Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιός έχει τον έλεγχο;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Lucifer81, στις 23 Φεβρουαρίου 2020.

  1. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Θα έλεγα ότι στα καθ' ημάς η Κυριαρχία και η υποταγή δεν είναι εργαλεία αλλά γενικές επιθυμίες και αποτελέσματα ενεργειών.

    Καλημέρα  
     
  2. brenda

    brenda FU very much

    Επειδή το χωριό είναι μικρό και πολλοί γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας, μην τις πετάτε τις βαρύγδουπες δηλώσεις έτσι απότομα, γιατί θα μας πνίξετε και δεν φταίμε να πάμε πριν την ώρα μας, όχι πατημένοι κάτω, αλλά πνιγμένοι από τα γέλια.
    Φυσικά και κάποιοι άνθρωποι ζουν στην καρακοσμάρα τους και φαντάζονται "πατήματα" κάτω, όταν δεν μπορούν να διαφεντέψουν ούτε τα πράγματα τους, ούτε τις απλές υποθέσεις τους, λογω ανήκεστου ανικανότητας και κατά φαντασίαν κυριαρχικότητας. Φυσικά και στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις.

    Αιδώς Αργείοι και μην τα πετάτε έτσι απότομα, γιατί δεν πείθετε κανέναν που σας ξέρει, μόνο αυτοί που δεν σας γνωρίζουν μπορεί να πειστούν, εστιάστε εκεί, στους άγνωστους, καλύτερα, αφού σας λείπει η τσίπα και τα εξώφθαλμα ψεύδη τα ξεστομίζετε σωρηδόν και ανερυθρείαστα.
    Ξεφτίλα, όλη αυτή η θεωρία που μόνο διακυρήσσεται και ποτέ δεν εφαρμόζεται. Ελπίζω να βοηθάει στην άγρα υποτακτικών τουλάχιστον. Διότι και το σύστημα αλίευσης είναι γνωστό, μετά τις φανφαρόνικες τοποθετήσεις. Κάποτε όμως, αισιοδοξώ πως θα ξυπνήσουν οι άνθρωποι και θα πάψουν να τσιμπάνε με παπαριές και ψέμματα...
     
  3. Lucifer81

    Lucifer81 Wandering, but not lost

    Τα χωριά συνήθως έτσι είναι, μικρά, αλλιώς θα τα έλεγαν πόλεις, ή κατι άλλο. Εμείς εδώ δύο, και μας έχουν τελειώσει και η τάπες από το ουισκί για να περνάμε την ώρα μας, οπότε και αρχίσαμε με τσίπουρου. Πάντως δεν είναι μόνο στην Ελλάδα το φαινόμενο του "οτι δηλώνω είμαι", στο εξωτερικό να δείτε τι γίνεται. Λανθασμένα εικάζουμε ότι έχουμε τα πρωτία στα πάντα, ακόμα και στην μαλακία. Δόξα τον Πατήρ και στα ξένα της παπαριάς γίνεται, και από δηλώσεις άλλο τίποτα.
    Αν και δεν είμαι σίγουρος οτι ξέρω που αναφέρεστε, και δεν νομίζω οτι με ενδιαφέρει κιόλας, η θεωρία τουλάχιστον έχει και μια πιθανότητα να εφαρμοστεί. Σκεφτείτε όταν υπάρχει απώλεια ακόμα και θεωρίας τι γίνεται. Να προσπαθούν να σε πείσουν για μπάμιες που θεωρούν οτι είναι σουτζουκάκια!
    Το καλό είναι οτι όλα είναι δημόσια και ο καθένας μπορεί να εκτεθεί ελεύθερα  
     
  4. brenda

    brenda FU very much

    Φυσικά, η δημόσια έκθεση και η ασυμβατότητα λόγων και έργων είναι δωρεάν. Πολύ θα τον εκνεύριζε τον Ηράκλειτο. Μικρό καλάθι στα μεγάλα λόγια, γενικώς.
    Από θεωρίες και φούμαρα γκώσαμε. Οι πράξεις δυσεύρετες.
    Η "κυριαρχική" - ο Θεός να την κάνει - διαφήμιση περισσεύει.
    Γελάμε από τη μία, αναρωτιόμαστε απο την άλλη.
    Μα δεν έχουν τσίπα επάνω τους;
    Όχι, δεν έχουν.
    Ψέμα στο ψέμα, μέχρι που καταλήγουν να τα πιστεύουν κιόλας.
    Γι αυτό, όταν διαβάζετε βαρύγδουπες θεωρίες, μην βιάζεστε να θαυμάσετε. Δείτε αν κρύβεται κάτι από πίσω. Κι αν οι εκφραστές των θεωριών αυτών έχουν βιωματικό υπόβαθρο ή ελλοχεύει μια βιωματική παραπλάνηση.
    Δείτε την ζωή του καθενός κι οχι την ωραιοποιημένη εκδοχή που πλασάρει ο καθένας για να προωθήσει την "πραμάτεια" του.
    Πες πες, με τα χρόνια και οι πλέον άχρηστοι είναι σε θέση να φτιάξουν ένα πιασάρικο αφήγημα.
    Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα.
     
  5. sigh

    sigh .

