Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Εσείς, πού ήσασταν;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος gaby_m, στις 13 Μαϊου 2020.

  1. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Χθες ετοιμάστηκα να απαντήσω στο no mercy του @Arioch. Είχα να πω πράγματα, θα μπορούσα και σε bullet points να καταγράψω δυο-τρεις αιτίες κόκκινης κάρτας, στα γρήγορα. Έγραψα ό,τι είχα να πω και μετά κάθισα και το κοίταζα. Μια εσωτερική φωνή, πέραν του ότι μου ψιθύριζε το άτοπο του να δώσω πόνο, έτσι στα ξαφνικά, χρόνια μετά, μου έλεγε και ότι δεν μπορεί να ήταν έτσι τα πράγματα. Πολύ παράξενο να διαλύεται μια σχέση επειδή ο Α κάνει τα χ,ψ,ω που δεν είναι ανεκτά από τον Β. Γιατί ο Β που είναι, πού βρίσκεται εκείνη την ώρα; Στην παλέτα με τα κόκκινα του Α μήπως; Γιατί ο Β ποιος είναι να παράγει κόκκινες γραμμές μόνος του, και τι θα πει κόκκινες γραμμές σε κάθε περίπτωση; Αν εξαιρέσουμε ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές, ποια είναι η συμπεριφορά εκείνη που κάποιος θεωρεί ότι μπορεί να πει ότι δεν ανέχεται ή δεν αντέχει σε κάποιον άλλο; Που συμβαίνει να έχει και ένα laissez faire διότι είναι ο Κ;

    Ξανασκέφτηκα το θέμα. Μπορεί να συμβεί μια υ να μην περνάει καλά σε μια σχέση D/s, να θεωρήσει ότι για τον λόγο αυτό ευθύνονται κάποιες απόψεις; αρχές; πρακτικές; του Κ και όταν λήξει η σχέση να έχει παγιωθεί για την ίδια ότι ήταν τα φταιξίματα του Κ που έφεραν την λήξη και το συνολικό ναυάγιο της σχέσης ήταν και αυτό ευθύνη του Κ γιατί είχε κάνει αυτά που δεν ήθελε το υ ή δεν είχε κάνει αυτά που ήθελε το υ. [Και φώναζε κιόλας.]

    Θυμήθηκα την δική μου περίπτωση. Συνειδητοποίησα ότι για εκείνο το ναυάγιο, τότε, δεν έφταιγε κανένας άλλος - όπως και να φερόταν - έφταιγε το ότι δεν ήμουν έτοιμη να προσπαθήσω να περάσω πάνω από τον πήχυ, εκεί που τον είχε τοποθετήσει ο Κ. Αυτό και το ότι δεν προσπαθούσα καν ήταν που έφερνε όλους τους εκνευρισμούς, που το κάθε μη ικανοποιημένο μέλος της δυάδας εξέφραζε με τον δικό του τρόπο. Δεν ήμουν έτοιμη ούτε καν να το συζητήσω. Ούτε να ζητήσω, να παρακαλέσω να μπει πιο χαμηλά ο πήχυς, πιο αλλιώτικα, πιο οτιδήποτε. Ούτε να προσπαθήσω πριν τα παρατήσω. Γιατί συνέβαινε αυτό; Επειδή δεν είχα κάνει ακόμα την επιλογή μου, σχετικά με το αν θα ζούσα ως σκλάβα αλλά δοκίμαζα τα νερά. Κάτι το οποίο τόνιζε και ο Κ, αλλά δεν το άκουγα πραγματικά.

    Για αυτό αναρωτιέμαι και ρωτώ εσείς πού ήσασταν όταν ο Κ ή το υ έκανε το no mercy λάθος του; Πουθενά; Κάπου αλλού; Παρακολουθούσατε απλώς; Αναμένατε να ολοκληρωθεί η εικόνα για να κρίνετε; Τον άλλον;

    Ίσως να το ξανασκεφτόμασταν λίγο;
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα ενώ εσύ κοιμόσουν, κυριολεκτικά ή μεταφορικά (ή και τα δύο μαζί)
     
  3. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Οταν κοιτας το δεντρο χανεις το δασος. Τα πραγματα ειναι μαλλον απλουστερα, οταν αποφευγει κανεις την υπεραναλυση και την "καταδυση" στις λεπτομερειες. Back to the basics, η υποταγη αποτελει πιθανη απαντηση στην κατισχυση. Η κατισχυση εφοσον απαντηθει με υποταγη μπορει να εγκαθιδρυσει κυριαρχια. Η κυριαρχια ειναι δυναμικη κατασταση, συνεπως δυναται και να καταπεσει. Οτιδηποτε μπορει να μειωσει την ισχυ του κυριαρχου εναντι του κατισχυομενου, μπορει να επιφερει καταπτωση της κυριαρχιας και λυση της αλληλεπιδρασης.
     
