σκισμένες χάρτινες μασκες , χειρουργικές μασκες να τις φοράνε σε όλη τη βάρδια, άκουσα τα χίλια δύο για τις μασκες , σε σημείο που θα πρεπει να αφαιρέσουμε τα ταμπελάκια δεκαετιών που μας προτρέπουν να κανουμε ησυχία και να φοράμε μάσκα στο νοσοκομείο.
    προστασία χωρις μάσκα 0% , χάρτινη 10%, μονή βαμβακερή 15% χειρουργική 40% ....ffp3 99%.
    Εδώ εφοδιάσαμε γιατρούς και πολίτες με δωρεές ενώ την ίδια ώρα κατέβαζαν ρολά 4 κλωστουφαντουργίες. Ένα βιντεάκι στο youtube και διάθεση ρετάλιων και με ένα διαχωριστικό έκανες μάσκα δύο επιπέδων με φίλτρο για χρήση μιας ώρας να κυκλοφορήσεις ελέυθερα να κάνεις τις δουλείες σου και να την πετάξεις. Εδώ είδα να κρατάνε τις μάσκες σα να είναι καρβέλι στην κατοχή. Οι εθελοντριες ξέμειναν από υφάσματα. και αυτό γιατί τυχόν διάθεση μασκών σε πολίτες θα έπαιρνε τη δουλειά από εταιρείες που θα έπρεπε να απολύσουν προσωπικό. Ξεμείναμε από χαρτομαντηλάκια , με τη Septona και τη Mega να μην αυξάνουν την παραγωγή, δεν είχαμε αντισηπτικά και δη ισοποροπυλική αλκοόλη ενώ στον ασπρόπυργο μπορούν να μας πνίξουν με οινόπνευμα. όποιος ήθελε παντως οινοπνευμα πηγαινε σε ενα βενζινάδικο και αγόραζε. όσοι ζήτησαν να παραξουν αντισηπτικά (μια τεχνική που για να είναι αποδοτική πρέπει να παράξεις μπιτόνια) κολούσαν στο ΚΑΔ και τη γραφειοκρατία.
    Οι τράπεζες ( ναι αυτές που τις σώσαμε δύο φορές και δίνουν παχυλούς μισθούς στους διευθυντάδες , στους προισταμένους είχαν δώσει τεράστια ποσά για εθελουσίες) αντιμετώπισαν τους πολίτες σαν πρόβατα και αντί να ζήτηθει να επιλυθεί το πρόβλημα εντός ωρών (κάτι θα έβρισκαν) , βγαίνει ο άλλος και απειλεί και φοβερίζει , προφανώς και δεν ξέρει ότι στην ελλάδα πληρωνόμαστε τέλος του μήνα και τότε πάμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις. Οι τράπεζες τη δόση τη θέλουν εκεινή τη στιγμή , δεν είδα σποτακι για παράταση.
    που θα είμασταν αραγε εάν τα παραπάνω είχαν εφαρμοστεί όπως προτάθηκαν στο τριήμερο της καθαράς δευτέρας. αντίστοιχα συνεβησαν σε όλη την ευρώπη απλά εμείς ως λαός που περασε 10 χρόνια κρίσης, συνειδητοποίησαμε την κατάσταση πριν μας την πουν, όπως ακριβώς το περιγράφει το βιντεάκι
     
  6. estelwen

    estelwen χρήσιμη Contributor

    Συμφωνώ, κι εγώ βλέπω κάμποση υποκρισία. Πιθανόν όμως να κοιτάζουμε σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

    Όλως παράξενα, πουθενά δεν υπάρχει μνεία κανενός Ροβεσπιέρου να κυκλοφορεί φωνάζοντας "Είμαστε ανυπότακτοι, όπως η αλήθεια, ανένδοτοι, συνεπείς" - αντίθετα, ίσως θα ξέρετε ότι οι "άσκοπες μετακινήσεις", όπως τα ονομάζουν επίμονα και υποκριτικά τα media και η αστυνομία, βεβαιώνονται όχι με οποιονδήποτε έλεγχο της σκοπιμότητας της μετακίνησης, αλλά με την σκέτη απουσία είτε της βεβαίωσης μετακίνησης είτε ταυτότητας/διαβατηρίου - απλά δεν τα έχουν μαζί τους. Αυτά τα λέει η ίδια η κ. Ροτζιώκου, εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ (εδώ για όποιον ενδιαφέρεται, η ερώτηση του δημοσιογράφου στο 1:35, ακολουθεί η απάντηση).

