Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιός έχει τον έλεγχο;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Lucifer81, στις 23 Φεβρουαρίου 2020.

  1. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Ακριβώς αυτό...αν γίνει τέτοια παραδοχή σημαίνει αυτομάτως ότι στην ουσία το υ έχει τον έλεγχο αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύει γιατί με βάση την λογική έχει παραχωρηθεί στο κ ήδη...Και λέω εγώ τώρα,ο δικηγόρος του διαβόλου...μήπως δεν υπάρχει τελικά έλεγχος αν υπάρχει η δυνατότητα αιτήματος αποδέσμευσης αφού είναι ένα κομμάτι που ελέγχει το υ; μήπως υπάρχει έλεγχος όταν στην ουσία δεν υπάρχει συναίνεση; με την έννοια ότι ίσως είναι άλλο να δεχτείς κάποιον να σε εξουσιάσει από το να πάρει τον έλεγχο ο άλλος από μόνος του.Γιατί επιλέγεις και μπαίνεις όπως και υπάρχει η επιλογή να βγεις.Το πιο βασικό κομμάτι ελέγχου δηλαδή υπάρχει στο υ...Είναι να προβληματίζει λίγο σαν σκέψη...
     
  2. Lucifer81

    Lucifer81 Wandering, but not lost

    Εγω παντως στα ΚΕΠ θα παω για να παρω μια βεβαιωση  
     
  3. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Θα τολμήσω να πω ότι τα πράγματα είναι απλά στην ζωή. Δέχεσαι την επικυριαρχία ενός συγκεκριμένου Κ στη ζωή σου; Νιώθεις ότι είναι καλή για σένα αυτή η επικυριαρχία; Εμπιστεύεσαι αυτόν τον Κ να έχει την ευθύνη για το πώς θα νιώθεις - από τις πράξεις του - γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν μέρες καλές, μέρες κακές και ότι τα όμορφα περνάνε και τα άσκημα περνάνε και αυτά; Τότε προχωράς. Πάντα στη ζωή υπάρχει διέξοδος, στην φιλοσοφία ίσως όχι, πάντα μια κατάσταση μπορεί να τελειώσει με τον ένα τρόπο ή τον άλλο ανεξαρτήτως του τεχνικού ζητήματος αν έχεις κρατήσει την δυνατότητα αιτήματος αποδέσμευσης ή όχι.

    Επαναφέρω το προηγούμενο ποστ σου γιατί το σκεπτόμουν και ήθελα να προσθέσω κάτι

    Όταν είσαι σε καθεστώς επικυριαρχίας Κ δεν δίνεις καμία άδεια, γίνεται αυτό που επιλέγει ο Κ και εσύ κάθεσαι κάτω ή κάνεις αυτά που σου λέει ή σου έχει μάθει και το απολαμβάνεις. Για να περνάμε καλά γίνεται αυτό. Για να ευχαριστιόμαστε και να είμαστε ευτυχισμένοι.

    Πριν δώσεις έλεγχο έχεις την ευθύνη του εαυτού σου και είναι εύλογο και η κατάλληλη στιγμή για να αναρωτηθείς, τότε μπορείς να επιλέξεις και να μην μπεις σε μια διαδικασία, η οποία θα γίνει ουσιαστική αφότου θα έχεις επικυριαρχηθεί.

    Ο τίτλος του νήματος "ποιος έχει τον έλεγχο;" μπορεί να διαβαστεί και με διαφορετικό τρόπο. Ποιος έχει τον έλεγχο, ποιος θέλεις να έχει τον έλεγχο; Η Ελένη, ο Θέμος, ο Κώστας, η Λαμπρινή; Δεν θα είναι ίδια για σένα η επικυριαρχία του κάθε Κ. Με άλλον θα είσαι πανευτυχής, με άλλον θα αναρωτιέσαι πότε σε χτύπησε φορτηγό και δεν το κατάλαβες, με άλλον θα περνάς καβλά μεν αλλά θα έχεις χάσει τρία δόντια από την κούραση και στο κάτω κάτω δεν θα σε νοιάζει τόσο να έχεις είκοσι οργασμούς κάθε Σαββατοκύριακο που οι τελευταίοι έξι-επτά είναι σκέτος πόνος και από Δευτέρα ξαναρχίζει το υποχρεωτικό edging κάθε τέσσερεις ώρες και τη νύχτα.

