Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιός έχει τον έλεγχο;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Lucifer81, στις 23 Φεβρουαρίου 2020.

  1. Mr__despicable

    Mr__despicable Regular Member

    @tithon αυτό που λέω και σωστά ανέφερε και ο @cadpmpc στο σχόλιο του είναι πως το μυαλό μας κάνει συνδέσεις μόνο σε πράγματα που γνωρίζει. Αν βρεθεί κάτι καινούργιο,πάλι, το μυαλό μας κάνει συνδέσεις σε ότι πιο κοντινό σε αυτό το νέο υπάρχει, ώστε να μπορεί να το κατανοήσει εν μέρει. Με βάση αυτό αναρωτιέμαι, ακόμα κι αν βρούμε κάτι άλλο, θα είμαστε σε θέση να το διακρίνουμε ή απλά θα ψάχνουμε μια αφορμή ώστε να επιβεβαιώσουμε το μοντέλο που γνωρίζουμε;
    Συμφωνώ πως όλα τα μοντέλα που έχουμε απτές αποδείξεις (γραφή, ζωγραφιές κλπ) είναι μοντέλα εξουσιαστικά. (Για τον Ελλαδικό χώρο μιλάω καθώς για αυτόν γνωρίζω).
    Η παρατήρηση μου όμως ήταν στο κατά πόσο είναι/ήταν το μόνο μοντέλο. Η βεβαιότητα μας πως μόνο έτσι επιβιώνουμε ή ότι είναι η φυσική ροπή μας.
    Να σας δώσω ένα παράδειγμα για την ένσταση μου.
    Όπως και πάλι σωστά είπε ο @cadpmpc γίνονται ανασκαφές και έρχονται στο φως ευρήματα παλαιότερων εποχών, που ο άνθρωπος δεν άφηνε κάτι ώστε να έχουμε απτή απόδειξη (γραφή, ζωγραφιές κλπ). Βρίσκουμε λοιπόν έναν τάφο μεγαλύτερο από τους άλλους. Η πρώτη σκέψη μας θα είναι πως πρόκειται για τον αρχηγό, για κάποιον που είχε κύρος, για ένα είδος βασιλιά και απλά θα ψάχνουμε έστω και μια ένδειξη για να στηρίξουμε αυτό που γνωρίζουμε.
    Αν για αυτόν τον τάφο λοιπόν βγει ένας αρχαιολόγος και πει " ήταν μεγαλύτερος επειδή ένας κοντινός του άνθρωπος δεν είχε τι να κάνει, του την έδωσε και απλά έχτιζε" και ένας άλλος αρχαιολόγος πει "προφανώς ήταν άτομο με κύρος και για αυτό..." ποια άποψη πιστεύετε θα υιοθετηθεί; Θα υιοθετηθεί επειδή έχουμε απτές αποδείξεις για τον συγκεκριμένο τάφο ή απλά επειδή αυτό γνωρίζουμε ήδη πως γινόταν μερικούς αιώνες αργότερα;

    Ελπίζω να έγινα κατανοητός (ούτε τον πρώτο καφέ μου δεν έχω τελειώσει, συγχωρέστε με)
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    ---

    γίνατε, όπως κι ο @cadpmpc, αλλά και προς τις δυό κατευθύνσεις.
     
  3. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Ξεκαθαρίζει αυτή η οπτική όντως.

    Βλέπω ότι έχει μετακινηθεί λίγο το θέμα αλλά έχω μείνει στα προηγούμενα...Γιατί να είναι επικίνδυνο το να θεωρεί ένα brat ότι έχει κάποιο βαθμό ελέγχου; πόσο θα μπορούσε να αντιδρά άμα θεωρούσε ότι δεν τον έχει ως ένα βαθμό έστω; Νομίζω ότι και το ίδιο το κ θέλει να αφήνει το brat να έχει κάποιον έλεγχο ή να το αφήνει να πιστεύει έτσι,για να μην αποθαρρύνει τις αντιδράσεις του που θα πρέπει να του είναι ελκυστικές,αλλιώς πως θα μπορούσε να υπάρχει και να διατηρείται ένας τέτοιος συσχετισμός;
     