  4. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Η (δική μου) γέφυρα συνδεσης του παρόντος, με το no mercy, με λίγο διαφορετικό ίσως περιεχόμενο. No mercy όταν η Κυριαρχία παγιωθεί σε επιπεδο ρουτινας. Όταν χασει την δυναμική της εξέλιξής της. Και τότε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναρωτηθώ. Μα απολύτως κανένας.

    Off topic, αλλά θέλω να το πω.... Πόσο μου θυμίζει το "Ενας θανατος ειναι τραγωδία, ενα εκατομμύριο θανατοι ειναι στατιστική". Το δένδρο έχει σημασία. Το δάσος είναι απλά το άθροισμα.
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Δηλαδή;
     
  6. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Disclaimer @MasterJp Η δομή της απαντήσεώς μου είναι bdsm 101, προφανώς όχι διότι απευθύνεται σε εσάς, αλλά για τον αναγνώστη του μέλλοντος και για την σύνδεση του back to the basics με την ανάρτηση του @Libertine SD . Περαιτέρω, κέντρο έχει την οπτική Κ.

    Η κατίσχυση, είναι στιγμιαία. Ολοκληρώνεται την στιγμή που η σ. γονατίζει μπρος στον Κύρη της. Ριζική διαφωνία, επί της ουσίας και όχι επί απλής επιλογής λέξεων. Η υποταγή, δεν είναι πιθανή απάντηση στην κατίσχυση. Είναι πιθανό αποτέλεσμα. Η "απάντηση" μεταφέρει ιδιότητες και δυνατότητες στη σ., τις οποίες οφείλει να έχει ήδη απωλέσει την στιγμή της ολοκλήρωσης της κατίσχυσης, εάν όχι πλήρως, τουλάχιστον σε μείζονα ποσοστό.
    Η στιγμή της κατισχύσεως, είναι (προφανώς σχηματικά), η αποφοίτηση απο το 101 του βδσμ.

    Η Κυριαρχία έπεται και είναι δυναμική και διαρκής.
    Εδώ υπεισέρχεται το προσωπικό μου στοιχείο.
    Αναγκαίο συνέκδοχο της δυναμικής και διαρκούς καταστάσεως, είναι η εξέλιξη.
    Σε παλαιότερο διάλογό μας, σας είχα ρωτήσει εάν θεωρείτε ότι η σ. δύναται να εξελιχθεί μόνο ως σ. και η απάντησή σας ήταν ρητό και κατηγορηματικό "ναι".
    Κάπου εδώ βλέπω (και επαναλαμβάνω, σε αυστηρά προσωπική θεώρηση) την γέννηση του no mercy.
    Η γραμμική πορεία της εξελίξεως, έχει ένα τέλος, ασφαλώς εξαρτώμενο από τις δυνατότητες του Κ. κυρίως, αλλά και της σ., αλλά σε κάθε περίπτωση νομοτελειακά υπαρκτό.
    Μετά το σημείο αυτό, η εξέλιξη είτε σταματά ή μετατρέπεται σε κατά το μάλλον ή ήττον ανούσια εξέλιξη για την εξέλιξη ή το διάγραμμα ξεκινά να καμπυλώνει.

    No mercy λοιπόν, γιατί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη είναι παρόντα, καταπώς γράφει και η νηματοθέτις του παρόντος, όταν η Κυριαρχία παύση να είναι δυναμική και εξελικτική, αλλά συνεχίζει να υφίσταται εν είδη βανιλογάμου στον οποίο όλοι βολεύονται.
    Όσο για λύσεις? Υφίστανται πιθανότατα άνω της μίας.
    Η δική μου επιλογή έγκειται στην εν μέρει (και εδώ οφείλω να τονίσω το "εν μέρει") διαφοροποίηση στο κατηγορηματικό σας "ναι" . Η λέαινα, παραμένει λέαινα και η ζέβρα, ζέβρα. Αλλά η μετατροπή ου σε Alpha λέαινα και Alpha ζεβρα, παραμένει θετική εξέλιξη και όχι απορριπτέα μετεξέλιξη ή μετάλλαξη.
    Καλημέρα σας
     
  7. Libertine SD

    Libertine SD Contributor

    Φιλε μου Marqui, η κατισχυση δεν περιοριζεται χρονικα ωστε να ειναι "στιγμιαια". Το περιστροφο στον κροταφο μπορει να αναγνωριστει ως στιγμιαία κατισχυτικη δραση. Η αναγνωριση της ισχυος του κατισχυοντος εκ του κατισχυομενου (οχι κατισχυμενου) μπορει να παρει οσο χρονο χρειαστει. Ο κατισχυομενος μπορει να απαντησει στην κατισχυση με υποταγη, μπορει και οχι εφοσον επιλεξει διαφορετικα. Μια πιθανη απαντηση ειναι να υποταχθεις στη βουληση αυτου που κρατα το περιστροφο στο κεφαλι σου, μια αλλη ειναι να φας τη σφαιρα, κι αυτο ειναι επιλογη... Συνεπως, η υποταγη ειναι μια πιθανη απαντηση στην κατισχυση.
    Ειναι προφανες οτι με τον ορο κατισχυση εγω αναφερομαι στη διαδικασια, ενω εσυ στο αποτελεσμα, δια τουτο και το μπερδεμα.