    Γνωρίζω ότι δεν θα αρέσει πολύ ή σε πολλούς αυτό, υποστηρίζω θερμότατα ότι πάντα ο άνθρωπος μετράει στην τελική, ιδίως αν αυτός ο άνθρωπος επικυριαρχεί κιόλας. Άνθρωπος θα έχει τον έλεγχο, δεν θα τον έχει ρόλος. Για αυτό, κατά τη γνώμη μου, κοιτάζεις τον άνθρωπο και λες "θέλω αυτός να με επικυριαρχεί;" Αν ναι, όλα τ άλλα περιττεύουν, αν όχι, δεν χρειάζεται διόλου και καλύτερα η καθεμία να αποφύγει να αναρωτηθεί "μα μήπως δίνω και εγώ την άδεια;" Όχι, δεν την δίνει, αλλά τότε που έκανε αυτήν την ελάχιστη κίνηση που απαιτείτο για να μπει ο Κ στη ζωή της, τότε ήταν η ώρα να σκεφτεί αν καλώς για την ίδια ή κακώς. Μετά, αν πάει στραβά το πράγμα, κάτι θα βρεθεί, κάτι θα γίνει, τίποτα δεν είναι αιώνιο  
     
  4. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Σε μένα αρέσει! πάντως  

    Η μόνη μου διαφωνία είναι στο ότι δεν είμαι τόσο σίγουρη, όταν μιλάμε όντως για επικυριαρχία, αν προλαβαίνουμε καν να κάνουμε την σκέψη '' θέλω;'' γιατί όταν / ίσως, τελικά, γίνει αυτή η σκέψη συνήθως είμαστε ήδη στο '' Χριστέ μου, κοιτά να δεις, μπορεί! συμβαίνει''
     
  5. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Ποτέ δεν είναι απλό να επιλέξεις εκ των προτέρων  
     
  6. Εφόσον με μία μου λέξη(safe word ) μπορώ να κάνω τον κύριο μου να σταματήσει οτιδήποτε κάνει έχω κι εγώ τον ελέγχο ..!
    Τρομερό?!    
     
  7. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    @sokolata Αν και νομίζω ότι τρολάρεις, το safeword δεν είναι έλεγχος, είναι αερόσακος
     
  8. Με το safe word ελέγχω την συγκεκριμένη κατάσταση. Επιλέγω εγώ αν θα συνεχιστεί η όχι! Αν δεν είναι (και )αυτό έλεγχός τι είναι!!!
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Με το safeword δηλώνεις ότι έχεις βρει τοίχο και δεν πάει παρακάτω. Δεν ελέγχεις τίποτα, κάνεις γνωστό στον άλλον ότι "δεν πάει άλλο."
     
  10. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    @gaby_m χαίρομαι πολύ για την απάντηση και τον διάλογο,βγαίνουν διάφορα στην πορεία κι εξελίσσονται οι σκέψεις.Ίσως το θέμα της επιλογής κ,να είναι ένας λαβύρινθος.Με την έννοια ότι μπορεί να καταλήξεις να επιλέγεις ανθρώπους που σου βγάζουν κάποια στοιχεία που σου αρέσουν που όμως μπορεί να μην έχουν σχέση με την κυριαρχία και τον τρόπο που κυριαρχούν.Μήπως τελικά η επιλογή του ποιος θα κυριαρχήσει,αντί να ξεμπερδεύει τα πράγματα,τα μπερδεύει παραπάνω; Μήπως είναι προτιμότερο να τύχει να υπάρξει κυριαρχία χωρίς να το έχεις επιλέξει; γιατί αν υπάρξει σημαίνει ότι αναγνωρίζεται ως τέτοια,δηλαδή ο τρόπος που ελέγχει γίνεται από σένα άμεσα αντιληπτός και κατανοητός που αυτό είναι το τελικό ζητούμενο και χωρίς να μπερδεύονται άλλα στοιχεία στην μέση που θα έδινες σημασία αλλά που ίσως δεν έχουν σημασία...
    Άλλο να μπει ληστής και να τα πάρει όλα κι άλλο να δώσεις τα κλειδιά για να μπει να κλέψει...το λες κι ότι τα χαρίζεις έτσι  είπα να βάλω κι ένα κωμικό στοιχείο,μην παρεξηγηθώ,δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι η επιλογή είναι λάθος!απλώς σκέψεις εκφράζω,δεν ξέρω καν.
     
  11. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

      σοκό,μ' αρέσεις 
     
  12. goodevil

    goodevil arcade

    λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενο
    κιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγῳοσιραιοβαφητραγα
    νοπτερυγών
    Αριστοφανικό safeword, λολ τι ακούμε!

     
    Last edited: 3 Μαϊου 2020