Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι σκέφτεσαι τώρα ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Off Topic Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος anasia, στις 9 Δεκεμβρίου 2005.

  1. Hematite

    Hematite Honey bee

    Καταλήγω να μην ξέρω από που να το πιάσω και που να το αφήσω. Το καλό είναι ότι και λανθασμένη να είναι η θεωρία, θα σου δοθεί η ευκαιρία να το καταλάβεις. Το καλύτερο είναι πως αν θες να καταλάβεις, θα καταλάβεις.
     
  2. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Δεν μας ξέρουν και τόσο καλά, ούτε είναι όλοι οι άλλοι διαφορετικοί, συγκρινόμενοι δεν είμαστε τόσο άθλιοι όσο νομίζουμε και οι Γερμανοί πχ το μαύρο τους το χάλι έχουν ως χύμα καθημερινή συμπεριφορά του καθένα κανένα.

    Μας επευφημεί και ο Χαράρι που δεν μας γουστάρει και που στο Sapiens, στην παγκόσμια ιστορία του ανθρώπου είχε για μας μια πρόταση στα τελευταία κεφάλαια, για την πτώχευση του 2010. Αν και λογικά πρέπει να γνώριζε για την ύπαρξή μας αφού τα περί φαντασιακής θέσμισης της κοινωνίας, που υιοθετεί ως κύριο άξονα στο αφήγημά του, τα πήρε από τον Καστοριάδη και δεν το γράφει καν στην βιβλιογραφία του, γιατί άραγε;

    Αυτό που αρχίζω να σκέπτομαι πως μπορεί να συνέβη και κάπως το χειριστήκαμε και βγαίνουμε ξανά μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή σε θέματα διεθνούς κατανομής - δεν ξεφορτώνεται κανένας εύκολα τους Έλληνες και ας μην το ξέρει αυτό ο Χαράρι - είναι ότι κρατήσαμε κλειστό τον Έβρο, πριν λίγες εβδομάδες και η διαχείριση του κορωνοιού είναι και πολλά πολλά άλλα πράγματα, είναι αφορμή, άλλοθι, εφαλτήριο, χίλια δυό.

    Δεν μπορεί να βγαίνει ειδικά ο Χαράρι, ειδικά αυτή τη στιγμή και να λέει «βάλτε τους Έλληνες στην παγκόσμια κατανομή»γιατί αυτό είπε και να είναι τυχαίο. Τόσο πολύ παράξενο.
     
  3. Apocryphos

    Apocryphos Γένεσις 4:9-15

  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αυτοί που θα μπορούσαν να εκνευριστούν που δεν έχουν αναφερθεί έχουν πεθάνει εδώ και 2500 χρόνια.

    Εμείς δεν είμαστε αυτοί.
     
  5. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Μία δήλωση χωρίς επιχειρήματα, κάποτε την θεωρούσα και εγώ μια ασφαλή άμυνα κατά της γελοιοποίησης. Δεν είμαι πια σίγουρη για την ουσία της.

    Μήπως έχεις διαβάσει Ιλιάδα;
     
  6. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Χρειάζονται ιδιαίτερα επιχειρήματα για το ότι οι αρχαίοι έχουν πεθάνει εδώ και 2500 χρόνια και είναι οι μόνοι θα εδικαιούντο να εκνευριστούν αν οι Έλληνες αναφέρονται σαν υποσημείωση στην ανθρώπινη ιστορία;
     
  7. espimain

    espimain Contributor


    Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα το:
    ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ
    ΡΩΜΑΝΙΑ ΡΟΥΜΕΛΗ

    ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ Σ. ΙΩΑΝΝΗΣ


     
    Last edited: 17 Απριλίου 2020
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Θα το κοιτάξω, δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να είναι σπουδαίο έργο.

    Δυστυχώς όμως μια ματιά στα social αρκεί για να καταδειξει ότι ήμαστε αναξιοι απόγονοι και δε φτάνει ούτε μια καραβιά Τιτάνες, όπως ένας Σεφέρης, ενας Ρίτσος, ένας Ελύτης, ένας Καββαδίας, ένας Καραθεοδωρής, ένας Καστοριάδης, ένας Γκάτσος, ένας Παπανικολάου, ένας Θεοδωράκης, ένας Χατζηδάκης και πολλοί άλλοι για να αλλάξει.

    Ούτε μια καραβιά Τιτάνες
     
  9. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Κατ αρχήν τι θα πει "δικαιούνται να εκνευριστουν"; Δεδομένου ότι κανένας δεν μπορεί να είναι ο δρων εαυτός του και ταυτόχρονα η ιστορία του. Μετά, γιατί να εκνευριστεί ο οποιοσδήποτε συγχρονος για το επιστημονικό ατόπημα του Χαραρι; όταν είναι τόσο οφθαλμοφανες; Τέλος, τι κατά τη γνώμη σου ήταν οι Αρχαίοι Έλληνες, σαν τους Ινκας ή τους Αζτεκους πχ, εξαφανιστηκαν αφήνοντας κάποια ίχνη ότι υπήρξαν; Ή σαν άλλους που δεν ξέρουμε γιατί εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη;
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Υποθετικό.

    Εσύ εκνευρίστηκες ως επιστήμων, ως οποιοσδήποτε σύγχρονος ή ως οποιοσδήποτε σύγχρονος Έλληνας;

    Τι σχέση έχει η κληρονομιά που άφησαν με το αν οι νεοέλληνες είναι άξιοι αυτής της κληρονομιάς;
     
  11. tithon

    tithon Contributor

    »ακόμη κι η ελληνική κυβέρνηση έχει καλύτερα αποτελέσματα απ την κυβέρνηση τραμπ«, έφα. χωρίς άλλες παραμέτρους. ισχύει και γιά την αλβανική, και την πολωνική, και την ρουμάνικη, και την σέρβικη, και την βουλγαρικη, αλλά ακόμη κι απ την ελληνική. χωρίς άλλες παραμέτρους.
     
  12. espimain

    espimain Contributor

    Και οπαδός των θεωριών του Φαλμεράυερ;