    off topic, τα πολλα δεντρα δεν αποτελουν στατιστικη αλλα ενα συνολο που αναγνωριζεται ως διακριτο οικοσυστημα με πολλα και συγκεκριμενα χαρακτηριστικα και ιδιοτητες. Αν δω ενα κυτταρο σου στο μικροσκοπιο θα δω ενα κυτταρο. Αν δω το συνολο των κυτταρων σου ωω του θαυματος θα δω τον Marqui!!
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Ένα παράδειγμα;

    Μου δίνετε την εντύπωση ότι χρειάζονται παίγνια τύπου "chase me, chase me" για την διατήρηση του ενδιαφέροντος σας φίλτατε.
     
  9. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    Το να επιβληθεί ένα task με αίτιο όχι την ικανοποίηση του Κ. ή έστω την εκπαίδευση της σ. επί θέματος που να ικανοποιεί τον Κ., απλά και μόνο for pass time.

    Υπέρ του δέοντος απλοποιημένο το quote του Dream, δεν νομίζετε? Η νερατζιά μπολιάζεται σε πορτοκαλιά. Ανέτως δε δύνανται ορισμένα κλαδιά πορτοκαλιάς να μπολιαστούν με λεμονιά και το ίδιο δενδρο να δινει πορτοκάλια και λεμόνια. Η προσπάθεια να δώσει πορτοκάλια και μπιγκόνιες, εμπίπτει στην απορριπτέα μετάλλαξη.

    Μετά λόγου γνώσεως και αλλαζονίας δηλώνω ένοχος. Στο να με κυνηγούν.

    Φίλτατε @Libertine SD και πάλι θα φανεί ότι παίζω με τις λέξεις, αλλά ένα από τα πράγματα που μου μαθε η νηματοθέτης, είναι το " οι λέξεις που λέμε, γίνονται το σπίτι που κατοικούμε". Όχι. Η κατίσχυση δεν "αναγνωρίζεται". Η αναγνώριση και πάλι προϋποθέτει κρίση της Ισχύος του Κ. από τη σ. Η κατίσχυση επιβάλλεται, άλλως είναι εξαρτώμενη, άρα και κολοβή κατίσχυση.
    Δεν φημίζομαι για τις γνώσεις μου στη βιολογία, αλλά αν δεν λαθεύω, μπορείτε να δείτε όλο μου το DNA σε ένα και μόνο κύτταρο. Άρα ο Marqui είναι εμπρός σας, ασχέτως εάν είναι σε μη κατανοητό κώδικα. Επιτρέψτε μου να επιμείνω. Το οικοσύστημα του δάσους, υφίσταται για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του συγκεκριμένου δένδρου που επιθυμώ να βλέπω.
     
  10. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Υποβιβάζετε εαυτόν εις service top αγαπητέ.

    Τουναντίον,το βρίσκω ακριβώς to the point γι αυτό που θέλει να καταδείξει,το άτοπον και ατυχές του εγχειρήματος. Θα πρότεινα να διαβάσετε και το υπόλοιπο ποστ.
    Η επιφύλαξη που εκφράζει το παράδειγμα σας με καθιστά επιφυλακτικό.
     
  11. Marqui

    Marqui sitting on a park bench

    @MasterJp Ω!!! Μα ελάτε τωρα!
    Service top, επι τη βάσει απορριπτέου παραδείγματος προς αποφυγή; Υπερβολή.
    Γνωρίζετε ότι με εξαίρεση τις περιπτώσεις που η γραφή μου, λειτουργεί ως εκτόνωση, επιλεγω εξαιρετικά προσεκτικά τις λέξεις μου. Για το λόγο αυτό μίλησα για το quote και όχι το post. Άλλωστε, αμφότεροι θα είμασταν ένοχοι αναντιστοιχίας λόγων και έργων, μιας και το να μετατραπεί μια βανιλα σε τσουλα ενίοτε δεν απέχει πολύ από το παράδειγμα της μπιγκονιας.
     
  12. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    @gaby_m
    Τα βιωματικά για το ανθρωπίνως λανθάνειν, ετοιμότητα, αντίληψη και κατανόηση εαυτού χρησιμότατα εις τον πλου και καλώς ειπωμένα...
    ...
    Γενικότερα/σκόρπια...
    Ατυχώς δεν εγγυώνται με κανένα τρόπο στους καπετανοκαπελάκηδες την αποφυγή ναυτικών τραγωδιών εν τω άμα ή/ακόμα/και Μάλτα γιοκ κιετς...