  4. espimain

    espimain Contributor


    Το brat δεν έχει κανένα έλεγχο σε συναναστροφή με κυριαρχικό γιατί ουσιαστικά δεν υφίσταται έλεγχος και D/s.
    Κυριαρχική γυναίκα δεν θα ανεχόταν σε καμιά περίπτωση brat άνδρα, απλά θα του έλεγε "άντε από δω βρε μπέμπεκα" και θα τον ξαπόστελνε. (Εκτός κι αν της τα «έχωνε χοντρά» σε περίπτωση επαγγελματία. Τότε «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο»)
    Κυριαρχικός άνδρας ανέχεται brat γυναίκα, είτε γιατί είναι καλή για παιχνιδιάρικα πηδηματάκια, είτε γιατί αποτελεί πρόκληση το να την υποτάξει. Όταν συμβεί αυτό, τότε παύει είναι brat και γίνεται υποτακτική με προοπτική κάποια στιγμή να υπάρξει και D/s.
    Πάντα όταν μιλάμε για brat αναφερόμαστε σε γυναίκες και αυτό γιατί οι άνδρες προκειμένου να γαμήσουν, κάνουν κάθε είδους μαλακία, μέχρι που ανέχονται και μια γυναίκα που συμπεριφέρεται σαν παλιόπαιδο.
     
    Last edited: 9 Μαϊου 2020
  5. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Τα brat ανήκουν ήδη στην κατηγορία υποτακτικών ατόμων γι' αυτό και συσχετίζονται με κ άλλωστε.Σκοπός τους δεν θεωρώ ότι είναι το παιχνιδιάρικο σεξ αφού αυτό μπορούν να το έχουν χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε τέτοιες διαδικασίες.
    Αν πάρω ως δεδομένο ότι ένα brat μπορεί και να αλλάξει στάση και να λειτουργεί όπως τα άλλα υ και να είναι πιο ευχαριστημένο έτσι,θα σήμαινε ότι αυτή η κατηγορία μπορεί να υπάρχει σε "αρχικά στάδια" ή σε άτομα που δεν αποδέχονται την υποτακτικότητά τους εξ ολοκλήρου ακόμη.Αλλά θεωρώ τότε θα μιλούσαμε για άτομα που πιστεύουν ότι είναι brat χωρίς να είναι,λόγω αρχικής σύγχυσης/άγνοιας,εκτός κι αν δεν υπάρχουν όντως brat γενικώς σαν κατηγορία κι είναι μόνο αυτό που περιέγραψα.
    Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι ο άντρας ανέχεται κάτι προκειμένου να κάνει σεξ γιατί πιστεύω ότι μπορεί να το έχει όποτε θέλει και με όποιον/όποια θέλει,όπως ακριβώς και μια γυναίκα.Όπως και θεωρώ ότι θα υπάρχουν και κυριαρχικές γυναίκες που να αρέσκονται στην πρόκληση που δίνει ένας brat άντρας.Δεν έχουν να κάνουν με το φύλο αυτά αλλά με προτιμήσεις του καθενός.
     
  6. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    Από που προκύπτει αυτό;

    Προσωπικά δεν αποδέχομαι πως μπρατ και Κ μπορούν να κάνουν D/s
     
  7. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Έχω ψάξει στο ίντερνετ και παντού αναφέρεται ως υποτακτικό.Μπορεί βέβαια και να είναι λάθος όσα έχω βρει.Αν δεν ανήκει στην κατηγορία υποτακτικών ατόμων,είναι μια άσχετη κατηγορία από μόνη της; Δεν ξέρω πως λέγεται ο συσχετισμός κι αν μπορούμε να μιλάμε για d/s ή κάτι άλλο,δυστυχώς δεν υπάρχουν ή δεν έχω βρει πηγές που να λένε επί της ουσίας πράγματα,τα περισσότερα σταματάνε σε έναν ορισμό.
     