    Ανάμεσα στα μέλη μιας ασύμμετρης σχέσης, ο κοινός κώδικας διασφαλίζει την ροή επικοινωνίας και αποτυπώνεται ως ανταλλαγή ισχύος (ενέργειας).
    Αυτο σημαίνει πως το υποτακτικό μέλος προσφέρει ικανοποίηση, το Κ μέλος ικανοποιείται από αυτή την προσφορά και μέσα από την ικανοποίηση του, ικανοποιείται το υ μέλος. Υπάρχει ροή ενέργειας/ισχύος, αμοιβαία απόλαυση και παράλληλα ασύμμετρη, επειδή μιλάμε για Κ/υ σχέση.
     
  6. Dapom

    Dapom Contributor

    Καλημέρα gaby

    Θα είμαι ειλικρινείς, με μπερδεύει πολύ πως κάτι που είναι επιθυμία μπορεί συγχρόνως να είναι και αποτέλεσμα ενεργειών.
    Και με μπερδεύει γιατί στη δική μου λογική η επιθυμία μπορεί να εξελιχθεί σε αποτέλεσμα αλλά το ανάποδο δεν μπορεί να γίνει. Οπότε κατα μία έννοια η επιθυμία είναι εργαλείο.
    Είναι το εργαλείο που θα μας οδηγήσει στο αποτέλεσμα.

    (Νομίζω οτι η λέξη εργαλείο στη συζητηση χρησιμοποιείται μεταφορικά με αποτέλεσμα να την μεταφράζουμε διαφορετικά. Ισως η πιο σωστή λέξη να ήταν το μέσον; )
     
  7. Dapom

    Dapom Contributor

    Σε ευχαριστώ για την απάντηση sigh, και θα μου επιτρέψεις μερικες σκέψεις.


    Την ανταλλαγή ενέργειας (με φιλοσοφική ή ποιητική ματιά) την κατανοώ...την ανταλλαγή ισχύος όμως οχι. Γιατί αν εχεις ανταλλαγή ισχύος τότε δεν μιλάμε για ασύμμετρη σχέση αλλά για switch Εκτός και την λέξη "ισχύος" την ορίζεις εντελώς διαφορετικά.

    Εδω με προβληματίζει το "...και παράλληλα ασύμμετρη,". Δηλαδή θεωρείς οτι σε Κ/υ σχεση ακόμα και η απολαυση είναι ασύμμετρη; Δηλαδή οτι ο Κ απολαμβάνει περισσότερο απο το υ;
    Μου φαίνεται αδύνατον αυτό και μάλλον επικίνδυνο...γιατί τότε ακουμπάμε τα όρια της κακοποίησης, ειδικότερα οταν μιλάμε για BDSM πρακτικές.

    Θεωρώ οτι είναι βασική προυπόθεση οποιασδηποτε είδους σχέσης και τα δύο (ή και περισσότερα) μέλη να απολαμβάνουν ακριβως το ίδιο την σχέση.
     
  8. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Επιθυμώ κάτι και ενεργώ έτσι ώστε να το ζήσω, να το αποκτήσω, να το προσεγγίσω. Νομίζω ότι η πιο σωστή λέξη για την επιθυμία είναι κίνητρο. Το μέσο είναι αυτά που θα κάνω για να ικανοποιήσω την επιθυμία μου, οι ενέργειες, οι συμπεριφορές κ.ά.
     
  9. Seras Victoria

    Seras Victoria My "give a fucks" are on vacation Contributor

    Νομίζω οτι ο στόχος είναι η ελευθερία, ελευθερία επιλογών, το maximize των επιλογών, το να γίνονται τα πράγματα όπως τα γουστάρουν και όχι διαφορετικά. Ο τρόπος είναι η κυριαρχία.
     
  10. Dapom

    Dapom Contributor

    Πω πω βρε συ gaby με μπέρδεψες εντελώς τώρα...εκεί που προσπαθούσαμε να λύσουμε το πως η επιθυμία είναι και αποτέλεσμα...μου πετάς οτι καλύτερα την επιθυμία να την πούμε κίνητρο και με σκότωσες....βραχυκύκλωσα...

    Πραγματικά όμως....
     
  11. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Νεομανιχαϊσμός - Φονταμενταλιστική Ορθοδοξία 0-0, σημειώσατε Χ.
    (Φήμες πως κάθε όμάδα παίζει στο δικό της γήπεδο, ερήμην της άλλης, ελέγχονται ως αληθείς)...
    Ως εκ τούτου ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει πως θα αποκλείσει δια παντός τους μεταξύ αυτών των ομάδων αγώνες στο κουπόνι του Στοιχήματος.
     
  12. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Χμ δεν είμαι σίγουρη.
    Έχω στο μυαλό μου τα εξής δυο..
    Κ που κυριαρχεί ως μέσο ώστε να γίνονται τα πράγματα ακριβώς όπως γουστάρει, να έχει τα αποτελέσματα που θέλει και την ζωή που θέλει με το υ ή σ Του. Ακριβώς.

    Και Κ που κυριαρχεί επειδή απολαμβάνει πολύ την διαδικασία δηλαδή μέσα στους στόχους του είναι το αποτέλεσμα του να γίνει αυτό που γουστάρει αλλά είναι εξίσου στόχος και η όλη διαδικασία επιβολής και κυριαρχίας.

    Δεν χρειάζεται, νομίζω να πω τι έχει μεγαλύτερη διάρκεια και αλήθεια.