    Μπορεί επίσης να συναντήσατε άλλο ένα παράδειγμα υποκρισίας - εξαιρετικά σημαίνον εφόσον προέρχεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης, κ. Πέτσα, ο οποίος χθες συμβούλεψε πονηρά: "παρεμπιπτόντως μπορεί κάποιος όταν κάνει κάποια άλλη έξοδο από το σπίτι του, για άλλους λόγους που δικαιολογούν αυτήν την έξοδο, να μπορεί να περάσει για ατομική λατρεία και από την εκκλησία της ενορίας του".
    Enough said.
    Βεβαίως και τα διαθέτει, όταν του δίνεται πρόσβαση σε αποστασιοποιημένη και ανυστερόβουλη, μη υποκριτική πληροφόρηση.
    Εγώ όμως περιέγραψα όχι τα κριτικά φίλτρα που κατέχει το κοινό, αλλά την θεώρηση για το λαό ως ανεύθυνο. Διαφορετικό θέμα.
    Χαίρομαι πάντως που συμφωνούμε ότι, φίλτρα ξεφίλτρα, αναγνωρίζετε ως υπάρχοντα λαϊκισμός, τρομολαγνεία, δαιμονοποίηση και χειραγώγηση.
     
  7. rea..

    rea.. Contributor

    Νομίζω πως η απάντηση βρίσκεται μέσα στην ίδια την ερώτηση σου,
    Η @gaby_m μίλησε για συνταγματικά διακαιώματα και εσύ για το φασιστικό «καλό».
    Δεν βλέπω πως συνδέονται.
    Σε ένα φασιστικό καθεστώς ο ευπαθής παππούς είναι απειλή για την οικονομία της χώρας και άρα τον αφήνουμε να ψοφολογήσει. Γενικά τα εμπόδια του «καλού» τα βγάζουμε από την μέση με συνοπτικές διαδικασίες. Ιστορικά, "οικονομικές απειλές" ήταν και οι Εβραίοι, οι πρόσφυγες, οι κομουνιστές, το κεφάλαιο κτλ..

    Στο δημοκρατικό καθεστώς, ο ευπαθής παππούς είναι ένας πολίτης, που υποχρεώναμε να πληρώνει για την υγεία του σε όλη του τη ζωή και άρα έχει δικαιώματα.
    Το ότι τα λεφτά του παππού μπήκαν σε ελβετικούς λογαριασμούς και δεν υπάρχουν στο ΕΣΥ, είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

    Τα δικαιώματα του παππού ισχύουν, όσο ισχύουν τα συνταγματικά δικαιώματα όλων των πολιτών. Για όσο υπάρχει δημοκρατικό καθεστώς δηλαδή.
     
    Last edited: 10 Απριλίου 2020
  8. whisperer

    whisperer Regular Member

    για μαζεψου
     
  9. Amoreisa

    Amoreisa Regular Member

  10. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna owned Contributor

    Όχι   Θα διαφωνήσουμε  
    Εγώ απέναντι στην φράση "Η πολιτεία οφείλει να προστατέψει την ζωή του πολίτη, με κάθε δυνατό τρόπο" έθεσα θέμα φιλοσοφίας δικαίου θέτοντας έμμεσο ερώτημα πού και από ποιον μπαίνει το όριο στο "οφείλει" και στο "κάθε δυνατό τρόπο".
    Και η συνέχεια ήταν για να καταδείξει πως μπορεί να γίνει κατάχρηση (φτάνοντας στο φασιστικό "καλό" ενίοτε) αν δεν μπει όριο.
     
  11. dina

    dina Σκλαβα της Brt Contributor

    Με φιμωνουν κόσμε!  
     
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Στις αρχές του κορωνοϊού μού τα είπε όλα ένας οδηγός ταξί, κάποιες απορίες που είχα μου τις διασαφήνισε ένα παλληκαράκι που δούλευε σεκιουριτάς στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς και ήρθαν όλα κι έδεσαν από τις φιλοσοφικές αναρτήσεις στο φβ ενος μυαλοφυγόδικου παλιού συμμαθητή, που ευτυχώς παραμένει ακίνδυνος και την έχει "κάνει" προ πολλού, αλλά τον αγαπάμε...
    Για να ξέρετε, τώρα στους Βιδελβούργιους νικάει η φράξια του Βουλγάρεως με ασπόνδους συμμάχους τους εγκλωβισμένους ιδεολογικά υπερασπιστές του Ρηνανικού καπιταλισμού στο πλαίσιο της ενδιάμεσες ανάδειξης, με κατά το δυνατόν αναίμακτες διαδικασίες, του Homo Cyborgensis. καλά πάμε...
    Τι να λέμε τώρα, ή έχουμε ενημέρωση επί της ουσίας ή αλλιώς κολλάμε μπρίκια, άσχετοι...