  8. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Φυσικά και υπάρχουν άντρες υποτακτικοί μπρατς. Ακόμα και ένας μέντορας ο @MasterJp σας εξήγησε ότι στον χώρο είναι πολύ παλιός ο όρος SAM (smart-ass masochist). Η κουβέντα που θα έκανα μαζί του, την οποία έχω ξανακάνει, είναι ότι με αυτό τον όρο συχνά ο χώρος μας μπερδεύει με μαζοχιστές ενώ είμαστε μια κατηγορία υποτακτικών. Ας πούμε ότι το παλιό SAM, τώρα ονομάζεται brat.

    Ένα SAM (κατά την ταπεινή μου άποψη) αντιμιλάει γιατί επιζητά πιο οδυνηρή τιμωρία.

    Ένα μπρατ αντιμιλάει γιατί επιζητά την προσοχή του Ντομ του, το παιχνίδι, το teasing, έχει πιο έντονη ενέργεια στον χώρο. Είναι high energy παιχνίδια. Δεν επιδιώκουν να απογοητεύσουν το Κ τους.

    Ισχύει ότι συνήθως τα μπρατς είναι πιο διαδραστικά στον χώρο και, απο όσο λένε, πιο διασκεδαστικά. Ξεκινάμε ότι (όπως λέει και μια ψυχή) πολλές τιμωρίες δεν τα πιάνουν. Π.χ. Πυγοραπισμα, χαστούκια, paddle, clips, δέσιμο και ανάλογα το μπρατακι που έχετε στα χέρια σας...γελάνε στα μούτρα. Θέλουν σαφείς και ακριβείς οδηγίες γιατί θα βρουν το έλλειμμα και θα το εκμεταλλευτούν ξεδιάντροπα. Δεν θα παρακούσουνε, υπακούν. Απλά βρίσκουν το loophole. Π.χ. Βάλε σφήνα...μπορεί να βρείτε την σφήνα σε κανένα ψωμί...δεν είπατε που να την βάλω...

    θεωρητικα, με ένα μπρατ, είναι πιο συχνό το domspace (αφού πολλές σωματικές τιμωρίες είναι νεράκι στο αυλάκι για το σαμπ)  

    σε αντίθεση με ο,τι πιστεύεται, τα μπρατς ταιριάζουν πολύ με soft-doms. Όχι Ντομς που δεν τιμωρούν...αλλά Ντομς που έχουν στιβαροτητα, δεν ανέχονται ανοησίες, τιμωρούν ευφάνταστα και σκληρά, χωρίς πολλές κουβέντες, έμπειροι και είναι απόλυτα σίγουροι για την κυριαρχικότητα τους.

    Το παλιόπαιδο δεν έχει τον έλεγχο. Τον έχει παραδώσει όπως κάθε άλλο σαμπ.

    δεν είναι για όλα τα γούστα, Και καλό είναι να το αναφέρει ότι «αντιμιλάω και κάπως πρέπει να το διαχειριστείτε αυτό» γιατί όντως τους χαλάει πολύ ένα μπρατ.

    προσωπικές οπτικές πάντα. Δεν είμαι και πρύτανης του bdsm όπως ο @espimain  
     
    Last edited: 10 Μαϊου 2020
  9. espimain

    espimain Contributor

    Όσο γράφετε εκτίθεστε.
    Καλύτερα να ξαναμιλήσετε με τον μέντορα σας. Μια και από ότι φαινεται ο "κύριος σας" δεν τα πάει καλά με το άθλημα και τον προσπερνάτε.
     
  10. Brt

    Brt #ολαπολυ

    Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Δεν χάλασε ο κόσμος.
     
  11. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

     

    Ποιός έχει τον έλεγχο τελικά; Μη μας κρατάτε άλλο σε αγωνία.

    Αχ, καημένα Κ, σας λυπάμαι.  
     
  12. -Volt-

    -Volt- Contributor

    ποιοί λένε;