Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Anti-fetish

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος thanasis, στις 25 Φεβρουαρίου 2008.

  1. HooF

    HooF πεισματικά ακοινώνητος

    Οι φασίστες
     
  2. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Το κακό είναι ότι αυτό το είδος πλέον το βρίσκουμε σε όλο το φάσμα και όχι σε μια πλευρά που το είχαμε συνηθίσει.
     
  3. HooF

    HooF πεισματικά ακοινώνητος

    Ακριβώς, γιαυτό δεν το συγκεκριμενοποίησα, αναφέρομαι κ σε αριστερούς κ σε δεξιούς φασίστες.
     
  4. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Αυτές οι πολιτικοορεκτίλες των ίσων αποστάσεων μου κάθονται στο στομάχι. Δεν υπάρχουν αριστεροί φασίστες, όπως δεν υπάρχουν δεξιοί κομμουνιστές.

    Από wikipedia:
    Ο φασισμός είναι ριζοσπαστική, αυταρχική και εθνικιστική πολιτική ιδεολογία που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα.[1] Πρόκειται για εθνικιστική και φυλετική πολιτική ιδεολογία που πρωτοεμφανίζεται στην Ιταλία του Μουσολίνι και αναπτύχθηκε από τους Γερμανούς ναζιστές και άλλους, η οποία προτείνει έναν ολοκληρωτικό τρόπο διακυβέρνησης, από έναν συγκεκριμένο Αρχηγό. Αυτός είναι που θα συνενώσει όλες τις τάξεις σε ένα Έθνος, που μάλιστα είναι το ανώτερο έθνος και έχει προορισμό να κυριαρχήσει στα άλλα, "κατώτερα" έθνη και φυλές.

    Σήμερα οι όροι «φασισμός» και «φασίστας» χρησιμοποιούνται πολλές φορές για να χαρακτηρίσουν πρόσωπα, θεσμούς ή καταστάσεις που μπορεί να μην έχουν καμιά σχέση με την αρχική έννοια του όρου. Έτσι προσδιορίζεται -λανθασμένα- ως «φασισμός» γενικά κάθε άδικη, αντιδημοκρατική και βίαιη πράξη, ιδεολογία, συναίσθημα, συνήθεια στο χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας, της οικογένειας, και των σχέσεων. Η υπερβολική χρήση αυτού του δεύτερου ορισμού έχει εν μέρει υποκαταστήσει τον αρχικό ορισμό (ότι φασισμός είναι μόνο η ονομασία του κινήματος του Μουσολίνι).
     
  5. HooF

    HooF πεισματικά ακοινώνητος

    Για δεξιούς κομμουνιστές δεν γνωρίζω , αριστεροί φασιστες πάντως υπάρχουν σίγουρα.

    παραθετω κ εγώ από Wikipedia:

    Ο αριστερός φασισμός είναι κοινωνιολογικός και φιλοσοφικός όρος που έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει είτε ανθρώπους της αριστεράς, που θεωρείται πως έχουν φασιστικές συμπεριφορές ή άνθρωπους εντός του φασιστικού κινήματος οι οποίοι θεωρούνται πως έχουν σοσιαλίζουσες πεποιθήσεις, όπως π.χ. ο Ότο Στράσερ.[1] Ο Στάσσερ έκφράζε μια αριστερίζουσα ή σοσιαλίζουσα συμπεριφορά, που ωστόσο δεν θα μπορούσε να ονομαστεί «σοσιαλισμός», καθόσον ήταν περισσότερο ένας αντισημιτικός εθνικισμός με ζωτικά επαναστατικά και αντικαπιταλιστικά στοιχεία.[2]

    Ο φασισμός θεωρήθηκε ιστορικά ως ακροδεξιά ιδεολογία, αλλά αναμένονται ιδεολογικές ομοιότητες με την ακροαριστερά σύμφωνα με τη Θεωρία του Πετάλου, οι οποίες μπορεί να είναι η τάση προς τον ολοκληρωτισμό ή/και η χρήση πολιτικής τρομοκρατίας. [εκκρεμεί παραπομπή] Ο όρος "αριστερός φασισμός" όπως και ο αναρχισμός και ο αριστερός εξτρεμισμός συνδέεται συχνά με το χάος, τη βία, την εσωτερική τρομοκρατία και τη διαφθορά σε πολιτικά πρόσωπα από τις αρχές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι πολιτικοί αντίπαλοι της αριστεράς τον χαρακτηρίζουν ως απειλή για την εγχώρια ασφάλεια. [3] Ο όρος δεν έχει καθολικά κατανοητή ή συμφωνημένη σημασία [4] και μπορεί να χρησιμοποιηθεί υποτιμητικά για οποιαδήποτε αριστερή πολιτική θέση, ή όπου γίνονται αντιληπτές ασυνήθιστες (ή αντιφατικές) υβριδικές πολιτικές θέσεις.
     
  6. Δίας

    Δίας Live a life by design not by default

    Ας αντικαταστήσουμε λοιπόν το φασίστες (αφού είναι λάθος) με το ακραίοι που υπάρχει και στα δύο άκρα αλλά και στα ενδιάμεσα.
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

     
  8. LilithOnTop

    LilithOnTop Regular Member

    Πάψε πρόστυχε! Και κυρίως κρύβε ηλικίες, προσπαθώ να παρασύρω τεκνά, μη μου το χαλάς!
     
  9. p0ltergeist

    p0ltergeist Regular Member

    Ο φασισμός είναι περισσότερο νοοτροπία παρά ιδεολογία και συναντάται και αριστερά και δεξιά
     
    Last edited: 2 Μαϊου 2020
  10. Crystal

    Crystal New Member

    Πολλά εννοείται, ιδιοτροπίες...τι να πει κανείς...
    Το κυριότερο όμως : Κ με έκδηλες ανασφάλειες!
     
  11. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το ίδιο και η @methodrone που δε με θέλει  
     
  12. Sejanus

    Sejanus Omnis in tenebris vita laborat Contributor

    ο φασισμός είναι πολιτική ιδεολογία και με κάλυψε πλήρως ο @Arioch