Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιός έχει τον έλεγχο;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Lucifer81, στις 23 Φεβρουαρίου 2020.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Οι χιμπατζήδες δεν είναι λιγότερο ερωτύλοι, και μάλιστα είναι πολύ πιο μακιαβελικοί... σαν τα δεύτερα πιο κοντινά τους, άτριχα, ξαδερφάκια  
     
    Last edited: 8 Μαϊου 2020
  2. Dapom

    Dapom Contributor

    Η αλήθεια είναι οτι δεν ήθελα να συνεχίσω την συγκεκριμένη κουβέντα γιατί εμπειρικά γνωρίζω (ή πιθανολογώ) που και πως θα καταλήξει, αλλά για λόγους ευγενείας θα δώσω κάποιες απαντήσεις αφού "προκάλεσα" πολλούς με τη θέση μου.

    Προσωπικά τη σχέση ενός ενηλικα προς εναν ανήλικο δεν θα την χαρακτήριζα ως σχέση κυριαρχίας με υποτακτικό.
    Παρόλα αυτα, εγω αναφερόμενουν και είχα στη σκέψη μου μονο ενηλικες.

    Επειδή αδυνατώ να κατανοήσω πως και τι εννοεις με το "πολιτική λεξη και οχι πολιτιστική" θα απαντήσω ως εξης.

    Ολες οι αρχαιολογικές ανασκαφές μεχρι τώρα εχουν καταλήξει ότι τα πρώτα σημαδια κοινωνικών ομάδων οραγανομενων σε κράτος/πολιτεία με αρχηγό κράτους, νομους κλπ ξεκινούν περίπου στο 2000π.Χ (αν θυμάμαι καλα, ισως λιγο πιο πριν). Στην προιστορική περιοδο οι κοινωνικές ομάδες δεν είχαν αρχηγους, νομους, ηταν ομάδες όπου ολοι είχαν ακριβως τα ίδια δικαιώματα. Μάλιστα μια μελέτη που είχα διαβάσει το 2015 του University of London το πήγαινε ακόμα πιο πέρα και έλεγε οτι σε αυτές τις κοινωνίες υπήρχε και απόλυτη ισότητα μεταξύ των δύο φύλλων. Τωρα το οτι κάποιος πήγαινε για κυνήγι και κάποιος έμενε πισω να μαγειρέψει ή να χτίσει ή να κανει οτιδήποτε άλλο, αυτό δεν έδινε καμία μεγαλύτερη αξία στον κυνηγό απο τον μάγειρα, γιατί στις πρώτες αυτές κοινωνίες, οποιαδήποτε δραστηριότητα ήταν το ιδιο σπουδαία και χρησιμη για την επιβίωση της ομάδας.


    Είχα την αίσθηση οτι ήταν ξεκαθαρο πως ρωτούσα τον συνομιλητή μου αν θεωρεί την κυριαρχία έμφυτη και οτι δεν υιοθετούσα την άποψη οτι αυτή ειναι έμφυτη, αλλά επίκτητη. Ισως δεν διάβασες τα προηγούμενα μηνυματα μου;

    Πολύ θα ήθελα να σας διευκολύνω όλους δίνοντας σας συγκεκριμενη βιβλιογραφία, αλλά επειδή αυτό το "ταξίδι" για το συγκεκριμένο θέμα το είχα κάνει πριν κάμποσα χρόνια δεν εχω συγκρατήσει ονόματα, τιτλους κλπ.

    Παρόλα αυτα, προσπαθησα να μοιραστώ κάποια πραγματα που ηταν εις γνώση μου όσο καλύτερα μπορούσα.
    Δεν είναι υποχρεωτικό να τα υιοθετήσει κανείς και ουτε έγιναν με αυτόν τον σκοπό.
    Αλλωστε όπως είπα και νωρίτερα, μπορείτε άνετα να τα απορρίψετε ή να γίνουν ερέθισμα να το ψάξετε.
     
  3. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

     
  4. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Still...
    Differential serotonergic innervation of the amygdala in bonobos and chimpanzees
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4769630/
     
  5. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Humans’ closest living relatives are bonobos (Pan paniscus) and chimpanzees (Pan troglodytes), yet these great ape species differ considerably from each other in terms of social behavior. Bonobos are more tolerant of conspecifics in competitive contexts and often use sexual behavior to mediate social interactions. Chimpanzees more frequently employ aggression during conflicts and actively patrol territories between communities.

    Θυμίζει κάτι η συμπεριφορά των χιμπατζήδων;  
     
  6. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Πολλά και, ευτχυχώς, εκτός κλίματος της... συζήτησής μας! 

    Η... λύσααα, όμως?   
     
  7. Lucifer81

    Lucifer81 Wandering, but not lost

    Το οτι δεν υπάρχουν γραπτοί νόμοι, δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει αρχή και εξουσία. Είναι νομίζω αρκετά από αυτό που λέω. Το οτι το Χ έτος ξεκινησαν να υπάρχουν κράτη/νόμοι κλπ επίσης δεν λεει κάτι παραπάνω από το προήγουμενο μου σχόλιο. Αρχή υπάρχει, εξουσία υπάρχει, άρα εξ ορισμού αναρχία δεν μπορεί να υπάρχει. Πιθανώς σε κάποιες στιγμές να υπήρχαν αναρχικά άτομα, αλλά σαν κοινωνία δεν δρούσε σε πλήρη αναρχία. Το ποιός έκανε τι είναι άκυρο σε σχέση με όσα ανέφερα παραπάνω. Ίσως να μην το διάβασες καλά όπως και το ακόλουθο σχόλιο πάνω στην πρόταση σου. Και πάλι λοιπόν...από την στιγμή που λες οτι επιστημονικά υπήρχε αναρχία, δεν μπορεί ταυτόχρονα να υπήρχε καμία μορφή κυριαρχίας.

    Προφανώς και τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά όταν ξεκινάς και συνεχίζεις να μιλάς για επιστημονικές μελέτες και αποδείξεις και τελικά δεν έχει συγκρατήσει όνοματα και δαχτυλικά αποτυπώματα, πρέπει να καταλάβεις οτι είναι λίγο άκομψο.
     
  8. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Έχουμε πάρει τα καλύτερα -ή χειρότερα, καθαρά θέμα οπτικής- απ' όλους.

    Δυστυχώς δεν επιβίωσε κανείς άλλος από το γένος των homo να δούμε τη συμπεριφορά τους.
     
  9. Master Electro-pain

    Master Electro-pain Staff Member

    Επιβίωσε???

    Gentle approach... για τα (τουλάχιστον 11) είδη ανθρωπίδων που "εξαφανίσαμε" στον αγώνα για επικράτηση και επιβίωση!

    No remorse. That's life.
    Just sayin'...
     
  10. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν είναι σίγουρο ότι τους εξαφανίσαμε εμείς αν και ομολογουμένως το track record μας είναι ένοχο σαν την αμαρτία!

    Βέβαια κι αυτό στρατηγική επιβίωσης είναι, είχα γράψει σε ένα άλλο thread ότι οι πρώτοι μας πρόγονοι κατέστησαν σαφές αργά και μεθοδικά σε γενεές και γενεές μεγάλων θηρευτών ότι οι άτριχοι πίθηκοι -εκτός και αν τους πετύχεις με κατεβασμένα σώβρακα- είναι γενικά πολύ κακό συναπάντημα.
     
  11. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    Ως "Άλφα" ορίζουμε το πιο υγιές και δυνατό αρσενικό στη φύση. Αν το ανθρώπινο είδος είχε εξουσιαστικό ή αναρχικό μοντέλο δεν το γνωρίζω αλλά αν είχε εξουσιαστικό, σίγουρα θα ζούσαμε ένα υπέροχο Femdom.
     
  12. sigh

    sigh .


    Δεν εξέφρασα με άλλα λόγια αυτό που έγραψες μετα το ερωτημά σου, αλλά αντιθέτως, επανέλαβα τα ίδια ακριβώς λόγια που είχα χρησιμοποιήσει στο προηγούμενο ποστ μου, τα οποία δείχνουν την θέση μου σχετικά με τις ασύμμετρες σχέσεις,

    την οποία προσπάθησες να διαστρεβλώσεις (σκόπιμα ή αδυνατώντας να κατανοήσεις) μιλώντας για κακοποίηση, πράγμα που το θεωρώ απαράδεκτο, αναφερόμενος στα γραφόμενά μου, αλλά και γενικότερα, αναφερόμενος σε σχέσεις ασυμμετρίας.